Junnu kelkkailu

Keskustelun 'Jutustelua' on aloittanut käyttäjä Loppis, 11/1/13.

  1. Loppis

    Loppis Well-Known Member

    Selailin vanhojakin säikeitä ja en oikein suoraan löytänyt juttua tällaisesta.

    Poika olis kohta 10 ja kova into on ajella aina kun siihen vain on mahdollisuus. Nyt on ajatuksissa ollut, jos laittais jonku edullisen pelin muksuille, toi dockeri ei välttämättä ole se paras mahdollinen tollaseen pärräilyyn. :D
    Onko muita vastaavassa tilanteessa? Missä ajelette (Roi) ja millaisella kalustolla? Olen tässä katellut mitä on myynnissä ja hirmusti en vielä tähän haluais investoida. Ajomahdollisuudet kun kuitenkin on ton ikäselle aika rajalliset.
     
  2. matti.

    matti. www.tanninenracing.weebly.com

    Vs: Junnu kelkkailu

    Minun mielestä lapsiakaan ei saa aliarvioida, eli lapsi ymmärtää kyllä mitä tapahtuu kaasuvivun painautuessa pohjaan. Siinä mielessä, ellet halua investoida lapselle omaan kelkkaan 1000-1500 euroa niin anna ajaa omalla dokkerillasi.
    Kysymys: Onko ko. investointi liian iso jos ittellä on pihassa 10 x kalliimpi laite?

    Koska pienillä ei ikä riitä ajamaan, kuin suljetulla alueella niin hanki Lynx 400F, se kestää ajoa crossiradallakin. Ns. lasten kelkat ovat vihoviimeisiä leluja, meillä on ajettu aina vain oikeilla kelkoilla.
    Lapsi on silloin hiukan vielä pieni ajamaan, ellei kelkkaa saa itse käyntiin tai muuten on ongelmia käsittelyn kanssa. Poika on 10v. ja hänellä on ollut oma lyne jo kaksi talvea, tykkää kelkalla ajamisesta crossiradalla enemmän kuin pyörällä. Ajoi viime talvena myös F6 catillakin, ilman mitään ongelmia.
    Jokainen ajaa kykyjensä mukaan, anna vaan lapsen opetella ja aja itte hiukan vähemmän! ;)
     
  3. Loppis

    Loppis Well-Known Member

    Vs: Junnu kelkkailu

    Missään nimessä en ole aliarvioimassa lapsia ja meillä mukulat on ajanu jo pitkään yksin kelkoilla. Nyt ollaan kuitenkin tilanteessa, että poika haluis hiúkan vauhtia hommaan ja siihen dockeri on hiukan hankala, korkea ohjaustanko ja raskas muutenkin.

    1000-1500 ei ole kynnys kysymys ja itseasiassa sen hintaisia olen katellukki. Toi 400F on hyvä aloitus tähän malli valikoimaan.

    Vehkeet saavat käyntiin ja homma pelittää muutenkin kaikinpuolin...
     
  4. vipe

    vipe Polaris 600R & Lynx 600Etec

    Vs: Junnu kelkkailu

    Joo tuommonen Lynxin 400f on aika sopiva junnu kelkka. Itekkin muutamia talvia sitte aloitin "kisauran" tommosella junnu luokassa. :D
    Helppo käsitellä keveytensä puolesta, aika vähäinen bensan kulutus ja alusta yms. toimii jopa radalla ajaessa.
    Suljettu rata on varmaan paras ajopaikka kortittomalle junnulle.
     
  5. Otto

    Otto Lynx 550 -10, RS600 -11, -16

    Vs: Junnu kelkkailu

    Mäntyvaarassa starttaa taas tälle vuodelle LaMk:n nuorisojaoston yhteisharjoitukset ti 15.01.2013 klo 17.00. Harrastus on tarkoitettu 10- 14 v työille ja pojille. Siellä voi ajaa omalla tai BRP:n sponsoroimilla Lynx Ace 600 kelkoilla. Sinne vain ajeleen, jos asustelee Roin läheisyydessä. Terveisin, Lapin Moottorikelkkailijat ry
     
  6. Loppis

    Loppis Well-Known Member

    Vs: Junnu kelkkailu

    No mutta täähän laitetaan kalenteriin heti. Poika on vielä 9 jos tarkkoja ollaan, pääseekö mukaan? Parina talvena ajellu ittekseen jo monenlaisilla kelkoilla.
     
