Mono-alusta

Keskustelun 'Yamaha' on aloittanut käyttäjä kk-sports, 19/3/12.

  1. kk-sports

    kk-sports Venture Lite Ex: RS-vector, V-max 700.

    Vs: Mono-alusta

    Joo..täytyypä kokeilla gizmo:lta just kyselin vielä shimmauksesta kun on vissiin kyseisenlaisella paketilla ajanu..! Miltä se KYB:n mäntä vaikutti öhläriin verrattuna..?
     
  2. Mr Cool

    Mr Cool Aina ei voi olla ensimmäinen

    Vs: Mono-alusta

    Onko tässä B ajatuksena se, että siitä saataisiin samanlainen kuin WP tai ÖHlins ? Ei se vaan tule onnistumaan, ei talvet riitä ja simmaukset.
    Vaihtakaa suosiolla muuksi jos haluatte ajaa.

    Mr Cool


    Ps. Motormanin hyllyltä löytyy mun entinen KYB.kaikkine säätöpalikoineen ja vahvemmalla jousella. sen saattaa saajopa edullisestikin....
     
  3. Kawamasa

    Kawamasa Well-Known Member

    Vs: Mono-alusta

    Ennenkuin Saku ehtii viritellä... Laitoin tuon lisäsäiliön kybbiläiseen jo 07 ja on edelleen käytössä allekirjoittaneella.

    http://tripleforce.pic.fi/kuvat/RX-Projekti/DSC00134.JPG
     
  4. kk-sports

    kk-sports Venture Lite Ex: RS-vector, V-max 700.

    Vs: Mono-alusta

    Sehän on selvä ettei Kyb:stä saa WP:n tai Öhlins:n tasoista, ajon tai kestävyydenkään suhteen tekemälläkään. Tarkotus on ollu lähinnä parannella asetuksia siinä määrin kun on mahdollista. Täällä on kuitenkin helpoin ja suht halpa tapa jaella vinkkejä.. ;D

    PS: Mitä noihin öhläreihin ja WP:n tulee nin onpa sitä noihinnii tarvinnu shimmejä ja öljyjä vaihella kuskin ja ajotarkoitukse mukkaa.. ;)
     
  5. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Vs: Mono-alusta

    Tässähän ei ole ajatuksena muu kuin tehdä vaatimattomasti parempi. Yhä edelleen se WP:n tai Öhlinssin mäntä ei tiedä missä putkessa se ui ja jos muuta väittää on päässy nussimaan rihlattua v1ttua. Jatketaas taas öljykannun päällä istumista!
     
  6. SRMK

    SRMK ET 340 Professional '86

    Vs: Mono-alusta

    ;D Hyvä Saku! Oikein.
     
  7. Mr Cool

    Mr Cool Aina ei voi olla ensimmäinen

    Vs: Mono-alusta

    Jo vain. Tuossa ois kannullinen öljyä, vaihdoin nen juuri... mistä ne nyt olikaan, siinä huilaa WP mäntä varmaan kuin kusilumessa, voishan sitä joku pöjempi koettaa ja kertoo, onnistuiko. ???

    Mr Cool

    Tää on hyvää pöljää tinkaa samasta kuinka Ladasta tehdään Mersu. Vaihdetaan tarraa ja luullaan kuinka se parani samantien.
    No huh huh..
     
  8. kk-sports

    kk-sports Venture Lite Ex: RS-vector, V-max 700.

    Vs: Mono-alusta

    No onhan mr cool oikeassa, ettei se edes mäntää vaihtamalla samalle tasolle tule..! KYB:n runko ja muut ominaisuudet ei yllä ihan WP:n ja öhlärin tasolle.. Mutta jos pysyttäs aiheessa eikä morkkailla toisten mielipiteitä. Loppujen lopuks lähtökohta on ollu kuitenki se että saatais KYB:stä parempi, ilman että joutus ostelemaan kalliita merkkejä(jos nyt ei vielä ollu kaikille selvää).

    Mäntien ja tarrojen vaihdosta sen verran että molempia vaihellaan ihan kisatiimeissäkin sponssi hommien takia merkistä toiseen..mut se onkin kokonaan toinen tarina... ;D
     
  9. Mr. El Maco

    Mr. El Maco Yamaha SW440

    Vs: Mono-alusta

    Iskarin putki tai varsi ei kummemmin vaikuta vaimennukseen tai sen ominaisuuksiin, ellei se jousta rajusti. Putken materiaali/pinnoitteet vaikuttaa huoltoväliin kyllä, siinä mielessä kybistä ei öhläriä synny. Myöskään clikkereiden toimintaa ei aivan vähällä vaivalla samaksi saa, ei välttämäti ollenkaan. Mutta jos mäntä, tiivisteet (männän ja putken välillä), lisäsäiliön kanavat ja shimmit on identtiset, ja tietty sama öljy ja kaasunpaine, niin kyllä se aika pitkälti samalla tavalla toimii. Clikkereiden heikompi toiminta ei sikäli ole suurikaan murhe, jos perusshimmi on hyvä, mihin pitäisi pyrkiä sen WP/öhlärin kanssakin.
     
