Kansalliset SnowCross kisat Kuusamossa 30.1.2010

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä 325, 16/1/10.

  1. zzracing

    zzracing Lynx RE 850 -19, E-Tec 600 3300

    Vs: Kansalliset SnowCross kisat Kuusamossa 30.1.2010

    Täysin samaa mieltä, ja väitän että oikeanlainen kohtuullisen kokoinen änäri (läpivirtaava malli) ei vie herkkyyttä lainkaan mutta vaimentaa äänen hillitylle tasolle! !

    Muutoinki nämä SM ja muut kapinat vetomiehet voittaa menne tullen vaikka olisi kiinni vakiopömiskä putkenpäässä, se ei ole kiinni siitä kahdesta viimoisesta mahdollisesta hv:stä.

    Tällä tarkoitan sitä että saahan "kilpalaitteet"ääntää mutta onhan siellä hyvinkin rajuja ylilyöntejä joukossa. Onneksi suurin osa on inhimillisillä äänillä varustettuja.

    Kesäcrossipuolella on kaudelle 2011 tulossa 92 DB raja ja kierroksilla mitattuna, EIKÄ HARMITA YHTÄÄN vaikka omaan laitteeseen joudun änärin vaihtamaankin (vanhat ->96db)


    Säilyypähän harrastepaikat ilman suurempaa vänkäämistä! !

    Kiitos ja antex offf.
     
  2. KJK

    KJK Well-Known Member

    Vs: Kansalliset SnowCross kisat Kuusamossa 30.1.2010

    No empä tiiä........Toppalan Hannun Polle(Open) ainaki tuntuu lähtevän vaikka onki ihan siedettävät äänet mutta ehkä se kattiin kuuluu nuo kovat äänet ::)
     
  3. Mara**

    Mara** Lynx Rave, Ski-Doo MXZ

    Vs: Kansalliset SnowCross kisat Kuusamossa 30.1.2010

    joo.. ompa kovastiki keskustelua äänistä ;D wtf!!??

    no jos on kuvia nii postailkaa :)
     
  4. Jakelfin

    Jakelfin Nytro MtxT & RTX 136 -RX1 4100 -Titan Adventure

    Vs: Kansalliset SnowCross kisat Kuusamossa 30.1.2010

    Paljonko se nuissa ralliautoissa on ääntä? Minusta niissä on ihan helvatanmoinen mekkala, eikö kukaan siitä itke vaikka ajavat pitkin kylien keskustoja nuita ralleja ja sulkevat katujaki? ???

    Kyllä maailmaan ääntä mahtuu mutta siitä on turha jeesustella että muutama äänekkäämpi kelkka porukassa on syypää kisojen siirtämiseen jonnekki "korpeen". Kuhan nyt saahaan vähän osotella sormella, kyllä suomessa se osataan! Eiköhän ne samat vastustajan huua kuitenki vaikka nuo vehkeet kuiskailis kylväis kukkasia.
    Sitten ko ajetaan kilpaa ja kaverilla on viimisellä suoralla suksenmitta eroa maailmanmestaruuteen niin siinä niitä viimisiä heppoja alkaa kummasti kaipaileen, vai eihän niitä siinäkään tartte, ajotaitohan sen paikkaa, potkii vaikka vauhtia. ???

    Vetäkäähän herneet nenästä ja tingatkaa nuista äänistä jossaki muualla, kisapeleissä saa ääntä olla sallituissa rajoissa! Sen takia kisoihin ne luvat hommataan että saahan ajaa luvalla kisaa ja pitää vähän mekkalaaki, ei siitä yhestä tai kahesta päivästä meteliä kukaan kuole.

    Henkilökohtasesti minusta ois parempi jos oisivat hiljasempia ettei korviin sattuis mutta ei se ääni haittaakkaan. Viime kesästä muistan Leivon Pasin käkkylän joka parku aika korvia raastavasti, nimim. tinnitus. :D
     
  5. Antsa

    Antsa 900Ace expe LE & 600 AceT Rene 154"

    Vs: Kansalliset SnowCross kisat Kuusamossa 30.1.2010

    tässäkin voisi esim yhtenäistää ruotsin,norjan ja suomen säännöt, ::) ei varmaan tartte miettiä missä on kovimmat rajat...
     
