Phazerin mangneetto

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä Moppitti, 23/1/11.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Moppitti

    Moppitti New Member

    Moottori alkoi paukuttaa ja polttaa ajoittain putkessa, mutta kävi pieniä hetkiä nätistikin ja välillä lujaa tasavauhtiakin hyvin, kunnes löysättäessä alkoi jytkymään taas. No vikaa etsittiin ulkoisista osista tulpanhatuista aina CDI boxiin saakka ja reed valvet tuli tarkistettua nekin. Lopulta vika taisi löytyä mangneeton kiinnityspuslan hajoamisesta. Ainakin mangneetto heilui pyörimissuunnassa 1/5 osa kierroksen verran edestakaisin ja vähän keikkuikin. Kiinnitysmutterin ja jousiprikan poistettuani alta paljastui mangneeton puslarunko akselin ympärillä, joka näytti pysyvän kiilapalan avulla akselissa kiinni ja pyöri akselin mukana, mutta itse mangneetto oli tavallaan irronnut tästä keskiöpuslastaan. Tietäisikö joku miten tällainen rikkoutuminen on voinut tapahtua, vai onko asennuksessa ollut jotain vikaa joka tämän voisi aiheuttaa. Nyt pitäisikin löytää uusi käytetty mangneetto, kun ei 88-vuoden kelkkaan viitsisi uuttakaan ostaa. Löytyykö joltakin pakista tuommoista....
    Vanhan irrotuksessa en ole vielä onnistunut, kun olen ytittänyt ottaa sitä irti moottorin ollessa paikoillaan. Onkohan siihen joku oma erityinen ulosvetäjä, jottei tarvisi irroittaa moottoria. Tarjotkaapa mangneettoa jos löytyy..
    Tutkimatta on vielä se, että onko sisältä käämitysten kengät tai jotain muuta rikkoutunut. Aika näyttää sen.
     
  2. puuhullu

    puuhullu POLARIS IQ 600 -07, lynx extrin 550,ac 500 APV -01

    Vs: Phazerin mangneetto

    hommaa jostain oma ulosvetäjä tai sen voi kyl tehä itekki. levyyn teet keskelle isommalle pultille reijän ja hitsaa mutterin siihen sit ympärille tais olla 3 pientä reikää vastaavalle kohtaan jotka on magneetossa.
     
  3. Moppitti

    Moppitti New Member

    Vs: Phazerin mangneetto

    tuohan pitää tehä, jos ei satu joltain saamaan lainaksi sopivaa..
     
  4. jutila

    jutila Jamaha ei pamaha

    Vs: Phazerin mangneetto

    Spesiaal jamaha tuul ;) Ei ollu just sillä hetkellä hitsikonetta käytössä. Pultti tosin vaihtu tihiämpikierteiseen ja kovempaan.
    [​IMG]

    Mulla taitas Exciter ykkösen VP. olla tallinperukoilla.
    varaosanumerot phazeriin:8V0-85550-20-00
    eksaitteriin:82M-85550-20-00
    Liekkö muuta eroa ku tuo alun mallirimpsu, mene ja tiedä..
    Jos kiinnostaa niin laita privaa.
     
  5. Moppitti

    Moppitti New Member

    Vs: Phazerin mangneetto

    Kunhan saan irti tuon mangneeton tuossa loppuviikolla niin mittailen ja kuvaan sen ja otan yhteyttä, pitää vain vissiin ensin opetella käyttään tätä systeemiä, että miten tällä voi privatisti kysellä tuota exiterin mangneettoa ja sen mittoja yms. Liekö profiilissa sp osoite.
     
  6. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Phazerin mangneetto

    Keskustelua, kysymyksiä ja vastauksia 2-tahtisten Yamahoiden tekniikkamurheisiin löytyy täältä. Kuten joukostamme poistunut edeltäjäni aikanaan viisaasti tuumasi, meillä on muuten miljoona topikkia missä etsitään vastauksia erilaisiin pieniin asioihin. Mikäli haluat jutustella jostain mallikohtaisesta asiasta, useimmille kelkkamalleille löytyy oma viestiketjunsa, ensimmäisten sukupolvien Phazerien viestiketju on täällä.

    Yksityisviestejä on helppo lähettää, joko A) Klikkaat valitsemasi henkilön nimimerkkiä ja sen jälkeen linkkiä "lähetä tälle jäsenelle yksityisviesti" tai sitten vain katsot ruutua hieman ylöspäin, kohdasta YKSITYISVIESTIT niitä voi myös lähettää laittamalla vastaanottajan nimimerkin heittomerkkien sisälle, esimerkiksi "JRT".

    Niin, ja se on magneetto.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Suosittele tätä sivua