Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä kop-O-nen, 16/12/05.

  1. Poralis

    Poralis Well-Known Member

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Tänään tuli kausi itsekin avattua kun reissusta kotiuduin... Kuopio-Rissala/Lentoasema ainakin ihan ongelmatonta baanaa.. ajettua jälkeä löytyy paljon ja reittiä pitkin pääsee... sama reitti taitaa jatkua siiliin asti. Ja jännevirranhan saa kierrettyä juuri reittiä pitkin ajamalla, eli reitti menee maitse lentokentältä ranta-toivalaan. Eikä vedestä/lumestakaan ollut enemmälti ongelmaa, varsinkin jos vähän pitää vauhtia yllä :eek:
     
  2. simok

    simok -kelkaton-

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Moi

    Tuli ainakin minulle yllätyksenä että ST1 ja "lentokentänristeys" väli on suljettu. Eipä siis saa laillisesti tankkaamaan mennä. :(
     
  3. Hile

    Hile Freeride 800R etec 137" -12

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Huomen aamuna startataan Kaman kanssa n. klo 10 Nilsiän ST1:ltä ja suuntana Safaricenter-Varpaisjärvi-Lapinlahti. Jos foorumilaisia liikkuu samoilla suunnilla niin maltetaan pysähtyä vaihtamaan kuulumisia. Pääsen samalla testaamaan päiväsaikaan tuonne salolle miten tuo Super-Q praappaa tuossa Reinossa, niin että ilkeekö edes tuoda kärryssä kunnanrajalta tänne isomman cityn puolelle ;D Kuivapaino olisi kyllä kohtuullinen 190kg tuolla vaimentimella.. Kaman suksimodit Yammuun saa myöskin testipäivän.
     
  4. kama

    kama Enduro600r, Lynx40, Terhi10, SV80

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    170km reissu ohi. Yksi puunhalaus + yksi antautunut telaston iskari. 120 km tuo iskari kestikin huollon jälkeen... montakohan yamahaa pitää omistaa ennekun uskoo ettei telastot kestä ??? :-X

    Yllättäen pastorin vajaat tehot ei ollu ongelma vaan vakio telamatto mallia "osulan kassahihna" ;D
     
  5. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Oisinkoha ollu teijän jälillä ST1:n jälkee, kun oli semmosta sutimisjälkee siitä eteenpäin ;). Omat kokemukset on saman suuntasia ja jarrua ku tarjos, ni meni "kahva eellä". Ero on melkoinen nykyiseen verrattua noilta osin.
     
  6. PJ Lsmk

    PJ Lsmk Member

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Käytiin tänään tutustumassa tulevaan Lsmk:n kelkkasafari reittiin päiväseltään lähdettiin aamulla Tahkolta klo 8.20 ajeltiin reittiä Tahko-Varpaisjärvi-Lapinlahti-Iisalmi-Sonkajärvi-Sukeva-Otanmäki-Kajaani-Sotkamo-Maanselkä-Rautavaara-Tahko tultiin Tahkolle noin klo 20.30 mittariin kertyi yhteensä 438 km aika urakka, mutta tulipahan tehtyä. Reiteistä sen verran ,osuudet jotka olivat hyvässä kunnossa ajella oli Tahko -Varpaisjärven raja, Varpaisjärvi-Iisalmi Marjahaan risteys,Sonkajärvi-Otanmäki (tällä välillä osa urasta vain kelkanlevyistä ja reittimerkkejä hyvin harvassa,mutta reitit hyvässä kunnossa) Sotkamossa Vuokatin vaaran kierto oli Ok, mutta Nuasjärvellä ,kun tullaan Kajaanista jonkin matkaa Sotkamoon päin päin niin merkkitikut loppuu kuin vetsellä leikaten ja ei ollut ,kuin yhdet jäljet joita seurata vähän sinne päin ja oli utuinen keli ,joten vuokatin valoja/linkkitornia ei näkynyt jota kohti suunnistaisi niin olipahan erittäin mielenkiintoista!!,ei kärsinyt paljoa pysähdellä oli nimittäin vettä jäällä älyttömästi. Sotkamo-Maaselän etappi oli mukavaa pikku pattia, mutta kaiken kruunu oli reitti Maaselän etapista-Rautavaaralle metsäkartanon risteykseen hienoa oli päästellä menemään, mutta sitten alako se rynkytys jota kesti aina Tahkolle asti ja muut edellä mainitsemattomat reittiosuudet olivat enemmän tai vähemmän kunnon patikolla . Joka tapausessa loistava reissu ,kun tuli tehtyä :)
     