  7. Loppis

    Loppis Well-Known Member

    Vs: Junnu kelkkailu

    No siellähän oli junnuja oikeen jonoksi asti ja lumi pöllys kuin aiheeseen kuuluukin. Eikä pakkanenkaan haitannu harrastusta. Iso kiitos asian kanssa töitä tekeville, meille taidettiin löytää uusi harrastus :D
     
  8. matti.

    matti. www.tanninenracing.weebly.com

    Vs: Junnu kelkkailu

    Juuri näin! Lapset osaavat nauttia ajamisesta ja porukassa on mukava treenata. Ajaminen on paljon mukavampaa porukassa, jos yksin vain vetäisi crossiradalla talvella kelkalla ja kesällä pyörällä, niin melkoinen fakiiri täytyisi olla nauttiakseen ajamisesta montaakaan vuotta.
    Kilpailutoiminnan tullessa kuvioihin mukaan muuttuu ajaminen muuttuu päämäärätietoiseksi treenaamiseksi. Monella on tavoite ensin harjoitella jotta pystyy ajamaan, sitten harjoitellaan jotta uskalletaan mennä ekoihin kisoihin ja lopuksi treenataan, jotta menestyttäisiin paremmin.
    Kuitenkin lasten ja nuorten ehdoilla, mahdollisuuksien mukaan. Vanhempien rooli muuttuu vain ajajasta huoltajaksi, mutta mukavahan se on välillä lastenkin kanssa radalla kisata "perheenvälisissä".
     
  9. juhhuu

    juhhuu summit

    Vs: Junnu kelkkailu

    Osta 250 lynksi ja löysäät kaasuvaijerin niin että ei kulje kovin lujjaa. ;D Itellä on vähän hankala tohon sanoa mitään ko syntyestä asti luonnonlahjakkuus.
     
  10. matti.

    matti. www.tanninenracing.weebly.com

    Vs: Junnu kelkkailu

    Nyt luonnonlahjakkuus, "Karibomies" ei oikein tiedä, mistä tässä puhutaan vaikka onkin luonnonlahjakkuus!
    Puhutaan nuoren miehen orastavasta moottorikelkkaharrastuksesta, joka saattaa johtaa siihen, että meillä on täällä Suomessa pian yksi menestyvä snowcrosskuski lisää.
    250 Lynellä ja löysätyllä kaasuvaijerilla saadaan vain vit...sta aikaan ja näin laiska isä tai äiti lopettaa jo alkuunsa kalliin ja ehkäpä myös riskialttiin harrastuksen oman mukavuudenhalunsa sekä nuukuutensa takia.
    Oletan, että "Karibomiehellä" ei ole omia lapsia ja jos on niin, ehkä kannattaa vähentää television kattelua olohuoneen sohvalla. :eek:
     
  11. juhhuu

    juhhuu summit

    Vs: Junnu kelkkailu

    Nöyrin anteeksi pyyntöni. En tarkoittanut tuota mitenkään loukkauksena. :) Ajattelin vain sanoa mitä naapurin setä teki. ;D
     
  12. matti.

    matti. www.tanninenracing.weebly.com

    Vs: Junnu kelkkailu

    No, ei tässä ole mitään tarvetta anteeksi pyydellä, mutta kiitos kuitenkin. ;)
    Noita naapurin setiä on vähän joka suunnalla.. ;D
     
  13. Puppe

    Puppe BackyardKing

    Vs: Junnu kelkkailu

    Välillä tää palstakelkkailu on ihan parasta!
    Melekeen yhtä hyvä kö se "setä sano että parempaa kelkkaa saa hakea".
    ;D
     
  14. juhhuu

    juhhuu summit

    Vs: Junnu kelkkailu

    Pitäähän se jotaki vitsinpoikasta vähän laittaa ko tuntuu että joskus täällä on semmonen hautajaistunnelma. ::)
     
  15. J

    J Well-Known Member

    Vs: Junnu kelkkailu

    itellä kumpikin tyttö on kelkkaillut 3 vuotiaasta asti,,alku oli vaan sellaista et ite sai juosta varmuudeksi vieressä ettei tuu vahinkoa.
    Raikulilla ajaneet tosiaan siitä asti,,ja nytkin oottavat kovasti et sais moottori vaihdon loppuun.

    7 vuotiaasta asti ajaneet vaimon touringilla silloin kun itse olen ollut kyydissä..Yksin en tohi vielä päästää ajeleen isolla kelkalla.

    Mut kyllä harrastus on kiva lapsillekkin..pulkka tai pari raikulin perään niin aika tuntuu kuluvan kivasti.
    Kiitos ranualaiselle rakennustaiolle :) :)
     

Suosittele tätä sivua