Lynx Safari 400 -01 ongelmia

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä takate, 4/12/10.

  1. takate

    takate Active Member

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Nyt on bensapumppua tutkailtu mutta ei irrotettu, on harvinaisen vaikeassa paikassa kyllä. Bensapumppu falskaa ainakin jostain kun pumpun ympäristö ui bensassa, eli eiköhän se vika siellä nyt ole. Sitten pari kysymystä ennen suurempia operaatioita:

    - onkohan tuossa alipaineletkussa joka koneelta pumpulle tulee niin löysiä yhtään, että saako pumpun käteen ilman letkujen irroittamista?
    - jos heitän vanhan pumpun veks niin voiko tuon korvata sähköisellä versiolla? (edellyttää nähtävästi alipaineletkun tulppaamista?)

    Mielelläni kuuntelisin nyt näkemyksiä että millainen operaatio olisi helpoin/paras tapa toteuttaa. Se on ainakin selvä että jos tuon pumpun tuolta pois saan niin samaan paikkaan en todellakaan sitä enää laita. Tuo alipaineletku on yllättäin se harmillisin koska lähtee suoraan ylöspäin pumpulta niin tuskin liikkumavaraa paljon on.

    Olis kiva päästä joskus ajelemaankin :-\
     
  2. arskaw

    arskaw Well-Known Member

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Kokeile seuraavaa, äänenvaimentajapakoputkilaite pois ja etukauttaa ruuvailet irti.Jos olet isokätinen maksa suosiolla kylän jollekkin mopopojalle joka tottunut ruuvailemaan, varmaan sellainen löytyy.Sitten hinaat sen pumpun(ei pojan) letkuista taakkeppäin ja selvität ongelman.Jotkut myy korjaussarjoja noihin ja jotkut taas koko pumpun.
    Sähköpumpuista ei minulla minkäänlaista kokemusta noihin kelkkoihin.
     
  3. JoukoM

    JoukoM Well-Known Member

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Bensapumpun kalvo on varmaan mennyt rikki ja tykytinletku (l. alipaineletku) imee bensan kammioon, jolloin kone tulvii. Olen törmännyt joskus vastaavaan, vaikkakin on harvinaista.
     
  4. takate

    takate Active Member

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Nyt on kovan työn jälkeen bensapumppu saatu esille ja tutkittu. Pumpun pultit irtosi etukautta parin tunnin uurastuksen jälkeen kun oli pakillinen erilaisia työkaluja käyty läpi. Huokasin jo helpotuksesta kunnes huomasin että tankista tuleva letku on lyöty metallisella klemmarilla vielä kiinni koneen runkoon. Mietintätupakan jälkeen letku irti pumpusta ja vetämällä klemmarin läpi. Alipaineletkut irroitus pumpusta ja letku oli täynnä bensaa ja pumpun ympärikääntämisen jälkeen koko pumpun sisältö tuli tuosta alipaineletkun liittimestä ulos. Eli kalvothan sieltä on paukkunut.

    Uusi pumppu saapuu huomenna ja sitten ei muuta kun asentamaan pumppu uuteen paikkaan ilmanputsarin viereen.

    Suuret kiitokset porukalle vinkeistä ja ohjeista. Toivotaan että nyt aletaan olemaan voiton puolella.
     
  5. takate

    takate Active Member

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Voi hevonvittu jos suoraan sanotaan. Uusi pumppu heitetty kiinni ja oli täysin identtinen edellisen kanssa, oli oikein nuolilla merkitty bensan kulkusuunnat liittimiin ja merkitön liitin alipaineletkulle. Ajattelin sitten ensimmäisen startin tehdä ilman tulppia ja pakoputki irti. Nyt sitten startatessa lentää molemmista tulpanreijistä bensa oikein kaaressa ja pakoaukosta valuu norona bensa!

    Mitäs hemmettiä nyt?! Ei tuollaista määrää bensaa lentänyt ennen pumpun vaihtoa, eli ongelma vaan nyt paheni ja todella paljon ???
     
  6. Zuumi

    Zuumi Lynksin Extriim

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Muistutus:
    Onko varma, että kampikammiossa ei ole vielä vanhaa bensaa? Se voi kiusata edelleen, vaikka itse vika onkin jo korjattu.

    Pyörittele vielä ilman tulppia kaasu täsillä! Silloin ilma kiertää koneessa ja ainakin enimmät aineet lentää pakoputkeen. Sitten, kun sumu alkaa hellittää, tulpat kiinni ja vot!