  7. fxjannu

    fxjannu -19 Xterrain 850 RE 3700

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Osta Nytro niin rupee kestään ;)
    Itellä oli kans ensin Phazeri, muuten oli kyllä hauska laite ja kevyt kuskata. Etupukistako meni iskari?
    Paljonkos siellä on lunta Tahko / Rautavaara- seudulla?
     
  8. jmmm

    jmmm Lynx Rave sdi -08

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Ensimmäista ja viimestä kertaa eksyin tänä talvena tuolle Kuopion "ympärysreitille". Vit*u mitä paskaa. Ainut hyvä pätkä oli itä-karttulan seuduilla, mutta heti kun Kuopion eli psmk:n reitit lähenee niin reitti on surkeassa kunnossa. Mitenkä on mahdollista ,että jos lähet Kuopiosta minne tahansa muualle päin, Karttula, Vehmeri tai siilinjärvi reitit on paljon paremmassa kunnossa?
    Ja sen verran kuulin, että tamppari on rikki. Eli ei lähiaikoina parannusta siltäkään suunnalta. Onko joku muukin kyllästynyt tähän kerhon touhuun? Eikai kukkaan oo vaan erehtynyt jäsenmaksua maksamaan?
     
  9. HJR

    HJR Well-Known Member

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    115 km tuli tänään Tarviketalo / ST1 - Tahko - Varpaatjärvessä - Syvärinpää välillä edestakaisin ajettuna. Kuplavolkkaripattia ihan kivasti ja komeita ilmalentoja ;D Polliisitkin tarkastivat matkalla ihan runkonumeron kelkasta ja tarjosivat pilliä suuhun jo toistamiseen viikon aikana, edellisen kerran tosin Siilin reitillä.

    Onko Juankoskelle Savon tarviketalolta menevä reitti tarkoitus lanata tänä talvena? Alkuperäinen ajatus oli tänään käydä sitä ajamassa, mutta totesin ST1:lle päästyäni, että eihän sitä ole ajettu lähiaikoina. Yhdet vanhat kelkan jäljet näkyivät lumen alta ja muutenkin näytti aikamoiselta kinttupolulta...
     
  10. kama

    kama Enduro600r, Lynx40, Terhi10, SV80

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Sorry haukuin turhaan iskaria. Olikin pultti puonnu linkusta prkl... merkkihuolto rules!! :-*

    BB:n kohdalla oli sama homma. Kun ostin yamaha-liikkeestä niin myyjä vielä kehui miten on huolella käyty läpi.. kotona sitten huomasin ennen ajoa, että takapukki kahdesta kohti irti-rakennut!

    Phazer on kyllä omaan ajotyyliin ja näille reiteille aika sopivan tuntunen. Täytyy vaan opetella vähä erilainen ajotyyli. Hileellä on varmaankin videoo "harjottelusta" :)
     
  11. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Kyllä on mitta tullut täyteen jo monta kautta sitte. Ei tuu maksettua, kun menee kankkulan kaivoon :(. Vaikka pihasta pääsee noille urille, niin kyllä tulee hinattua kampe melkeimpä joka viikonloppu jonnekin muualle ja kun päivä pitenee niin pohjoista kohti. Toivotaan muutaman vuoden sisällä parannusta, kun virallistamishanke etenee.
     
