G-typet

Keskustelun 'Lynx' on aloittanut käyttäjä jkomu, 11/7/06.

  1. juhispahis

    juhispahis AC PORO

    Vs: G-typet

    Hurautappa muutama litra gasoa tankkiin, itellä ainaki auttanu tuo konsti joka kerta!
     
  2. Hompppa_

    Hompppa_ Kelkaton

    Vs: G-typet

    Kokkeileppa kääntää kyljelleen ja pumppaa sitten
     
  3. tommi

    tommi Lynx x-trim re 800 -17

    Vs: G-typet

    Primeri on monesti elpyny ainaki joksiki aikaa, ku imas imupuolen letkulla siihen suoraan 2-t öljyä. Tiivisteet on kesän aikana kuivanu.

    G-typessäkin primeri ottaa todennäköisesti bensan samasta linjasta mistä menee kaasareille, liitos varmaan heti tankin lähellä. Ja siihen tankin imuletkuun ei TODELLAKAAN oo suositeltavaa painaa paineilmaa! ---> Tankin sisällä olevan letkun nokassa on pohjaventtiili, joka toimii myös painona ja saattaapa siinä olla karkea sihtikin kaverina. Se saattaa sillä paineilmalla ampua siitä letkun päästä irti tankin pohjalle, kun ei ole edes lemmarilla kiinni siinä letkussa. Venttiilin kuula estää virtauksen tankkiin päin! Tuo että sieltä kuuluu suhinaa viittaa siihen, että se imuletku tyypillisesti heikossa hapessa ja vuotaa---> ongi tankin korkin kautta rautalanka koukulla se potilas näkösälle...ja purukumiahan se todennäköisesti on. Siinä ei sitten mikä tahansa bensaletku kestä edes talvea...
     
  4. 39syncro

    39syncro skidoo

    Vs: G-typet

    Eihän se ole ku laitat tulpan teijästä pensaa ja nykit että se muutaman kerran hötähtää. niin pensapumppu imasee letkuun pensat sitte se primerikin toimii jos ei ihan loppuun ole kuivannut. :) minulla ainaki joka kelkassa kesän aikana letkut tyhjenee bensasta.

    uus primeri maksaa letkuineen jotain kympinluokkaa muistaakseni :)
     
  5. RosvoX

    RosvoX Well-Known Member

    Vs: G-typet

    Vähä bensaa tankkiin, korkilliset tulppien rei´istä sisään ja kaks nykäsyy tarvittiin, että kelkka heräs eloon...primeriki toimii.....
    ...kohti sänkikisoja... ;D
     
  6. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: G-typet

    Vaihdoitko koneen tehojen takia vai hajosiko tuo 494? Paljonko noissa on teho eroa?

    Itsellä olis kans tekniikan vaihto edessä ennen lumien tuloa. Tosin ei G-typeen, vaan 5900:n nokalle pitäis vaihtaa 494 Rave 467:n tilalle. Mahtaako tuossa huomata kulkupuolessa eroa vai onko turhaa alkaa vaihtaan?
     
  7. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    Eikös 59 oo yleensä 503 rotax? minä en ainakaan oo nähnyt/tiedä että muilla myllyillä ois..
    Eniveis taitaa siinä silti olla ihan jarkeä kun kuutiot kasvaa/vääntö+tehoja. kulkupuolesta ei voi sanua etukäteen mitään..
    On kait maunuksella joku 583:nenki et jos haluaa vielä enempi..
     
  8. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: G-typet

    Tuo mun 5900 on LCE malli, eli nestekoneella. Koneena tuossa on 467 rotaxi. Tuo nestemalli on melko harvinainen kun uutena on maksanut n. 10000mk enemmän. Ja -96 vuonna niihin tuli 494 rotaxi. Siis juurikin LCE malleihin. FC ja FCE on aina ollut 503:lla.

    Täytyy nyt yrittää aloittaa tuolla 494 Rave:lla ensin ja katsoa miten sillä kulkee. Kyllä tuo vakionakin aika iloisesti liikkuu 503:een verrattuna.

    Kannattaakohan tuossa käyttää 467 alkuperäistä pakoputkea (sama kuin esim. cobrassa) vai tuota 494 pakoputkea? Tuo kelkka josta puran tekniikkaa irti on siis G-type enduro special -99 tai -00.
     
