Lynx 600 ss Pajalla

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Hahamo, 16/9/10.

  1. Hahamo

    Hahamo re 600 e-tec 2009

    No niin tervehdys arvoisa raati.

    On mittarissa 10000km eli kone ois tarkoitus nostaa pöydälle ja olisi muutama kysymys.

    -Mäntien vaihto lienee keskeisin mutta mitkä...Wisecot vai orkkis...käyttö on normi patinhakkausta.?

    -V-forcen läppiä ajatellut mutta mistä niitä saa itsellä ei tuo kielitaito piisaa jenkkisivuille.?

    -Välit ajattelin keventää vakio 24/43:stä 22/43 vaihtaa ketjun samalla...menee vissiin samanmittaisella tuo kaks piikkiä pienempi.?

    -Tarvitseekohan alakertaan tehdä mitään?
     
  2. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    Männät wisecot hinta/laatusuhde kohdallaan, vaatii hieman totuttelua lämmitelyä ja poraus vaiheessa isommat välit.

    v-forceja saat paikalliselta kelkka dealerilta, meet ja kysyt ja tilaat sen kautta, kannattaa myös harkita Bling factoryn läppärunkoja, sanoisin itse että on ainakin asialliset ja varmasti hinta laatusuhteet kohallaan, ite kallistuisin blig factoryn tekeleseen.

    Ketju pitäs olla sama mut kantii ottaa lyhempi se kuitenki venyyy ja jos lopuu kirivarat..

    Alakerta on aina tapauskohtainen, vaa kantsii kattoa kammet, laakerit, ja stefat. jos ei ihmeempiä niin ei mielestäni tarvi tehä mitään-
    Vaa silti varauksella kahtoa se alakerta, ettei pamaha mittää ja tuumata "foorumilla joku lynssi neuvo ettei tarvi tehä mittää"
     
  3. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    Tuo " vaatii hieman totuttelua lämmitelyä ja poraus vaiheessa isommat välit" vähän ihmetyttää. Pyttyjen valmistaja ja mäntien valmistaja varmaankin tietävät käyntivälykset ja muut speksit (ja ilmeisesti myös Wiseco on ottanut välyksen huomioon männässä koska takomäntäkin laajenee lämmettyään "normaali" mittoihin). Normaali lämmitys ennen ajoa pitäis kait suorittaa kaikilla 2-t moottoreilla riippumatta mäntien valmistajasta? Jokin tolkku näihin "Wiseco speciaaleihin" pitäis pikkuhiljaa jo saada. Toki en tiedä tuosta 600 SS koneesta mutta näin yleisellä tasolla. :)

    Eli, takomäntä (kylmänä pienempi halkaisija kuin valumännällä ja lämpölaajenee hitaammin kuin valettu) kolkattaa kylmänä enemmän kuin veljensä valettu. Lämmettyään normaalin lämmityskäytön jälkeen ei kolkata ja kestää vähintään saman kuin valettu. ::)
     
  4. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    Niin WiSecoista ei ajossa itellä mitään kokemuksia mutta sitäkin enemmän porauksia takana, ja aina melkein poikeuksetta joku kyselee et miten niillä ajetaan, yleis neuvo on et "totuttelee itsensä, lämmittää kelkan kunnolla ja sitten lähtee ajamaan" tieten 2-t koneet tarvii joka ikinen sen lämmityksen ettei kalaha imupuolelta kiinni, on pajoja ja sorvareita ja mäntiäkin sellaisia ettei enää kukaan pysy perässä, paras on siis mennä männän ja sylinterin kanssa sorvarille, ottaa vaikka Googlesta, tms poraus specsit ylös ja eiköhän "ammatti sorvari" tiiedä tai ehdota jotain .. vaan silti monia porauksia on menny vituralleen sorvarista ja männisitä riippumatta ajan saatossa.

    Itselle ainakin on wisecoista muodostunut hyvä ellei parempi vaihto ehto vakioon, ja veikkaan että vakio ei kestä yhtä pitkään kuin tuo taottu. vaan silti nämä on omia mielipiteitä ja lähinnä tarkoitin mitä tuolla ylempänä lukee, vaan T-cat:ttiki on ihan oikeassa ja hyvä kun korjasi saman asian paremmin.
     
  5. rmm

    rmm IQRsdi ja IQRR

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    Eikös SS-mottiin käy v.forcet myös 440 koneesta? Viisaammat kertokoon.

    Nettivaraosassa näyttäis olevan. VINK VINK ::)
     
  6. MiKo84

    MiKo84 Well-Known Member

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    Laita vakiot, hintaero jää niin pieneksi Wisecoihin ettei kannatte säästää ja niillä ajaa huoletta sitten toisen kympin.

    Alakertaan uuet stefat ja rasvat nyt ainaki, ja jos on esiintyny remmin syöntiä niin voi olla kytkimen puolen laakeriki jo vaihtokunnossa, mutta nämäpä on niitä juttuja jokka näkee vasta ku purkaa.

    Miksi haluat V-forcet? Itte kokeilin molempia, Boyeseniä ja V-forceja ja nuista V-forceista ei ollu kyllä mitään hyötyä. Boyesenin vakioihin läppärunkoihin sopivat läpät saa 70$ ja nuihin vaikka Kamun alukurkut niin sitten nekki on ikuiset.