  6. theless

    theless LYNX RS -14 "rottalynxi evol. 2"

    Vs: Kansalliset SnowCross kisat Kuusamossa 30.1.2010

    Oopee, ei ollu tarkotus verratakkaan fööniä äänien kanssa mihinkään. Ja vaikka harrastelijat ajaakin ns. open luokkaa en pidä niiden kelkkoja kovinkaan viritettyinä vehkeinä, niin ettäkö niistä "mökäpöntöistä" sais suurta hyötyä, sillä tuskin kukaan ajaa harrasteessa jos selättää vakio 600 kelkan tehot. Pro Open meininki onkin sitten vähän eri kun jätkät osaa oikeesti ajaa ja tarvii jokaista hevosvoimaa ja jaksaa vielä ajaakkin sen kaiken voiman kanssa. Elkääkä kukaan ruvetko syyttämään, että aliarvioisin harrasteluokan kuljettajien tason, sillä siellä ajaa nopeitakin kuskeja, eikä ainakaan itsellä ole nopeuden suhteen varaa heille henkseleitä paukutella. Ja miulla ei oo herneitä nenässä, älkää kukaan muukaan ottako niitä ainakaan miun puheista.

    Eli lähinnä kohdistin oman pikku kritiikkini harrastelijoille, joiden kelkat huutaa, vaikkei vauhti ehkä olisikaan niiden äänien tasolla. Jonkun valmistajan putki-änkkäri setti on mielestäni kuitenkin vähän eri asia kun vakio putki ja joku halpisvaimennin ts. mökäpönttö. Ymmärrän kyllä painon säästön ja vihaan oman föönin äänenvaimenninta, mutta minkäs teet kun säännöissä kielletään vaihtaminen. Kuitenkin oisko "teeseitse" äänenvaimentajista mahdollisuutta tehdä hiljaisempia?

    Niin ja voiskohan tätä jatkaa vaikka http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=12509.315
    (sikäli mikäli jollakin on aiheeseen vielä sanottavaa)
     
  7. Driver

    Driver Freeride 146" Turbo

    Vs: Kansalliset SnowCross kisat Kuusamossa 30.1.2010

    Joo ajaahan mie en osaa, mutta ei nuo äänet ainakaan tuossa videolla niin häiritsevät ole ;D

    http://www.youtube.com/watch?v=L3kYoAhOqRQ


    Lisääkin videota on, mutta muistikortti tuli täyteen niin kauheasti enempää fiksua materiaalia ei ole :-\ mutta katsotaan mitä niistä sais räävittyä kasaan...
     
  8. KJK

    KJK Well-Known Member

    Vs: Kansalliset SnowCross kisat Kuusamossa 30.1.2010

    Ei sitte Kerimäellä ollukkaan sallitun rajoissa ja tais olla joku tee se itse pönttö kun kelkka kävi vakiolla paremmin ::)
     
  9. Niko

    Niko Well-Known Member

    Vs: Kansalliset SnowCross kisat Kuusamossa 30.1.2010

    tuplaputkista lähtee vähän enemmän ääntä ja en oikeen kannata mitään tee se itse pönttöjä ne kun ei vie ku tehoa ;) desipelit mitattiin kyseisellä kisa paikalla väärin ja sitä rataa... ja se vähän ihmetyttää ettei katsastuksessa mitata ääniä vaan aika ajojen jälkeen...huh huh, nyt vain joutu tekemään tee se itse pöntön tuplaputkille jotta äänet miellyttäis kaikkia :)
     
  10. KJK

    KJK Well-Known Member

    Vs: Kansalliset SnowCross kisat Kuusamossa 30.1.2010

    Siitä huolimatta se kuulosti kiertävän paremmin ::)
     

Suosittele tätä sivua