Ilmajoen kunnanalue (päivitys: 2018)

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Kamppi, 13/1/10.

  1. yrmyli

    yrmyli Member

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    Melkoinen reitti tuonne Ilmajoen ABC:lle. Jos olis ollu Winhalla matkassa niin olis voinu hirvittää siinä rännissä. ;D

    En mä kyllä mikään kukkahattu oo, mutta kyllä siinä ABC:n pihassa päästeli sunnuntaina melko holtittomasti muutama kloppi pitkässä luisussa, toinen oli varmaan saanu Iskäpaapalta präkiän Yamahan lainaan. Oli niin pieni tappi että oli varmaan paikallisia moperipoikia. Toinen kossin kelkka taisi olla museosta lainattu. ;)
     
  2. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    Se nousu on erikoisen näkönen. Mutta nouseminen on helppo kunhan on sopiva alkuvauhti ja jättää turhan kaivattamisen. Kunhan ei jää astinlaudoista kantamaan. Meinasin jo rykäästä hiukan vierustasta uuden nousun mutta risukko sen verran vankkaa jotta alkuvauhti ois tyssänny pajujen kaatoon ;D. Alastulossa hieman oltava tarkkana. Sillon on mahdollista vaikka koko telaston vääntää hajalle mikäli sukset ohjaavat keulan sivulle ja koska perä ei muuta suuntaan niin tietäähän sen mikä antaa periksi.
    Itekkin tankilla käydessäni olen pistänyt merkille jotta piha on todella liukas ja siten arvaamaton. Se on selvää jos pihamaalla sattuu jotain niin sen jälkeen lupaa sinne ajamiseen ei enää virkavallalta tulla saamaan. Se oli harmillista niin harrastajien kuin liikkeenharjoittajan kannalta katsottuna. Itse ainakin olen paljolti nykyisin kuskannu kanisterilla bensat kotia aina kun on kulkeilla. Täten ei paljoa tarvitte sinne enää ajella.

    Mutta onhan se isoon sähkölinjan alusta hieno ajella. Patikoakin löytyy mutta muuten kiva kurvailla menemään. Ei juuri kannot ja kivet kolise vaikka kurvin pitkäksi päästää. Ei ollu lauantaina ketään liikkeellä kun kävin hissukseen kurvailemassa. Kurikankin suunta täysin tyhjä. Polanne melkoisen kovaa ja muutenkin lumi sellaista ettei kennolle sitä juuri lennä. Pitääs olla varmaan hiukan matalammalla harjalla toi tela.
    Onkohan Kalajaisten laavulle jälkiä ajettu tälle talvelle? Ei ole vain tullu sielä suunnalla käytyä yhtään. Kait johtuen kun Huissin lakian läpi ei enää pääse vaan joutuu Tipulin kautta ajamaan.
     
  3. Tuppu

    Tuppu Lynxi

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    Olen ajellut Jurvaan päin joten jälkiä kyllä on. Tosin aikaa on mutta näkyy. Harvemmin liikennettä tuonnepäin on huomioni mukaan. Saa ajella rauhassa.
     
  4. SamppaVaa

    SamppaVaa Ski-Doo RS 600-08

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    Tuli tossa vloppuna huomattua et ijoen alueella on aika uhkarohkeita lenkkeilijöitä kelkkareitillä....? Tuli vaa mieleen et miten homma menee jos tuola patikos päästelee sitä 60kmh ja mutkan takana rysähtää....????? Vastaantulevan kelkan kyllä näkee päivälläkin jos vaan valot toimii, mutta lenkkeilijän...? Vaikka väistää ehtiski niin siinä on jo oma henki uhattuna täälä meidän "leveillä” ja ”puuttomilla” baanoilla! ;D ;D
    eipä muuta. :)
     
  5. Maukki

    Maukki Member

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    Mistäs Ilmajoelta menee pjoelle reitti? Tänään kävin kiertämässä sen lenkin joka lähtee nesteeltä alaasentien yli ja sähkölinjaa ja sen lautapihdintien yli, siellä oli sitten risteys jossa oli kyltti pjoelle sinne tulosuuntaani mutta en kyllä missään nähnyt sellaista paikkaa joka olisi sinne suuntaan lähtenyt?
     
  6. Gräns

    Gräns Xtrimmi RE

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    Tänään käytiin kaverin kans ajelemas huissilla päin ja oli viiden mönkiän porukka mukavasti käyny sotkemas uraa.
    Ja itse teossa tämä porukka oli siinä tervahaminan mäen maastos, siellä surittivat mönkkäriä taimikos.

