crossfiret

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä mopedi, 19/1/06.

  1. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Lonkalta nakkaan että männän vaihto 8000 km välein, alakerta remppa sitte joka toisella männänvaihdolla? Saattaa kyllä mennä joka kolmannellaki... ei oo vielä niin paljo tutuilla kilsoja alla :D
     
  2. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Itsellä nykyään tuossa -07 cf6:ssa 51mm harjalla oleva challenger ja voimansiirtoa muutettu siten, että vakion 46/40 helixin tilalle vaihdettu suora 38 helixi ja samalla kakkosvartsun jousen päästä toinen muoviprikka vaihdettu hitusen ohuempaan.
    Tämä sinällään toimii ihan hyvin. Kovalla jälkellä on vetoja hyvästi ja kelkalla pystyy myös ajamaan hiljaa ryömittämällä paljon paremmin kuin tuolla vakiohelixillä. Välitykset on myös vakiot 60/60 hampaiset ja niitä en mielelläni vaihda, koska reittikilometrejä tulee enin osa, jolloin kone menee tasaisessa ajossa vähän pienemmillä kierroksilla. Nyt tuon maton vaihdon jälkeen olen vain huomannut sellaisen, että umpisessa tuo ei enää toimikaan kauhean hyvin ( tai oikeammin tilanteessa, jossa kaasun tinttaa kerralla melkein pohjaan) vaan voimansiirto tuntuu liian kevyeltä ja kone hirnuu ilman, että muuta oikein tapahtuu. Kone ei kuitenkaan kierrä yli vaan ottaa joka tilanteessa noin 7900-8000 rpm jos kaasun lyö pohjaan.

    Kakkosen jousen esijännityksen vähentäminen prikkoja poisottamalla ei toimi, koska sen jälkeen tuo kakkonen ei tuossa moodissa enää vaihda kunnolla alaspäin. Hyllystä löytyisi catin 72 g kytkimen painot vakioiden 70 grammaisten tilalle, joita voisi kokeilla. Näillä sitten ei ehkä kierrä enää riittävästi. Mitä muuta voisi kokeilla ?
     
  3. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Kantsii koittaa niitä painavempia painojaki... ite huomasin että nää ei välttämättä kierrä yli vaikka olis liian vähä painoa. Vain testaamalla sen voi todeta.
     
  4. urho

    urho Lynx rs

    Vs: crossfiret

    Mitäs vinkkejä olisi antaa tuohon crosfire 8:n (vm-11) suksipaineiden vähentämiseksi? Suksina pp:t eli tiedossa oli kyllä, että ohjaus muuttuu raskaammaksi, mutta nyt se on oikeasti todella raskas ja kelkka on muutenkin erittäin keulapainoinen. etupukin remmi löysällä ja pukit sellaisessa asennossa, että keula pitäisi olla keveimmillään eli mitä seuraavaksi?
     
  5. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Millon oot iskarit huoltanu viimeksi?
     
  6. urho

    urho Lynx rs

    Vs: crossfiret

    Kilsoja en nyt muista, mutta ei pitäisi olla vielä huollon tarve. Joskin tuo kävi itsellänikin mielessä, että ei voi enää paljon muualta löytyä vika..
     
  7. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Etupukin iskari on pieni... eli öljymäärä on pieni -> sakkaa helposti. Jos on patikkoa paukuteltu, voi olla ihan hyvin huollon kaipuussa.

    Jos iskari on ehjä, sillon kantsii puottaa etupukki alempaan reikään. Sitte vielä vaihtaa ehkä jäsympi jousi ja shimmata iskari jäsymmäksi.
     
  8. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    sen catin vakioetuiskarin huoltoväli on simmattuna jotain 500km luokkaa. Ainakin itellä oli ennen lisäsäiliön asennusta.
     
  9. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Jotenkin itsestäkin tuntuu tältä,koska nuo maksimikiekat on aina ollu suunnilleen 7900. Kytkimen jousikin oli viime keväänä poikki ja silloinkin kiersi melkein normaalisti, mutta kytkentäkiekat oli vaan niin alhaalla, että kelkka meinas karata ittekseen.
     
  10. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    No kyllä ne maksimikiekat näköjään laski hitusen noilla 72g painoilla. nyt kiekat oli kovalla ( tiellä) noin 7750 ja umpisessa kävi 7810) Valmistajan mukaan pitäis olla 7800-8000 eli edelleen suht hyvä. Arvelin nakata ykkösen jousen päätyyn semmosen 1-2mm vahvuisen shimmin niin pitäis hitusen vaikuttaa hieman tuohon asiaan.

    Vetoja tuli noilla painoilla tosi hyvin tuohon keskialueelle. Profiilikin oli vähän erilainen kuin niissä 70g painoissa. Ainut ongelma tässä koko hommassa oli se, että nyt check engine syttyi melkein joka kiihdytyksessä. Eli yks vilahdus ja sitten 6 vilahdusta, joten ilmeisesti tuo ecu 16 vika. Hävis aina kun sammutti kelkan. Tarkoittaa näköjään APV:n säätövirhettä, mutta miksihän se nyt alkoi syttyilemään. Syttyi aina tuolla 7000-8000 rpm välillä ?
    Tarkastan huomenna ne vaijerien säädöt, mutta voisko johtua muusta ?
     
