SM-SnowCross CC-Rommakko 17.3.2012

Keskustelun 'Kisat' on aloittanut käyttäjä Bussikuski, 20/2/12.

  1. sleded

    sleded Lynx RS 600

    Vs: SM-SnowCross CC-Rommakko 17.3.2012

    Tais Ylianttila olla menossa oikealta ohi ja Herteni meni vasemmalta just aikasemmin, siinä pattisuoralla on kolme ajolinjaa ja jos on tulossa täysiä takaa niin ei siinä kerkeä mitään tehdä jos toinen hitaampi vaihtaa/ajautuu toiselle ajolinjalle. Edelleen radan leveyteen on panostettava ja siihen että ajolinjat leikkaavat toisiaan mahdollisimman vähän jotta ohittaminen on turvallisempaa. Maalihyppyrin jälkeinen 1X- hyppyri oli suoraan sanottuna järjetön ja vielä kapeassa paikassa jossa etusuoran patikko kaartuu oikealle niin siinä automaattisesti ajaudutaan vasempaan laitaan. Kysyn vaan kumpi siitä ois saanu ajaa jos ois tultu lähes rinnakkain, mutta oikean puoleinen kuski ois ollu puoli kelkan mittaa edellä ja päättäny kärjestä hypätä sen ja vasemman puolimmainen jää pussiin ja sen ois pakko hypätä myös..?? Eri asia jos tämmönen on 90 kurvin jälkeen niin kuin parkkipaikan lähellä oleva oli.
     
  2. lynxg453

    lynxg453 Member

    Vs: SM-SnowCross CC-Rommakko 17.3.2012

    Muutamia minttupullon varjossa otettuja räpsäytyksiä: http://videoracing.kuvat.fi/kuvat/Vuokatti%20Snowcross%202012/
     
  3. Zeta

    Zeta Well-Known Member

    Vs: SM-SnowCross CC-Rommakko 17.3.2012

    Moro!
    Nyt kun on kaudesta vähän kulunut, voi rauhassa antaa pari kommenttia.
    Rommakon ratahan on aivan ihanteellinen treenirata, siellä on hyvä opetella snowcrossin saloja. On haastavuutta ja siitä pidetään hyvää huolta jopa treenipäivien aamunakin. Rata on profiililtaan huippu yksin treenaamiseen, mutta ongelmia syntyy sitten kun aletaan ajamaan kilpaa 20 kelkan kanssa.

    Kaarteessa oleva pattisuora on siksi huono, että kuskit (ainakin kärki) ajaa siihen torvi auki ja tekee jonkin patin kohdalla käännöksen ja jatkaa taas torvi auki suoraan. Tämä aiheuttaa ongelman, koska toisilla kilpailijoilla on hieman eri etenemissuunta kuin toisilla. Jatko-ongelman aiheuttaa mutkassa oleva hyppyri. Ilmassa kun ei kelkoilla voi vielä kääntää, joutuu kuljettaja valitsemaan ajolinjan ennen hyppyriä. Ja taas, jos hyppyri on kaarteessa, voi toinen kuljettaja valita eri ajolinjan kuin toinen. Sitten kun ne risteävät, niin käy kuin kelkkojen #463 ja #387 törmäyksessä ilmassa.

    Jos katsotte jenkkiläisten ratoja, niin heillä on isot ja leveät pattisuorat ja nimenomaan suorat!

    Rommakossakin tämä ongelma poistuisi, jos kaarre poistettaisiin kesällä ja tehtäisiin maalikaarteesta maalisuora koko matkalle viimeisestä mutkasta eka mutkaan. Vähän kaivurihommia vaan ja katsomoa taaksepäin.

    Eri ajokaistojen tekeminen on toisaalta hienoa, mutta niiden saaminen kutakuinkin yhtä nopeiksi on haastavaa. Tässä on kyllä Rommakossa onnistuttu oikein hyvin! Mielestäni suurin ongelma näissä ajokaistoissa on kapeus. Jokaisen ajokaistan pitäisi olla niin leveä, että sinne sopii reilusti kolme kelkkaa rinnakkain kovassa vauhdissa. Ja miksikö? Siksi, että jos kuvitellaan, että kaksi kelkkaa mahtuu hyvin rinnakkain esim 4-5m leveään rataan/kaistaan, ei pidä paikkansa. Teoriassa kyllä mahtuu, mutta kilpailutilanteessa edellä menevä ajaa taatusti keskellä, joten jotta kaksi mahtuisi rinnakkain, pitää kummallekin puolelle mahtua kelkka viereen. Lisäksi radan reunasta jää aina 0,5-1m käyttämättä, koska se vajoaa tai murenee. Ja vaikka kelkka on alle 1,5m leveä, vaatii se kovassa vauhdissa pari metriä leveyttä. (Kokeilkaa vaikka ajaa 80km/h puiden välistä joiden etäisyys on alle 2m.) Eli tuosta laskien jokaisen ajokaistan pitäisi olla n.7m leveä, jotta se olisi turvallinen. Muutoin on vaarana peräänajo, kuten kävi kelkkojen #47 ja #387 törmäyksessä.

    Nämä pienet hienosäädöt kun tekisi Rommakon rataan ja vielä kun keksisi lähtösuoralle vähän paremman paikan, niin voitaisiin puhua jo kansainvälisestikin hienosta kilpailuareenasta!

    Nämä oli vain minun henkilökohtaisia kohteliaita parannusehdotuksia kun niitä pyydettiin. Jo nytkin rata on kuitenkin todella hieno suomen mittapuussa! Kiitokset siitä Jonelle ja kumppaneille!!!

    Hauskaa kesää kaikille!

    t. Heikki A
     
  4. Bussikuski

    Bussikuski Well-Known Member

    Vs: SM-SnowCross CC-Rommakko 17.3.2012

    Kiitos Heikille kommenteista, parannettavaa löytyy aina ja muutoksia tulee varmaan kesän aikana....

    Väittäisn kuitenkin ettei nämä "törmäilyt" johdu pelkästään radasta, kolariin kun tarvitaan yleensä vähintään kaksi osapuolta ;D
    HUHUJEN mukaan esim "takapattisuora" oli ajettu tarkoituksella radan ulkopuolelta ja sieltä takaisin radalle kanssakilpailijoiden sekaan.
     
  5. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: SM-SnowCross CC-Rommakko 17.3.2012

    http://youtu.be/83QW8OiZ6oA

    siinä päälle hyppyä tai kosketus tai jotain muuta asian tiimoilta menneeltä kaudelta
     

Suosittele tätä sivua