    Ei ainakaa laihian urille paljon mönkkäreillä oo asiaa. Vähä haastateltiin tätä porukkaa niin kehuivat olevansa paikallisia ja että ei varmaan saisi ajaa, mutta kulkoo kuulemma kelkkareittiki heidän maillaan niin heki saavat ajella kelkkareitillä. "Mukavia" uria ne niillä jesus saa aikaan :mad:

    Eikö ilmajoella jokku luvat lähteny mönkkäreiden takia vain oonko aiva vääräs?
     
  7. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    Juuri näin tapahtunut jotta heidän takia on luvat eräältä osuudelta menneet. Kait he "omiensa" maiden kautta kulkevia reittiä voivat ajaa mutta eivät kutenkaan missään muualla. Taikka sitten heillä on jokaiselta maanomistajalta kysyttynä luvat. Pitääpä joku päivä käydä kattomassa missä kohdin ovat ajelleet. Kyllä se sitten selviää kenen mailla ovat möyrineet.
    Reitit ovat todella "kovassa" kunnossa. Tuskin irtolunta irtoo ja melkoista patikkoakin tuntuu olevan. Isolla sähkölinjalla on Fingrid:in äijjät vetäneet nauhoja muutamassa paikassa. Nauhat on pääsääntöisesti pylväiden kodilla. Mikähän silläkin on tarkoituksena. Mikäli pelkäävät jotta jalustat routii niin ompa kumma. Koskaan aikaisemmin ei muka ole routinut vaikka huomattamasti vähemmillä lumillä siellä on ajettu. Näillä kiertojäljillä saattaa sitten löytyä kantoja, kiviä ym vaaraa. Joten todella tarkkana vaikka lunta on vielä kohtuullisesti ja joka vielä kantaa kohtuu huvin. Mutta sitten kun kolahtaa niin kolahtaa kunnolla. Jopa pätkä rev:llä pystyi ajamaan lähes missä vaan. Porukkaa oli kohtuullisesti matkassa vaikka kelit oli mitä mainiointa.
     
  8. Gräns

    Gräns Xtrimmi RE

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    Lähinnä mönkiäpoikien puheesta sai sen kuvan ettei paljo mitää lupia oo kyselty, sutikas asti olivat laihialla käyneet. Ainakin laihialla luvat on nimenomaan maanomistajilta saatu sillä perusteella että siä reitillä ei muut kulkuneuvot kulje ku kelkat. Välillä vain aika vaarallista ku suksi hairaa sinne mönkiän uraan ja kelkka vetää puuta päin.

    Joo oli kyllä reitti kovana ja meinas olla lämpöongelmia kelkalla ja kuskilla :D
     
  9. sdi-600

    sdi-600 Well-Known Member

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    kamera kännykkä on varmaan joka kuskilla taskussa niin ei muuta kun kuva miehistä jos näkee mönkijöitä reitillä ja laittaa vaikka tänne esille niin kyllä ne miehet siitä joku tunnistaa!
     
  10. t_j_k

    t_j_k Member

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    Johtoaukeaa voidaan maanomistajan ja Fingridin luvalla käyttää moottorikelkkailuun. Pylväsaloilla kelkkailu on kuitenkin ehdottomasti kielletty. Kelkkailureitti on sijoitettava niin kauaksi pylväistä, että törmäysvaaraa pylväsjalkoihin tai haruksiin ei ole. Alla linkki siitä mikä on pylväsala.
    http://www.fingrid.fi/portal/suomeksi/voimajohdot_ja_maankaytto/johtojen_rakenne/pylvasala/
    Eli Ilmajoen päässä on jo 400kv linjan alle tullut sähkökaapelinauhaa kielletyille uran kohdille.
     
  11. Tuppu

    Tuppu Lynxi

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    No mä ihmettelin kun torstaina ajelin Pässiläntieltä Sutikkaan päin niin siinä eräällä metsäpätkällä havaitsin mönkijäjälkiä uralla. Ei tietysti ketään näkynyt mutta tuo luvaton omin päin ajelu on loputtava tai täällä ei kelkkailla enää missään. Kiitetään sitten näitä "sankareita" isoin rutistuksin ja rankoin taputuksin. Notta näin!
     