  12. section6

    section6 Lynx Rave 600 -06

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Tänään tuli avattua kausi virallisilla reiteillä. Toin kelkan kärrillä Varpajärvelle ja kävin ensin ajamassa Syvärinpään reitin. Pakko sanoa, että on makea pätkä kylältä Syvärille! Sopivasti korkeuseroja ja mutkia, vielä kun tulisi se virallinen pisto Sonkajärvelle.. :p
    Takasi kylälle ja sitten Apinalahelle Matiskiin burgerille. Niin ja reitit hyvässä kunnossa paitsi turhan keskellä kaikki ajaneet.

    66 % päivän vastaantulleista kelkkailijoista oli poliiseja.. :eek:
     
  13. samar50

    samar50 New Member

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Onko epävirallista reittiä pöljältä lapinlahdelle, jos on niin mistä se lähtee?
     
  14. aisak

    aisak Well-Known Member

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Missä kunnossa on nyt tämä Tahko-Rautavaara pätkä?
     
  15. BussiJussi

    BussiJussi Warrior

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Jos entiset kujeet pätee, niin tänään on lanattu reitti! Tänäiltana, ja huomenna kunto erinomainen, sunnuntai-iltaa kohden alkaa patille menemään. Tämä pelkkää arvuuta, liki aina torstai lanauspäivä....
     
  16. keilukka

    keilukka Polle talli

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    tänään täällä ja varmaan singeerataan umpeen.. Vähä kylmä vielä mutta eiköhän se lauhdu alle 22 asteen reilusti.
     
  17. HJR

    HJR Well-Known Member

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Tänään tuli Varpaisjärvellä, Syvärinpäässä ja Lapinlahdella pyörittyä. Aamulla lähtiessä oli -27 astetta pakkasta ja takaisin tullessa -20, mutta eipä tuota ajaessa huomannut kun vauhtiin pääsi. Ihan oli hiestä märät vaatteet reissun jälkeen, eli eipä se ole kuin kaasupeukalon asennosta ja adrenaliinista kiinni miten ajaessa tarkenee ;D Ajopuvun ja aluskerraston väliin tosin tällä kertaa tuli laitettua normaalista poiketen fleeceasu. Mutta nätti oli keli, reitit ihan jees (Syvärinpään reitti lanattu liian tasaiseksi vrt. viime viikonloppuun), eikä muita ajajia näkynyt.
     
  18. keilukka

    keilukka Polle talli

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Nilsiästä - Tahkolta - Lapinlahdelle upeaa baanaa ja kunto loistava... Keskisuomalaisena kateellinen.
    Siilissäkin urat upeassa kunnossa.

    Ei ole aikoihin ollut noin hyväkuntoisia uria/reittejä alla.
    Kiitos Savo.

    Joo, ei se kylmä (-15...-30 astetta) pahasta ole jos suojat toimii. Joutu ostaa uudet lasit ja hanskat Tahkolta joltain safari yritykseltä, kun hermot meni vanhoihin.
    Kiitos Tahko safareiden väelle palvelusta.
     
  19. Paroni1

    Paroni1 Member

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Tahkon ympärikierrossa kannattaa muistaa, että reitille kaatuu puita. Lunta on puiden oksilla paljon, ja etenkin pienen tuulen avulla puita kaatuu. Vajaan parin viikon ajan, mitä olen täällä kelkan kanssa pyörinyt, on ainakin puolenkymmentä puuta kaatunut reitille. Yksi puu oli keihästysasennossa, saatin se kuitenkin äijäporukalla käännettyä ennen, kuin mitään sattui. Pahimillaan puu voi tietysti kaatua juuri, kun kelkkailija on kohdalla, mutta siihen taitaa olla vaikea varautua.
     
  20. ifreq

    ifreq Yamaha Nytro xtx by McXpress

    Vs: Tahkon ja Kuopion alueen ajelut.

    Taidan olla sokee kun en löydä tietoa mut minnehä vois maksaa reittiluvan ja paljonha se mahtaa olla jos vaikka tulis kärryllä viskattua kelkka paikallisille urille.?
     

Suosittele tätä sivua