Pello ja ylitornion reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä "Sixpäkki", 22/1/06.

  1. tertsu

    tertsu Kelkaton

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Melkosen selkeitä nää Ruottalaisten säännöt ;D
    Suositeltu moottorikelkkareitti merkitään opastusmerkillä; neliskulmainen kyltti, jossa on sininen moottorikelkan kuva valkoisella pohjalla tai päinvastoin, valkoinen moottorikelkan kuva sinisellä pohjalla. Merkki ilmoittaa, että ajat turvallisimmin ja tuotat vähiten häiriötä sillä reitillä. Reitillä pysytteleminen on suositeltavaa, mutta siltä poikkeaminen ei ole kiellettyä.

    Jotkut reitit voivat olla merkittyjä opastusmerkein, joissa on punainen vino poikkiviiva. Sinun ei tule käyttää sellaisia reittejä. Näillä reiteillä ajo ei tosin ole kiellettyä, mutta se on sopimatonta

    Punaiset vinoristit pylväissä tarkoittavat talvireittiä. Näitä käytät yhdessä hiihtäjien, jalankulkijoiden ja koiravaljakoiden kanssa. Tarkista aina onko moottorikelkalla ajo reitillä sallittua. Tällöin reitti pitää olla merkitty täydentävin merkein.
     
  2. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    No!? Onkos tietoa et onko jäätie auki tai pääseekö kelkalla tuosta kohin yli? Kait siel joku on ajellu!? :D Parin viikon päästä pitäis ajaa tuolta ainaki kelkalla ja toivottavasti autollaki...
     
  3. tertsu

    tertsu Kelkaton

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Just ajelin autolla Turtolan ohi ja ei siellä ainakaan sulaa vettä näkynyt, joten kelkalla nyt ainakin luulis yli pääsevän. Jäätiestä ei tietoa...
     
  4. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Jees! Kuuleman mukaan Turtolassa ei olis jäätietä mut Juoksengissa olis. Eli reilun viikon päästä autolla yli Juoksengista ja kelkoilla Turtolasta... ;D
     
  5. Toppahousu

    Toppahousu GL 3900 Syncro

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Joo ei ole Turtolasta jäätietä. Enkä kyllä kovin helposti ajais Turtolan kohalta Ruottin puolele, jos ei valhmiita jälkiä ole näkösällä. Ainaki siinä koulun kohala, mistä jäätieki on joskus menny, saattaa Ruottin puolela olla ohutta jäätä, jos ollenkhaan. Ennemin ajelisin Juoksengin jäätietä yli ja sieltä etheenpäin.
     
  6. niarve00

    niarve00 Well-Known Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Tietääkö kukkaan että onko Mellajärvestä Lohijärveen parempaa reittiä kuin puotella pikitien reunoja?

    Niin ja saakos sieltä nyt jo sitä bentsiiniä lohijärven kaupalta, kun aiemmin oli juttua että kauppa meneep kiinni ja jossain vaiheessa taas aukeaa..
     
  7. Snowmobile

    Snowmobile Active Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Terve, mites reitti Juoksenki-Himotussaari ja järvien ylitykset (Alposjärvi, Miekojärvi, Vietonen): Oottako ajelleet ja kestääkö pysähtyä, vai kannattaisko mennä lusikka pohjassa? Onko sulia?
     
  8. HAPPYHILL

    HAPPYHILL Well-Known Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    kovasti tekis mieli ;D

    Jos jollain ois antaa ensikertalaisille siis ei kelkkailussa( eikä siinä toisessakaan :) ) tietoa mistä löytäis vielä vapaata mökkiä 4henk riittäis jostain pello-kolari väliltä.

    Vaatimuksia tai sanoisko toiveita ei juuri muita ole kuin bensiiniä kohtuu matkan päässä ja mieli tekis kovasti käydä ruotinkin puolella joten sinne menevän reitin varrella tai läheisyydessä (tosin eipä tuolla jos oikein käsitin ole pitkä matka ruotsin puolelle jos noilla nurkin mökkeilee)

    Kiittäis kaikista tiedoista.

    Niin ja mikä tärkein mökin vuokra aika toive ois vk13 pe -vk 14 pe eli oisko 30.3-6.4 jos oikein muistan.
     
  9. Snowmobile

    Snowmobile Active Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Noo, pikku raportti viikonlopun reissusta: Karunki-Ratasjärvi väli oli lanattua, sileetä ja noppeeta ajaa, Juoksenki-Miekojärvi väli taas paikoin melko kuoppasta, ei lanattua. Järvien suhteen ei tarvinnu todellakaan olla huolissaan, helppoja olivat Alpos- ja Miekojärven ylitykset, Vettä siellä täällä, mutta pätkäkin pysy melko hyvin kohvajään pinnalla, kun piti nopeudesta huolen. Ratasjärvellä oli mönkijämies kiinni, yritettiin auttaa, mutta eihän se iso möhkö kahella pikkukelkalla paljoa inahtanu. Autettiin matkamies tienlaitaan. Takasi tullessa sunnuntai iltana olikin jo kadonnut, terveisiiä vain jos on palstan lukijoita.