    Ja ainiin, älä ota liian lyhyttä ketjua, et nimittäin saa sitä paikalleen uutena vaikka se venyneenä paikalleen meniski, 74 on oikia pituus 22/43 väleille.
     
  7. Hahamo

    Hahamo re 600 e-tec 2009

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    No niin kiitoksia mielipiteistä aamulla kävin tilaamassa 22 rattaan ja uuden vakioketjun "74"
    ne v-forcet kiinnostaa ainoastaan kokeilemisen innosta/jotain uutta ensikaudelle :)....Taidan näpästä ne orkkis männät ku ajo on joskus pilkkireijätä toiselle.
    Jos jollaki tietoa passaako noi nettivaraosan v-forcet tuohon mottiin nii kertokoon :)
     
  8. Hahamo

    Hahamo re 600 e-tec 2009

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    No niin nyt on 22/43 välit ja uusi ketju :) 74 lenkkinen on passeli jäi vielä 1.5cm kiristysvaraakin.... sitten mottia pöydälle ja orkkis männät sisään ja alakerran tarkistus.
    Millä ootta muuten peseskelleet noita runkoja/"konehuoneita" ????
     
  9. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    crc brackleen, toisiakin on, liuotin pesu tms
     
  10. JK83

    JK83 Summitti ja kittycat

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    Polttoöljyä, tiskiharja ja kuumaa vettä. Oli mukava laitella moottori takas konehuoneseen!
     
  11. Hahamo

    Hahamo re 600 e-tec 2009

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    Noniin nyt ois vaihdon alla keulan/ohjauksen kaikki puslat niin mikä se olis hyvä voiteluaine noihin mullinsilimiin /kaikkiinn liikkuviin osiin etteivät sitten pakkasessa jämhtäs jäihin....
     
  12. Hahamo

    Hahamo re 600 e-tec 2009

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    On muuten ihan edulliset nuo rasvanipalliset mullinsilimät ::) ::) :-X onkohan noita missää edukkaampia?? ja ovatpa vielä kaikenlisäksi vastakierteellä ;D
     
  13. ViRi

    ViRi Well-Known Member

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    Ookko hommanu jonkun vehkeen millä sitä rasvaa niihin saa? Voi normi rässin pää olla hivenen väljä...

    Toinen pää pitäisi olla normikierteellä.
     
  14. Hahamo

    Hahamo re 600 e-tec 2009

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    Juu kaveri on wetterillä töissä ja se on aina lainannut sitä prässiä.... tuskin kannattaa ostaa noita varten omaa ;) löyty muuten biltemasta pakkasenkestävä rasva joka meni testiin :) noihin ohjauksen liikkuviin...
     
  15. Hahamo

    Hahamo re 600 e-tec 2009

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    Tietääkö kukaan passaako tuo duellin 87-104 kurkku tuohon 600ss koneeseen vai mikä pitää olla?? ja oli muuten sitten kampiakselin keskimmäiset laakerit meleko morot että kannattee tarkistella toi alakertaki näköjään mäntienvaihdon yhteydessä.
     
  16. Hippo

    Hippo Well-Known Member

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    Osta suosiolla alkuperäset kurkut, noista tarvikekurkuista ei oo ku harmia oli ne sitte minkä tahansa tukkumyyjän kautta hommattu.
     
  17. Hahamo

    Hahamo re 600 e-tec 2009

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    Perkule ku ovat 100€ kappale :-X ja tarvikkeet saa 24€ kipale ??? mitenhän lie ku ei ole virlä läpiasti ratkennut niin menisköhän tuo ku jonku liimamassan vetasis siihen päälle ::)
     
  18. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    http://www.slojd-detaljer.com/product.aspx?productid=1581&deptid=40
    Tuo toimii kokemusta on kunhan ensiksi asetoonilla puhdistat huolellisesti ja koko alaltaan pari kertaa vetäisee!
    en nyt muista mutta nykyinen evo-lynksini omistaja soitti keväällä ja sanoi että 3 tai 4tkm kestänyt jo ratkenneet kurkut... toki riippuu mistä ratkennut mulla oli siitä pienten reikien etupuolelta (500cc evo lintsi). Myös penkin korjaus on kuulemma kestänyt ;D
     
  19. Hahamo

    Hahamo re 600 e-tec 2009

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    Joo ne ois kampiakselin laakerit ja keski stefat toimitettu koneistamolle ja luulis pääsevän ensi viikolla kasailemaan mottia :) mikä se ois raadin mielestä semmonen seos suhde bensaan tuorevoitelun lisäksi tussa sisään ajon aikana?
     
  20. msl-83

    msl-83 Lynx enduro

    Vs: Lynx 600 ss Pajalla

    Minkä verran maksoi nuo keskimmäiset laakerit+koneistus? Mulla leikkas keskimmäiset laakerit kiinni. Olisi sama urakka edessä. Eikös ne 2% seosta suosittele sisäänajoon. Korjatkaa jos muistan väärin.
     

Suosittele tätä sivua