Joensuun ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Kapital, 17/8/07.

  1. KKuiri

    KKuiri Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Joo-o, aika mielenkiintoisia lukuja. Miten on mahdollista että hallituksen jäsenet päättävät urakoita itselleen. Onko näitä urakoita kilpailutettu?
    Mitä noilla kuntien markkinointimaksuilla on tehty? Selviääkö noista millä summalla Nurmeksessa on tampattu kun kuulumassa kuitenkin että siellä ei paljon tampparia ole nähty?

    Paljon avoimia kysymyksia mutta rivit on nyt ilmeisesti kursottu jäsenistöjen piirissä suoriksi ja vastauksia ei tule.
     
  2. Nils AslakJotunheim

    Nils AslakJotunheim Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Hoh, hoijaaaa :eek:
     
  3. KKuiri

    KKuiri Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Talvihoitoahan tässä on ihmetelty, mikä on täysin eri asia kuin reitin perustaminen. Tässä jäsenet on ihmetelleet kun hallitus ostaa palveluja itseltään. Jotain tässä on kun asiasta ei saa keskustella, moderointi, alueelliset eriarvoisuudet, jo siitä lähtien kun "Talvitie" hanke on käynnistynyt.
     
  4. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Vs: Joensuun ympäristö

    Tässä topikissahan vilahti joku päivä, oliko maanantaina, melko hyvä vastaus noista hallituksen jäsenten osuuksista Tuupovaaran suunnalta. Mihin lie hävinnyt, vai poistiko kirjoittaja itse sen...

    Edit: Tuossa kirjoituksessa mainittiin ainakin, että Tuupovaaran Reitistöhuollon suurin osakkeen omistaja ja perustaja olisi Tuupovaaran Moottorikerho ? Toki muitakin osakkeen omistajia taitaa olla.
     
  5. Peki_

    Peki_ Ski-Doo Backcountry 600r -19

    Vs: Joensuun ympäristö

    Olisi kyllä mukava saada yhdistyksen puolelta vähän valotusta asiaan että miten esimerkiksi tuo 91 000 e ei ole ilmeisesti riittänyt joidenkin reittien kohdalla paria lanausta enempään. Vai lanataanko jossain päin reitit kymmenen kertaa ja jossain kahdesti? Tietenkin jonkinlainen priorisointi liikenteen mukaan kannattaa, mutta jos se lähireitti on yli kuukauden lanaamatta niin nuo lupien hinnat ei tunnu oikein kohtuullisilta. Jossain topicissa täällä arvioitiin lanakilometrin hinnaksi yleisesti noin 14 e, joten äkkiä laskien tuolla summalla lanaisi kevyesti kaikki reitit viiteen kertaan. (5 x 14 € x 1100 km (?) = 77 000 €) Viekö tampparin siirtokulut niin ison osan summasta vai mihin raha menee?
     
  6. teropi

    teropi Joku pulkka

    Vs: Joensuun ympäristö

    Tätä keskustelua sivusta seuranneena ajattelin kuitenkin hieman kommentoida. VRY on julkisesti kilpailuttanut tamppari urakat ja tehnyt sopimukset muutamaksi vuodeksi kerrallaan. Se miksi perustimme Tuupovaaran Reitistöhuolto Oy.n on yksinkertaisesti se, että alueellemme ei ollut saatavissa urakoitsijaa joka olisi kyennyt hoitamaan uria haluamamme aikataulun mukaisesti, hommaan soveltuvalla kalustolla ja vieläpä kustannustehokkaasti.
    Tuupovaaran Reitistöhuolto Oy.n ylivoimaisesti suurimman osakekannan omistaa Tuupovaaran Moottorikerho ry. eikä suinkaan yhtiön hallituksen jäsenet, osakkaana on myös toiminta-alueeltamme pari muutakin kelkkakerhoa ja yhdistystä/yritystä. Tuupovaaran Reitistöhuolto Oy.llä ei ole ainuttakaan työntekijää eikä se näin ollen maksa palkkaa kenellekään. Ainut taho joka korvauksen tehdystä työstä saa on koneen kuljettaja ja vieläpä erittäin pätevä sellainen. Se vaan on niin että kun me kelkkailijat itse asiaa hoidetaan niin saamme juuri sitä mitä haluammekin niin aikataulullisesti sekä kustannustehokkaasti ja taatusti hommaan erittäin hyvin soveltuvalla kalustolla. Jos teistä täällä kirjoittajista jonkun mielestä tamppari urakointi on järkevää ja hyvin kannattavaa bisnestä niin voinemme ruveta neuvottelemaan yhtiön osakepääoman korottamisesta ja mukaan sijoittajaksi voi ilmoittautua minulle. Yhtiön mahdollisesti joskus tekemä voitto tullaan käyttämään uusiin kalusto investointeihin/ kaluston korjaukseen. Mutta luulen että joudumme silloin kyllä käymään myös osakkeenomistajien kukkarolla ;)

