kiteen seutu

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä pollemies, 20/1/08.

  1. KimmoM

    KimmoM Well-Known Member

    Hyvää Joulua

    [size=10pt]Hyvää Joulua kaikille kelkkailun ystäville.[/size]

    Lunta ja jäätä on, joten eikun koneet tulille ja baanalle.
    Mukavia kelkkareissuja kaikille ;D

    t. Pj Kimmo
     
  2. pasii

    pasii Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Tänään käytiin kahdella kelkalla pohjaamassa Helmestä kuutostielle ja Puhoksesta Villalan suuntaan jonkin matkaa. Lunta 20-30 cm ja yllättävän hyvin pystyi ajamaan, vaikka meni pohjia myöten. Jäämerkit laitamme lähipäivinä Orivedelle.
    [​IMG]
    [​IMG]

    Lisää kuvia ja juttuja alueemme tämänhetken tilanteesta kerhomme foorumissa: http://www.kkmk.net/fi/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=80
     
  3. pasii

    pasii Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Kiteen ympäristössä on kausi pyörähtänyt käyntiin. Suurin osa urista on saatu pohjattua ja järville laitettu jäämerkit. Lumitilanne on ajankohtaan nähden hyvä, mutta järvillä on vettä melko runsaasti.
    Tänään kävimme pohjaamassa mönkijällä + lanalla Kesälahdelle menevän uran, sekä Puhos-Villala uran. Kuvat tästä reissusta.
    Nyt kannattaa ajaa Kiteen-, Tohmajärven- ja Tuupovaaran lenkkejä, sekä Kesälahdelle menevää uraa. Villalan lenkkillä ei ole vielä päässeet merkkaamaan järviä vedestä johtuen. Tuonne kannattaa lähteä vasta kun jäät on merkattu!!
    Rääkkylän lenkki on ollut viime vuosina huonossa hapessa ja tilanne ei ole ainakaan parantunut. Lenkin pystyy ajamaan ympäri, mutta merkinnät ja uran kunto ei vastaa muun alueen uria. Toiveissa olisi jo saada tälle talvelle Onkamon suunnalle kokonaan uusi urayhteys...
    Uutena urana olemme saaneet käyttöön Tolosenmäen Nesteeltä pohjoiseen päin lähtevän uran, joka kulkee kuutostien vasemmalla puolen. Tämä ei ole ollut käytössä kymmeneen vuoteen, mutta saimme maanomistajilta puuttuvat luvat tälle pätkälle piiiitkän neuvottelun tuloksena. Tämä on huippu pätkä!! :D

    Lisää juttuja ja kuvia löytyy kerhomme foorumista: http://www.kkmk.net/fi/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=80
    [​IMG][​IMG][​IMG]
    [​IMG]
     
  4. KimmoM

    KimmoM Well-Known Member

    AJO OHJEITA URILLE

    Taas on joka vuotisen palautteen aika. Tämä on ohje niille urien keskialueen käyttäjille :mad:
    On se kumma kun joka vuosi saa tästä samasta asiasta pitää esitelmää!
    Meillä Keski-Karjalan alueella on urien leveys tampparin leveys eli 3-4 metriä ei yksi(1)metri, jolta se kyllä taas näyttää eli vaikka reitillä olisi ajanut kymmeniä kelkkoja niin sieltä löytyy vain se yhden kelkan levyinen jälki ???
    Mikä ihmeen tarve on ajaa samaa jälkeä eikä käyttää koko uran leveyttä??
    Täällä ajetaan samallalailla kuin Keski-Suomen kapeilla urilla , jotka ovat juuri kelkan levyisiä, taitasi riittää samanlaiset "rännit" tänne meillekin kun ei osata huödyntää näitä hienoja leveitä uria.
    Koko uraa käyttäen kuormitus olisi tasaisempi ja patikkoa ei syntyisi niin nopeasti.
    Näin alkukaudesta olisi myös hyvä tampata pohjat kaikkien kelkkailijoiden toimesta eikä jättää sitä uravastaavien toimeksi, näin saataisiin kestävämmät urat, jotka palvelevat pitkään.
    Sitten se "revittely" tässä vaiheesa kautta ei ole suotavaa, nytkin on alueita joissa on suditeltu ne vähäiset lumet pois ja uran pohjalta paistaa maa.
    Tosi kivaa!!!???
    Toivottasti otatte järjen käteen ja toimitte niin, että voisimme nauttia kaikki kelkkailusta koko kauden.

    Käyttäkää uraa koko leveydeltä, tampatkaa vasta satanut lumi kohtuullisella vauhdilla, älkää revitelkö!
    Nyt on myös tykkylumi aiheuttanut (ja aiheuttaa lisää kunhan ilma lauhtuu) puiden taittumista urien päälle, näitäkin puita voisi muutkin kelkkailijat käydä "potkimassa" kuin vain uravastaavat.

    t. k-kmk pj Kimmo
     
  5. Hene123

    Hene123 Polaris FST

    Vs: kiteen seutu

    Joku vois koota läjän infoa ja sit mode nastottas sen näkysälle.
    Tuokin oli uutta uudelle kelkkailijalle.
     
