Viikinki_hyytyi

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä jamijami, 10/1/11.

  1. jamijami

    jamijami Member

    Moi.
    Hankin vasta vm.92 mallia olevan, Viikingin. Kelkka pelasi alussa kuten pitikin, mutta lauantaina se hävitti kipinän ja hyytyi metsään. Pari kertaa oli yskähtänyt illan aikana, mutta kun lopullisesti hyytyi, ei eloa ole ollut, yhtä hyrähdystä enempää.
    Kokemuksia kaipaisin, mistäpä rupean kipinöitä etsimään?
    Voinko jotenkin sulkea vaihtoehtoja pois mittailemalla yms.
    Onko noissa jokin "heikko" kohta virtalaitteissa?
    Ei kehtaisi ihan summamutikassa ruveta palikkoja vaihtelemaan
     
  2. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Vs: Viikinki_hyytyi

    Häiriönpoistajan ja puolan voit mitata yleismitarilla, vastus jotain 5-8 ohm.
    Jos ei piiri anna läpi niin häikkäri tai puola/johto särki, rikki ,epäkuntoinen.
    Virtalukko tai hankautuneet johdot esim. ohjaus-sarviin ja niihin metallisiin kiinnikkesiin, ohjaus-sarvista suojamuovit irti ja silmämääräinen tarkistus ja hätäkatkasijan mittaus.
     
  3. Ylilato

    Ylilato Well-Known Member

    Vs: Viikinki_hyytyi

    olekko kattonu puolaa? mellä meni -93 venturesta puola ja teki kans niin että välissä hörähti ja taas ei mitään.. purkuosina maksi 15 euroa :)
     
  4. jamijami

    jamijami Member

    Vs: Viikinki_hyytyi

    Nyt vasta kerkesi asiaan vähääkään paneutua. Heti ensimmäiseksi kiinni puolaan ja sittempä tarvitsekin jo apujanne. Puolaanhan ei tule kuin yksi, oranssin värinen, johto ja lahtee kaksi tulpan johtoa. Mittailin vastusmittarilla puolaa ja sain seuraavia tuloksia. Kun mittarin kytkee oranssin johdon ja rungon väliin mittari vinkuu täysillä. Mittari antaa lukeman 0,4 ja kun mittarin johdot kytkee toisiinsa kiinni lukema on 0,2, joten oranssi piuha on kiinni lähes suoraan maihin. Kun mittarin laittaa oranssin johdon ja tulpanhatun väliin mittari ei tulkitse mitään yhteyttä, kunpaankaan tulpan hattuun. Kun mittarin kytkee tulpanhattujen väliin niin sieltä mittari antaa luvun 16 ohmia. MIKÄ TULOS, ONKO PUOLA EHJÄ?
     
  5. JEP

    JEP RE -14, XCF, Viking II, Lynx 3500, XCSP 500

    Vs: Viikinki_hyytyi

    Primary coil 0,2 ohmia eli oranssin johdon ja maan väli ja secondary coil 4,9 kilo-ohmia eli tulpan johdon ja maan väli (+- 20%). Tälläsiä pitäis löytyä. Primary puoli näyttäis mittausten perusteelle olevan ok. Mittaa vielä secondary.
     
  6. JEP

    JEP RE -14, XCF, Viking II, Lynx 3500, XCSP 500

    Vs: Viikinki_hyytyi

    Jos yleismittari löytyy niin tutki sammutinpiirin toimivuus. Eli ota tapponarun sähköliitin irti, pitäis löytyä johdot musta ja musta valkealla raidalla. Mittaa niistä "sähköverkon" puolelta jos on yhteys (0 ohmia) niin sammutin on päällä. Tähän vaikuttaa ainakin virtalukko ja sammutinnappi (tapponaruhan on irti). Akusta kannattaa ottaa ainakin maajohto irti kun tekee mittauksia. Niin liekö tässä tors?
     
