Nopeus hukassa...?

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Nikke494, 13/2/12.

  1. Nikke494

    Nikke494 Member

    Elikkäs, tämmönen pieni ihmetyksen aihe minulle, ei välttämättä teille, joten olen todella kiitollinen avusta: Tänään huomasin, kun kaverin kanssa olimme ajelemassa joen jäällä, että kun laitan kaasun pohjaan, kelkka kipuaa suht. nopeaa siihen 100km/h ja kiertää sen 7000rpm siinä vaiheessa, nopeus ja kierrosluvut eivät meinaa MILLÄÄN nousta sen enempää muuta kuin todella, TODELLA pitkällä suoralla, mutta kuten tiedätte, tasakaasu tappaa, joten en uskalla pitää sitä viittä minuuttia tinni pohjassa. Elikkäs kelkka on 2001vm Lynx XR500 LC, noin 90hp. Kelkan matossa on 32mm harjat, Olen kuullut että liian isot harjat tiputtavat huippuja, ja kaverini sanoi että rullia voi olla jumissa telastossa, sekin kuulemma voi vaikuttaa. Itselläni ei ole autotallia, mutta torstaina vien kelkan kaverin autotalliin sulamaan,Kun telasto on tällä hetkellä aivan lumessa. Ja tutkimaan siellä, joten vastauksia tarvittaisiin ennen sitä. En sitten tiedä että onko kelkka alunperin ollut samanlainen tehtaalta tullessaan, mutta ajattelin kuitenkin kysyä asiasta, ja kone ei ole väljä, se on vain 2800km ajettu. kuin uusi.
     
  2. Laplander

    Laplander Just A Member

    Vs: Nopeus hukassa...?

    Onko oikea hihna ja onko se kunnossa?
    Kytkin kunnossa ja vari kunnossa? Jouset ehjät? Lautaset puhtaat?
    Vaikuttas voimalinjaonkelmalta jos kerran ei pätki ja pensaa saapi?
     
  3. Fatfinn

    Fatfinn Polaris 800 Assault Switchback 2018

    Vs: Nopeus hukassa...?

    Laitoin omaan polleen 44mm maton. Pitää vain olla niiin kireellä ettei hypi yli. No huomasin kans jäällä että kiihtyy hyvin tonne 100-110 sitten meinaa hyytyä. Sehän mulla johtuu matosta... Onko muuten matto liian kireellä?
     
  4. juhu_h

    juhu_h Active Member

    Vs: Nopeus hukassa...?

    hiukan epäilen ett Nikke494 ja Fatfinn:nin huippuja rajottaa voimalinja ongelmat.. kyllä 6satku 44mm matolla kulkee enempi kun 100-110.
     
  5. Nikke494

    Nikke494 Member

    Vs: Nopeus hukassa...?

    Hihna on oikea, ei pätki ja saa bensaa. Kaikki muu pelaa täydellisesti, mutta kulkee vain 100-110. Mitä minun ensimmäisenä kannattaisi tsekata läpi/tehdä? mitä säätää?


    -Todella paljon kiitoksia vastauksista! lisää saa laittaa :)
     
  6. general

    general Well-Known Member

    Vs: Nopeus hukassa...?

    Kuinkas lujaa olet tuolla pailakalla sitte parhaimmillaan päässy? jos telastossa ei näy mitään oravaa suurempia elikoita liukujen välissä tai vetopyörien ympärilla niin ite purkaisin kytkimen ja kakkos varin seuraavana tarkasteluun. tietty kiinnostaa vielä että paljonko hihnalla ajettu
     
  7. Nikke494

    Nikke494 Member

    Vs: Nopeus hukassa...?

    -110km/h vuokatissa reittipohjalla, se on outoa, että kyllä se kiihtyy niin hyvin siihen 100 mutta sen jälkeen tuntuu että liisterissä ajaisi, ei vaan yksinkertaisesti nopeus ja kierrokset nouse enää.

    -Hihnan olen vaihtanut n.500km sitten, kun edellinen omistaja oli alkuperäisen hihnan polttanut joka oli kiinni kelkassa.

    Mutta sanokaapas, kenellä on ollut/ tai tiedätte, että paljonko tällaisen 90heppaisen 500 nestevehkeen pitäisi kulkea suunnilleen? aika monessa tämän vuosimallin lynx/ski-doon 500 kelkoissa on sama kone, että jollakin on varmasti ollut samanlainen.
     
  8. Nikke494

    Nikke494 Member

    Vs: Nopeus hukassa...?

    Voisiko VES:sit olla tukossa? tai etteivät ne aukea ollenkaan?
     
  9. znood

    znood Guest

    Vs: Nopeus hukassa...?

    Laita uudet jouset kytkimeen ja variin. Samalla kunnon huolto/puhdistus molemmille ja uus remmi.
     
  10. ntt

    ntt Well-Known Member

    Vs: Nopeus hukassa...?

    Luultavasti se vika on kytkimessä tai variaattorissa koska pitäisi kiertää lähemmäs 8000rpm. Kiertääkö se kiihdyttäessä enemmän? Missä säädössä kytkimen rampit? Kannattaa muutenkin käyttää kytkin ja variaattori auki ja tarkastaa ja putsata ne. Sieltähän voi olla vaikka kytkimestä jousi poikki eli heittää liian isoa pykälää päälle eikä jaksa kiertää. Tai sitten kakkosen säätö liian löysällä.
     
  11. Nikke494

    Nikke494 Member

    Vs: Nopeus hukassa...?

    Kiitoksia näistä hyvistä vastauksista ja vinkeistä! :) Torstaina otamme kytkimen ja varin auki, putsaamme ja katsomme ettei mitään ole hajalla. Kuulemma kytkimen/varin säätöihin ei ole koskettu vanhan omistajan sanoin mukaan, että jos sieltä olisi sitten jotain paskana.


    Lisää vinkkejä /vastauksia saa laittaa!
     
  12. Nikke494

    Nikke494 Member

    Vs: Nopeus hukassa...?

    Elikkäs, nyt on kytkin auki, sisältä paljastui SUURI määrä keltasta pölyä ja vähän muutakin paskaa. rampit ovat todella hyvässä kunnossa eikä epätasasta kulumista ole, ramppien kyljessä luki numero 293, mikä vissiin tarkoittaa rampin jyrkkyyttä?? Mutta hihna oli paskassa kunnossa, siinä voi olla yksi syypää, taikka sitten kaikki se paska kytkimessä on toinen syyllinen. Uunituore ultimaxi kiinni, ja kytkin putsattu, ja vähän kaikkea muutakin katsottu läpi :) mitään niin sanottua vikaa ei löytyny, lauantaina olisi tarkotus heittää noin 120km lenkki joten sitä ootellessa ;D

    -Kiitän kaikkia vinkeistä ja ohjeista! :) Laitan lauantain jälkeen vielä viestiä että miten lynkki pelasi :p
     
  13. Nikke494

    Nikke494 Member

    Vs: Nopeus hukassa...?

    Noniin, lauantaina kävimme ajamassa 130km pituisen lenkin, ja ylläri ylläri lynxi rupesi raikaamaan ja kulkemaan! :) Kiertää nyt sen 7500-8000rpm johtuen lumen määrästä ja raskaudesta tottakai, ja huippuja kertyi sen 130km/h.

    Kiitän vinkeistä ja ohjeista! ;D
    Tässä olisi ajopätkää tuolta reissulta: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5aRvqC6r7Lg
     

Suosittele tätä sivua