Nyt kävi sitten näin...

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä jaketsu, 17/2/12.

  1. jaketsu

    jaketsu Member

    Tänään silmäni avautuivat siihen tosiasiaan, että minun ei ole mitään järkeä ylläpitää kelkkaa näillä ajomäärilla ja tuloilla. Tosin minulla ei ole koskaan ollut varaa tähän harrastukseen, mutta silti olen harrastanut. Nyt kuitenkin kävi näin, kelkka lähtee myyntiin. Heräsin siihen että viisainta on myydä kelkka kokonaan pois, sillä tänä talvena kilometrejä on tullut vain vaivaiset 200km ja rahaa palannut suhteettomasti ajokilometreihin nähden (vakuutukset, bensat, varusteet jne.) Eli on aika luopua rakkaasta silmäterästä ja vanhasta ystävästä, jota hoidettu huolella ja pidetty kuin kukkaa kämmenellä :'( En tiedä kuinka selviän, sillä olen aina omistanut edes jonkinlaisen kelkan. Tilannehan on varmasti sellainen, että kelkan myytyäni parinviikon päästä on pakko ostaa kelkka kun ilman sitä ei osaa elää. Miehen on kuitenkin tehtävä, mitä miehen on tehtävä eli kelkka lähtee piakkoin myyntiin. Toivon teiltä arvon foorumilaiset myötätuntoa, sääliä ja ymmärrystä vaikeaan päätökseeni :-\ Toivon myös että annatte henkisen tukenne,vertaistukea sekä kerrotte miten pääsen tästä yli. Toivotaan että lähitulevaisuudessa on suhdanteet paremmat minun osaltani jatkaa tätä hienoa harrastusta :) mutta ehkä saatan kuitenkin muuttaa mielipiteeni myyntiaikeista, jos joku lähtee sponsoroimaan kelkkaharrastukseni, että silleen ;) ;D

    Mutta tulevaisuudessa "Per pedes apostolorum" ::) Toivottavasti suhdanteet muuttuvat ja tavataan kuitenki joskus piakkoin kelkkailun merkeissä!!!
     
  2. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    Toivotan menestystä valitsemallasti tiellä :-\
     
  3. jaketsu

    jaketsu Member

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    kiitos, kiitos
    enään on vain ongelmana mitä tuollaisesta kelkasta voi pyytää hintaa ???
     
  4. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    Tervetuloa joukkoon, kun vertaistukea kaipasit. Myin omani syksyllä ja edelleen katson nettomotoa vähintään kerran päivässä, luultavasti oireet eivät poistu ollenkaan eikä niiden kanssa opi elämään. Seurauksena voidaan mainita lievä unettomuus, yletön lihominen (ihminen syö suruunsa) sekä hermostohäiriöt kaasupeukalossa.. Yksi asia kuitenkin auttaa jaksamaan, perätön kuvitelma siitä, että vielä joskus saan säätettyä tarpeeksi rahaa kelkkaan (joka on tuolloin jo ostettaessa museokampe joka on liian vanha jopa historic kisoihin)

    Että onnea vaan valitsemallasi tiellä.
     
  5. jaketsu

    jaketsu Member

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    Nyt jo kuulostaa pahalta! :eek: toivottavasti ei kovin suuria vierotusoireita aiheudu tästä, tosin peli ei ole vielä menetetty kun kelkka vielä on olemassa. ehkä sittenkin on parasta unohtaa tälläisset mustatajatukset kelkkailun lopettamisesta ja pitää edelleen se polaris siellä tallissa koristeena... ::)
     
  6. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    Niin no, en edes osaa kuvailla mitä tää olis kokonaan ilman kelkkaa.. Hommasin -72:n Yamahan vähän kuin nikotiinilaastariksi..
     
  7. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    itsellä ollut oma kelkka 14 vuotiaastai asti ja pari vuotta sitten myin pois ja ajattelin etten osta mutta pakko se oli mökille ostaa 360 lynxi kun halvalla sai saa edes muutaman kerran vuodessa ajaa.
    kevät talven aurinkoiset kelit on pahinpia ei kestä katsoa ulos alkaa heti kelkka kuumetta tuleen
     
  8. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    Mulla meni homma niinpäin että nuorena asuntovelallisena ei ollut varaa kelkkaan, kateellisena kahtelin ku joella parempiosaiset ajelivat kelkoillansa, vanhempana sitten oli sen verran varaa ja kelkat halventuneet että sain oman laitettua.
     
  9. Nykerö

    Nykerö Tällä hetkellä ainoastaanWater formula3

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    Mulla on ollu selkä niin huonossa kunnossa että tälle talvea ajanu vajaa 2 tuntia.
    Mutta joka päivä ku kattoo toisten kelkkavideoita niin se vähän helpottaa mun ajokuumetta.
    Varsinki jos kamera on ollu kypärässä kiinni niin se on melkein ku ite ajais..... ;D
     
  10. janzka

    janzka -24 Ski-Doo Freeride 146" TurboR, SW 162"

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    19-vuotta eletty, 18,5 vuotta oltu kelkkojen kans tekemisissä, 12 vuotta ajettu isenäisesti omalla tai isännän kelkalla.

    NYT ensimäistä kertaa elämässä ei ole toimivaa kelkkaa 3 viikkoon. Oireet aika lieviä; hermojen hallinta pettää, suklaan syönnin lisään tyminen, masentuneisuus ja kaasupeukalon kutina sekä jatkuva kuume, kiitos viikonlopun koeajojen ja nettimoton. Ei oo helppoo olla kelkaton mies(munaton), sais taas kelkan(munan) takaisin..onse vaikeeta!
     
