Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

Keskustelun 'Kesälelut' on aloittanut käyttäjä jussir, 29/4/07.

  1. juse-

    juse- T3 154"

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    Tuli hommattua tosa keväällä pitkästä aikaa etujousitettu maastopyörä, mallia Gary Fisheri Piranha.
    Hommahan perinteisesti lähti lapasesta ja nyt o tulossa täpäri, Trek Fuel EX 6.
    Mukavaa hommaa fillarointi ja kuntoki paranee samalla.
     
  2. Peksi

    Peksi Active Member

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    [​IMG]

    Tämmösellä maastossa poljen, hauskaa hommaa.
     
  3. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    Hox hox pyörämiehet, kauhee polte mettäpoluille ja tarttis pikkasen huoltoapua. Pitäs vaihtaa kuluneet taka- ja etupakat uusiin ja tuon takapakan kanssa tuli jo tenkkapoo. Tarttee ilmeisesti erikoistyökalun, kyseessä Deore LX ja takapakan kiinnitys on siis tyyliltään tämänkaltainen:
    http://i521.photobucket.com/albums/w337/Nappulakenka/Trek6500/2.jpg

    Eli tartteeko muuta kuin tällaisen avaimen mallia Biltema:
    http://www.biltema.fi/osteri/data/webpics_all/Web%20images%20Sorted/27/large/27-027_l.jpg

    Kampien irrotukseen tarttis vissiin oikeaoppisesti myö jonkin työkalun tähän tyyliin?
    http://users.tkk.fi/~sjt/How-To/kammen%20irroitus/kammen%20irroitus2.jpg

    Tuolla kammen sisäkehällä on siis kierteet, joihin voisi soveltaa isoa päästään "teroittettua pulttia", mutta onko muita tapoja. Melko jumeksessa tuntuis kampi olevan, kun ei kuumentamalla ja kohtuullisella väkivallalla tuntunut liikahtavan mihinkään.

    Onko kokemusta luotettavista kohtuuhintaisista osakaupoista Oulussa/netissä? Ei mitään hajua mitä takapakka, takavaihtajan rattaat, eturattaat, ketju ja vaihdevaijerin pitäis yhteensä kustantaa, että tohtiiko noihin kylän kiskurikauppoihin edes mennä asioimaan....Biltemassa näytti olevan Shimanon takapakkaa alle 15€uron, mutta mahtaa olla yhen kesän ostos että liekkö järkeä pilata muuten hyvää vaihteistoa? Hitto ku nämä pyörät on aivan liian yksinkertaisia.... ;D
     
  4. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    Monasti nuo fillarikaupat (kunnolliset) vaihtavat takapakan maksutta irtorattaaseen kun ostat uuden. Vanhat kammet saapi pois ulosvetäjällä tai sitten sopivaa lekaa tarjoamalla
     
  5. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    Joo niin miekin kuutioin, että siellä tekevät työnkin puoli-ilman. Ei vaan viittis reilun puolen tonnin pyörään samasta arvosta osia laittaa uusiksi. On se hemmetti ku kelekan ku kelekan purkaa kourallisella työkaluja, niin sitten tämmönen mitätön osakasa vaatii hirviän läjän erikoislekoja. Lekaa ei viittis alumeetikammille juuri tarjota. Paiskoin jo pikkurattaaan mutkalle, kun vaihtoon menee kuiteskin, eikä ollut mitään vaikutusta. Koittais ulosvetimellä sitten suosiolla, niin ei piä koko pyörää raahata kaupan tiskille.
     
  6. Jannne

    Jannne Rust - eze vintage sled #winterrules #summersucks

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    Raahaa meille ni repastaan irti kammet irti. Puolen tonnin vehkeen jotkut uudet halvahkot kammet kokonaan..?
     