  7. jamijami

    jamijami Member

    Vs: Viikinki_hyytyi

    ISO kiitos "tietäjille"
    En ollut eilisten mittausten perusteella varma että, mittailinko tuota toisio puolta miittarin oikealla "rangella". Tänään kävin tarkastamassa mittailut ja tuolla toisiopuolella( tulpanjohdon ja metallisydämmen ) välillä ei ole mitään yhteyttä, millään mittarin ohmi asteikolla. Puola on ollut irti mittausten ajan, joten katkaisimilla ei ole vaikutusta tuloksiin.
    Paikallinen kelkkakorjaaja möi jo minulle mangeeton alle tulevan käämin, vika on kuulema 80% toden näköisyydellä siinä. Enpähän pura mengeettoa turhaan.
    Tulee vaan mieleen, jotta kuinkahan kauas pihavaloista tuolla hirviää lähtee vaikka vika tuosta puolasta löytyisikin. Heikko kohtahan jää vielä vaihtamatta. Noita sähköpuolen osia kun taitaa olla turha vaihdella ennakkoon, ihan vaan varmuuden vuoksi. Niiden kesto taitaa kuitenkin olla niitä "henkimaailman asioita" .
     
  8. jamijami

    jamijami Member

    Vs: Viikinki_hyytyi

    Moi.
    Lysti jatkuu. Ensin näytti hyvälle, jotta vika olisi ollut kaasukahvan yläpuolella olevassa pysäytyskatkaisimesta. Sitä rumppaamalla kelkkahan käynnistyi. No, katkaisin ohitettiin ja oltiin hyvillään vian löytymisestä. Eikun tänään ajelemaan mutta, traktorin perässä kotiin tultiin hinauksessa loppu matka. Kelkka toimii, silloin kun itse haluaa.
    Kelkan sai sammottaa normaalisti ajon jälkeen, kun oli tarkoitus jatkaa matkaa ei lähde käyntiin. Aikansa kun nyhti narusta, pärähti jammu käyntiin.Teki tämän kaksi kertaa. Kolmannen kerran kun saamui kesken ajon, ei suostu enää käynnistymään. Tulpista kipinää koetellessa, antoi pari kipinää, ei muuta. Puola ja CD yksikkö on jo paikallaan toisesta samanlaisesta kelkasta ja homma ei muutu! Eli vika on jossain muualla, mutta missä?
     
  9. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Vs: Viikinki_hyytyi

    Yhä enemmän epäilen jotain läpilyöntiä tai heikkoa liitosta vian aiheuttajaksi.
    Vaikka ohititte hätkatkaisijan niin edelleen sama vaiva on koska maadoittamallahan se katkaisijakin toimii, eli siis joku sytytyspuolen johto lyö maihin
     
  10. puuhullu

    puuhullu POLARIS IQ 600 -07, lynx extrin 550,ac 500 APV -01

    Vs: Viikinki_hyytyi

    tarkistappa koneen maajohto ::) jos on tors niin ohita se.
     
  11. hanski-58

    hanski-58 Well-Known Member

    Vs: Viikinki_hyytyi

    Se tuo torssin ohittaminen ei tee autuaaksi, jos se ei toimi niin silloin vaarana on lähtö väärään suuntaan, kannattaa korjata ennemmin kuin poistaa käytöstä.
     
  12. puuhullu

    puuhullu POLARIS IQ 600 -07, lynx extrin 550,ac 500 APV -01

    Vs: Viikinki_hyytyi

    ei teekkää mut voihan sillain kokeilla ensin korjaa sen sit,jos vika olis siinä ;)
     
  13. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Vs: Viikinki_hyytyi

    Siihenkin vaivaan on tapponaru keksitty ja niitähän jopa myyään :D
     
  14. jamijami

    jamijami Member

    Vs: Viikinki_hyytyi

    Pakko kysyä että, mikä ihmeen moottorin maajohto. Kelkkani on käsikäynnisteinen, niin mihin kipinä lisämaita tarvitsee. Miten tuo testataan?
    Sitten tuo tors, missäs se on? syttypulella ei ole ainakaan mitaan "ylimääräistä". Boxi, puola, tulpat. On hankala vika kyllä paikallistaa, kun vikojen esiintymisessä ole mitään johdonmukaisuutta, eli ei vaikuta onko kone lämmin tai kylmä yms.
    Meinaa ruveta usko loppumaan koko värkkiin.
     
  15. puuhullu

    puuhullu POLARIS IQ 600 -07, lynx extrin 550,ac 500 APV -01

    Vs: Viikinki_hyytyi

    kyl sielä pitäs jostaki runkoon johto mennä, jos on tors nii kaasuvivussa sammuttaa kelkan, jos sattuu hirttää kaasu kiinni. kaasuttimesta lähtee johto, jos on tors ::)
     

Suosittele tätä sivua