Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

  1. mikada

    mikada Yamaha Sidewinder 2017

    Vs: Oulun reitit

    Kyllä tuo viranomaisvalvonta pitää huolen, että jos näyttää, että vauhdit nousee, niin äkkiä ne poliisit ovat pudottamassa huippuja alemmas. Ja pahimmat kuumakallet ovat äkkiä kortittomia ;D
     
  2. 101mm

    101mm XM

    Vs: Oulun reitit

    Ei se nyt ihan noin taia mennä. Päinvastoin nopeuksia periaattessa voisi joskus yrittää jopa esittää nostettavan, kun siihen olisi erittäin hyvät perusteet. Ei siellä nytkään ajella peukalo tangossa, jos reitti on sileä.
     
  3. Stella Polaris

    Stella Polaris Lynx Boondocker RE 850 E-tec, PistenBully 100

    Vs: Oulun reitit

    Riippuu koneista, lanasta, reittipohjasta ja ajotaidosta. Alkukaudesta kun lunta on vähän ja kivet ja kannot kolisee vetokoneessa ja lanassa niin vauhti keskimäärin 5 km/h. Sitten kun on kova pohja ja lunta paljon, voidaan päästä 10 km/h nopeuksiin. Käytännössä tuota nopeampaa ei kannata enää ajaa kun lanan terät alkaa jo heittämään lunta ulos jäljeltä.
     
  4. Gman

    Gman Yamaha Nytro RTX-ER CO TT, Yamaha Venture 600

    Vs: Oulun reitit


    Eli pitäisikö tuo tulkita niin että Oulu(Ylikiiminki)-Muhos-Utajärvi(Rokua) reittien lanaukseen menee ~viikko?
    Eli kukin pätkä tulis lanatuksi kerran viikossa ja tommoset joka päivä / joka toinen päivä lanaukset ei onnistu yhdellä lanalla?

    Ja viikko maksaa paljonko? 2-3000€?
     
  5. JK-80

    JK-80 Arctic cat xf 1100 turbo sp `12

    Vs: Oulun reitit

    101mm puhui kyllä todella asiaa. Olisi tosi mukava tulla ajeleen oulun seudun reiteille, kun olis aina varma että kelkkareitit olis huippukunnossa.
    Kun täällä on ollut puhetta noista lanauksista ja niiden kustannuksista, ja vaikka kaupunki maksaakin lanaukset,eikä niitä oteta meidän kerholaisten jäsenmaksuista, niin mikä meitä estäisi keräämästä porukalla kolehtia ja kilpailutettaisiin joku yrittäjä lanaamaan reittejä kaupungin kunnostusten lisäksi??? Oulun seudulla kuitenki on meitä aktiivikelkkailijoita kuitenki niin paljon, että jo kohtuusummalla saisi tampparin liikkeelle useammin!!! Joku vaikka 50€ per naama! Ei tuntus olevan paha summa maksaa, kun katsoo tuolla reitin päällä tuota kalustoa millä porukka ajelee ::)
    Jos vaikka sais 300 jamppaa maksajiksi niin se tekis jo 50*300 = 15000€!! Joku tampparikuski tällä foorumilla kertoi lanauksen kilometrihinnaksi n.12-15€. Niin tuolla 15000€:lla lanaisi jo 1000km sileäksi :p. Ite voisin maksaa vaikka 100€/kausi, JOS sillä saisi takuun, että olisi aina sileät baanat!!
     
  6. jones-

    jones- Nytro SE

    Vs: Oulun reitit

    Tuotahan sitä ollaan kerhon kokouksissaki sumplittu että katottas rekisteristä oulun alueen kelkat ja jokaiselle lähetettäs kirje jossa pyydettäisiin lahjoittamaan tietty summa reittien hoitoon. Jos ajatellaan että kelkkoja on about 5000 (mutu) ja niistä vaikka 500 maksas 20e, niin summaksi tulisi jo 10 000e. Tästä(kin) projektista uupuu vain se tekijämies. Tulkaa vaan kaikki noihin kokouksiin, niin voi naamatusten suunnitella. Tahtoo nämä nettikirjoittelut olla monesti aloittamista vaille valmiita, mutta hyvä että näistä reitinhoidollisista asioista poristaan.
     
