Aloittelija kysyy...

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä sparkplug, 5/10/06.

  1. Åkerman

    Åkerman Sledless

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Ulosveto tapin ostat tai yrität saada jostain lainaan.
    Millään rautakangella sitä ei kannatta alkaa yrittämään irti...
     
  2. arctic cat

    arctic cat rave

    Vs: Aloittelija kysyy...

    joo joskus yrittäny ilman ulosvetäjää niin siitä ei tuu mitään. Lautaset vaan hajoaa ku niitä hakkaa.
     
  3. Knapsu

    Knapsu AC CF7

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Mikkähän tulpat on 377 rotaxiin passelit?
     
  4. kloppi

    kloppi 3900syncro/zr500apv/550rmk

    Vs: Aloittelija kysyy...

    ruutikirja sanoo:NGK B8ES tai Champion N3 tai Bosch W4CC tai Bosch W250T2
     
  5. jooei

    jooei Summit X 800 154" 2013

    Vs: Aloittelija kysyy...

    kytkimeen oikean kokonen pultti ei se millä kytkin on kiinni. sinne menee pienempi jenganen syvemmälle ja sitä ennen panet sinne ~n2tuuman pitusen rauta tapin (auton iskarista tulee hyvä jos soppii sinne) sitte kirraat niin poksahtaa irti..
    tai ainaki pitäs.
     
  6. hepe75

    hepe75 Active Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    mikä kierre siellä "sisällä" on? ettei väännä kierrettä pilalle väärällä pultilla... :-\
    toinen irroitettava kytkin on comet ja toinen joku vanhemman näköinen
     
  7. Nanski

    Nanski Ski-Doo Renegade X-RS 600 -16

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Pitäs varmaan saada hihnaa korkeammalle 2.varissa (on nyt n.3-4mm reunojen alapuolella). Säädetäänkö se siitä päädystä löysäämällä ne kolme pulttia ja kääntämällä "kehää" on nyt numerossa 4 (siinä on numerot1-6)? Kelkka lynx x-trim -08 600 sdi, ja mihin korkeuteen hihna pitäis säätää?
     
  8. juhohannu

    juhohannu CF1K 162" -09

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Justiinsa noin. Vielä ko levittää niitä lautasia sillä "hihnanvaihtotyökalulla" ni helpottaa hommaa. Hihnan pitäis nousta pari milliä lautasten yläpuolelle, sillon on hyvä ko perä ilmassa matto just ja just pyörii.
     
  9. snowpro

    snowpro polaris IQ600rr-09 144" mod

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Nyt tarttettas apuja... mitenkä saan säädettyä tosta 600cc polariksen koneesta sytkät kohdalleen ja kuinka paljon ennakoiden pitäs olla?
    kun mangneeton laittaa paikalleen niin avain ei enää mahdu kuusiokolo pultteihin joilla käämit kiinni lohkossa ja jossa anturi joka lukee sytytys kohtaa.. tätä täytyisi siis saada käännettyä.

    Oletteko tehneet niin että jättäneet kaynnistimen irti vetäneet koneen käymään kykimestä ja ajotus lampulla kattoneet ennakot jonka jälkeen kääntäneet tätä "käämilevyä" oikeaan suuntaan ja niin edelleen...viisaammat neuvokaa.

    vai mitenkä näistä sytkä säädetään?
     
  10. Nanski

    Nanski Ski-Doo Renegade X-RS 600 -16

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kiitos juhohannu, kumpaas suuntaan pitää säätää et saa 2.varin lautasia lähemmäs toisiaan (nyt 4 ja hihna n.3-4mm reunojen alapuolella)?

    Juu selvis jo. eli mitä pienenmi numero niin sitä kauempana lautaset on toisistaan
     
  11. aksutus

    aksutus Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Tässä iltasatu koneen vaihdosta, variaattorinhihnoista ja hoonaushommista.

    Hajotin tuosta 583 rotaxin myllystä vasta poratun pytyn niin piti vaihtaa 467 rotaxin kone paikoilleen cobraan. Tiesin kyllä, että tuommosella 75 heposella ei kummoista vauhdin hurmaa saa, mutta hienosäätämällä varmaan hiukkasen saisi kiihtyvyyttä paremmaksi. Nakkasin siis cobraan tuon kyseisen motin paikoilleen sähköineen, mutta jätin kuusatkun kaasarit ja isomman putken paikoilleen, hidastaakohan noista jompikumpi entisestään sitä menoa??? Kaasarit taisi olla jotain 380 suuttimilla ja paisari on huomattavasti isompi ku 467:ssa kuuluisi olla.

