Kolinaa?!!!

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä tulppa, 1/12/10.

  1. tulppa

    tulppa '08 600rr

    Vs: Kolinaa?!!!

    Entinen alatiiviste oli 0,5mm kun oli 5 reikää, sitähän ne pienet reijän varmaan tarkottaa. Nyt paikallaan oleva tiiviste on 0.8mm. Paikalleen laittaessa en paksuuksia katellu, oli vain ainut saman värinen kun vanha. Onko siitä haittaa kun on paksumpi?

    Ja uudet männät on 71,87 kun vanhat on 71,89. Mielumminhan uudet olisi isommat kun sylinteritkin on varmaan kulunu vähäsen mutta ei kai tuolla erolla suurta merkitystä ole?

    Ei se kolina varmaan noista muutoksista johdu,.
     
  2. Shaingi

    Shaingi Well-Known Member

    Vs: Kolinaa?!!!

    minkalaista se kolina on? Nopeeta vai hidasta? Koveneeko kun antaa vähä kaasua? Ootko varma ettei ollu alunperin ennen remonttia? Taikka ei unohtunut jotain tuslaakia jostain mikä vaimentais räminää, siis koneen kiinnitys vaiheessa?
     
  3. tulppa

    tulppa '08 600rr

    Vs: Kolinaa?!!!

    Nyt taisi syy löytyä kolinaan! Ilman kantta pyörittelin konetta hitaasti niin välillä mäntä kolahti ylöspäin tullessaan sylinterin seinämään. Varmaan hiljenisi kun kun muodostuu kunnollinen öljy kalvo sinne.

    Mutta kun uudet männät on pienemmät kun vanhat ja sylinteritkin on varmaan jonkinverran kuluneet, niin kestävyys ei saata olla ihan niin hyvä. Männän lun painaa toiseen reunaan, rakoa tulee varmaan reilun millin verran. Pitäsköhän siihen tilata taas uudet männät mitkä ois vähäsen vanhoja isommat.
     
  4. teikka

    teikka Takametsissä mennään

    Vs: Kolinaa?!!!

    Uudet pienemmät kuin vanhat???!!!
    Ettei vaan sulla ois väärät männät ne uudet....
     
  5. tulppa

    tulppa '08 600rr

    Vs: Kolinaa?!!!

    Vanhat männät 71,89mm ja uudet 71,87mm, merkkaako tuommonen ero mitään? Liikkeestä männät tilasin ja sanoin koneen mallin mihin tulee.
     
  6. ÄRRRÄ

    ÄRRRÄ Well-Known Member

    Vs: Kolinaa?!!!

    Arvannet että vanhat männät on kuluneet jo osittain, eli niiden alkuperäishalkaisija on isompi ku tuo 71,89, ja jos uudet on uutena 71,87 niin se on mun mielestä huono merkki. Ja millin välys kuulostaa aivan helevetin isolta, mut en ole ikinä joutunu kaksthtia kasailee niin en tiedä paljonko on normaalia. Tuo milli kyllä mun mielestä on liikaa ja aivan varmasti aiheuttaa kolinaa.
     
  7. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Kolinaa?!!!

    Mikä moottori? Ja onko nuo mitat stanssattuna männän lakeen vai onko itse mitattuja. Jos mittasit itse, niin mistä kohtaa? Pitäis mitata helmasta kohtisuoraan männäntappiin nähden.

    Raven luistit on tietenkin oikein päin, eli viistottu reuna alapuolella?
     
  8. tulppa

    tulppa '08 600rr

    Vs: Kolinaa?!!!

    600 sdi. Mitat on männän päällä ja ravet on oikein.
     
  9. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Kolinaa?!!!

    Jaa-a. Enpä osaa etätyönä neuvoa enempää, kytkimenkin olet varmaan jo kattonut. Toivotaan, että löydät äänen aiheuttajan.
     
  10. tulppa

    tulppa '08 600rr

    Vs: Kolinaa?!!!

    Toimii ;D 8)
    Käytin koneen näyttämässä liikkeessä mut eivät osaneet sielläkään sanoa mikä äänet aiheuttaa. Mittailivat mäntiä ja sopivat oli, turpoaa lämmetessä että välysta pitää olla. Sylintereille näytettiin vähän hoonia kun olivat kuulemma liian kiiltävät. Sanovat et laita kassaan ja käytä lämpimäksi jos häviäisi se kolina sitten.

    Kasasin ja vetäsin käyntiin, kolina kuulu mut paljon vaimeampana kun ennen ja vaimeni koko ajan 15 sekunnin jälkeen ei kuulunu enää mitään sivuääniä. Olikohan männät liian liukkaat kun hoonin jälkeen vaimeni vai liittyyköhän se mitenkään siihen??? Tiedä häntä? Tais mysteeriks jäädä tämä keissi.
     
  11. turboapc

    turboapc Well-Known Member

    Vs: Kolinaa?!!!

    vai kasasitko liian vähällä öljyllä..kyllä tuo millin heitto kuulostaa aika pirun paljolta...

    ehkä nämä yhdessä ::)
     
  12. nikkis

    nikkis Member

    Vs: Kolinaa?!!!

    itellä indyssä sattu semmonen että tuttu tilas 0.5 millii liian pienet männät ni kolkatti aika paljon, sit laitettii oikeen kokoset männät ni ei kolkattele yhtään, aika pienestä se on näköjään kiini
     

Suosittele tätä sivua