  6. BAD MANN

    BAD MANN YAMAHA VECTOR "Bad Boy"

    Vs: kiteen seutu

    "MAALAISJÄRJEN" käyttö sallittua myös kelkkaillessa ;D :eek:
     
  7. 50th

    50th New Member

    Vs: kiteen seutu

    Kyseinen asia on kelkka kulttuurin parantamisesta kyse ja tosi yksin kertaisesta asiasta.
    1 kelkan jälkeä ajettaessa ota esim puolet telan leveydesta toisen päälle niin heti tasoittuu
    kurveissa eri kohdasta meno parantaa jälkeä ja tasoittaa uraa.kokeileppa seuraavan kerran

    turha kiihdytys ja jarrutus myös kuluttaa reittiä yli määräisesti ja myös kelkkaa jne...

    -em asioista johtuen työ kelkoille 50-60 cm teloilla myönnetään ura lupa 20e tai pyynnöstä saa
    ilmaisia ura lupia...koska niillä ajo parantaa reittejä

    -"kisa henkiset" voisivat tietysti treenata tolosessa sprint ja cros radoilla,kuin,että treenaus luontoinen ajo suoritetaan urilla.
    reitistöhän on varattu ja rakennettu normaalia liikennettä varten ei "sporttista-kisailua" varten

    myös turvallisuus on otettava huomioon jos nopudet40-60-80 km/h ,ennättää hyvin ottaa vastaan tulijat huomioon.

    -mutta jos useamman "kisahenkisen" porukka ajelee,osalla numerot kupeessa "kovaa"
    on reitti näiden jälkeen poikkeuksetta luokatonta.

    puhe ei ole v...a...vaan maalais järkeä...toivoisin asian ymmärrettävän pikku hiljaa...

    kelkka kerhon jäsen maksun hoito ja ura lupien lunastaminen lienee vähintä minkä voi ja pitää saattaa ajan tasalle jokaisen,joka urille ajokkinsa suuntaa.

    -JK,revittäjät ja "kovatkuskit" ovat pää sääntöisesti myös sellaisia ,joita ei ole talkooissa NÄHTY !
    VALITETTAVSTI.
    -TURVALLISUUS ETU SIJALLE,MAAN OMISTAJAT,JA MAHDOLLISET MUUT ,JOTKA TAPAATTE URILLA,MOIKATKAA,JUTELKAA,JOS ON AIKAA-JAKAKAA OIKEETA INFORMAATIOTA.
     
  8. Hipper

    Hipper Yamaha EX570 ST

    Vs: kiteen seutu

    50th puhuu täyttä asiaa! Kunpa vaan kaikki toimisivat näin.
     
  9. rtl

    rtl Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Samaa mieltä olen KimmoM:n ja 50th:n kanssa. Ymmärrän kyllä entisenä kisakuskina myös sen, että kovaa on kiva ajaa, mutta nyt on tosiaan olemassa siihen hommaan hyvä rata, jolla saa revittää ihan rajattoman rajusti! ;)
    Mielettömän kovaa ja "agressiivisesti" reitillä ja taajamien lähistöllä ajaminen herättää myös pahennusta ei niin kelkkailusta pitävien keskuudessa. Sitten on entistä vaikeampaa saada luvat maanomistajilta. Ei se ole helppoa nytkään... :-\

    Mitä tuohon yhden kelkan uraan tulee, niin kyllä turhauttaa, kun ensin ajetaan talkoilla lanan kanssa yösotalla uria 3 m leveäksi, että olisi muilla sitten hyvä ajaa. Kun samaa baanaa menee katsomaan viikon päästä, on keskellä uraa kelkan levyinen patikko ja kummallakin reunalla metri käyttämätöntä, aiemmin lanattua jälkeä. Sitten kohta netissä kirjoitellaan, että miksi on urat patikolla ja miksi ei saada lupamaksulle vastinetta.... :mad:

    Voitte uskoa, että kyllä täällä hommia painetaan Teidän uramaksun maksajien eteen. Ite tein esim. joulukuussa melkein 40 tuntia talkoita reittien eteen, enkä ollut lähellekään ahkerin meidän kerhosta. ;D

    Ainakin meillä ahkera talkoolainen saa kerholta / vry:ltä vuosiluvan! :D Tervetuloa talkoisiin! Yhteyttä vaan oman kerhon vetäjiin, niin kyllä hommia löytyy. Ei varmasti ole yhtään niin hullua kerhon vetäjää, joka hätistelee vapaaehtoisen talkoolaisen pois!
     
  10. Hene123

    Hene123 Polaris FST

    Vs: kiteen seutu

    Etsä autollakaan ojassa aja. En tarkota itteeni mut esim. tuskin mun isä tajuaa ajaa siellä ihan reunassa, kun se olettaa että kun luvasta on maksettu, niin siitä urasta on myös pidetty huolta ja se on kun tie missä ajaa.
     
