Syöte

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä BigDaadyJ, 27/2/10.

  1. aku

    aku Apex xtx + Phazer

    Vs: Syöte

    Tuo Puolangan puoli varmaankin lanattu ja tasainen siitä Joukokylän tiestä eteenpäin, molemman puolen reitit(senhän voi ajaa renkaana jos käy puolangalla)
     
  2. biimer05

    biimer05 yamaha "bad boy"

    Vs: Syöte

    kertokaapas viisaammat kun en oo ite syötteellä käyny turraamassa koskaan että mihin päin syötteeltä kannattaa lähteä ajelemaan ettei tartte kokoaikaa ajaa turistipattia? onko sielä vielä reitit kunnossa? tänään pitäs ajella iltasella sinne ja huomena johonki suunnistaa.
     
  3. Antti Harinen

    Antti Harinen Well-Known Member

    Vs: Syöte

    Ite myös ekaa kertaa syötteen suunnalla ja reittjä tutkiskellu sieltä täältä muutaman sadan kilsan verran.

    Alkuviikosta kävin Pudasjärvellä ja se ainakin oli ihan ok kuntoinen pätkä, muutama kilsa ennen Pudasjärveä sitten aika kauheeta patikkoa.

    Taivalkosken suunta alkuviikosta aika kauheessa kunnossa, mutta nyt sinne on näköjään tamppari ajellut ja näyttäs olevan aika hyvässä kunnossa ainakin alkupäästä.

    Kaikkiaan muuten jäänyt ihan positiivinen kuva, mitä nyt kapeudesta ja mutkaisuudesta johtuen joutuu välillä aika varovaisesti ottaa kun ei yhtään nää mitä mutkan tai nyppylän takana on.
     
  4. pelekone

    pelekone Active Member

    Vs: Syöte

    Tamppari kulkenut muuallekkin kuin Taivalkosken suuntaan?
     
  5. Tzasca

    Tzasca New Member

    Vs: Syöte

    Onko totta että syötteeltä ei saa vuokrattua OIKEITA kelkkoja enää?! pääsiäiseksi ois tarvetta kahdelle..
     
  6. Revson

    Revson Active Member

    Vs: Syöte


    Mihin suuntaan se lienee kulkenu ???onko tietoa missä kunnossa pudasjärvi-syöte väli on ??? huomenna pitäis sinne haalautua niin ois mukava sillain henkisesti valmistautua jos se on kovinki rajulla pahkalla ;D
     
  7. pelekone

    pelekone Active Member

    Vs: Syöte

    Syötteeltä Taivalkosken, Ranuan ja Pudasjärven suuntaan näytti viime viikonloppuna reitti hyväkuntoiselta. Posiolle päin alussa vähän reilumpaa pattia, mutta ennen Loukusaa kun käännytään Posiolle päin niin reitti hyvässä kunnossa Kuloharjuun asti.
     
  8. biimer05

    biimer05 yamaha "bad boy"

    Vs: Syöte

    viimeviikonloppuna reitit oli syötteeltä jokasuuntaan TODELLA HYVÄT kun oli just tamppari mennyt perjantai aamuna. ainoastaan taivalkosken lähellä oli aika patikkoa. ja kelihän oli mitä mainioin. siinä ne hyvät asiat. sitten jos tätä sattuu joku reittien kunnossapitäjä tai muu vastaava lukemaan niin miks hel...issä sinne ooka-stopille on opasteet "BENSANJAKELU" uudessa kartassa ja myös niissä reitin varrella olevissä opasteissa kun sieltä ei kuulemma oo moneen vuoteen saanu bensaa?? tai siis saihan sitä mutta tulee vaan bensalle hintaa(n.12e litra) noin kun taksilla joutuu sitä tilaamaan Taivalkoskelta. tuskin oon ensimmäinen ulkopaikkakuntalainen joka sinne tankkauksen toivossa ajelee kun sinne on opasteet. muuten kyllä sielläpäin oli todella hyvät opasteet ja ei paljo karttaa/navia tarvinu.
     
