Pakettiautoista jutustelua

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Maunusjokke, 18/11/09.

  1. Hessu

    Hessu classic Polle

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Mistäs tuosta löytys juttua..? Empä ole ite moisesta huhusta kuullukkaan.
     
  2. Puppe

    Puppe BackyardKing

  3. Leader Dog

    Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Ihan sama mitä tuo liikkuminen tulee maksamaan , loppujen lopuksi laskun maksaa tavallinen kansa , korkeampien hintojen muodossa .
     
  4. Stinky

    Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Hmm.. eikai tuossa puhuttu diiselverosta mitään? Tai mie en ainakaan huomannu.

    Autovero nyt ei ois ihme vaikka poistuiskin. Eikös se EU jatkuvasti Suomea painosta sen takia..?

    "Tilapäinen autovero.." ;D http://www.overdrive.fi/autovero50/
     
  5. SKMXZ

    SKMXZ No sled now...

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Eli Ylläksen reissu tuli tehtyä... Jouluaattona ku oltiin hiukan kylällä ketselemassa jouluvalaistusta. Niin yht äkkiä kuulu pamaus ja oikea takapyörä jumiin. Sit yritin kuumailma puhaltimella seuraavana päivänä sulatella sitä sieltä sun täältä joskos se olis jäätyny jostain. Ei auttanut ei. Eikun rumpu irti ja ku sen sai irti niin sit viimeistään oli jarruhihnat irti kengistä. Eikun että voi v... :mad: Ei siinä sitte muuta ku maanantaina tilaan uudet kengät, ku kuiteskin matkaa oli kotiin melkein 1tkm. Eikä ihan viitsinyt tollasellakaan kotiin ajella.

    No Rovaosasta saikin sit kengät mut ei asennus-sarjaa ja nehän tulikin Rovaniemeltä Kittilän Mtkahuoltoon jo illtapäiväks. Eikun kelkalla hakemaan ne sieltä ja oven eteen tietty... Sitten asentelin ne illalla paikalle ja hiukan joutui asennus-sarjan puutteessa virittelemään et sai ne sinne. Tietysti mäntäkin tipahti sylinteristä pois asennellessa ja taas voi v... :mad: Sit sain kyllä kasattua ne ja hiukan ilmattuakin, mut eihän jarrunestettä tietenkään ollu itellä. Eikä muuten Eelin Kaupassakaan ollu, varmaan Kolarissa tai Kittilässä olis ollu. Meinasin laittaa vara-renkaan paikalle ja kas kummaa.. Siinä olikin pienempi pulttijako ku tos Maxi Boxeris on, muuten oli vanne ihan samanlainen vaik olikin tuuman pienempi halkasija. Sattuikin olemaan sen pienemmän mallin vanne varmaan?

    Seuraavana päivänä sitte lähdimme kotia, siis Kolaria kohti toiveena et jos saisimme kuntoon ja kotiin vois sit lähteä... Kolarin Kumista saimme käytetyn renkaan kärsineen tilalle, 40€ alle laitettuna. Kiitoksia rengasliikkeen kavereille!!! Sen jälkeen yritettiin saada apua jarrujen ilmaukseen kahdestakin paikasta. (Olin emännän kanssa liikkeellä kahdestaan.) Mutta eipähän oikein tuntunut apua saavan, ei tuntunut kiinnostavan auttaa matkalaisia joilla sentään melkein tuhat kilometriä matkaa edessä kotiin!!! :eek: En viitsi kertoa paikkoja...

    Sit todettiin ettei me tännekään voida jäädä ja päätettiin lähteä ihmisten ilmoille päin vaikkei jarruja ollut juuri kuin nimeksi. No ajetaan sitte vaikka kuinka hiljaa, ku ei täälläkään voi ikuisuuksia kupata. No soittelimme sitte siitä Pelloon joskos sieltä? Ekasta paikasta ei saanut, mutta Pellon Seolta vastasi ystävällinen vanhempi asentaja et poiketkaa tänne niin katsotaan. HUOM! Löytyi asentaja joka halusi auttaa!! Ku kurvasimme sitten 16.00 pihalle niin se tulikin pihalla jo vastaan ja kyseli et te soititte ja eikun Boxeri nosturille. Sitte ilmattiin ja asentaja ihmetteli et jostain tulee vielä ilmaa ja huomasi et kuskin puoleisesta nurkasta valui jotain pienenä norona... Ja kas kummaa, siellä olikin tullu jarruputkeen reikä. Ei ihmekään ettei oikein saanu ilmattua. No sitte asentaja teki kupariputkesta uuden jarruputken vaikka sillä olikin kiire jonnekin. No satiin sitten jarrut kuntoon. Puolessa toista tunnissa se korjas automme kuntoon. Ku olin maksamassa laskua niin emäntä juoksi vielä asentajan perään ja antoi löi pienen rahallisen kiitoksen suoraan asentajan kouraankin... Ei olis kuulemma alkanu korjaamaan enää siihen aikaan jos olis ollu paikallisen auto, mut halusi auttaa ku oli matkalaisista kyse.

