Aloittelija kysyy...

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä sparkplug, 5/10/06.

  1. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Näyttää tuo air screw olevan joissakin malleissa, brp:n käyttämässä mallissa on ainoastaan se muovikantainen seosruuvi (37)
     
  2. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Siksipä mainitsinkin kuvan olevan Firecatin kaasarista, pollen vastaavasta en ole varma. Tosin, kaverin 600:ssa ruuvit on samat kuin tuossa.
     
  3. Rautane

    Rautane Alpha -22, zr -16, summit -11

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Minun mielestä mulla on Hondan 250CR:ssä just tommonen kaasari.
    Siinä ainaki ruuvi 37 on tyhjäkäyntiruuvi (sisäänpäin ruuvatessa luisti nousee ylöspäin).
    Aiemmassa postauksessa kirjotin epähuomiossa, että nro6 ois seosruuvi, mutta taitaakin olla ryyppy ;D
    Näin ollen ruuvi nro 12 ois tämä seos/ilmaruuvi, miksi sitä ikinä kutsutaanki. Ei tuossa enempää säädettäviä ruuveja ole.
     
  4. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Vois olla kätevää, että joku kaivaisi kysyjän polariksen räjäytyskuvat esiin, niin selviää sekin.. Selvästi kyseisestä kaasarista on eri versiot ja samalla paikalla sijaitseva ruuvi tekee missä mitäkin.
     
  5. znood

    znood Guest

    Vs: Aloittelija kysyy...

    tm-kaasareissa se ruuvarilla käännettävä on ilmaruuvi ja muovinippanen seosruuvi.
    vm-kaasareissa MUISTAAKSENI se ruuvarilla käännettävä on seosruuvi ja muovinippanen tyhjäkäynnin säätö(säätää suoraan kohon korkeutta)

    Räjäytyskuvassa on tm-kaasari, muistaakseni noista mikuneita on useampaa varianssia mutta kannattaa katsoa minne se ruuvi menee kaasarissa niin selviää sen tarkoitus paremmin. Ruuvin puolella kaasarissa ei oo merkitystä jos se menee samaan paikkaan.

    Tyhjäkäyntiin ja moottorin toimintaan alakierroksella vaikuttaa todella paljon missä asennossa kyseiset ruuvit ovat.
     
  6. EePee

    EePee Kelkka myyty!

    Vs: Aloittelija kysyy...

    (säätää suoraan kohon korkeutta)

    Ei siellä mitään kohon korkeutta säädellä vaan luistin. Tyhjäkäyntiruuvilla nostetaan tai lasketaan luistin ala-asentoa.
     
  7. aksutus

    aksutus Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Voisiko joku nopeasti vastata, että mikä tuota cobraa vaivaa kun ei kierrä missään vauhdissa kunnolla? Kierroksia on varmaan 2tonnia vähemmän koko ajan mitä kuuluu olla. Jos lunta nakkaa 1varin päälle, kiertää kone luonnollisesti paljon vähän aikaa mutta kohta taas booaa. Joskus kone rupeaa kiertämään melkein normaalisti jatkuvasti kun olen joku pari tuntia ajellut ja välillä nakellut lunta 1varin päälle :)

    Kone on tuo 467 ja olen vaihtanut sen 583:n koriin, kun vaihdoin koneen 583:n runkoon, oli silloin sama ongelma, eli kierti huonosti koko ajan, vaihdoin koneen omat varit sitten paikoilleen eikä kiekat siltikään nousseet. Lähen kohta tutkimaan ykös varia ja kakostakin, jos joku osaa heittää hyviä vinkkejä mitä tarkistaa tai säätää siitä.

    Siihen kaipaisin vastauksen että kestääkö ihan mihinkään kohtaan ykösessä sipasta vaseliinia?
    1vari on ilmeisesti tra, ja kolme 13mm kannalla olevaa pulttia on siinä asetettu 5 -kohtaan, mitä hyödyn jos laitan ne vaikka 6 -kohtaan?
     
  8. amiantt

    amiantt INDY 600

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Mikä hittolainen iski lynksiin. Ei kulje kunnolla paikaltaan kun lähtee niin ottaa nopeasti vauhdin kun vähän aikaa päästelee kahva pohjassa niin alkaa hyytymään. Onkohan lämpöleikkaaminen lähellä vai mikä ?

    Matto pyörii nätisti jne. ja taas vähän aikaa tyhjäkäyntiä ja lähtee nätisti kone 377 kahella kaasarilla
     
  9. aksutus

    aksutus Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Käy raskaasti tyhjäkäyntiä tai ei käy ollenkaan jos meinaa leikata. Sulla ei saa bensaa se vehe kunnolla ku imasee kaasarin tai kaasarit tyhjäksi kaasu pohjassa ja sitte pitää tyhjäkäynnillä käyttää, että kaasarit täyttyy bansasta.
     
  10. amiantt

    amiantt INDY 600

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Tuo tuli mieleen kans ettei aine riitä. tarkastin tulpat kans oli nätin maitokahvin väriset. Eiköhän se aksutuksen vanha matto pyöri kuitenkin nätisti.
     
