250gl syncron kipinä hävisi.

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä harrastus, 30/3/10.

  1. harrastus

    harrastus New Member

    Olin rankahommissa isäni kelkalla ja yhtäkkiä meno loppui, kuin veitsellä leikaten. Kipinää ei tulpalle tule, eikä johtoonkaan. Uskon, että puolan ja tulpan välinen johto on OK. Mistä lähden etsimään tuota sähkövikaa. Aika vähän olen näitten kelkkojen kanssa värkännyt, mutta autosähköjen kans vähän joskus touhunnut. Tänään selvitin, että virtakytkin ja hätäkatkaisija pelasi. Meneekö magneettopuolelle, vai hajoileeko näissä puolat, tai se puolikkaan tupakka-askin kokoinen poxi joskus (virranjakaja???) Olis kiva saada pikkusen jeesiä, kun ei viitti kaikkea alkaa vaihtamaan.
     
  2. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: 250gl syncron kipinä hävisi.

    puola tai cdi poksi pimeenä, varmista kuitenki että vika ei ole katkaisijoissa, Irroita moottorin ja muun kelkan välillä oleva jothtonippu ja kokeile kipinää, Eli kaikki muut piuhat irti paitsi cdi-poksille menevä, Jos ei vieläkään tule kipunaa on vika noissa aiemmin mainituissa. Tuota cdi poksia voi koittaa elvyttää viemällä sen kämpimään. Joskus näistä halkeaa takapuolen eristys ja sisään pääsee kosteutta. Vaan eipä tuo ole kallis osa ostaa.
     
  3. harrastus

    harrastus New Member

    Vs: 250gl syncron kipinä hävisi.

    Pitäisikö siihen magneetolta tulevaan kolmenapaiseen liittimeen tulla kahteen napaan virta? Vain yhden navan kohdalla virtakynän ledit vilkkuu, kun vetää hiljaa käynnistinnarua. Jos siihen kytkee cdi-poxin (uusi), niin boxilta en saa enää virtaa läpi. Eli onko magneetto vika, vai katkaisijavika sittenkin? Pirsana kun meinaa vastustaa...
     
  4. A3ttu

    A3ttu lynx 250/377.

    Vs: 250gl syncron kipinä hävisi.

    kannattaa katsoa kaikki johtojen kunto. itellä hävis kipinä ku oli yksi johto nippu niin kulunut että otti oikosulkua runkoon.
     
  5. harrastus

    harrastus New Member

    Vs: 250gl syncron kipinä hävisi.

    Nyt on sitten moottori pöydällä, niin ei tarvi kyykkiä enää... =) Vika lienee magneetossa, tai johtonipussa, joka sieltä tulee. Moneenko napaan pitää tulla virta sieltä magneetolta? Tarkoitan sitä kolminapaista liitintä missä on uros ja kaksi naaras napaa. Kuinka tuo magneetto on kätevin purkaa???
     
  6. Epi

    Epi Potkukelekka

    Vs: 250gl syncron kipinä hävisi.

    Veikkaisin sitä boksia. Se menee 250 helposti rikki esim. jos tulpanhattu pääsee hyppimään.

    E: Hätäkatkaisia voi myös vikoa, mutta sehän selviää helposti sipolan mainitsemalla testillä.
     
  7. Keke79

    Keke79 Yamahan ku sais..

    Vs: 250gl syncron kipinä hävisi.

    Mikä oli vikana?
     
  8. Ylilato

    Ylilato Well-Known Member

    Vs: 250gl syncron kipinä hävisi.

    puolaa veikkaisin. meilläki mei jammusta ihan yhtäkkiä tukkimetässä:)
     
  9. -JKM-

    -JKM- Renegade

    Vs: 250gl syncron kipinä hävisi.

    Todennäköisesti cdi boksi sökö, ainakin aika yleinen kipinän hävittäjä näissä kakspuokeissa. On oma kohtaista kokemusta, näitten kans aikoinaan vähin tullu värkättyä ;D
     

Suosittele tätä sivua