  10. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Vs: Mono-alusta

    Nyt sitten ihan oikeesti faktoja esiin. Niin WP:stä kuin Öhlinsistä on tullut PINNOITTAMATTOMIA iskarinputkia vastaan :eek: :eek: WP:ssä ohivuoto toteutettu viksusti männänvarren sisällä pääsääntöisesti kun taas Öhlärissä se on männässä toteutettu ja onpahan mono ööläri niinkin aataminaikanen että paluusäätö vaikutta myös puristukseen. Ei ole ruottalaisilla takaiskuventtiileitä ei. V1ttu ku kylmää iha!
     
  11. Hemikoo

    Hemikoo Sidewinder xtx se 137", SXR 700

    Vs: Mono-alusta

    Nii-in Paikkarillakin on niin salaiset pakat kybin mono-iskariin löytynyt ja varmasti hyvät, kk-sports laita iskari paikkarille ja saat hyvän? Jos et niin kait paikkarikin tekee takuutyönä simmauksen uusiksi samaan rahaan? Minä oon tuollasen perus orkkis-iskarin pakan uusauksen maksanut kertaalleen jos en ole ollut tyytyväinen se on tehty uusiksi...
     
  12. kk-sports

    kk-sports Venture Lite Ex: RS-vector, V-max 700.

    Vs: Mono-alusta

    Juuri noita mainitsemisiasi syitä tuossa tarkoitinkin. Kiitos hyvistä lisätiedoista joita viestissä kyllä on..(näitä meidän tulisi jakaa)..!
     
  13. kk-sports

    kk-sports Venture Lite Ex: RS-vector, V-max 700.

    Vs: Mono-alusta

    Joo..Monilla "iskari-sepillä"niitä kyllä on...! En ikinä ole tuosta salailusta perustanu. Sitä seuraavassa huollossa (tekipä sen missä tahansa) saa kaiken kaasunpainetta lukuunottamatta selville..! En siis ymmärrä miks ei niitä ns:salaisia niksejä vois jakaa jo suoraan..? Toki olen valmis littamaan iskarin vaikka norjaan saakka jos sieltä saapi kohtuu hintaan sellaisilla shimmeillä ja öljyillä, että toimii paremmin ja kestää pidenpään.
     
  14. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Mono-alusta

    Jokohan ne osais huoltaa keppejä Norjassa, vein tässä muutama vuosi sitten öhlärit huollettuina Suomesta Huippuvuorille matkatavaroiden mukana ;D
     
  15. JRT

    JRT Well-Known Member

    Vs: Mono-alusta

    Josko aikuset sedät, tädit ja enon koiran kaimat osais keskustella iskunvaimentimista ilman henkilökohtaisuuksiin menemistä? Asioistahan voi ja pitääkin monesti olla eri mieltä.
     
  16. paikkari

    paikkari Kelkat on myyty!

    Vs: Mono-alusta

    Olen samaamieltä asiasta, mutta kannattaa aina esittää edes omakohtaisia faktatietoja, eikä muiden esittämiä huhu/mutu puheita, ennen kuin rupeaa huuteleen isompia. Ite kuitenkin purkanu ja kasannut sekä tarkastellut jokusen vaimentimen tässä vuosien saatossa. Purettavien vaimentajien kanssa rupesin touhuamaan jo kuitenkin 80 luvun puolessavälin, autopuolella!
     
  17. viper123

    viper123 Yamaha SXViper

    Vs: Mono-alusta

    Tähän välliin tämmöstä että mistä porukka on noita monoalustoja hankkinu vai onko ollu vakiona?
    Itsekku yrittää googlesta kahtoa nii ei ainakaan suomessa ole myynnissä moisia. Tietty ny jenkkilästä ainaki niitä löytys..

    Viperiin jossain vaiheessa olis makea saada. Youtubesta kattonu ku rälläävät ja kuola valluu :p
     
  18. SRMK

    SRMK ET 340 Professional '86

    Vs: Mono-alusta

    Kyllä niitä joskus on harvakseltaan ollu myynnissä täälläkin. Laita ostoilmoitus palstalle, onhan
    täällä jo monia jotka on vaihtaneet monon tilalle pepsin, luulis joltain löytyvän ylimääräinen.
     
  19. kk-sports

    kk-sports Venture Lite Ex: RS-vector, V-max 700.

    Vs: Mono-alusta

    Testaa jossain ensin ennen kun vaihdat ja jos ei pudjetti ole este nin vaiha suoraan PPS:n..! Tietty jos tiiät jossain PPS:n halvalla nin miulta joutaa toi Mono-alusta.
     
  20. viper123

    viper123 Yamaha SXViper

    Vs: Mono-alusta

    Sehän riippuu että paljon moinen PPS maksaa ku vois toimia viperissä hiukan paremin ku patikkaaki tulee ajettua.

    Jossei yli tonnin mene nii kai semmosen vois ehkä vuoden tai kahen päästä talvelle sijottaa :)
     

Suosittele tätä sivua