  9. Pkh

    Pkh Rave RE 600 E-tec -13

    Vs: Syöte

    Eiköhän suurin syy noihin tapahtumiin ole juurikin tuo vauhti. Reitillä ajetaan sen mukaan mitä rajoitukset sallii ja taidot antaa periksi.

    Eilen oli joku nuorien poikien porukka liikenteessä jolle tämä asia ei vielä ollu selvinny ja tuloksena kolari meidän porukan etummaisen kelkan kanssa. Vastaantuleva porukka tuli kohtuu reippaasti "pimeän mutkan" takaa ja ensimmäinen kelkka sai juuri ja juuri väistettyä. Toisella kuskilla loppui taidot kesken ja seurauksena osuma kaverin keulaan PYSÄHDYKSISSÄ OLEVAAN KELKKAAN JOKA OLI AIVAN REITIN OIKEASSA LAIDASSA. Kelkkoja ei siis oltu parkkeerattu siihen vaan kaveri väisti vastaantulevan porukan ensimmäistä kelkkaa.

    Onneksi tästä kolarista selvittiin pelkillä kalustovaurioilla.
     
  10. BigDaadyJ

    BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

    Vs: Syöte

    Näitä kolareita ikävä kyllä sattuu ja monesti juuri noita nokkakolareita. No se kertoo paljon kelkkailijoiden väliinpitämättömyydestä muita kelkkailijoita kohtaan.
    Reitillä pätee sama sääntö kuin tielläkin!
    Kelkka pitää saada pysäytettyä reitin näkyvällä osuudella. Jos mutkaa ei huomaa niin on liian kova vauhti.
     
  11. Samik

    Samik Well-Known Member

    Vs: Syöte

    Puhut vähän, mutta asiaa.
    Itse koitan ajaa mutkissa aina omalla kaistalla, mutta kun katselee muiden ajolinjoja niin kyllä on rajusti leikattu sisäkurviin eli ajettu aivan päättömästi, piittaamatta siitä, että joku vois tulla vastaan.
     
  12. Gman

    Gman Yamaha Nytro RTX-ER CO TT, Yamaha Venture 600

    Vs: Syöte


    Kävin eilen ajelemassa Pudis-Ranua ees taas, reilu 300km tuli kaikkineensa mutkien kanssa ja taukojen kanssa jotain 9 tuntia ulkoilmaa (myrkytys?). En ollut noita pätkiä ennen ajellu ja olin varautunut että ainakin syötteen reitti voi olla huonossakin kunnossa. Pudasjärven lähellä reitti aivan p..tä, syötteelle päin mennessä ok ja Ranuaa lähestyessä mahtavaa baanaa. Ranuan puolella myös reitin leveys oli sellainen kuin mielestäni pitää olla; riittävästi tilaa kahdelle kelkalle rinnakkain. Paluumatkalla Syöte-Pudis pätkä ei enää niin hyvässä kunnossa. (En siis käyny Syötteellä mutkaa).

    Tuollakin näki että vauhtia oli pidetty yllä riittävästi. Lähes jokaisessa jyrkässä mutkassa oli osa porukasta vetäny pitkäksi + jarrutuksista päätellen toinen mokoma melkein....
    Pudikselta syötteelle päin oli vissiin parikin kelkkaa mennyt yhdessä mutkassa pitkäksi ja kyntäneet pätkän syvää ojaa pitkin ennen kuin olivat päässeet pois. Oja oli semmoinen jytkkäreunainen josta kelkkaa ei edes näy.
    Ranuan pätkällä joku oli tullut jarrut pohjassa kylki edellä lanan ulkokurvin aurausvalliin mutta ilmeisesti oli kuitenkin pysynyt pystyssä eikä ollut kellahtanut kyljelleen (ainakaan en huomannu muovinkappaleita...)
    Tämmöiset on "oho" tilanteita joista yleensä ei onneksi tarvi lukea lehdestä mutta kun joskus siihen sattuu kohdalle viaton vastaantulija niin lehdet saa jotain kirjoiteltavaa.

    Palatessa kolme kelkka tuli vastaan vauhdilla josta eivät olisi ehtineet pysäyttää ennen minua. Huomasin valot puiden läpi jo kauempaa joten osasin itse varautua ja ajaa ulkoreunaan kävelyvauhtia. Onneksi tuossa oli tilaa etteivät tulleet päälle.