    Ja mitä tulee alueelliseen tasapuolisuuteen talvihoidossa maakunnan alueella niin tässäpä ihmettelemistä:
    -Alue Joensuu pohjoinen/länsi, Liperi, Outokumpu, Polvijärvi, Juuka, Koli, Kontiolahti, Eno, Uimaharju, Lieksa, Valtimo, Nurmes jne.
    -Hoidettavat urat n.825km.
    -Kustannukset n.40000euroa.
    -n.48,50eur./km
    -Tulot tältä alueelta n.31000euroa.

    -Alue Joensuu itä/etelä, Pyhäselkä, Kiihtelys, Tuupovaara, Ilomantsi, Kitee, Tohmajärvi, Rääkkylä, Kesälahti jne.
    -Hoidettavat urat n.760km.
    -Kustannukset n.27700euroa.
    -n.36,50eur./km.
    -Tulot tältä alueelta n.41000euroa.

    Tähän vielä laitoin Joensuun seudun lupatulot puoliksi molemmille alueille vaikka luulempa että alueellinen tuloero on paljon suurempi.
    Joten minkähän alueen kustannuksella hoidetaan ja mitä? Mutta hyvä näin kun en itsekkään tykkää ajella aina kotikulmilla ja lähtökohtahan koko toiminnassa ja tietenkin meidän kelkkailijoiden etu on että koko maakunnan alueella olisi hyvin hoidetut urat. Ja tähän suuntaan toivon kaikkien kanssa kelkkailijoiden/ kerhojen ym. tahojen pyrkivän.

    Lumista talvea odottaen.

    Tero Piitulainen
    Tuupovaaran Moottorikerho ry. Pj.
    Tuupovaaran Reitistöhuolto Oy Hall.pj.
     
  7. pasii

    pasii Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Tämä sama aihe näyttää nousevan esiin joka syksy, liian kallista ja liian vähän kelkkaurien hoitoa. Samoin kuin tämä eri alueiden kelkkaurien taso ja hoito. Nyt kylläkin keskustelussa lähdettiin syyttämään jo rahojen kähveltämisestäkin...
    Minäkään en ole oikea henkilö puhumaan vry:n puolesta, mutta kirjoitetaan jotain. Kuten Tero kirjoitti, tamppariurakat on kilpailutettu ja alueittain valittu urakoitsijat. Sopimukset ovat olleet 2-3 vuotta. Vuosien saatossa mukana on ollut hyviä yrittäjiä, mutta pettymyksiäkin mahtuu mukaan. Käytännössä tamppareita vaan ei ole alueittain kovin monella yrittäjällä/kerholla. Tampparihommat ei ole bisnes, Keski-Karjalassa hoidettiin kelkkauria jo ennen vry:tä paikallisen yrittäjän toimesta. Hänellä oli tehokas tamppari ja itse kehitelty huippuhyvä lana. Muutaman vuoden urakoinnin jälkeen siirtyi urakoimaan turvesuolle, eikä ollut enää saatavissa kelkkaurille....
    Itse tampparikuluihin vaikuttaa myös moni asia kuin vain tuntihinta, onko urat jouhevasti ajettavia tampparilla, miten paljon siirtoja, onko tampparin ajattaminen suunniteltu kustannustehokkaasti, onko urat jo polettu riittävästi ensi lumilla vai pitääkö ne aukaista tampparilla....