  11. rtl

    rtl Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Niin... Asia korjaantuu, kunhan reittien ylläpitoon saadaan "loppumattomat" varat joltain julkiselta taholta ja tamppari voi ajaa kaikki reitit jokaisen lumisateen jälkeen, ihan kuten aura-autot auraavat ainakin päätiet jokaisen lumisateen jälkeen / aikana. Nyt kukaan ei uskalla, eikä viitsi ajaa reunaa auki, kun se on hidasta ja tarkkaa puuhaa. Siinä on myös ne omat tukivarret pelissä, eikä niitä maksa kukaan muu. :-\
    Jospa joskus toteutuu ne valtakunnalliset reitit ja niille kunnon ylläpito, ilman talkoolaisia, rahan voimalla. :D Voipi vaan olla, että kelkat leijuu jo ilmassa ennen sitä ja sitten alkaa olla ihan sama onko sitä patikkoa vai ei. ;D
     
  12. KimmoM

    KimmoM Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Jos ura on 3-4 metriä leveä niin ei se ole "ojassa" ajamista jos ajaa koko leveydeltä eikä vaan keskellä uraa, eihän tielläkään ajeta keskiviivalla ::), ei sitä viimeistä 30 cm tarvitse ajaa jos pelkää tukivarsien rikkoutuvan, silti on 2,4 - 3,4 metriä ajettavana.
     
  13. Hipper

    Hipper Yamaha EX570 ST

    Vs: kiteen seutu

    Tietääkö kukaan Kiteen uria tahkoava pääseekö vielä nykyisin Kiteenhovin pihasta suoraan kelkkauralle? Käsittääkseni ennen on päässyt ns. luvallisesti suoraan hotellin pihasta.
     
  14. Biker ~EX~

    Biker ~EX~ RE...

    Vs: kiteen seutu

    Ainakin siita ABC:n pihasta lähtee reitti tai ainakin viime talvena lähti siitäpä pääseekin joka puolelle reitistöille.
     
  15. KimmoM

    KimmoM Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Lumiralli ajetaan 19.-20.2 Kiteellä.
    ks. lisätiedot Baanassa osiossa "Lumiralli info"
     
  16. pasii

    pasii Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Mahtavan aurinkoiset säät on ollut ja pakkasta riittävästi. Kelkkauria ei ole vielä pystytty ajamaan tampparilla, mutta muuten urat ajettavissa. Kuvat meidän pihasta.

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  17. pasii

    pasii Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Kiteen ja lähikuntien alueen kelkkaurilla pääsee jo hyvin ajamaan. Lunta tullut lisää ja uusia sateita tulossa. Pakkanenkin hellittänyt jo parikymmentäasetta ;)
    LUMIRALLISTA lisätietoa kerhon nettisivulla www.kkmk.net

    [​IMG][​IMG]
     
  18. J.Toivanen

    J.Toivanen Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Miten tamppari on teillä pyörinyt?

    Ollan tulossa useamman kelkkakunnan voimin onkamoon 27-28 pvä kuluvaa kuuta ja tarkoitus olisi ajella kitee - t.järvi- rääkkylä akselilla.
     
  19. pasii

    pasii Well-Known Member

    Vs: kiteen seutu

    Tamppari ajoi viime viikolla Kiteen ja Tohmajärven alueella, tällä viikolla pyritään ajamaan koko Keski-Karjalan alueella. Viime viikolla homma keskeytyi, kun tamppariin tuli teknisiä ongelmia. Suosittelen Kiteen, Tohmajärven ja Villalan lenkkiä ;)

    HUOMIO! Tulevana viikonlopuna LUMIRALLI Kiteellä Tolosenmäen lentokentällä. Perjantaina kiihdytyskisat, lauantaina ohjattuja safareita, hyppynäytöstä, ruokaa, Koneveijarit esittelee Ski-Doo/Yamaha kelkkoja ja mönkijöitä, oikeuden ajaa kelkkauria tapahtuman ajan, illalla loppubileet.
    Tolskin Nesteellä info ja osallistumiiseen oikeuttavan lumirallipassin myynti, Tervetuloa :) Lisätietoja kerhon sivulla.

    Huomioikaa lauantaina 20.2. että Tuupovaaran lenkkiä ei pääse ajamaan ympäri. Kiteen ympäristöön tuleville käytössä ovat normaalisti Kiteen, Tohmajärven, Villalan/Kesälahden ja Rääkkylän lenkit. Myös Tohmajärveltä pääsee ajamaan Niiralaan ja sieltä Tuupovaaran kodalle asti.
    "Tuupovaaran endurokisasta johtuen on kelkkareitti poikki tuupovaaran lastujärvi-tuupomk.n kota saarivaarassa-kälkäjärvi. Kiihtelyksestä päin pääsee normaalisti koveron kautta ilomantsiin. Noudattakaa sulkumääräyksiä sekä toimitsijoiden ohjeita. Sulkuaika koko alueella on n.06.30-18.00"
     
  20. matkaaja

    matkaaja Ski-doo 800 xrs 12 Ski-doo renege 800 xrs 15

    Vs: kiteen seutu

    aivan loistavia kuvia..pasi
     

Suosittele tätä sivua