  7. JariG_

    JariG_ Well-Known Member

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    tohon 15 euroon saa varmasti paremmanki pakan ko bilteman, en oo moneen vuoteen aktiiviharrastajana suomesta tilannu, ne mitä tulee niin kerralla enempi @ chainreactioncycles.co.uk.. eikä oo pahat postit. toki jos oulusta niin special bike nyt kuiten ensalakuun, sehän sponsssaa kato J.Honkaaki! ;)

    pakan vaihtton tarvit ton poorihylsyn lisäksi ketjuruoskan millä pietään pakkaa paikoillaan ku mutteri aukastaan. Jannnnnnella varmaan on semmonen setti mistä löytyy myös ko. työkalut tommosen oikean ulosvetäjän lisäksi. Niitä työkalusalkkuja minusta sai biltsustaki sopurahalla. Se ulosvetäjä siis ruuvataan niihin kammessa oleviin kierteisiin, jonka jälkeen siinä ulosvetäjässä on sisäkierteet->keskitappi kiristetään keskiötä vasten ja pakotetaan kampi irti.

    Oikeestaan perusremontteihin ei kyllä muita erikoistyökaluja tarviikkaan ku pakanvaihtokamat, kampien ulosvetähän, sitte keskiön vaihtoon jos ryhtyy niin niille oma poorihylsynsä. Napojen laakereita jos aikoo katella niin sit melkeen kannattaa jo ostaa se hallppis salkku, siellä on sopivat peltikiintoavaimet että saa napojen laakeroinnin lukkomutterit auki kivasti (normi kiintoavain on liian leviä).
     
  8. SvaR

    SvaR Well-Known Member

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    Golfsterilla näyttää olevan sen verran jo osatarvista, eli jos rahassa haluat säästää niin kannattaa melkein kääntyä ulkomaan tilauksen puolelle. Tuo CRC yksi vaihtoehto, mutta siellä toimitusajat kussu nyt, niin melkein kääntysin saksalaisten kauppojen puoleen esim. bike24. Joku aika sitten tilasin rompetta ja aika paljon halvempikin oli saksan suunta. Pakanvaihtoon suosittelen ostamaan itselle nuo tarvittavat työkalut, niin esim. pakan puhdistus tulevaisuudessa helppoa kun pakan saa lillumaan vaikka tärpättiin. Samoiten ketjut pikalinkillä niin niittenkin puhdistus helppoa kuin heinän teko.
    Motonet myy kanssa pyörän pilkkomiseksi tarvittavat työkalut joko yksitellen tai salkussa, eivätkä ole hintahtavia.
     
  9. Golfster

    Golfster BD3900ds 2019, Iron Doggi, FIII CK3

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    Kiitokset kaikille vinkeistä. Täytyypi pyörähtää Biltsun hyllyjen välissä. Taloudessa kuitenkin 2kpl 24vaihteista, jotka tulee vähintään joka kevät huollettua täysin, niin johan nuo kamat maksaa ittensä hetkessä takaisin. Taidan kävästä Special Bikessä, siittä puljusta vain hyviä kokemuksia ja nuo ulkomaankaupat kusen kuitenkin, kun tilaan laatikollisen vääriä osia! ;D Vuoden päivät ollut itellä jo koko laji paitsiossa, kun ei ole saanut aikaseksi korjata pyörää. Ennen tuli usiamman tunnin lenkkejä surrattua maastoissa ja taas iski kova polte kun kesä koitti. Eihän se ihan endurohommia voita, mutta on erillä tapaa hauskaa ja rentouttavaa. On se vaan pirun hyvä kuntoilumuoto, eikä olis tullut aikanaa polven kuntoutuksesta hevonpaskaa ilman fillarilla tahkottua toista tuhatta maastokilsaa, jonka jälkeen pystyi muun reenauksen ylipäätään aloittamaan.
     
  10. M...

    M... Ex Polaris Pro x2 136"

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    evanscycles.com toimi myös hyvin, olisko ollu 10 päivän toimitusajalla tavarat omassa postilaatikossa ja nyt taitaa vielä mid season sale menossa ;)
     
  11. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    Ite tuli yks kesä laitettua tonnin pyörään laitettua ~700e osia... Keula katkes, kammet porsi ja ketjut ja rattaat oli loppu :-X kyllähän se v*tuttaa mutta on se mukava sit ku on kunnon osilla kasannu. "köyhällä ei oo varaa ostaa p*skaa" pätee tässä pyöräilyssäki ainakin omasta mielestä.

