Ockelbo

Keskustelun 'Muut merkit' on aloittanut käyttäjä -valopää-, 18/1/06.

  1. N.Opee

    N.Opee Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    Muutos suunnitelmiin...
    Tulin sitten ostaneeksi tänään omistajan mukaan -64 :eek: mallisen Ockelbon alkuperäisellä Ilo moottorilla. Nähny en ole koko laitosta vielä, että ei mitään hajua mitä olen tullut taas sen kummempia miettimättä hankkineeksi ;D

    Jotenki vaan tuo Ilo moottori ja tuo ikäluokka viittais kovasti tuonne -63 esisarjan kelkkoihin (tehty10 kpl), mutta huomenna ollaan sen suhteen viisaampia. Minun tuurilla tuo on kuitenki joku basic -74 mallinen 300, mutta jos tuo oikeasti on tuon ikäinen, niin alkaa armoton entisöinti urakka...
     
  2. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    Onneksi olkoon!

    Ei muuta kuin kuvia kehiin! Onkos edessä teleskooppijousitus? Jos on, niin on 1963-66 valmistettu, -67 tuli kumilenkkijousitus. JLO L292 oli moottorina ainakin vielä -68, semmosella tuli ajeltua joskus 70-luvun alkupuolella. Mulla ois sellaseen 0,5 mm uusi ylikokomäntä, jos on tarvetta.
     
  3. N.Opee

    N.Opee Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    En tosin vielä ole koko keksintöä nähnyt, mutta teleskooppihan tuossa pitäisi olla. Käynnistinlaitetta tässä ei kuulemma ole, että se nyt kuitenkin jostain pitäis haalia. Ilman muuta laittelen kuvia heti huomenissa jos päivännäön aikana kerkeän tuon hakea. Ja männälle uskoisin olevan kyllä tarvetta, mutta katotaan ny minkälainen raato sieltä löytyy

    Riittääkö muuten ihan tavan luovari edelliseltä omistajalta mahdollista rekisteröintiä varten ? Veikkailen että tämä tuskin on koskaan ollut rekisterissä.
     
  4. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    Luovari riittää, tosin hommaa helpottaa kai jonkun verran, jos edellinen omistaja kirjoittaa liitteeksi vapaamuotoisen selvityksen, kuinka kauan ko. laite on ollut hänen omistuksessaan. Jotkut katsastustoimipaikat vaatii kai vähintään 6 vuotta historiaa? Runkonumero löytyy telatunnelin vasemmassa takakulmassa olevasta kilvestä, muistaakseni -67 eteenpäin numero on myös meistettynä runkoon, variaattorin tienoille.
     
  5. N.Opee

    N.Opee Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    Kyllä vain. Tämä on kuin onkin -64 mallinen alkuperäiskuntoinen Okkeli. Vähän rapsakassa kunnossa, mutta eiköhän tuosta vielä kelkka saada aikaiseksi. Vielä ei saanut matkaan tuota laitosta. Pitää huomenna käydä paremmin soveltuvan kaluston kanssa pyörähtämässä, että saa haalattua kotiin tuon.

    Vähän huonosti vaikuttaisi olevan värikuvia tuosta laitteesta, mutta noita nyt on näkynyt, niin tämä kuomun oranssi vaikuttaisi vähän tummemmalta kuin näissä tuoreemmissa. Mistäkähän saisi tuon hopean ja oranssin värikoodit ?
     
  6. sampå

    sampå Ockelbo 300 -73 + Arctic Cat Super Jag -90

    Vs: Ockelbo

    Tuolla länsinaapurissa on väriasiaa pohdittu, eikä se oikein selvä ole sielläkään:
    http://ockelbo300.forum24.se/ockelbo300-about310.html

    Oranssiksi tuolla siis ehdotetaan RAL2009 ja harmaaksi RAL7005 tai ehkä mieluummin vasaralakka.
     
  7. N.Opee

    N.Opee Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    Vähän näyttää karulta tässä vaiheessa, mutta eiköhän tästä jotain saa aikaiseksi. Mikään pikaprojekti tästä ei tule, että mitään omaa topiccia en tästä ala vääntämään. Vuosimalliksi paljastui siis -66 ja moottori on Jlo L242. Tyyppikilpi lupaa 9,1 heppaa :D Kone pyörii ja äkkiseltään vaikuttaa, ettei koneesta puutu kuin käynnistinlaite. Kunhan tuo nyt tuolla vähän sulaa, niin pitää siirtää tuohon omaan talliin ja alkaa palastelemaan yksiin osiin. Telamatto on kyllä entinen ja ei ole tuo runkokaan ihan ilman modauksia selvinnyt. Selkänoja ja takaa tavarakehikko puuttuu. No joka tapauksessa tämä tuli mulle ensimmäiseltä omistajalta ja viimeksi tällä on ajettu 1975. Tuntuu muuten olevan aika kysytty laitos tämä kun tuota ruotsin Ockelbo forumia selailin ;)

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  8. okkelist

    okkelist Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    Eikö tämä ole Ockelbo Turist aivan tehtaan alkutaipaleilta. Eka kelkka jossa oli "pumppukeula".Minulla on tuola Karesuvannon tienoilla tuollainen kiikarissa. On alkuperäiskuntoinen. Sellaisesta maksaa helposti 500 euroa.
     