    Varihihankin näyttää vaikuttavan kulkuihin aika selvästi, kokeilin kolmea hihnaa, joista ensimmäinen upposi luokkaa sentin lautasten väliin kun sen kuuluisi olla suunnilleen lautasten tasalla, meno oli nykivää. Toinen hihna piti vetoa päällä koko ajan ja kelkkaa oli hankala saada käyntiin, mutta hihna näytti olevan suunnilleen lautasten tasalla. Kolmas hihna on suunnilleen samanlailla ku toinen, mutta veto ei ole päällä tyhjäkäynnillä, ongelmana on vaan se että koko ajan tuntuu siltä että olisi liian iso "vaihe" päällä. Moottori on toisessa ääriasennossa, eli variaattorit on niin kaukana toisistaan kuin mahdollista. Pitääkö konetta siirtää että saan kierrokset korkeammalle?

    583 rotaxi oli paljon ärhäkämpi vaikka toisessa pytyssä oli vaan alle 4 kiloa ja toisessa jotain 8 kiloa puristuksia, pytyssä jossa oli tuo 4, on aika paljon naarmuja lämpöleikkaamisen takia, pystyisiköhän sitä hoonaamaan niin että saisi puristukset tuonne 6 kilon paikkeille? Mäntäkin pitää uusia pyttyyn, koska sopivaa männänrengasta ei löydy mistään..
     
  12. znood

    znood Guest

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Jaksaako kone kiertää tarpeeksi, mikä kytkin sulla siinä on ja millaset painot siinä on. Jos kone ei jaksa kiertää kierrosalueelle niin syy on liian isoissa kytkimen painoissa tai liian aikaisin vaihtavassa kakkosvariaattorissa.
     
  13. aksutus

    aksutus Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Eli ei hajuakaan kytkimen mallista tai painoista :) Voiko se kakkosvari ruveta vaihtamaan aikasemmin ku vaihtaa toisen koneen paikoilleen?? Ja kakkosvariaattorihan on se josta menee akseli ketjukoppaan?

    Ennen koneen vaihtoa tuo kelkka nauku silleen niinku kelkat yleensä tekee, mutta nyt tulee lähinnä mieleen alitehonen diisseli automaatti mersu äänistä..
     
  14. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Onko sulla paikallaan ne 583:sen kytkin ja vari?
     
  15. aksutus

    aksutus Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    583:sta on vari paikallaan. Voin laittaa vaikka kaikki osat tuosta 467:sta paikalleen ajokelkkaan kunhan joku vaan kertoo että miksi pitäisi vaihtaa ku en ite tajua :)?

    Isoin ongelma on kuitenkin se että en saa niitä kierroksia ylös missään vaiheessa kunnolla, vaan koko ajan mennään "keskiväännöllä" mikä ei kuullosta eikä tunnu kovinkaan vauhikkaalta.. Mietin tuossa että pitäisikö vaihtaa 583:n kytkin tuohon pienempään mottiin jos se sillä paranisi, vaikka se ei varmaan olekkaan optimaalinen 467:lle..?
     
  16. skidoohihhuli

    skidoohihhuli Nothing......

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Jos se ei siksi toimi ku sulla ei oo ne 467 putki ja kaasarit paikollaan?
     
  17. Wave

    Wave New Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Mikäpä tuli GL 3900:selle(377 Rotax) kun ei vastaa enää kaasuun? Seiso tuossa pihalla pakkasessa ja sen jälkeen rupes oireilemaan. Tyhjäkäyntiä käy ja ihan hyvin käyntiinkin lähtee, kaasua laittaessa "booaa". Putsasin kaasarin pariin kertaan ja polttoaineputket puhalsin paineilmalla puhtaaks. Tuloksetta.

    Missä vika?
     
  18. skidoohihhuli

    skidoohihhuli Nothing......

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Pensapumppu paskanen/jäässä?
     
  19. Wave

    Wave New Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Jäässä ei ole ku lämpimässä ollu nytte, ja putsasin tuossa syksyllä sen. Mietin et jos se pumppu on sen verran tehottomaks menny, ettei jaksa kunnolla nostaa ainetta ku tankki melko tyhjä? Pitäs käydä ostaa lisää bensaa ja koittaa toimisko täydellä tankilla. ::)
     
  20. olli.k

    olli.k Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Mistähän ne numerot näkee siinä? Omassa 07 trimmissä ainakin 5mm alapuolella remmi ja kokeilin säätää mutta ei tapahtunut muutosta vaikka väänsin lautasta ääriasennosta(pyöri noin varttikierroksen) toiseen. Mikä avuksi?
     

Suosittele tätä sivua