  11. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Eipä toimi ei. Noilla 72 g painoilla sai tuon apv vian päälle käytännössä joka kiihdytyksessä, jos anto kenkää vähän reilummin. Lisäksi hihna ei näköjään tykänny kovemmasta rasituksesta vaan osoitti heti kulumisen merkkejä. Putsasin toki nuo apv:t ja katoin että vaijeritkin oli oikeassa mitassa.
    No pistin vakiopainot takaisin ja kävin ajamassa. Toimi kuten ennenkin eli normiajossa ei herjannut, mutta jos anto kunnolla kenkää niin kyllä tuo taas ainakin yhdesti nakkas tuon vian päälle.
    Sinällään omituinen, että moottori tuntuu vetävän ja pelaavan tosi hyvin, mutta sitten herjaa noista tuosta apv:sta.
     
  12. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Muistikko ennen vaijerien mittausta vetää vaijerista niin että luisti nousee? Jos tuota ei tee, saattaa antaa vääriä lukemia ne vaijerit :) Samalla tuntee että ne molemmat luistit toimii kunnolla eikä oo vaijerit poikki...
     
  13. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    kyllä heiluttelin niitä siinä ja säätimet kyllä liikkuu ja vaijerit ei oo jumissa.
    Sitten vedin sormilla tyhjän vaijerista pois.

    Mutta pitäiskö tuo servo pyöriä käsin, tunnusti niin jäykältä että taidan mennä purkamaan koko moottorin ja katsoa mitä se on syönyt.
     
  14. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Kyllä se servo pyörii käsin, mutta jäykkä se on.
     
  15. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Joo jäykkähän se tuntuu olevan, varsinkin kun moottorikopassa olevista magneeteista toinen oli irronnu liimauksista ja kiilasi itsensä roottorin ja toisen magneetin väliin. ;D Eli vika löytyi, mutta saa nähdä miten se magneetti pysyy kiinni tuommosella power epoxilla vastaisuudessa.
     
  16. freerider

    freerider Summit X 800 154 -14

    Vs: crossfiret

    Mulla ei riitä toisessa APV vaijerissa säätövara :O
    saa säädettyä ehkä johonki 32mm ja toisen saaa normaalisti 34,5 milliin.
    Ja oon käyttäny irti nuo venttiilit ja tarkistanu...kaikki vaikuttaa muuten normaalilta
     
  17. juhohannu

    juhohannu CF1K 162" -09

    Vs: crossfiret

    Olihan taas makiata. Jostaki kuomun raosta tai niistä lampun vieressä olevista reijistä veti lunta kytkimelle valtoimenaan --> pari vetoa rinteessä ja remmistä naruja leikkoa ja poltella vähemmäksi, ja eiku uuestaan... Eikä tietenkään minkäännäköistä teippiä matkassa. Ja koitappa kanttailla pakarin puolelle rinteessä, sehän oli pakoputken pää heti tukossa ko vähänkään joutu pysähtymään ajolinjoja kahteleen. Eilen oli vähän miedommat maastot niin ei minkäännäköistä ongelmaa, tänään taas mietin koko harrastuksen järkevyyttä. Noo, onpahan taas ajettu vikoja esille ja on taas vähän viisaampi enneko seuraavan kerran lähtee tuota laitetta ulkoiluttamaan... Huh, helpotti :-X
     
  18. doqu

    doqu Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Itellä oli juuri samanmoista vikaa -06vm F6 ja syyksi paljastui juurikin nuo irronneet magneetit, kantsii varmistaa sen toisenkin magneetin liimaus.
    Mulla ei ollu ku onneton pisara sitä liimaa tuossa vakiona per magneetti ja kun sain varaosa servon niin siitä näkyi oikeen kunnolla liimanöölit koko magneetin ympäri eli joku maanantai kappale tuo meikäläisen alkuperänen :)
     
  19. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Tietysti tämä vika iski akuutisti päälle samaan saumaan kun vaihdoin nuo kytkimen painot. Tuossa välissä tietysti ehdin jo vaihtaa ne pois, kun luulin että vika tuli jotenkin niiden seurauksena.
    Vetoja noilla 72g painoilla oli kyllä todella kivasti, varsinkin kovalla lähti mutkista sukset ilmassa kevyemmälläkin kaasulla. kokeilin laittaa myös kytkinjousen alle 2mm spacerin, jonka vaikutus on suurinpiirtein sama kuin olisin vaihtanut tuon vakion 122/285 jousen tilalle noin 132 / 295 jousen. Tämän suurin vaikutus tuntui olevan se, että kytkentä nousi ylemmäs ja liikkeellelähdöstä tuli erittäin nykäisevä. Maksimit näytti edelleen olevan noin 7800rpm, mutta niistä nyt ei varmuutta voi sanoa, kun tuo apv servo toimi miten sattuu.
    Hihnalle noi 72g painot näytti kyllä olevan myrkkyä. En varmaan ajanut kun 10-15 km niillä, mutta jo sillä aikaa hihnapölyä kertyi reilusti ja yks lanka purkautui hihnasta. Noilla 70g painoilla ja 38 helixillä on saanut huudatella miten tahtoo ja hihna ei oo kulunu yhtään. Näköjään on pienestä kiinni tuokin hihnan syönti.

    Ehkä en tee tuolle voimansiirrolle mitään. Se on nykykuosissaan pikkasen kevyt, mutta ihan asiallinen kuitenkin. Syöttävämpi voimansiirto vaatis varmaan tuon 51mm maton kanssa vakiota lyhyemmät välitykset, jolloin hihna ei sitten rasittus niin paljoa. Nuo 72g painot vaatisi kaverikseen myös hieman erilaisen kytkimen jousen, jotta maksimikiekat pysyis tuolla lähellä 8000rpm.
     
  20. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Se hihna saattaa ottaa nokkiinsa myös sen takia että sulla jäi yläteho vajaaksi sen servon toimimattomuuden takia. Kantsii siis testata vielä uudelleen niitä painavempia painoja :)
     

Suosittele tätä sivua