    E: varo, ettet polta itteäsi ja kelkkaa siellä bensahuuruissa ;)
     
  7. arskaw

    arskaw Well-Known Member

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Tuo pumppu on helppo testata, otat sen imuletkun moottoripään irti ja imet täysillä, jos tulee bensaa suuhun pumppu ei toimi.Veikkaan että vanhaa bensaa siellä koneessa vielä on.Toivon tosiaan että saat ajellakkin.Onhan tuo korjaaminen tietty kivaa mutta.....
    Hyvää Uuttavuotta kuitenkin.
     
  8. takate

    takate Active Member

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Täytyy vielä pyöritellä huomenna reilummalla kädellä, josko se sitten olisi kuitenkin vanhaa bensaa mitä sieltä tulee. Alkoi vaan ihmetyttämään kun bensan määrä vaan kasvoi pumpun uusimisen jälkeen. Saako sitten vaan enemmän painetta ehjän pumpun ansiosta ja puskee vanhat pois tulpan rei'istä ja pakoaukosta, toivottavasti. Huomenna taas viisaampia.

    Hyvät uudet vuodet!
     
  9. takate

    takate Active Member

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Valoa tunnelinpäässä vihdoinkin. Aamutuimaan tulpat pois ja starttausta kaasu auki, bensaa lensi pitkänaikaa. Lopulta ei enää lentänyt ja tulpat kiinni ja starttaus -> laakista käyntiin. Alkuun kävi vain yhdellä, mutta lopulta toinenkin pytty heräsi ja kelkan sai jopa liikkeelle, eli kuten täälläkin mainittiin niin ei jaksanut liikkua yhdellä pytyllä. Nyt kuuden tunnin seisonnan jälkeen uusi yritys ja taas lähti tulille laakista, mutta toinen pytty heräili taas myöhemmin. Mistähän tuo toisen pytyn laahaaminen johtuu? Vielä vanhoja litkuja koneessa sekoittamassa pasmoja?

    Lopputulema nyt sitten oli se että bensapumppu oli sökö ja sylki alipaineletkun kautta koneeseen lientä. Bensapumpun vaihdon jälkeen koneessa oli vielä litratolkulla vanhaa soppaa, joka aiheutti ongelmia. Bensapumpulle tuli uudeksi paikaksi tyhjä tila ilmanputsarin alla, ehkä hivenen helpompi jatkossa tutkia jos on tarvis.

    Huomenna vielä kertaalleen "puhdistusta" ilman tulppia ja koelenkille 8)

    Suuret kiitokset kaikille avuliaille, jotka olivat tätä ongelmaa ratkomassa!
     
  10. arskaw

    arskaw Well-Known Member

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Noniin, nuo 377 ja 503 koneet toimivat yleensä kun junan vessat ennenvanhaan.Bensapuolen ongelmia jos jotain.Gröönroosin Artti sanoi ennenmuinoin, jos nuo koneet reistailevat, mene Arska peilin eteen.
     
  11. takate

    takate Active Member

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Voinee huikaista helpotuksesta. Aamusella pari pumppausta primerilla ja kelkka käyntiin ilman ongelmia. Pakin kytkentää joutui auttamaan vähän kaasulla ettei sammunut. Vierellä seisten joutui kelkan pakilla kääntämään kun ei jaksanut vetää kunnolla heti alkuun. Sitten kyytiin ja hanaa! Hyvin kulki eikä pätkinyt, pakkikin lopulta alkoi toimimaan ongelmitta. Vielä täytyy yksi toimenpide tehdä ja se on 2t-öljyn vaihto tuohon säiliöön, käryttää niin perkeleesti ja en tiedä mitähän sontaa se on, ainakin se on aivan pikimustaa jollaista en ole missään ikinä nähnyt.

    Vielä kertaalleen kiitos kaikille! 8)
     
  12. pexu

    pexu Member

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Otsikko kun käy sopivasti omaan kelkkaan niin ajattelin kysellä neuvoja. Ostin vasta kyseisen kamppeen ja kävin koittamassa sitä jäällä. Muuten kelkka toimi ihan hyvin, mutta kun vauhtia alkoi olemaan 60km/h niin sen jälkeen tuli seinä vastaan. Vaikka kaasun painoi pohjaan niin mitään ei tapahtunut. Kaasua höllätessä käyntiääni hieman terhakoitu ja vauhti pysyi samana. Myös jyrkkään mäkeen ei pystynyt kaasu pohjassa ajaamaan kun tuntui puutuvan. Kaasua höllätessä kuitenki tehoa taas löytyi. Yhden reissun tuntumalta vaikutti, että 3/4 kaasun jälkeen ei enää tapahtunut mitään. Kelkka kuitenki kiihty siihen 60km/h ihan rivakasti ja muutenkin tuntui toimivan ihan asiallisesti.

