Tampereen urat ja jutustelut!

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä AC440, 1/2/07.

  1. vepe1

    vepe1 Yamaha rs venture -06- , Polaris xlt 600 1993

    http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=181549&lan=fi
     
  2. sampha

    sampha Well-Known Member

    Juu, tuon saman kartan löysin... Tänään kävin vähän koittamassa tuolla näsijärvellä... 8)
     
  3. thepolle

    thepolle M8 -10/BD 3700 600 -13

    Onko tuolla Tampereen suunnalla jotain minne pääsisi edes vähän testaamaan kelkkaa ennen pohjoiseen lähtöä ?
     
  4. znood

    znood Guest

    Lempäälä pirkanhovi tai valkeakoskelta.
     
  5. thepolle

    thepolle M8 -10/BD 3700 600 -13

    Millaista reittiä siellä on ?
    Lunta ?

    Toi Lempäälä olisi kivalla etäisyydellä Tampereesta :)
     
  6. kato myös noi alueet/topikit :

    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=4257.0

    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=12875.0
     
  7. sampha

    sampha Well-Known Member

    Saahan Näsijärvelläkin ajaa,kun vain ajelee tuon kieltorajan "yläpuolella". Näin sanotaan ympristökeskuksen sivuilla:
    "Moottoriajoneuvoilla jäälläajokielto Näsijärvellä, linjan Nuoralahti - Myllyniemi eteläpuolella lukuunottamatta moottoriajoneuvojen liukkaan kelin harjoitteluun tarkoitettua, Näsijärven vesialueella osoitettua paikkaa sekä jäällä merkittyä kelkkauraa pitkin Paasikiventien entiseltä huoltoasemalta Näsijärven pohjoisosaan ja takaisin".
    Kartasta löytää tuon "rajan,Aitoniemen puolla raja on tuosta Myllyniemestä ylöjärven puolelle... Itse olen ainakin tämän Ohjeen mukaan ajellut ja on siellä paljon muidenkin jälkiä!! 8)
     
  8. thepolle

    thepolle M8 -10/BD 3700 600 -13

    Valkeakosken suuntaan tuli ajeltua juu. Reitit ihan ok kunnossa, kun ei tuolla kelkkojakaan liikkellä ollut. Koko reissun aikana näykyi 4 muuta kelkkaa ja niistä 3 oli jonkun moottrikerhon tilaisuudessa ajeluttamassa niiden vieraita. Vettä oli joissakin paikoissa jäällä suht paljon, mutta selillä tilanne oli ihan hyvä. Siellä missä oli enemmin vettä, niin lisävauhdilla siitäkin selvisi ihan hyvin kuivana.

    Reitit oli merkitty lähinnä risuilla, muutama risti oli satunnaisesti reitin varteen laitettu. Muutama sula oli, mutta ihan kivasti niistä pääsi yli .. juu parissa kohtaa oli kylä kiertoreittikin, kun sitä oikein koitti sitten etsiskellä. Varsin iso sula on tuossa Valkeakosken SEOn kohdalla .. siellä voisi vaikka olla joku varoitusmerkki siitä.

    Ihan hyvä päivä makkaranpaistolle. Kiitos hyvästä tulipaikasta ja valmiista nuotiosta. Ensi kerralla pitää ottaa kartta mukaan, kun muistikuvat reiteistä ei kaikesta yksinkertaisuudestaan huolimatta olleet piirtyneet tarpeeksi selvästi mieleen.
     
  9. EePee

    EePee Kelkka myyty!

    Katso reittitiedot Valkeakoski Snow Race Clubin /Sydänhämeen kelkkakerhon kotisivuilta.Valkeakosken Seo:lta jatkettaessa Mallasvedelle ,reitti menee yli maihin ,ei sillan ali vaikka se pakkasilla on kestänytkin ,merkattu se kyllä on ,mut vähän puutteellisesti.
     
  10. thepolle

    thepolle M8 -10/BD 3700 600 -13

    Pitäisi tutustua paremmin paikkoihin minne on menossa. Tällä kertaa se jäin pikaiseen tutustumiseen, jossa jäi kelkkakerhojen sivut läpikäymättä.

    Taisin olla hiukka liian kriittinen, kun ei ollut oikein merkkejä ja sit siinä oli koko sillan alunen sulana. Niin ja kyllä siinä kulki jälkiä sinne maihinkin Nyt katseli reittikarttaa tarkemmalla mittakaavalla, niin sinnehän sitä olisi tosiaan pitänyt ajaa.
     
  11. hannuta

    hannuta Member

    Vs: Tampereen urat ja jutustelut!

    Yritin ettiä googlesta sekä täältä mutta en löytänyt, joten onko pyhäjärvellä kelkalla ajaminen kielletty ja lähteekö pyhäjärven rannoilta mistään jotain pitkälle ulottuvia kelkkareittejä..

    Vaikuttaa meinaan tua asia tohon kelkan ostoon sikäli ettei tarvisi aina lähtee peräkärryn kanssa liikkeelle jos ajamaan meinaa lähtä.
     