  9. N.Opee

    N.Opee Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    Tämä iäkkäämpi herrasmies jolta tämän hain oli vahvasti sitä mieltä, että on ostanut tämän -64 uutena. Runkonumeron mukaan tämä kuitenkin olisi -66 mallinen. Näitä "pumppu"keulasia on tehty -63 esisarjaa 10 kpl ja sitten sarjatuotantoa -64, -65 ja -66. -67 oli jo kumilenkkijousituksella. Helposti saa maksaa 500 € vaikka vähän huonommastakin aihiosta mitä näitä nyt tässä on seuraillut. Kovasti tuntuisi tosin tuolla länsinaapurissakin kiinnostusta olevan näiden entisöintiin.
     
  10. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    1964-65 Turisteissa oli etupohjassa "laatikko" polttoainetankin vaatiman tilan takia. 1966 malleissa pohja oli jo suora.
     
  11. N.Opee

    N.Opee Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    Mutta mistä käsikirja ja osat tuolle koneelle. Nuita L292 mallisia näkyy olevan jonkinverran liikkeellä, mutta tästä L242 mallista ei juuri mitään ole haulla irronnut ???
     
  12. N.Opee

    N.Opee Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    Tuliko tämä foorumille ???
     
  13. eijzii

    eijzii Member

    Vs: Ockelbo

    Olisiko kellään tietoa mistä löytyisi 5000 mallin ockelboon osia? :eek:o vaihteistoa lähinnä tarvitsisin.. myös kokonainen raato olisi ihan hyväksyttävä :) pääsisi joskus lumillekkin kun alkaa jo näköjään ilma näyttään siltä että talvea kohti mennään..
     
  14. HeKos

    HeKos okkeli 300

    Vs: Ockelbo

    Moro!
    En ole ihan varma mikä okkeli kummisedällä lepää kettutarhan maastossa. Otanpa selevää.. Ilmoitan ku tiedän.
     
  15. ramba

    ramba Guest

    Vs: Ockelbo

    Onko tälläinen Ockelbo 4500 minkään arvoinen kunnostettuna? Tänään koiteltii herätellä kaverin ockelboa pihalta joka on seissyt päälle 10 vuotta siinä. Kipinäkin löyty ja öljykylpy annettii alakerralle ja männällä. Bensaa tulpanreiästä ja primerillä, hörähti parikertaa parinkymmennen(sadan) nykäisyn jälkeen ja sitten katkesi käynnistysnaru..

    Se jäi siihen odottamaan inspiraatiota. Matto tuossa on kauheassa kunnossa, ei yhtään lappua ja aivan repeillyt.
     
  16. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Ockelbo

    Ei varmaankaan rahoiksi lyö jos kunnostaa. Miten lie telan saanti esim? Kone on Rotaxeista huonomaineisin? 447, joka on oikeastaan 377 isommilla pytyillä. Kyllähän se silti toimii jos ei huudata liikaa. Työkelkasta nyt aina yli tonnin saa jos liikkuu omin voimin. Harvinaiseksi nuo on käyneet. Veljellä oli samannäköinen Ockelbo Fighter jossa 503 Rotax, umpinaisen kuomun takia siinäkin kone lämpöleikkaili jatkuvasti.
     
  17. okkeliolli

    okkeliolli Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    kyllä ihan kelpo peli on umpisen ajossa, itellä 3mas talvi lähtee nyt ja pelannut on moitteetta. kiikkerä on kyllä polanteisella ja rinnettä noustessa, mutta vuotsolaisilla suksimuoveilla ja reilulla kaasulla korjattavissa. lämpö ongelmaa ei ole esiintynyt vaikka mulla vanhanmallin kuomulla josta nokasta puuttuu tuuletusreikä. mattoja löytyy vielä uusia mutta maksaa sen 500€ konehan tuosa kannattaa avata ja ainaki stefat,laakerit uusia ja rengastaa.

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=cIkTfGkcE9k
     
  18. okkeliolli

    okkeliolli Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    onkohan tuo rotax 277 käynnistin kasassa niinkuin kuuluukin?
    [​IMG]
    entä mistäköhän kelkasta tuo kytkin mahtaa olla? comet duster on merkiltään.
    [​IMG]
     
  19. okkeliolli

    okkeliolli Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    mitenkä tuo kytkin purkautuu, kun ottaa tuon kuningaspultin pois? entäs sitten TRA jota myös lynxissä, siitä on vielä sisempi lautanen paikoillaan.? tarkotus ois vaihtaa näitä keskenään kun kytkee tuo duster vasta niin korkeilla kierroksilla.
     
  20. juttu10

    juttu10 Finncat83+82+89 Olympic73+72 Elan84 ja SnowKing

    Vs: Ockelbo

    tarkista ensin kytkimen ja varin väli, jos on liika lyhyt, tuntuu että pitää kierrättää eikä silti ole voimaa. 4500 okkelissa pitäisi olla 9 painoa ja vihreä jousi, onko näin? nääs mulla on Porossa juuri se, ei toiminu ensinkään 1-pyttysen 277 kanssa heh. Eli multa löytyy se jousi ja 3 ylimäärästä painoa jos tarvit. Kansi lähtee irti koputtelemalla reunoille varovasti, istuu akselilla soikioreijästään, ei tiukassa mutta jämptisti. EDIT: lähtee siis koko liikkuva puoli, pidä kansi päällä muuten ne painot tippuu hukkaan :)
     

Suosittele tätä sivua