Rovaniemen ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä -ERroXX, 16/12/05.

  1. mik_ko

    mik_ko Well-Known Member

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Laitetaanpas kuva millaista tapahtumaa oli eilen tuolla Korva-aavalla, Olkkajärvestä itään vähän matkaa. Eli ei oikein nuo suot näytä kestävän tampparia :D Siellä istuu kelkkareittikone ja saattaa istua vielä pitkäänkin. Tuossa koneen vieressä oli neljän metrin seiväs uponnut tuonne suohon ihan ongelmitta :-\ Eilen oli toinenkin kone suossa, mutta se saatiin onneksi irti.

    [​IMG]

    Mites muuten Ounasjoki kestää ajella? Safarin miehet oli viimeviikolla mitannut jostakin kohtaa 3 cm jään vahvuudeksi, että kannattaa olla varovainen, niin jäällä kuin jänkhälläkin :eek:
     
  2. htu

    htu Well-Known Member

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Ite kans kuunnellu maurien juttuja et järvissä 15cm jäätä niin joelle ei tule itellä lähettyä.
     
  3. Mara**

    Mara** Lynx Rave, Ski-Doo MXZ

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Kannattaa varoa jos ajelee sinettä-pohtimolampi välistä reittiä, noin puolessa välissä on oja tulvinut aika pahasti. napaan asti vettä. Oja tulee "jänkä suoralla" ja on heti mutkan takana.
     
  4. jakkis

    jakkis Lynx Safari 400 & Cobra enduro

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Mietiskelin tuossa päivällä että, jos vaikka menis huomenna kelkalla töihin. No ei ilmeisesti kannatakaan, kun pitäs tuo ounasjoki ylittää.
     
  5. ixs

    ixs Skidoo Renegade Backcountry -13

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    En toki suostittelemaan lähde enkä kanna vastuuta jos uima hommiin joudut, mutta oma käsitys tuosta safari väen mittaustuloksista on vähän toinen kuin se että sinne ei kannata mennä. Mitä tuota juttua sivu korvalla kuunteli niin saapi P-hovin lähellä asuvat tottua taas kohta kasaan kelkkoja takapihalla. Saatoin toki kuulla väärinkin.
     
  6. mik_ko

    mik_ko Well-Known Member

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Juu tänään kait sinne on kelkkoja alettu rahtaamaan. Että kyllä ne jäälle kohta meinaavat hyökätä. Mutta ei siellä jäällä kannata iham miten sattuu ajella ;)
     
  7. hannibal

    hannibal Well-Known Member

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Ensimmäinen safariporukka näkyi menevän Ounasjokea pitkin...
     
  8. Heimo Paila

    Heimo Paila Summit X -17

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Kyllä sielä näytti joella letkoja huilaavan jo viime viikolla? Olivakko sitte vasta jäitä mittaamassa? Tarina ei kerro... Joko Kemijärvelle asti joku ajellu? Kuluskairassa, raanvarressa näytti tuossa loppuviikosta olevan peräti yhen kelekan jäläki roi-kjä baanalla? Mihin asti lie menny?
     
  9. sledmaker

    sledmaker Xtrim 600 Etec

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Eilen ajelin Ounasjoen yli Kuninkaanlaavun reitin kohdalta ja hyvin kesti. Ja meni joku turistiporukka Vennivaarassa Pellon suuntaa sunnuntaina, tiiä sitte mistä oli lähteneet.
    Onko porukkaa käynyt Sinettä- tai Olkkajärvellä kattomassa jäitten paksuutta?
     
