Revin iskarikeskustelu. (HPG, WP, ÖHLINS jne)

Keskustelun 'Ski-Doo' on aloittanut käyttäjä Redown, 2/1/06.

  1. Leader Dog

    Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

    Ovat ne etuiskareita sekottaneet puolelta toiselle kotimaisissa huolloissakin .
     
  2. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    joo aivan oikein. Eli siinä on klikkerisäätönen takapukin pumppu tosiaan. Mutta etupukki (se ongelma) on yhä mehulinko.

    Ainakaan ZX koppasessa ei voi pistää väärinpäin noita pumppuja, läsähtää lisäsäiliö muuten tukivarteen. Sama on ilmeisesti REV:ssäkin. Eli zx on säiliö taaksepäin ja REV eteenpäin.

    Vahavistakkaa vielä joku omasta laitteesta nää ulkomuistista vetastut tiiot oikeiksi, ettei mee vahingossa päin *tua
     
  3. villeks

    villeks ski-doo Mxz 800 Rev X -05

    Kun niissä suksien ja takapukin iskarissa on tosiaan ne lisäsäiliöt ja päissä on mutteri ja ruuvi,niin siitäkö niitä säädetään???
    Myötäpäivään tietysti kiristyy...?

    Oon pikkusen urpo viä näissä iskari touhuissa kun edellisessä kelkassa ei moisia ollut ollenkaan....

    Täytyy ruveta etsiin 440 racing iskaria siihen etupukin iskarin tilalle, tai sitten vaihtaa telastoon wp:t...
     
  4. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    et tarvitse muuta kuin etupukkiin sen uuden iskarin. Eli sun ei tartte päivittää koko settiä, jos jostain löydät vaan pelkän etupukin pumpun.

    klikkeristä kiristyy(myötäpäivään) siis pelkkä puristusvaimennus. Paluupuoli pitää säätää simmittämällä jos siihen haluaa muutoksia.

    Mutta kokeile ekana, josko se vakiopumppu riittää sun ajolle. Sitähän ei tosiaan tiedä ennen testaamista.
     
  5. Quattro

    Quattro kelkaton

    Ja tarkkana sen klikkerin kanssa. lähet nollilta napsu kerrallaan kokeilemaan, nimittäin sillä on todella vaikutus jos kiristelee liikaa...

    Etupukin kanssa mielestäni pärjää kun löytää ensin riittävän hyvät säädöt takapäähän ja suksille.
    Etupukin jousen esijännitys max 30mm muistaakseni.
    Ja jos et oo ennen REVillä ajanu joudut kyllä opettelemaan uuden ajotyylin, patikossa ei saa hypittää telaston varassa patilta toiselle,
    vaan pitää ajaa tavallaan "sukset edellä" päin pattia, etujousitus kyllä nielee vaikka mitä.

    Aluksi mäkin manasin että pohjaa helposti, mutta oikeat säädöt ja oikea ajotyyli niin eipä pohjaa enää.
     
  6. Quattro

    Quattro kelkaton

    Nyt vasta hokasin tään jutun: ne lisäsäiliön päässä olevat mutteri ja ruuvi on vain huoltomiehen näpelöitäväksi tarkoitettu,
    älä koske niihin!
     
  7. SixSixOne

    SixSixOne Well-Known Member

    Joo, ihmettelin minäkin tuota kun eihän tuonikäsessä x:ssä ole pikasäätöjä keulassa... Ne on siis tosiaankin venttiilit mistä laitetaan kaasupaineet iskariin. Tulee vaan typet ulos jos meet aukomaan.
     
  8. Hemmo

    Hemmo Paluu Tulevaisuuteen -

    näin on, siis tarkoitin tietenkin takapukin iskarin klikkerisäädintä. Lisäsäiliöiden PÄISTÄ lisätään typpi iskarin sisään, noihin ruuveihin ei kannate mennä koskeen.
     
  9. jpt10

    jpt10 ac crossfire 6

    onko kellään etupukissa öhlinssiä
     
  10. laiska

    laiska Well-Known Member

    On
    Itsellä ei, mutta olen ajanut pelillä jossa oli 46mm prx. oli aika hyvä. Parempi kuin vakio, jossa oli raivion säädöt, jolla ajoin.
    rebound klikkerissä noin 40 naksua. Comppi puolella low speedissä noin 25 naksua ja hing speedissä noin 48 naksua.
    Ei muuta kun säätämään itselle sopivaksi.
     