    Mistähän alkaisi vikaa etsimään? Variaattorista vai kaasareista?

    Kiitoksia vinkeistä jo etukäteen.
     
  13. Rajala

    Rajala Retro

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Variaattorista. Jousi todennäköisesti kuoleentunut.
     
  14. pexu

    pexu Member

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Tosiaan jos se ei nosta remmiä tarpeeks korkealle niin se sitten jurruttaa tasaista vauhtia vaikka kaasun laittaa pohjaan. Hieman päästi hihnan hajua sen täysikaasulla ajetun suoran jälkeen. Saako jousta muuten testattua kun ostamalla uuden ja kokeilemalla?
     
  15. Reuhka

    Reuhka Ockelbo 600

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Ota jousi ulos ja mittaa sen vapaa mitta. Niille on jotku ohjearvot, mistä ei kestä kauhean paljon poiketa.
    Tuossa asiaan liittyvää, mutta kytkimen puolelta:
    http://www.teolehtimaki.fi/files/Clutch.pdf
     
  16. Härde

    Härde Well-Known Member

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Milloin lie huollettu ja putsattu variaattori ja kytkin viimeksi. Nuista aloittaisin tutkimisen. Myös hihnan kuluneisuus vaikuttaa voimansiirron toimintaan ja tehon tuntuun näissä pikku koneisissa huomattavasti. Jos on tarvike hihna paikoillaan, niin bomppalaista tilalle, ei ole arvokas.
     
  17. pexu

    pexu Member

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Kiitos vinkeistä, täytyypä kysyä pääsisikö kaverin halliin rassaamaan kun ei näillä pakkasilla viitti katoksessa purkaa. Kelkka on reilu 7000km ajettu ja piha ajossa viime ajat ollu niin voi olla rasvauksen tarpeessa. Hihna näytti ihan asialliselta, pitäisi varmaan jostakin kaivella hihnan minimipaksuus ja mitata se niin ei olis ainakaan siitä kiinni.
     
  18. pexu

    pexu Member

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Variaattori on nyt putsattu ja siellä oli pientä kulumaa lukuunottamatta kaikki kunnossa. Hihnakin vaikutti lähes uudelta. Nyt kun kelit lauhtui niin vika tuntuu kuitenkin enempi olevan polttoaine puolella. Täys kaasulla satunnaisesti buua hieman ja kun 70km/h on vauhtia niin ei ole merkitystä painaako kaasun pohjaan vai nostaako sitä yhden neljänneksen.

    Imukaulat näyttivät olevan ehjät, mutta pitää varmaan seuraavaksi purkaa kaasuttimet ja tarkistaa niiden toiminta.
     
  19. Härde

    Härde Well-Known Member

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Kannattaa tosiaan käyttää kaasuttimet auki ja putsailla jos ei vielä tälle kaudelle tehty. Ei se varmaan paljoa lujempaa kulje jos voimansiirto pikkuisenkaan kanittaa. Ainakaan oma enduro ei kulje juuri 80 enempää mittariin kovalla jäljellä. Pikkuisen kakkosen jousta löysäämällä lujempaa, mutta pehmeässä kulku heikkenee rajusti. Minulla tuossa jo kakkosen jousi aika löysä.

    Mikä hihna siinä on paikallaan?
    Tuota variaattoreitten liikevaroja on helppo testata, piirtelee sekä kytkimeen että variaattoriin spriiliukoisella tussilla viivoja, käy ajamassa pikku lenkin ja katselee onko hihna syönyt jäljet miltä matkalta. Siitä voi jo päätellä toimiiko ne oletetulla tavalla.
     
  20. pexu

    pexu Member

    Vs: Lynx Safari 400 -01 ongelmia

    Tein liidulla jäljet ykkös varin lautasiin ja kävin ajamassa sen minkä se kulki. Hihna ei ollut noussut ihan ylös vaan jäi sentin-kaksi vajaaksi. Pitäisikö sen nousta lautasten tasoon? Jos pitää niin mistähän johtuu ettei tarpeeksi ylös nouse? Hihna on bomberin orkkis ja omaan silmään hyväkuntoinen, minkähän levyinen sen vähintään pitäisi olla, jotta toimii oikein?
     

Suosittele tätä sivua