  11. nilihaara

    nilihaara Polaris TT 500, AC: ZR 6000 rr, M6000 SP, 3000 LT

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    Minäkin luulin että maailma kaatuu kun luovuin moottoripyörästä pois. Myin sen parhaalle kaverille niin se lievitti tuskaa. Kelkkoja kuitenkin ollut pitempään kuin kaksipyöräistä ja tuon Lapin takia en hevin kelkasta luovu vaikka joinakin vuosina ajot jäävätkin vähiin.
    Jos kuitenkin luovut kelkasta niin jätä optio että saat lainata sitä korvausta vastaan, niin tein itse sen moottoripyörän kanssa ja lainaamata jäi. Mutta lievitti kuitenkin luopumisen tuskaa.
     
  12. Hra XC

    Hra XC Well-Known Member

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    No, mikäs janskan venturalle on käyny? :eek:
     
  13. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    Venturelle tuli viminen cooperin testi vissiin?
     
  14. Stickl

    Stickl Eiole

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    Janzkan puolesta vastaten, näin venturen nettimotossa olevan myynnissä ja ilmeisesti mennyt kaupaksi..
     
  15. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    Tuttu tunne. Työhommat vei etelään niin möin pulkan kesällä pois. Turha pitää linttaa minkä rakentamiseen meni reipas viistoista tonnia, ajamaan oisin ehtiny tällä ja ens kaudella ehkä viikonlopun kumpanaki. Nettimotoa en oo katellu joka päivä, vain ehkä 3 kertaa viikossa. Autossa pyörii thunderstruck 9 dvd-soittimessa. Yritin lievittää tuskaa hankkimalla nelivetoauton. Sladittelu ei kuitenkaa oo ihan sama ku kuusikkorinteen kairaus tai keppivitukon läpi selviytyminen ilman dominokeksiä tai batskua. Ostin enskamopon, ihan jees touhua mutta ei tosiaan mitään kelkkailua sekään. Sitä fiilistä kun viikonloppuaamuna herää ilman rapelia 0530 ja mönkii tallille laittaan kärriä auton perään jotta pääsee pimeyden ja pakkasen halki joitaki satoja kilsoja lumen perässä kisuamaan, ei sitä vaan muuten saa.

    Mikä pahinta, oireita ei voi mitenkään järkevästi hoitaa ilman lottovoittoa. Ei ole aikaa matkustaa pohjoseen ja toisaalta ei kiinnosta ajella jollaki ruohonleikkurimoottorilla eli voimanpaskaa pitäs kuiten olla ainaki kakkosella alkava määrä joka taas maksaa sen verran että olematonta ajoaikaa varten ei kannata investoida. Lisäks aikaa välttämättömään ropaamiseen ei vaan oo.
     
  16. vectoori

    vectoori Guest

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    Älä hävitä kelkkaa hyvä mies! Se ei johda mihinkään. Laita kelkka talliin äläkä myy sitä (ellei ole ylitsepääsemätön tarvis myynnistä saadulle rahalle). Pelkkä liikennevakuutuksen maksaminen ei vie perikatoon (tinkapaikassa voin sponssata sulle 50% vakuutuksen vuosimaksusta ;D). Jätät ajelut vähemmällä ja silloin kun on pakottava tarve päästä edes hieman ajamaan niin pääset kuitenki omalla kelkalla ajamaan. Kevätkin tulossa :-X
     
  17. Petrol

    Petrol Lainattu

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    Näiköhän tuohon nettimotoon saisi eston, häiritsee välillä jopa parisuhdettani. Kisojen katselu ja tulosen seuraaminen eivät helpota olotilaa saatika lainakelkalla kisan ajaminen.
    Jonkinlainen vertaistukiryhmä pitäisi perustaa.
     
  18. MX Z

    MX Z Lynx rave 800H.O

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    Tämän kauden ollu ilman omaa kelkkaa ja tuskaa ollut kokoajan. Kesällä täytyy joku loso pulukka ostaa ku sillon saa HALAVALLA.
     
  19. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    Ja mistähän tuossa ryhmässä keskusteltaisiin..

    Äijät istuu ringissä läppärit sylissä ja ettii nettimoton parasta hankintaa.. Toki, emännät ei vedä poroja nokkaan kun arvelee ukkonsa hoitavan ongelmaansa ja parisuhdetta..
     
  20. rudolf

    rudolf Draakkeni -08, Lynx 454 Racing -96

    Vs: Nyt kävi sitten näin...

    Huolet pois ja murheet, unohdat vain kaiken kelkkailuun liittyvän, kommentoit ilkeästi viimeisessä viestissäsi foorumin päättäviä elimiä (saat 1v. Bannia) ja rekisteröidyt esim vauva- tai 2plus sivustoille ja alat hengaamaan vähän eri porukassa... Kelkkailu unohtuu ja vertaistukiryhmässäkään ei tartte istua hopeahaalareissa siellä 2m.n hangessa jäinen makkara kourassa kun ne tulivehkeet jäi sinne itsetehtyyn vesitiiviiseen säilytyslokeroon sen lähes ilmaiseksi myymäsi huippukuntoisen moottorikelkan takaosaan....
     

Suosittele tätä sivua