Autojen lisävaloista

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Puppe, 27/10/07.

  1. Mara

    Mara Rev life

    Vs: Autojen lisävaloista

    kerrokko vielä että miten tunget d kantasen polttimon h1:sen tilalle.. ::)
     
  2. asddsa

    asddsa BD 3700 RE

    Vs: Autojen lisävaloista

    Hmm. Perhana, kuinka paljosta kiinni, että sinne sais xenon polttimon? Polttimoahan pystyy ainakin hieman lyhentämään sieltä tyvestä jos kikkailee kolvin ja kutistesukan kans?
     
  3. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    Älä viitti edes yrittää, vastaantulevien häikäistyvien puolesta kirjoitan, jooko? Pusi pusi ja hali hali ;D
     
  4. redlane

    redlane Ski-doo MXZ 600 XRS -07

    Vs: Autojen lisävaloista

    Eikös toi häikäisy nyt oo aika turhaa jeesustelua jos puhutaan lisäpitkistä?
    Eiköhän ne vaan joka ikinen malli häikäise vastaantulijaa oli ne miten oikein suunnattu tahansa - jos ei tosiaan vaihda lyhyille valoille niinkuin kuuluukin.
     
  5. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    Jos sulla ne laittomat ksenonit näyttää sen vaikka 700 m ja laillinen halogeeni vaikka 450 m, vaihdatte lyhyet samaan aikaan niin siellä on 250 m pimeää. Tämä toki optimi olosuhteissa, tuossahan ei ole mitään ihmeellistä. Mutta yleisellä tasolla keskustellen, nämä jälkiasennus lisävalot, olkoon ne sitten halogeenit tai ksenonit, väärin suunnattuina wituttaa likenteessä. Itselläkin on noita, jälkiasennettuja autojen lisäpitkiä Halogeenejä.
     
  6. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: Autojen lisävaloista

    mitä jos on lailliset ksenonit jotka näyttää 750 m ?
     
  7. pexi

    pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

    Vs: Autojen lisävaloista

    Mun mielestä häikäsy on pieni paha ja valoja pitäs käyttää sillain että sitä väliin jäävää pimeää ei ole. Sillon ne hirvet sieltä kuiten paremmin näkyy, häikäsystä huolimatta. Mielipiteeseen vaikuttaa sekin kun näin kaverin pään joka oli "hiukan" muuttanu muotoaan hirvikolarissa :-\

    Jaankin tätä häikäisyoppia liikenteessä 750m laillisilla xenon lisäpitkillä 8)
     
  8. Jarski-74

    Jarski-74 Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    No johan on tapa käyttää valonvaihtajaa, jos pitkät näyttää 750m ja lyhyet 50-100m melko pitkään täytyy laskea pitkillä kohden vastaantulevaa. Voin sanoa että häikäsy on sitäluokkaa ettei hirvestä nää kumpikaan mitään, tällaisille autoille annan tienpäällä töissä ollessani samaa valohoitoa mitä hekin koittavat kohdatessa minulle antaa, sillä erotuksella, että rekassa noita valoja on "riittävästi"
    Valoja ei koskaan ole liikaa, mutta älkää ny hyvät ihmiset sokaisko vastaantulevaa. Miettikääpä kauan menee ennen kuin silmä tottuu jälleen pimeään kohtaamisen jälkeen.
     
  9. pexi

    pexi Matryx rmk 850 155 -22, SKS 800 155 -16

    Vs: Autojen lisävaloista

    Kovin paljon ei myöskään lyhyillä näe hirvialotuksen aikoihin, märkä tien pinta jne...hirvi näkyy tasan sitten kun se tunkee tuulilasista läpi. Mutta onhan se ikävää jos häikäsee...joutuu silmää siristään ;)

    Tuosta silmän pimeäadaptaatiosta on turha jauhaa, se menee aina kun joku ajaa lyhyilläkin vastaan. Ja kun on hyvät xenonilisäpitkät, ei sitä ole missään vaiheessa, kohta ennemmin aurinkolaseja tarvii pitkillä ajellessa...
     