  7. mikada

    mikada Yamaha Sidewinder 2017

    Vs: Oulun reitit

    Muuten hyvä idea, mutta jos pyydetään lahjoittamaan jotakin johonkin, niin se ei vain toimi, vaikka pyydettäisiin vain 2€ lahjoitusta 20€ sijasta. Suomalainen maksaa vasta sitten kun siitä laaditaan "vero" tai sitten se raha otetaan esim. kelkan pakollisen liikennevakuutuksen yhteydessä. Jos vaikka 5€ nykäistäisiin jokaisen kelkan liikennevakuutuksesta reitin ylläpitoon, niin silloinhan tuo 5€x5000(mutu kelkkaa)=25000€ ja sekun lisättäisiin kuntien satsaukseen, niin pitäis tulla luksus reitit. Itse olisin valmis heti tuommoiseen sijoitukseen, jos tietäisin, että se menee kanssa reittien ylläpitoon. Ja niille jotka haluavat sitä pattia, niin voi mennä jyystämään Iinatin rataa. ;)

    edit. Ja sitten jos aletaan miettimään sitä, että joku tällä maksua perivällä alueella alkaa urputtamaan, että minä ajan kelkallani vain Inarissa tai jossain vinku intiassa, niin sitten sanotaan, että se on voi voi, että tämä on tätä kelkan omistamisen riemua. Jos haluat välttyä 5€ maksulta, niin pitää muuttaa alueelle, jossa tätä maksua ei peritä tai myydä kelkka. Maksetaanhan ajoneuvoverossakin paljon semmoista, mikä ei edes autoiluun ja tiedenkunnossapitoon liity.
     
  8. bebe

    bebe Lynx RE 600R 2019

    Vs: Oulun reitit

    Kajaanin tapausta tullu seurattua jossa on säädetty paikallisille reittimaksu. Olikohan 40€ suuruinen. Sitten saa tarran kelkkaan kaudeksi jne... Netissä ainakin kauheetä vääntöä/kyttäystä kellä on tarrat, ketkä oli abc pihalla, oliko niillä tarrat, turpaan tulee jos ei ole viikon päästä tarrat jne...

    Niin kuin tuli tässä ilmi että kaikki ei tosiaankaan maksa jos se on vapaaehtoista. Osa miettii että ajan kerran,kaks vuodessa. Pitääkö maksaa kun ajan pääsääntöisesti Kuusamon mökilläni....

    Sileät ja patit mulle passaa mutta niinkuin tullut mainittua nii reitit leveämmäksi/pohjat paremmiksi kesäkunnostuksilla ennen kuin alkaa viikottaisesta lanauksesta haaveileen. Tämän hommanhan ne kajaanissa tekasivat. Tais maksaa jotan 100 000 eken kieppeillä. Tosin totta siihen joku tukiaisia on hokannu hakea. Ainakin Johannan ;D
     
  9. jones-

    jones- Nytro SE

    Vs: Oulun reitit

    Tuohan se paras tapa olisi että kelkkojen vakuutuksiin ympättäisiin vaikka joku reitinhoitolisä, mutta se taitaa vaatia lakimuutoksen tai ainakin virkamiesbyrokratiaa. Niillä konsteilla mitkä juuri nyt on käytettävissä en ole parempaa tapaa keksiny kun tuo vapaaehtoinen maksu. Samat on epäilyt itselläkin, että kovin moni jättäisi maksamatta, mutta olisi mielenkiintoinen vaikka ihan kokeiluna. Ainakin itse maksaisin ;D
     
  10. Harri_82

    Harri_82 Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    No ei helvetissä mitään lisäyksiä enää vakuutusmaksuihin. Muutenki ovat jo aivan järettömiä. Ja jos 5 ekua tulis lisäystä vakuutusmaksuihin niin tuskin reittien lanaukseen siitä kovin paljon jäis. Turhan paljon välikäsiä tuossa hommassa. Paras konsti estää ne patit on kesällä tehä kunnon pohjat reiteille.
     
  11. HeCe

    HeCe Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Ja mitenhän siinä kävis jos joku alkais puuhamieheksi ja "keräämään" rahaa pooliin, joka kerta kun se kävis kaupassa joku ois nähny sen ja sitten vellottas että varmaan vetää välistä eikä kaikki rahat meekkään lanauksiin...

    Ja jossen tosiaan lisäis esim vakuutusmaksuun niin hyvä jos promille jäis lanakuskille kaiken pyrokratian ja vaalirahojen sekä torkkupeittojen jälkeen...

    Joku lottovoittaja tähän hommaan tarvittas ponsoriksi :)
     
  12. F3

    F3 Vaimikäseoli...?

    Vs: Oulun reitit

    Reitinkunnostustalakoot kesällä ei olisi ollenkaan huono ajatus...Luulempa, että porukkaakin riittäsi enämpi kun alkusyksyn pikkupakkasten aikaisiin talkoisiin... ;) Kunhan asiasta vaan tiedotettaisiin tarpeeksi aikaisin ja näkyvästi... Pääsisi alkutalvestakin aloittelemaan kauden aikaisemmin kun ei joka mutkassa kopise kivet suksiin...Ja eikös ne pohjat ole kaiken A ja O...?