    Ja kerrotaan nyt vielä, että kilsoja ei paljoa vuodessa tule ja Kona Scrap on runkona ja muut kilkkeet onki vaihtunu ajan myötä(hajonnu hölmöillessä) :-X
     
  12. sokerikukko

    sokerikukko Greenpeace E-Tec

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    Shimanon puolilukkopolkimia ja pyöräilykengät kaupan meikäläisellä, jos joku vailla !

    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=82134.msg742039#msg742039
     
  13. Grazy

    Grazy Guest

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    Sekalaista vinssausta tullu n.800km reilussa kk:ssa, alkaa polviki pikkuhiljaa kestämään enemmältikki rasitusta, toivottavasti jatkuu sammaanlaihin ettei tarttis lähteä puukotettavaksi 3 krt:aa.. jos joutuu niin sen jälkeen voi sanoa hyvästit kaikelle hauskalle.
     
  14. Wainajala

    Wainajala Hardcore

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    Waagneriki harrastaa kuntopyöräilyä sulan maan aikana. Työmatkat + nuita kuntolenkkejä tulee heitettyä muutama viikossa. Tuommosella maantieraketilla on kyllä nautinto päästellä.

    [​IMG]
     
  15. Masai

    Masai Well-Known Member

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    [​IMG]

    Tuli tuollainen ostettua viime viikolla kun vanhasta meni etuvaihtaja.
     
  16. k-kettu

    k-kettu Xrs egotykki

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    Jamis diablo tuli hommattua joku vuosi sitten intersportin alesta ;D hyvin on pelannu! taka vaihtajan metalli luiskan on 2 kertaa joutunut vaihtamaan ;D
     
  17. repeat

    repeat Kitty Cat

  18. JANN€

    JANN€ RapeX-1 TIC FM 162"

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    Nonniin hiljasta pijelly täsä topikissa ni laitetaanpas jottain. Tuli sitte päräytettyä kerrasta pyöräkalusto jonkilaiseen kondikseen ja uus harrastus alotettua.
    ei tartte ku tosta takaovelta polkasta pienin pykälä silmässä liikkeelle ni on vastasta ;D jos sitä vaikka 2015 ois ukko taas kunnon tikisä ku alkaa täsä taas
    kestävyysurheilijaksi :p

    [​IMG]

    Ja sattuuhan tuossa olemaan alaspäinkin palatessa hyvät harrastusmahkut ku jottain nyppylöitä ja kallistuksiaki teheneet ni saapi nuita FOX:ja testata samalla että kestääkö läskin alla (ts. kannattaako harkita Yamahaan tulevaisuudessa ilmakeppejä ;D ) :) että jos näkkyy ukkoa tommosen Cuben vieressä
    makkoilemassa ni potkikaa pois uralta tai soittakaa lanssia ;D ja pitäkää pyörästä hyvä huoli.
     
  19. JalmariVari

    JalmariVari Well-Known Member

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    Makia peli! Onko 100 millisellä joustolla, vai 120? Mullekin kelpais, mutta on pitovaikeuksia eli tarpeeks monta filoa multa jo varastettu, niinpä ajan vuoden-96 mallisella Konalla. Uudempaa ei saa säilymään meidän kulmilla vaikka millä lukittis kiinni mihin tahansa. :mad:
     
  20. JANN€

    JANN€ RapeX-1 TIC FM 162"

    Vs: Kelkkailijoiden Fillarijutustelut

    Keulassa Fox 32 F110 RL OB 110mm:set, lukittavat, takana Fox Float RP23 165mm.

    joo ei tolla kapakkaan viitti lähtee polkeen täälläkään ja mihinkään kadun reunaan jättää ;D ja lukkojen takana piilossapa tuota tullee säilyteltyä.
     

Suosittele tätä sivua