  10. rieban

    rieban sxr 700-01

    Vs: Autojen lisävaloista

    Hyvät valot ei ole pahasta,mutta joillakin tuntuu olevan kisaa "kumpi pistää lyhyet myöhemmin".Itellä on boschien 225:n jälkeen bilteman isot hikikiilut,näkee niilläkin riittävästi,vaikka vois olla leveämpi valokiila alussa.Hirvi on iso elukka,mutta onneksi sen silmät kiiluu oranssina valossa ja koivet on valkoiset,saattaa huomata lyhyillä ajaessakin ajoissa jos vauhtia ei ole liikaa ja osaa katella oikeita asioita.:) Ksenoneita oon nuihin miettinyt,vaan miten ne nuissa toimii? Onko kukaan kokeillut?
     
  11. TS82

    TS82 Hullulla hullun mieli..

    Vs: Autojen lisävaloista

    Ite asun melkein keskellä ei mitään niin mulle se sama vaikka pitkät häikäisikin. Tietysti ne häikäisee vastaantulijaa koska ei ole samallaista valokuviota ku lyhyissä. Entisessä käyttiksessä auton omat valot on sen verran hyvät (kuvio sellainen kuin omasta mielestä pitää olla) et ei tarttee lisävaloja mutta tuossa passatissa on niin onnettomat et pakko olla lisärit (ja miksei lyhyetki olis tarpeen).
    Siinä huomaa pitkiltä vaihettaissa lyhyille kuinka se väliaikanen "sokeus" tulee. Itellä se taipumus et kun valot (luulis) kohtaavan vaihan jo lyhyet niin menee aika pitkään ennen kuin kummanki lyhyet kohtaa.
    Siksi itelle tärkein se kuvio, on se sitten lailinen tai ei.
     
  12. JMO

    JMO Expedition xtreme turboR -24

    Vs: Autojen lisävaloista

    jo vain on meikäläiselle riittäny boschin 225 oikein 35w senoneilla ;D neki näyttäis olevan melko lähelle ja ojiaki kohti "suunnattu"...vaan siltiki jopa tämmönen huono näkönenki on hengissä ja tienpäällä selvinny...eikä oo kukaan eikä mikään muukaan kuollu tuola liikenteessä.. "kop kop"..
     
  13. SJV

    SJV Lynx Cobra 155", Ockelbo340mod

    Vs: Autojen lisävaloista

    [​IMG]

    Ostin nuo NBB:n alpha 225 halogenit ja puolitoista päivää meni että sai rimeran keulalle laitettua. Vielä pitäs sähköhommat tehä :)
     
  14. marde

    marde Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    Huhhui, kylläpä vain alko näkemään. Auton keulalle tuli nuo NBB 225:set 55w xenoneilla. Valokuvio on tosi hyvä ja kohtuu tasanenki. Kuvaaki vois laittaa tässä jos saa aikaseksi :)
     
  15. Harri_82

    Harri_82 Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    Nbb:n valoissa tuo onnistuu poistamalla h1:selle tarkotettu sovitepellinrinkula jonka jälkeen d1s sopii suoraan paikalleen. Ainoa et valoista ei kyl löydy sitä tarvittavaa dr hyväksyntää.
     
  16. Täällä taas...

    Täällä taas... kelkaton, eikä tuu enään.

    Vs: Autojen lisävaloista

    samalla periaatteella bosch navigatoreissa ja 225.ssa, toisin D2S polttimolla.
     
  17. rudolf

    rudolf Draakkeni -08, Lynx 454 Racing -96

    Vs: Autojen lisävaloista

    Toi Datsuni oikeen pyytää kovia penkkoja talvex...
     
  18. Kaimann

    Kaimann Akuutti kelekkakuume ja krooninen rahapula

    Vs: Autojen lisävaloista

    Kuinkahan paljon mahtaa olla näkyvyys eroa 35-55w xenon vs. 100w halogeeni. Olis tuo halogeeni halvempi toteuttaa eikä niin näkyvästi laiton, vaikka ei meidän perällä virkavaltaa näy ku uistelukaudella.
    Jos päätyy xenoneihin niin kuinka paljon haittaa on esim. bosch big knickien rihlatusta lasista, levittääkö valon kuinka pahoin kuusistoon?
     
  19. Täällä taas...

    Täällä taas... kelkaton, eikä tuu enään.

    Vs: Autojen lisävaloista

    Ero halogeenin verrattuna, kuin laitat ämpärin päähän ja otat pois. Eli näet hyvin tai et mitään.
     
  20. Maunusjokke

    Maunusjokke Lynksi

    Vs: Autojen lisävaloista

    Tervolalainen vanha perinneleikki.
     

Suosittele tätä sivua