  9. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: G-typet

    ne 5900 nesteversiot oli tosi kuristettuja tekeleitä vrt pätkämallit. Putki oli mallia alta 7000rpm ja oikeastaan mitään ei tapahdu kaasunasennolla 3/4 ->

    Eli jos vetoja tahot, niin koita ängetä sinne se 494 putki myös. Ja tuo spesiaalin 494 kone ei ole paha vaihtoehto, taloudellinen kampe.
     
  10. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: G-typet

    Osaako joku kertoa minkä verran mahtaa tehoa tulla lisää tuolla koneen vaihdolla? Olettaen että kone on kunnossa.

    Vetoa kyllä kaipaan, koska kelkka on 90% vapaa-ajan käytössä ja joskus tulee vedettyä snow expertin latukonetta. Mutta etupäässä huviajossa, kaikkialla muualla paitsi reitillä tulee ajettua.
     
  11. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: G-typet

    90 heppaa on tossa 494 motissa ollu aikoinaan ja se 5900LC vakiomylly on ehkä 60-70hepan luokassa..veikkaan lähempänä 60heposta.
     
  12. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

  13. vinski

    vinski Ski-Doo Summit 850 X -20

    Vs: G-typet

    Ihan mukavasti näyttäis tulevan tehoa lisää, ainakin noiden perusteella.
     
  14. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    HEMMO on kingi, kiitos.
     
  15. lynx123

    lynx123 New Member

    Vs: G-typet

    Onko -98 G-typessä vakiona huollettavat iskarit? ja miten toi iskareiden säätäminen menee? elikkä siinä yläpäässä on kierre ja ne säätö "mutterit" niin kun niitä ruuvaa ylöspäin niin jäykistyykö vai löystyykö etupää? :-[
     
  16. lynssiG-T

    lynssiG-T Lyne, lynssi

    Vs: G-typet

    Vakiona ei ole huollettavat iskarit, ei ainakaan pitäs olla. Ei ainakaan omassa -99
    Tota mietippä hetkinen kummin päin se jousi kiristyyy ja löystyy.
    Noh?! alaspäin kiristyy jousi, joten jäykistyy jousitus ja ylöspäin löystyy jousi. Vähä niikö ruuvia kiristäisi/löysäisit, se on ylösalaisin se iskari.
    (en tiiä selventikö tämä mittään tai saako tästä kukaan enää apuja)
     
  17. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Vs: G-typet

    Ei kai se jousi ruuvaamalla jäykisty ennen kuin on säädetty keula niin ylös että jousi menee esijännitykselle.
     
  18. lynx123

    lynx123 New Member

    Vs: G-typet

    Nyt selkeni :) Kiitoksia! Ja kävinpä tuossa juuri äsken nykäsemässä oman lynx racing g rave big pipe-670x:n vuosimallia -98(tarkat selostukset :D) käyntiin ja heti se lähti eikä moittinu yhtään vaikka vanhat bensat tankissa, toki se vähän savua pölläytti (koko piha sinisenä) mutta eikö se ole vaan terveen merkki ;) Ja sitten vielä noista etuiskareista että minkälaiset ne vakiot on? tuossa näytti olevan valkoiset jouset ja pumpun yläpäässä oli tarra jossa luki "LYNX supension developed by WP". ja pumpun yläpäässä oli kyljessä joku pieni ruuvi niin mikä se mahtaa olla? T:noviisi kelkkahommissa :)
     
  19. vexu

    vexu Lynx RAVE 740 Big Pipe X RCG edition

    Vs: G-typet

    Oisit het sanonu että sulla on kuningas koneella kelekka, niissä on yleensä kaikki valmiina. WP alusta = iskarit on huollettavat ja simmitettävät, eli siis sisään- ja ulosvaimennusta voidaan muuttaa huollossa (jotkut tekee itse). Jousien esijännitys kannattaa pitää niin pienenä kuin jousituksen pohjailematta on mahdollista, paras ajettavuus. Omassa kokeilin lisätä esijännitystä ja ajettavuus muuttui tukevasta huteraan. Olo oli kuin ison pallon päällä yrittäisi pysyä...
     
  20. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    Vs: G-typet

    670X oli valitettavasti vaan noilla rautarunkosilla 36mm kepeillä, joissa ei ulkoisia säätöjä ollut. Eli se ruuvi on kaasutilan ruuvi, elä mee sitä vääntelemään. Vasta milleniumiin tuli ne isot pumput alle (samoten noissa racingeissa ja enduro speciaaleissa noita 46mm keppejä oli)
     

Suosittele tätä sivua