    Ja tuo Kajjaanilaisten systeemi ei olisi ollenkaan huono ajatus, eri asia sitten miten sitä valvotaan, sanktiot jne...Joku 20-40€ reittimaksu ei olisi ollenkaan pahasta jos saisi talven puottaa edes suhteellisen tasaisilla reiteillä...
     
  13. mikada

    mikada Yamaha Sidewinder 2017

    Vs: Oulun reitit

    Kuka alkaisi sitten sanktioiden kirjoittajaksi. Oot yksin reitillä ja huomaat 5 hengen poppoon, joka ei ole reittimaksua maksanut. Pitää olla melko riski jäbä, että uskaltaa mennä aukomaan päätä yksin isommalle poppoolle, että että oo muuten maksanu reitti maksua, niin että tässäpäs sanktio maksu. Tai sitten jos poppoo on hieman rennompaa sakkia, niin nauravat päälle ja sanovat, että tungehan sanktiot sinne minne ei aurinko paista. Taashan tulee tilanne, että jos ei ole viranomainen, niin vaikea noita sanktioita on periä. Menisi varmasti vielä vaikeammaksi kuin nämä yksityisten pysäköinninvalvonta firmojen toiminta. Tuskin tähänkään mitään toimivaa muuta rahoitustapaa löytyy kuin tämä nykyinen. Eli ne jolla ei nappaa patikkojen kyntäminen, niin kärrää kelkat YK:hon ja nautiskelee paremmista reiteistä Pudiksen ja Utajärven suuntaan, mutta noiden reittien kuntoa voisikin sitten pitää priima kunnossa ja antais patikon nautiskelijoiden nauttia kaupunkipatikoista. ;)
     
  14. nekkis

    nekkis Ski-Doo MXZ 600 X-RS / Ski-Doo MXZ 800 X-RS

    Vs: Oulun reitit

    :)
    tuntu aika poliittiseksi menevältä tuo ed.2-3.sivun jutustelu täällä.... mutta MISSÄ kunnossa esim OT-Muhos on nyt vois käyä ton välin VKLppuna.... PS. jos on liian montaa monesa----->nii ota yksi kerrallaan. tuo kelkkailu täällä oulun seudulla pitäisi olla, ainakin itellä on jonkin lainen etuoikeus.... irtautuminen arjesta.... HYVÄT BAANAT.... ::) ::) ::)
     
  15. HeCe

    HeCe Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    uhkailivat että ens viikolla lanataan eli varmaankin pattisessa kunnossa vkoloppuna, mukavan lämmin tulee
     
  16. Waari

    Waari Lynx Ranger V-800

    Vs: Oulun reitit

    Iinatti Ouluntulli yhteys raivattu. Kova homma ja meinasi pistää Waarin kontalleen, mutta onneksi oli pätevä kaveri mukana niin ehdittiin sahata puut raivauskoneen edestä ja päivässä tuo reitti saatiin raivattua.
    Merkit vielä uupuu ja naurettavan vähän vesuritöitä, kelkkakerho lupasi talkoilla ne lähiaikoina.
    On tuo ura kuitenkin selkeästi näkösällä maastossa ja siitä tuli hyvä vaikka itse sanonkin, heikkotasoinen kuvaotos kartasta jossa ura tussattu punaisella ja nuo korostetut ruksaukset pelloilla tarkoittaa ettei niillä ajeta.
    Olkaahan varovaisia jos liikutte uralla, siellä saattaa olla vielä keppiä ristironkkelissa.
    [​IMG]
     
  17. Makezi

    Makezi Well-Known Member

    Vs: Oulun reitit

    Oisko huomenna kellää kiinnostusta lähtä ajokaveriksi joskus puolen päivän jälkeen? Vois käyvä jossakin pienen lenkin ajamassa :)
    Yv:tä tuleen, jos kiinnostaa
     
  18. Ara

    Ara Boondocker

    Vs: Oulun reitit

    Onko jonku foorumilaisen evo lynx hyytyny reitin varteen? Hiukkavaarasta vähän ylikiiminkiin päin. Tasasta baanaa oli ainakin kalimelle asti!
     
  19. TherocK

    TherocK XC 500 SP Race -05 XCR 600 -95

    Vs: Oulun reitit

    Sehän pitänee käydä tarkastamassa tuo uusi ura ja käydä samalla Kalimeella käräyttämässä makuria.
     
  20. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Oulun reitit

    Jaa onko joku maggurinpaistohomma YK-reitin varressa??
    Jos kävis kyrsän syömässä ennen raksailua.
    ed. Onko sheriffit puuttunu tohon Huonesuon läpi menevän tien penkalla ajoon?
    Pääsis Talvikankaalta nätisti reitille.
     

Suosittele tätä sivua