    Vry:n toiminnassa on kyllä kehitettävää ja siinä ensimmäisenä tiedottaminen kaikessa muodossa. Kyllä tietoa on nytkin saatavilla, kun vain on aktiivinen. Kerhoille tulee tiedotteet taloudesta yms. Kerhojen tehtävä on keskuudessaan myös jakaa tietoa jäsenilleen ja osallistua järjestettyihin infoihin. Joka syksy on ollut vry:n tilaisuus, jossa asioista on keskusteltu ja saanut kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä.

    Mielestäni Pohjois-Karjalan kelkkaurien tiimoilta on varmaan isompiakin asioita kuin tämä tampparointi, kuten koko uraston uudelleen luvittaminen, poikki olevien urien saaminen kuntoon, yms.

    Pasi Immonen
    Keski-Karjalan Moottorikelkkailijat ry
     
  8. mertsi

    mertsi rmk 144"

    Vs: Joensuun ympäristö

    ei sattus kenelläkään olee myydä rev runkoiseen skiidoon/lynxin "mökäpönttöä"???
    eksyin youtube dreaming of bc powder snowmobile linkkiin ni KYLLÄ KATEEKSI AMERIKAN POIKIA KU PUUTERIA ENEMPI KUIN LAKI SALLII :mad: :mad: :mad:
     
  9. pagi

    pagi Arctic cat hardcore alpha

    Vs: Joensuun ympäristö

    loppukaudesta ois ollu et kyselly myynnissäki oli täällä foorulla
     
  10. JMouru

    JMouru Polaris Fusion 600 -06

    Vs: Joensuun ympäristö

    Tos ois kone urien kunnossapitoon jos jolllain on innostusta lähteä tollaista hankkimaan
    http://www.nettikone.com/kassbohrer/pb-100/1116946
     
  11. Atso

    Atso Polaris iqR 440 hybrid

    Vs: Joensuun ympäristö

    Hoblaa täällähän on hiljaista ollut ???

    Tulevana perjantaina 9.11 olen menossa palaveriin kaprakkaan jonne tulee Liperin Yhdyskunta suunnittelija ja maakuntaliiton mies, samalla katsomme läpi liperin kunnan mailla kulkevat reitit läpi ja toivottavasti löytyy ratkaisu välikankaan alueelle ja myös pyhäselälle menevän reitin tekoon (molemmat reitit tällä hetkellä poikki koska luvat vanhentuneet ja niitä ei valittettavasti saatu uusittua)
    Itsellä ainakin pyörinyt mielessä että kun saisimme mahdollisimman paljon reittiä kuljetettua kunnan maita pitkin niin saisi reitit kaavaan ja kestäväksi :)

    10päivä voisi sitten pikkuisen talkoilla niin olisikos tulijoita??
    Samalla voitaisiin miettiä parannus ehdotuksia jo olemassa oleville reiteille :)

    Terveisin: Atso Ahonen Liperin Moottorikerho ry
    Ps: olemme niin SMK ja SML jäsenkerhoja jos kilvanajo kiinnostaa muuallakin kuin yleisillä reiteillä ;)
     
  12. Jupy

    Jupy Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Mukana ollaan ja tuo 10 pv eli la varmaankin parempi, su isänpäivä eli ylänappi kiinni ja vesikampaus.
     
  13. Jupy

    Jupy Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    Iiksenvaarassa oli lauantai-iltana avattu kausi. Parikymppinen julli oli puhaltanut kelkan sarvissa 1.74 prom. :mad:

    Toivottavasti Atso saat neuvoteltua Ylämyllyltä reitin jostain välistä. Toisaalta viime talvena ei 1000 km riitä,
    mitä tuli pitkin pohjois-karjalaa kärryn kanssa ajeltua parempien reittien toivossa. Yli 500 km tuli jo siitä
    kun kävin 4x Koverosta ajelemassa. Onneksi auton kulutus ei ole kärryn kanssa kuin n. 12l sataselle.
     