    Kotiin päästyä tulikin korjattua takajarrut kuntoon kunnollisesti ja viritykset (= tapit ja prikat) pois.

    Joten erittäin suuret kiitokset sille Pellon Seon vanhemmalle asentajalle!!! :) Paikalliset varmaan tietävätkin kenestä on kyse.

    No loma hiukan venähti loppujen lopuksi kolmella päivällä, pari päivää sai ajaa enemmän kelkallakin. Siis toi oli se positiivinen puoli asiassa. Tietysti olimme kumpikin hieman pois töistäkin, mikä näinä ankeina aikoina tarkoittaa jonkunlaista lovea tilipussiinkin... Ja kaiken huipuksi oli toi Peugeottikin vielä kaverilta lainassa :) , mut maksoi kyllä korjaus kulut. Saas ny nähdä vieläkö tekee mieli tollasta ostaa, aika näyttää... Että näin tämä reissu. :)
     
  6. forestapox

    forestapox A-C MC ES

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Laittakaapa infoa että mikä ois lämpimin pakettiauto talvikäyttöön -30c ja sen yliki ois kiva ajella ilman kelkaryysyjä? tä...

    haisussa on 88asteinen termari, uskaltaako laittaa kuumemman???
     
  7. SKMXZ

    SKMXZ No sled now...

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Tuli sit laitettua kans Boxeri -99, tosin eri kuin toi tarinassa esiintyvä. Omassa on kyl webasto mut se ei entisen omistajan jäljiltä toimi, tarkoitus on laittaa kyl kuntoon. Sattuuko noihin saamaan mitään "vaihto-osa" webastoa edullisesti? Et kannattaako alkaa kynimään tota vai kannattaisko suosiolla uus hommata. Ekaks täytyy asentaa kyl lohkolämppäri, entinen oli säästänyt siinäkin.
     
  8. KariBo

    KariBo Active Member

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Minkälaisia ajoramppeja kelkan kyytiin saamiseksi porukat on väsäilleet?

    itse olen aikeissa kyseisen rampin väsätä mutta kaipailisin hiukan vinkkejä.
     
  9. zzracing

    zzracing Lynx RE 850 -19, E-Tec 600 3300

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Mulla on semmonen keskeltä saranoitu, 20 x 20 huonekaluputkesta tehty, suksien kohdilla vanerit malli.

    Eli ramppi tukeutuu vetokoukkuun (keskeltä ramppia hitsattu putki alaspäin), ja myös kontin lattian takakulmiin-> noista suksien kohdista.

    Keskellä rampissa on ns.tikapuu runko josta matto saa hyvän pidon....laitan kuvan kunhan saan otettua siintä härdellistä yhdenkin..

    Ramppi painaa noin 25 kg ja on mitoiltaan: Leveys 1500, Pituus 2000mm, taitetteltuna kasaan ~600x2000.

    Toiminu monta vuotta ja satokertoja kelkka kyytiin ja pois rakennus kustannukset varmaan 60,-e tienoilla. ;D
     
  10. Peksi

    Peksi Active Member

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    onko kellään kokemusta mb vito 115 04-05 vuosimallista? onko mitä vikoja, minkälainen vetää kärryä ja pääseekö sillä takavetosella mihinkään?
     
  11. KariBo

    KariBo Active Member

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Joo semmoinen pitäs itekin väsätä...
    jos mahdollista niin laitappa jossakin vaiheessa kuvia niin selventäis vähän sitä rampin ankkurointia ja kiinnitystä.
     
  12. SKMXZ

    SKMXZ No sled now...