  12. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    Jopas on Fingrid ottanut tiukan kannan. Kyllä se aina tähän saakka on ollut kelkkailijan vastuulla tuola ajaminen. Täälä päin ajaminen on mahdollista vain maanomistajien myöntämillä luvilla. Voimayhtiöllä ei ole mitään sanomista tähän ellei se ole lunastanut koko maapohjaa omistukseensa. Voimajohdon huoltoa varten on yhtiöllä muutamien metrien levyinen hallintaoikeus johtotiellä ja nimenomaan keskellä. Ainoastaan voidaan ajatella että voimayhtiö omistaa ison (esim 400kV) voimajohtopylvään tarvitsema pinta-alan (viitaten heidän mittakuvaansa). Noh, ei siinä mitään, olkoon näin. Tuo kyseinen väli on sen verran kivikkoinen jotta vähemmillä lumilla sitä ei pysty ajamaan lainkaan. Nykyinenkin kohta on vanhaa polkua, metsätraktoriuraa yms kohtaa joka on ajansaatossa muodostunut.
    Noista mönkijä-tyypeistä... Lähetääs porukalla joskus oikein "vartioon" tuonne reitille vaikka Tipulin suunnalle jotta saadaan selville mikä hiton sakki sielä touhuaa. Otetaan kauhavalaaset vyölle ihan varooksi jotta voiraa vaikka ajakuluksi hampahien väliä kaivella ;D . Mitä piree niin sen paree.
     
  13. Benzin

    Benzin Polle pro x2 600 ja 800 , Ragoni 800

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    Missä kunnossa reitit ? onko tampparilla ajettu ? Meinaan viikko sitte sellastakin sikapattia :eek:
     
  14. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    Ei ole reittejä lanattu ja tuskimpa enää talle kaudelle kannata. Ei menee kovin pitkää aikaa jotta ajot on ohi. Riippuen toki päivälämpötiloista. Patikolla ne tosiaan on mutta maltilla sielä kyllä pärjää. Riehumalla ei saa muuta kuin alustan hajalle. Kyllä sielä pätkällä päästää helposti kun kerta X-trim:lläkin pääsee niin että hiki valuu joka ainuasta ajopuvun saumasta ;D. Viimeinen "lumipyry" ei tasoittanut metsäosuuksia juurilainkaan. Olihan näköjään joku katkaissu kymmensenttisen kuusenkin taannoin. Ihan kuin olisi patista kelkka karaannu. Toivottavasti ei kuskille ollut sattunut mitään vakavaa. Peltotaipaleet on todella hyviä. Hiukan näkyy olevan todella pahasti oijottu väärille maille. Koitetaan pitää ajot oikeilla paikoilla. Kyllä sen näkee mistä kohdin on aikaisemmin ajettu.
     
  15. SamppaVaa

    SamppaVaa Ski-Doo RS 600-08

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    Koska lana lähtee liikkeelle..???
     
  16. StiiTTauS

    StiiTTauS Well-Known Member

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    Taitaa olla harvinaisuus että sen näkis reitillä tamppaamassa. Jos ens talvena näkis reitillä :)
     
  17. miskax

    miskax Well-Known Member

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    Moro!
    on taas päässy alotteleen ton ouiden ja kivien kiertelyn. Nyt alkuun vaan kannattais kaikkien muista "tamppailla" maltilla niin leveetä uraa ku kykenee. on sit viikon parin päästä mukava päästellä ku on vähän tampattua pohjaa. se vaan on niin et jos nyt heti vedetään hirviää rallia niin se patikko on valmis päivän jälkeen ja se ei sit siitä enää muuksi muutu. lanallakin mukavampi ajella jos jälessä leveyttä.

    Sitten vielä:
    onko jostakin mahdollista saada reittikarttoja?
     
  18. SamppaVaa

    SamppaVaa Ski-Doo RS 600-08

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    Viim. vloppuna käytiin pojanluoma-ijoki reitillä kahdella kelkalla jonku matkaa ajamassa mut pökki niin prkleesti niin käännyttiin takas.. Jalasjärvelle päin kans käytiin jonku matkaa. Kyrkösjärven reitti käytiin kattoos mut siel ei ollu kukaa viel ajanu, niin ei sit lähetty. Eikö niitä karttoja oo nesteellä??
     
  19. Hape73

    Hape73 Member

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    toivottavasti löytyy tampparille kuski tälle talvelle!!
     
  20. Kimbe81

    Kimbe81 Lynx Rave RC600sdi 06vm "pps edition"

    Vs: Ilmajoen kunnanalue

    Moro kaikille,Ilmajoen nesteeltä ostin viime vuonna reittikartan.Aika paljon menee reittejä näköjään uusiksi,mitä on lukenut tuolta kerhon sivuilta.Itse en ole paljoa tällä alueella kelkkaallu,pääasiassa kauhajoki-teuva-jurva akselilla. :D

    Linkki vielä kerhon sivuille

    http://www.ilmajoenmoottorikelkkailijat.fi/
     

Suosittele tätä sivua