  14. ruupanen

    ruupanen Lynx RE

    Vs: Joensuun ympäristö

    Miekin luin tuo ja kylläpä on taas kunnon vatipää ollut liikenteessä!

    Pieniä onneks nämä meidän matkat mitä joudutaan kelkkaa vetää. Oispahan jotain toista jos asus vaikka Turussa :D

    Ja Atsolle onnea neuvotteluihin. Infoa sit tänne miten käy.

    Hyvin näyttäs lunta tulevan: [​IMG]
     
  15. Zuumi

    Zuumi Lynksin Extriim

    Vs: Joensuun ympäristö

    Ei näistä meidän merkkisavotoista mitään kuvakirjaa saa. Sateessa ja hämärässä puuhailu on niin kivaa, ettei muista ottaa kuvia ::) Eipä nuo risteykset kovin kuvauksellisia olisikaan. Ertsin kanssa saatiin taas täysi työpäivä menemään tuolla Polvijärven perämettissä.

    Huhmari-Polvijärvi-Kaavin raja on nyt merkitty risteysten osalta hyvin. Merkkejä, jätkänristejä ja tolppia meni kymmenittäin. Muutama pikkutie jäi merkkaamatta ketjulla suljetun tien, ajokieltomerkin tai liian huonon tien takia. Tuskinpa noita pienimpiä teitä käytetäänkään talvisin.


    Nyt Polvijärven kirkonkylälläkin muistutetaan reitin maksullisudesta:

    [​IMG]




    Olisipa koko baana tällaista moottoritietä (siis ei risukkoa):

    [​IMG]


    Jälleen kiitos Polvijärven Kone ja Tarvike Leppäselle, tällä kertaa ruuveista.

    Nyt sitten voisi käydä itse asiaan; risujen raivaamiseen uralta ;) Kuluneen kesän aikana pitkin uraa on kasvanut jopa parimetristä pajukkoa. Varmaan kiva tunkea kelkkaa niiden piiskattavaksi. Kaikki vapaaehtoiset, ilmoittautukaa risusavottaan tuohon alemmas ;D
     
  16. ertsi

    ertsi -11 GTX SE 1200 4-TEC & -84 5900 GLX

    Vs: Joensuun ympäristö

    Jep. Nuo maksusta muistutuskyltit on tarkoitus laittaa myös Huhmarille...

    Vanha vetojuhta 5900 on tällä viikolla huollettu ja käyty läpi ja silläpä sitä sit alotellaan kausi jossain vaiheessa. Lunta ja jäätä odotellessa.
     
  17. Vuobma

    Vuobma Polaris SB Assault 800 -12

    Vs: Joensuun ympäristö

    Tänään talven ensimmäiset 8,5 km ajettu. Tuommoinen rauhallinen aloitus Lehmon ja ah-stadionin välillä. Onneksi rauhallinen koska ei tuolla alakerrassa ollu näköjään kaikki aivan niin paikallaan kuin pitäs.
     
  18. nevis84

    nevis84 Well-Known Member

    Vs: Joensuun ympäristö

    [​IMG]

    Muistelinkin että johonkin jemmasin kyseisen sivun 22.maaliskuun ylä-karjalaisesta..
     
  19. N-34a

    N-34a Polaris SB assault 800 & Indy 600

    HOP!

    10.11 klo 9.00 talkoot. ;D
    Kokoontuminen Ylämyllyn ST1:sen pihassa.

    Uusia naamoja kaivataan talkoisiin, ei kehtais Jupyn naamaa kahtoa koko päivää. ::)
     
  20. pagi

    pagi Arctic cat hardcore alpha

    Vs: Joensuun ympäristö

    muuten tulisin mutta tietysti se on juuri se päivä milloin en ole joensuussa. Muuten kokoajan kotona viikot ja vkl niin yllätys että sattui just sillon :mad:
     

Suosittele tätä sivua