  10. JANN€

    JANN€ RapeX-1 TIC FM 162"

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Ajelin Jakkis miekin jo sunnuntaina tosta Arktikumin liepeiltä jokea pitkin tohon Napskulle menevälle reitille ja uudet alikulut korkaten, ei ollu kylmää rinkiä ahterin alla itellä ainakaan siinä joella ku pysy muitten jälillä. Ärsytti vaan alikuluissa ku alko korvissa soimaan ku ajeli niistä läpi :eek:
     
  11. janibba

    janibba Member

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Nyt on vissiin kemijoellaki merkattu reitit jo? huhun kuulin! ja ounasjoella kyllä voi jo ajella :) ittekki käyny ajelee nii hyvin kestää. safaritki kuulemma sielä vetelee! että ajamaan vaan!!
     
  12. Nora

    Nora Ski-Doo Renegade ACE -11

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Oho, Wau! Ei varmaan kuitenkaan ole pitkälle jäätä pitkin menty...
     
  13. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    http://www.lapinkansa.fi/Lappi/1194714679725/artikkeli/kelkkailijat+ja+muut+jailla+liikkujat+jaat+heikkoja+rovaniemella+.html

    Muistakaahan tuo... Täälä Rollossa on ollu tasan kahtena päivänä reilumpi pakkanen ja nyt jäällä on lunta aivan hitosti! Eli äläkää lähtekö jäälle ellei ole aivan pakko!
     
  14. juhni

    juhni Well-Known Member

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Onko merkattu napsulta tuleva reitti ounasjoen yli ylikylän kohdalle?
     
  15. Jmp2002

    Jmp2002 Khaos 2.6/155

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Kyllä on merkitty..
     
  16. Mippi

    Mippi Well-Known Member

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Käväsin kaapuntista Pohtimolammella. Ojat oli hyvin jäässä mutta Sinettäjärvi oli tietenkin ummessa ja siellä oli semmosia 150-200m pitkiä vesikoita. Ei kannata sinne ainakaan millään tourinkipelillä 120kg kilonen Irma kyytisä lähtiä. :-*
     
  17. xc 500 sp

    xc 500 sp Vanhaa rautaa

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Eikös reitti siirtyny viime talvena järveltä siihen linjalle? Onkhan siinä jälkiä?
     
  18. Jani Sipola

    Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Joo-o

    Napsu - Käyrämö väli ajeltu... Sielä oli jopa tamppari liikkeellä. Nyt on pakko syyllistyä karkeaan kieleen! Olipa ruokottoman paska työnjälki! Aivan turha tulla selittään että nyt tehdään vain pohjia, sillä on noita pohjia tehty aiempinakin vuosina ja silloin pohja on tehty hyvin ja huolella. Nyt koko väli on täyny pikkusta pattia ja vähän isompaa pattia.
    Olikohan tampparikuski puoliunessa vai miksi noin paska jälki? Ei voi käsittää, että miksi etulevyllä ei voi tasottaa pattien nokkaa, tai miksi sillä ei keräillä lunta laidoista? Nyt kuskilla oli ainuastaan sellanen tosi köykänen jyrsin perässä, joka ei saanu edes pienintäkään pattia taasaiseksi, eikä edes siis tuiskupatteja... Eli sama kuin olisi porontaljaa vetäny perässä. Sillä erotuksella että tuo jyrsin oli jäykän varren nokassa. Eli kun kone meni pattia yli, kaapas jyrsin patin taakse montun. Eli sielä on reitillä nyt sellasia kivoja patti - vastapatti yhdistelmiä perä perää...
    Osa noista pateista oli vielä sen verran pirullisen muotosia, että niihin jos ajaa rauhallisesti jollaki touringilla, voi pelkääjällä ottaa selkä tosi pahasti osumaa.
     
  19. Tric

    Tric Guest

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Samaa mieltä :mad: Ärsyttävää pikku pattia ja niiden takana aivan pehmeää niin mulla ei menny kelekka suoraan siinä 11km pätkällä minkä ajoin.
     
  20. Oojiikoo

    Oojiikoo Active Member

    Vs: Rovaniemen ympäristö

    Onkos huomenna ketään lähössä napsulta päin ajeleen? Josko kävis katseleen kuinka patti patin jälkeen se tamppari on tehny..?
     

Suosittele tätä sivua