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Tein tänään Boxeriin ajorampit. Onneks on vetokoukun vieressä kunnolliset astinlaudat, niin niiden päälle kakkosneloset ja niiden läpi pitkät täkkipultit jotka menee atinlautojen reikien läpi. Ja pysyvät hyvin paikoillaan. Sit vaan vanerit nauloilla niihin kiinni ja vanereihin muutamat rivat. Vanerit isännän vanhoja ajoramppeja ja muutkin tarvikkeet ihan kotoisia kierrätys materiaaleja. Jos jokku pellit laittais vielä vanerien reunaan niin ei lattiavanerin reunat menis pilalle, saas nähdä tuleeko laitettua. Joten kustannuksia ei tullu mitään. :)
     
  13. tpl

    tpl Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Oli pari vuotta -04 115cdi, ja 120cdi on ollut muutaman vuoden nyt. Vikoja ei ollut kuin kallistuksenvakaajat takuuaikana, ja webaston ohjainyksikkö takuuseen. Hyvä vetää kärriä kesällä ja miksei talvellakin kunhan on aisapainoa tai painoja takana. Tyhjänä aika onneton kulkemaan talvella, jää pakilla kiinni tasasellekin, mutta 50- 100kg kontin takaosassa muuttaa jo aika paljon. Noissa 04-05 vuosimalleissa on ruosteen kanssa ongelmia takavalojen ja liukuoven kiskojen alla. Taitaa olla yksilökohtaista kun mulla ei ollut missään ruostetta, eikä ole vieläkään (vanha auto on puolitutulla). Takuuseen noita ruostevikoja korjailivat paikallisen vehon korjaamolla, kannattaa vilkaista jos ostelet. Talviajossa vähän ärsyttää liian holhoava luistonesto, vähänkin jos aikoo lähteä luisuun niin ottaa kaiken vauhdin pois. Eikä luistonestoa saa pois päältä, sutimiseneston saa. Oon kyllä pärjänny hyvin noitten vitojen kanssa.
     
  14. zzracing

    zzracing Lynx RE 850 -19, E-Tec 600 3300

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    "Talviajossa vähän ärsyttää liian holhoava luistonesto, vähänkin jos aikoo lähteä luisuun niin ottaa kaiken vauhdin pois. Eikä luistonestoa saa pois päältä, sutimiseneston saa. Oon kyllä pärjänny hyvin noitten vitojen kanssa."

    Jep meikäläisellä tossa nykyisessa (-05)rintterissä täysin sama vika...onko typerämpää keksintöä isoon autoon kun luistonesto/ajonhallinta jota ei saa pois päältä kuin luistoneston osalta...ja kyllä nimittäin ottaa kaiken lisäksi herkästi osaa ajamiseen.

    Kaupungilla kun ajelee niin takajarrulevyt on siniset kokoajan. :eek:
     
  15. Peksi

    Peksi Active Member

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Nyt on vito hommattu, makia peli kyllä ajaa ja kahen kelkan kärry kulkee hyvin perässä. Luistonesto on kyllä tosiaanki liian herkkä ja ehottomasti pitäis tämän tyyppisessä autossa saada pois päältä.
     
  16. Jondikka

    Jondikka ropaliksen xc600sp bäckcaunrtri ja tourinki 550

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    ransportteri lämpiää nopeesti, syö vähän, urat ei tunnu ja kaikin puolin hyvä auto ;)...ainakin meiän auto ;D
     
  17. Janne Korkka

    Janne Korkka Well-Known Member

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?


    menee vähän kuormuripuolelle,mut onko kukkaa ikinä ja missä kuullu
    ja kenen kansa..
    et jatko-ohjaamoihin olisi tulossa joku laki muutos,että niitte oma värkkäily
    olisi historiaa..kuulin villin huhun et toukokuussa olisi tälläinen mukava yllätys tulonpäällä



    -jkr-
     
  18. zzracing

    zzracing Lynx RE 850 -19, E-Tec 600 3300

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Uudesta muutoksesta ei tietoa mut tämä muutama vuosi sitten voimaan tullut laki joka kieltää 10/2007->jälkeen rekisteröityjen kuorma-autojen Lisäpenkkien tekemisen ITSE, tai saa niitä tehdä jos on C ja vaikka mitä toditukset kolari jutuista ja turvavöidenkiinnityksistä jne. näyttää katsastuksessa.

    Eli 10/07 ja uudemmat vain tehdaspenkeillä tai verhoomoiden tekemillä ratkaisuilla (joilla on paperit kunnossa) niiden penkeillä ja väliseinillä virallisesti "kilpiin".

    Muutoin ainakin toistaiseksi vanhaan malliin muutokset vanhempiin kuin <-10/07
     
  19. Stinky

    Stinky 2016 M8000 Hardcore 162

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    Ei ainakaan täälläpäin oo mitään tietoa moisesta ja toivotaan, ettei tule muutoksia tuohon hommaan...

    Mut niihän tuo on aikasemminki menny et konttoreille se tieto viimesenä tulee ::)
     
  20. kolli

    kolli Arctic Cat SNO PRO 440-05 HONDA CRF 450R -10

    Vs: Pakettiautoista horinaa, suositelkaa ja kehukaa?

    no joko se paku on ostettu??????
     

Suosittele tätä sivua