    Mutkan merkkejä voisi tuolla olla enemmänkin. Hämääviä oli varsinkin sellaiset paikat joissa mennään pätkä tiepohjaa. Ilmeisesti paikalliset on ajellu pidemmästikin noita teitä pitkin eikä outo huomaa että reitti kääntyikin sivulle kun jälkiä jatkuu suoraankin. Yhdestä mutkasta ajoin pari metriä pitkäksi :( kun jäljistä näytti siltä että reitti jatkui suoraan.

    Keli oli aivan mahtava ja hyvät fiilikset jäi.

    PS hanskat taisi tippua pudiksen IKH/Nesteen pihalle. Jos joku näkee niin vois heittää nesteen kassalle.
     
  13. Revson

    Revson Active Member

    Vs: Syöte

    Moro, kysyn taas sen varmasti tämän talven kysytyimmän kysymyksen ;) onko lanattu uria syötteen seudulla nyt pyhien aikaan ??? Perjantaina ku rullailin siellä niin sillon oli tosi hyvät ja tasaiset urat mutta jos koko vkl on ollu yhtäpaljon kelkkailijoita ku perjantaina niin aika huonossa jamassa mahtavat olla ??? Vaimo aikoo kiivetä huomenna kyytiin niin ei tarttis olla kovin hemmetin rajua röykkyä ;) kertokaapa joku joka tietää. PS:tähän kysymykseen vastaamiseen varmasti kyllästyy jo näin kevään korvalla mutta jos ny vielä kerran ;D
     
  14. nikke006

    nikke006 Well-Known Member

    Vs: Syöte

    ajele rytinkiin päin. ei ollu vasta lanattu mut reitti oli just makkaranpaisto kunnossa ainaki viel tänää.
     
  15. BigDaadyJ

    BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

    Vs: Syöte


    Voin pistää sulle tilinumeron johon voit laittaa alkuun vaikka 50000€ rahaa niin saadaan sullekin merkit kohilleen.... Tai parempi että lähet opastetulle safarille niin ei tuu muille vahinkoa.
     
  16. tuzeez

    tuzeez Well-Known Member

    Vs: Syöte

    Ei kannata poijjat tolle linjalle lähtiä, käy yhtä huonosti vielä kun ylläksen topiikille.... ::)
     
  17. Revson

    Revson Active Member

    Vs: Syöte

    Joo sitä me vähä mietittiinki,pittää käydä sielläpäin kattelemassa,kiitti :)
     
  18. mikniemi

    mikniemi AC M8000 HC evo -18, RX-1 -06 162 PPS

    Vs: Syöte

    Vähän OT, mutta taisi mythbustersin Jamiekin olla tuon suhteen väärässä. ::)

    http://www.youtube.com/watch?v=dMVeq6P5s9E
    http://www.youtube.com/watch?v=r8E5dUnLmh4&feature=related

    Tässä tapauksessa 60+60=60 ;D ;D ;D

    Mutta hyvä oli eilen päästelä syöte-posio-ranua-syöte. Vahän pattia välillä, ettei päässyt kylmä tulemaan, mutta enimmäkseen mukavaa baanaa päästellä.
     
  19. skidoohihhuli

    skidoohihhuli Nothing......

    Vs: Syöte

    Soita Pudasjärven kelkkaurapoolin johtajalle ja anna palautetta sille kelkkareittien merkeistä. Eise tätä kautta palaute mene niille jotka niistä päättää.
     
  20. BigDaadyJ

    BigDaadyJ F6 -07 / Z1 -07 / 800 Assault -11

    Vs: Syöte

    Kato se on niin että 1€ ei saa 2€ tavaraa...

    Toivottavasti ole joku niistä 15 ihmisestä joka on poolimaksun syötteelle maksanu? Muuten tuo on vaan turhanpäivästä suunsoittoa toi sun kirjotus.
    Ja ei muutakun alat viemään merkkejä reitille jos mielenkiintoa ja rahaa riittää.
    Itkijöitä aina riittää.
     

Suosittele tätä sivua