  11. Soppamies

    Soppamies Xterrain 900 Turbo -20, Lynx RS 600 -18

    Oisko kellään toimivaa simmikarttaa tuonne suksen vaimentimiin... Erittäin kiitollinen jos joku laittaisi YV:nä tuleen ;D ;D
     
  12. Heimo Paila

    Heimo Paila Summit X -17

    Itelläkin on nyt eka kertaa eessä tuo 'säätäminen' ku on uus kelekki jossa nuita säätöjä on. Ajamaan ei oo velä päästy mutta sen verran on alustaa päässy hiplaamaan että kokeilin miten ne säätöruuvit napsahtelee. Mitenkä on minkä laatuset kepukat tuossa renegadessa on nuo vakioiskarit? Takanahan siinä on kai se lisäsäiliöllinen c36 mutta edessä sitte vissiin just se Hemmon mainostama mehupilli? Keulillakaan ei tuossa uudessa niitä lisäsäiliöitä enää ole. Saako tuota etupukkia ja suksien iskareita säätämällä hyviksi vai pitääkö se alkaa jo eka talven aikana niitä wp:tä tilalle katteleen? Mitään armotonta patikon hakkausta en harrasta mutta pitäähän siihen raavaalle miehelle ryhtiä sen verran saada ettei pohjaan jatkuvasti paukuta. Ja onko muka tosi että noita säätäessä eron huomaa jo yhellä napsulla karrallaan? kai sitä ny muutaman rundin saa pyöräyttää kerralla ;) Neuvokaa tyhymää ku ei tiiä...
     
  13. SixSixOne

    SixSixOne Well-Known Member

    Renegaden keulan iskareista en enää muista, mutta ainakin tämän kauden 600 summitissa näkyi ainakin olevan jousilautasten alla pikasäädöt, keulassa siis. Siinätapauksessa että et oo huomannu... vaikka puhuitki säätöruuveista monikossa...

    Revillä en ole ajanu, mutta veikkaan että tuohon käyttöön saat sen vakiokepeillä hyväksi jos vaan osaat kertoa huollossa mitä haluat muuttaa. Lisäsäiliöttömissä huoltoväli on vaan lyhempi, ja se ongelma on paremminki etupukissa missä on lyhempi isku kun keulassa.

    Varmaan ko. laitteella ajaneet osaa kertoa paremmin.
     
  14. _ski-doo_

    _ski-doo_ Guest

    saattaa olla aika OT: mut se iskareiden säädöistä niin älkää missää nimessä laittako vai niitä kovin jäykälle, itelläki on tehas vahvistetut pukit ja liukurungot 440 niin murtu ja vääntyili ku oli liian jäykät iskarit alustassa. :-\
     
  15. rts

    rts mitähän sitä sit keksis...

    Do dii, käytin sitte heti alkuunsa Rev(-05) iskarit huollossa ja simmityksessä, kun ei ollut varmuutta mitä edellisellä on ollu sisällä niissä. Noh, huomio kiinnitty takapukin iskarin huikeeaan jäykkyyteen.. ...aivan saakelin jäsy tuli siitä. kun te oletta niitä simmitelly, ni miten jäykkä siitä on tullu? Minun käsitys on, että skidoossa (ainakin edellisessäkin) pitää olla melko jämäkkä tuo takapukin iskari, mut mitens revissa?
     
  16. Jäpälä

    Jäpälä Well-Known Member

    Omalle ajotyylille etupukin iskarissa pitää olla melko jämäkkä simmitys ja takapukkiin tarpeeksi paluuvaimennusta ettei perä ala "kirjottaan"
     
  17. rts

    rts mitähän sitä sit keksis...

    Juu, noin se käsittääkseni REV menee. Mutta oletkos/oletteko kukaan irrallaan painellu takaiskaria? Kun se tuntuu oikeesti aivan Jääääärkyyyttäväään jäykältä.
     
  18. rts

    rts mitähän sitä sit keksis...

    Do dii, nyt on ensimmäiset 5km kokeiltu. Ja täytyy vaan ihmetelle tota REV alustan keometriaa/jousia/ja paino jakaumaa. Ei ole yhtään liian kova tuo alusta... päinvastoin, pirun hyvä oli ajaa. Tietenki eihän tuolla nyt oikein hyvät testipätkät ollu, mutta mätästä oli kuitenki että jonkunlaista suuntaa sai. On se vaan makia vietävä tommonen revi, ei voi muuta sanoa..
     
  19. jpt10

    jpt10 ac crossfire 6

    minkähänlainen iskari ois engans 280e etupukkiin onko kokemuksia kellään
     
  20. rrock

    rrock Rev 600sdi -05

    Ei kovin kaksinen. Huoltoväli on käytännössä olematon. Kannattaa miettiä jotakin toista vaihtoehtoa. Takapukissa ei muuten Engans toiminu sitäkään vähää, tais mennä neljä tai viisi vartta poikki (säätöjä haettiin voodoo papinkin kanssa, ei vaan saanu simmitettyä tarpeeksi, eikä muutenkaan hyväksi), ennenkuin vaihdoin Foxin, joka toimii huomattavasti paremmin.
     

Suosittele tätä sivua