  12. sampha

    sampha Well-Known Member

  13. hannuta

    hannuta Member

    Vs: Tampereen urat ja jutustelut!

    Kattelin tota linkkiä ja sanottiin että pyhäjärvellä ja tampereen alueen kaikilla pikkujärvillä on jäälläajokielto, mutta kun tuota kuvaa katsoo saa sen käsityksen että se jäälläajokielto loppuu vähän ennen rajasalmen siltaa. Siinä sillan alla saattaa olla kyllä kohtalaisia virtauksia ettei siitä uskalla talvella ajaa vaikka joskus jälkiä siitä on mennytkin.

    Kauhee hinku olis saada kelkka ja nyt kun pyhäjärven rannalla asustan niin kävi vaan mielessä että järveä pitkin pääsisi varmaan joillekkin luvallisille reiteille ajamaan.
     
  14. znood

    znood Guest

    Vs: Tampereen urat ja jutustelut!

    Pyhäjärvi on erittäin vaarallinen järvi ajella kelkalla runsaiden virtausten takia. Eipä taida pyhäjärvelta päästä yhdellekkään luvalliselle uralle(sen verran vähän on reittiä täällä).
     
  15. hannuta

    hannuta Member

    Vs: Tampereen urat ja jutustelut!

    No voi ny ***** , kesämökkikin on kyllä olemassa ikaalisissa ja siellä vois kelkkaa säilyttää sekä ajaa siellä mutta mukava aina ajaa autolla 60km että pääsee kelkkailemaan.
     
  16. sampha

    sampha Well-Known Member

    Vs: Tampereen urat ja jutustelut!

    Juu. se on kyllä totta että pyhäjärvellä on vaarallisia virtauksia ja paljon... Riippuu vähän missäpäin tampereella asuu, että pääsee kelkkaileen. Itse asun kangasalla ja reitille matkaa noin 500m mutta kärryllä joutuu kuskaamaan kelkkaa. Kelkka on teiskon suunnalla, kun ei oikeen tässä kerrostalossa ei ole säilytys paikkaa..
     
  17. hannuta

    hannuta Member

    Vs: Tampereen urat ja jutustelut!

    Kyllä kyllä, eli muillakin siis samaa ongelmaa että kelkkareitit ei oo kauheen lähellä.

    Ajattelin ostaa jonkun halvan konevikaisen ja korjailla sen kuntoon niin pääsee aloittamaan tuota talviharrastusta..
    Ilmeisesti kangasalta lähtee sitten jo reittejä joka suuntaan ?
     
  18. sampha

    sampha Well-Known Member

    Vs: Tampereen urat ja jutustelut!

    joka suunnasta tiedä mutta jotain reittejä kylläkin, tosin jäällä aika paljon. Kurusta sitten pääsee jo melkein joka paikkaan. Tuo Znood on enemmänkin niitä reittejä tahkonnut ;) Siittä en tiedä tuleeko halvemmaksi ostaa rikkinäinen kelkka kuin huollettu ehjä kelkka. Mutta kuuluu tuo korjaaminenkin harrastukseen 8)
     
  19. znood

    znood Guest

    Vs: Tampereen urat ja jutustelut!

    viimeeks kun tsekkasin niin kangasala ei ollu tamperetta ;)

    Kurun kelkkareitistö on niin vahvasti jokapaikkaan pohjoissuunnassa kiinni että taitaa ainakin jotain kautta päästä pohjoseen saakka. Lähtemään pääsee jo kyrönlahden st-1:ltä jos tietää pätkät. Ainakin itse oon ajanut pohjanmaalle(alajärvi, multia, karstula) ja vaasaan kurusta lähtien. Taitaa päästä valkeakoskelta kuruun kautta jostain oriveden ja hallin suunnan kautta en oo ikinä ajanu kun en kuulu oriveden kerhoon mut huhu kerto et näin olis. Tosin oriveden kerho on enempi salaseura kun kelkkakerho ainakin reittien suhteen(ettei kuulemma tampereen rällääjät iske). Tokihan tosikelkkailijat ajaa kartan kanssa tällaisissa tilanteissa jos ei urakarttaa ole yleisesti saatavilla ;)

    Kannattaa aina muistaa maksaa uralupa kun reittiä/uraa on julkisestikkin opastettuna tarjolla. Ei ne sinne metsiin itsellään synny.
     
  20. lammas

    lammas Active Member

    Vs: Tampereen urat ja jutustelut!

    Tässä topicissa on ollutkin hiljaista, mutta kysytääs kuitenklin.
    Onko kukaan ajanut Kämmeniemestä orivedelle tai kuruun? itse kun en seuruja tunne ja tänne vasta muuttaneena on vähän tylsä ajella ST1:lle tai niemee ympäri.
    Jos jollakin olisi jotain tietoa missä kämmenniemi- teisko aluella voisi ajella ettei tarvii kärrykyydillä mennä 400km kotikonnuille.
     

Suosittele tätä sivua