  11. aksutus

    aksutus Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Jahas, sullekko se menikin :) Onko se ollut hyvä? En nyt ihan tiedä mikä kelkka sulla on, mutta ainakin cobrasssa bensan saannin vika olisi tankista lähtien: vanha bensa, tankissa oleva suodatin imaissut paskaa, tankin imuletku hapristunut ja halkeillut eli ei ime bensaa, tankkiin tulevassa liittimessä murtuma, bensapumpun ja tankin liittimen välisessä bensaletkussa reikä tai sitten väärään asentoon laitettu bensansuodatin, bensapumpun kalvo löystynyt ja ei jaksa pumpata bensaa tai moottorista tuleva bensapumpun "sykeletku" vuotaa ja ei anna "voimaa" bensapumpulle. Vika voi myös olla siinä että käynnistysnaru on hinkannut reiän toisen kaasarin bensaletkulle ja bensa kulkee siksi huonosti. Yleisin vika lienee, että kaasari on putsattu viimeksi vuonna 95 ja sinne on kerynyt niin paljon töhnää ettei aine pääse tarkoitettuja reittejään männän päälle :)

    Jos kelkka ei ole missään vaiheessa pelannut oikein, niin bensan pintaa on saatettu muuttaa kohossa olevalla lärpäkkeellä, jolloin kaasareissa ei ole tarpeeksi ainetta muuuta kuin nätimpään ajoon. bensan pintaa tietääkseni säädetään silloin kun pinta on liian korkealla ja kaasarit tulvii.
    Oletko muuttanut pääsuttimien kokoa? liian suuret pääsuuttimet saattaisi hukuttaa koneen täyskaasulla, mutta en tiedä tokenisiko se tyhjäkäynnillä?

    Tulpatkin saattaa temppuilla vaikka miten, saattaa näyttää että tulpat antaa kipinää hyvin, mutta ne ei välttämättä toimikkaan paineen alla ja kaikilla kierroksilla.

    Bensapumppu tosiaan vetää alipaineella (yllättäin) sitä ainetta, niin ei tarvitse olla kummoinenkaan vuoto letkussa ja meno loppuu varsinkin täyskaasulla..
     
  12. tenpek

    tenpek Kelkaton

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Mulla teki enduro temput toissa talvena, kun ajoi hetken hieman isommalla kaasulla niin rupesi käymään yhdellä pytyllä. Hetki tyhjäkäyntiä tai sammuksissa niin jopa taas pelasi.

    Syy: Tankista oli tullut mujua kaasarin neulaventtiiliin eikä auennut kunnolla -> ei ehtinyt täyttää kammiota.
     
  13. dontsa21

    dontsa21 Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Miten nordikista saa 2 varin jousen ja heliksin kiinni? Kiire
     
  14. amiantt

    amiantt INDY 600

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Kiitokset neuvoista bensaletkun päässä ollut suodatin / takaiskuventtiili oli melkein irti ja vanha letku murtunut ja ilmeisesti meni täyskaasulla lyttyyn. Vaihdoin uudet tulpat vielä. ja tänään meni ilman ongelmia 65 kilsaa.
    aksutukselle kiitokset matto on erinomainen :D Pyörii nyt modaillun Light touringin alla
    Niin tulihan sitä jotain pientä eli toinen etuiskari päästi mehut ulos. Huomenna meinaan vielä ajaa saman verran kuin tänää, sitte tilaileen uutta keppiä tai siis paria.
     
  15. vilperttti

    vilperttti Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Mikähä tuos on? ku 7000rpm+ yläpuolel alkaa niinku ns röpeltämmään,ja ei oikee tunnu kulkevan? ja sitte nyt on pari kertaa tehny sillälailla,että on toiminu ton 7000rpm--> jälkee iha normaalisti,eli antaa höökiä nii toimii... Johtuskoha jostai Kaasarin säädöistä? vai vieläköhä pakoaukonsäätimen kalvoista?
     
  16. SnoF5

    SnoF5 AC4000RR, Lynx 250, Lynx 150

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Mites kampuran oikaisu nyt oikein tapahtuu, kotikonstein tietysti`?
     
  17. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Haulla löytyy juttua
     
  18. SnoF5

    SnoF5 AC4000RR, Lynx 250, Lynx 150

    Vs: Aloittelija kysyy...

    Niinpä tietenkin. olen hieman palikka!
     
  19. And_

    And_ Ski-Doo MXZ 670 h.o

    Vs: Aloittelija kysyy...

    semmonen ongelma olis et vm99 ski-doo mxz 670 h.o on ihan pirun jäykkä vetää kylmänä käyntiin.. siis aivan prkl:n jäykkä ;D naru napsahti just eilen poikki ja alan nyt sitä vaihtelee ni onkohan siellä joku mesta mikä kannattaisi katsoa/rasvata jotta muuttus vähä hereemmäks?
     
  20. Dankova

    Dankova Well-Known Member

    Vs: Aloittelija kysyy...

    No taitaa olla ominaisuus kylmässä koneessa :). Ohan tuo omaki Polle kylmänä tosi jäykkä vetää käyntiin. Muutaman kerran oon ite pyörittäny käsin kytkimestä käynnistettäessä niin ehkä vähäsen on kankeus hävinny...
     

Suosittele tätä sivua