    Lauantaina paikallista ajoa Vietosella ja ympäristössä. Vietosella ei ollut vettä jäällä, muuta kuin ranta-alueella jossa vesi alkaa kantaa jäätä. Iltaa kohti yllättäen keli meni yllättävänkin haasteelliseksi, umpisessa alkoi märkä satanut nuoska tarttua suksiin ja joka paikkaan ja kelkka muuttui niin raskaaksi, että sai koko ajan olla repimässä jos jostaki.
     
  10. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Ajettiin lauantaina kavereiden kans Juoksengista Aliselle Alposelle ja tuo pätkä oli tosiaan patikkoa. Ainakaan Alista ja Ylistä Alposta ei ollut kepitetty mut hyvin pysty ajamaan. Yliseltä Alposelta Pelloon ok ajaa ja mettä pätkät ei ollu oikeastaan yhtään patilla. Pellossa kannattaa siirtyä ajamaan alikulun kautta tankille ku se autotiesillan aluski alkoi osoittamaan sulamisen merkkejä. Ite olisin tuon Miekojärven suhteen skeptinen et missä ajaa ku siellä voipi olla suliakin... Järvissä tosiaan vettä oikeastaan joka paikassa ku paino kaasua ja puhkas hangen, niin vesi roisku iloisesti. Tällä menolla voipi kelit olla jo haasteelliset viikon parin päästä.
     
  11. Kordari

    Kordari Well-Known Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    ¨

    Hyä että saitta miehen tienpäälle :) Sunnuntaina käytiin repimässä kampe esille. Tollasen kans on kyllä kusessa yksin, ko johonki juuttuu :-X

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  12. Snowmobile

    Snowmobile Active Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Perustekniikka sama tuossa irrotuskuvassa ko silloin meiläki, pari kelkkaa vetämässä, mutta nyt apuna ukkoja vain 7-8 enemmän. Sen se vaati.. varusteitahan ei koskaan ole mukana aina kaikkea, mutta tuomosessa olis varmaan ollu hyvä käsikäyttönen taljaki
     
  13. Toppahousu

    Toppahousu GL 3900 Syncro

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Olipa jämäkkä reitti! Tuli tuossa ajeltua tourinkia välilä Turtola-Alinen Alposjärvi-Juoksenki-Turtola. Välilä kävin morjenstamassa hirviä omila reiteilä. Tamppari oli ajelu vissiin viime viikola osan nuista pätkistä. Mutta kaikesta reittien kovvuuesta huolimatta oli hyvä ajela, ko oli niin tasasta paanaa. Eikhään sitä huomena vielä tule ajettua.
     
  14. Pietu-77

    Pietu-77 Active Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Onkos kukhaan ajellu Pellosta Äkäslompoloa kohen? Missä kunnossa mahtaa väli olla? Pitäs pyhinä huristella eestaas sillä suunnala.
     
  15. Sakke-Y

    Sakke-Y Active Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Vietosella olisi tarkoitus ajella Ylläkselle torstaina 12.4. Mitä kautta kannattaa ajaa, missä kunnossa reitit ja saako väliltä bensaa? Kiitokset vinkeistä jo etukäteen...
     
  16. jannu-71

    jannu-71 Arctic Cat XF 800 vm-12 ja Ski-doo Renegade vm-06

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Moro
    Vaihtoehtoja on monia eli täs muutama
    Raanujärven kautta kavantojärvi-Korpijärvi ja siitä reittiä Rovaniemi-Ylläsreittiin ja matkaa tulee raanujärveltä n.140km

    Toinen reitti Pello-Ritavaara-Musti,Aalistunturin kautta Roi-Ylläsreitille ja matkaa Pellosta n.150km

    Ja sit myös tätä sähkölinjaa joka menee Pellosta Kolariin kaverit ajeli sittä viime viikonloppuna ja kehuivat et oli ok ajella sitä pitki.
     
  17. pasi 29

    pasi 29 800

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    onkos ylitornion reitillä tampparia näkynyt.? :(
     
  18. HooÄr

    HooÄr Well-Known Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Aavasaksalta etelään käsin oli tamppari ajellu ja pohjoseen on kelkoilla ajettu. Lumitilanne ei vielä se kaikkein parhain mutta menee ajella aivan täysin.
     
  19. Matiask

    Matiask 850 prormk

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Ylitornion reitit oli nyt kuulemma tampparilla ajettu :)
     
  20. JK-80

    JK-80 Arctic cat xf 1100 turbo sp `12

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Onko myös Aavasaksa- Juoksenki väli lanattu myös, vai pelkästään Yt- Aavasaksa ?!?
     

Suosittele tätä sivua