Pello ja ylitornion reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä "Sixpäkki", 22/1/06.

  1. Matiask

    Matiask 850 prormk

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    En ole ite käyny nyt reittiä paukuttamassa, mutta kuuleman mukaan olis ainaki pekanpää-aavasaksa. Jos sais ens viikonlopulle skidoon kasaan niin vois käydä ajelemassa läpi. :)
     
  2. pasi 29

    pasi 29 800

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    ei ollu ainakaan lauantaina lanattu Aavasaksa-juoksenki väliä .lunta oli aikavähän että ei siellä kyllä ihan huoletta voi ajella. ;)Aavasaksa-pekanpää on lanattu ja on hyvässä kunnossa :p
     
  3. Sakke-Y

    Sakke-Y Active Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Lunta alkaa ainakin säätiedostusten puolesta olemaan. Onko viimepäiviltä tai viikonlopulta päivitystä kelkkereittien kunnosta Aavasaksa-Juoksenki-Miekojärvi-Turtola -akselilta. Lauantaina olisi tarkoitus päästä päristelemään sillä suunnalla kahden koneen voimin. Muutaman viime vuoden kokemuksella reitit ovat olleet tähän aikaan vuodesta pääsääntöisesti sopivalla patilla tai joskus vähän liiankin hyvässä kunnossa.

    Järvien jäällä lienee vettä, ainaki Tornionjoelle oli ilmestyny vuodenvaihteen lauhojen jälkeen vettä, vaikka jouluna oli "kuivaa".
     
  4. Sakke-Y

    Sakke-Y Active Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Mitä kokemuksia Pello-Nuottavaara välistä tältä ja aikaisemmilta vuosilta? Onko reitti ylipäätään hoidettua (=koskaan lanattua) ja onko kyseessä kapea ura vai oikea reitti? Hallussani olevan kartan mukaan Mustitunturin tienoilla on kota ja Aalistunturin vieressä tupa, pelaako puuhuolto? Tarkoitus olisi ajaa kyseinen pätkä retkeilyn merkeissä myöhemmin keväällä, joten olen kiitollinen kaikista kommenteista - myöhemminkin annetuista.
     
  5. Janos83

    Janos83 Well-Known Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Pellosta Kolarin rajalle asti on uraa, ja yleensä se on ollut kapeahko patikko. :) (Ite oon tykänny siitä osuudesta) Tietenki mitä keväämmälle mennään, niin enemmän on poljettu jälkeä. Kolarin rajalta alkaa sitten leveä ja tasainen baana. Ja tuo on ollut joka kerta tosi hyvässä (lue = liian hyvässä) kunnossa, kun ite olen ollut ajelemassa...
    Mustitunturin kodasta ei ole tietoa että miten puita, mutta Aalistunturilla on aina ollut hyvin puuta kun olen käynyt.

    Ja nämä kokemukset siis edellisiltä kausilta, tälle kaudelle en ole vielä ehtinyt tuota väliä ajaa...

    En ole paikkakunnalta, joten paremmin tietävät korjatkoon jos oon puhunu p*skaa... ;D Ite käyn sen 2-3 kertaa talvessa noilla nurkilla...
     
  6. honda

    honda Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Miten pellosta on reittiä ajettu kolariin päin? Tarviiko harhailla tällasten lumipyryjen jälkee, niin että jälki löytyy?
     
  7. Sakke-Y

    Sakke-Y Active Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Tänhän Kaulinrannasta Juoksengin kautta Turtolan poikhain Linkshi-neuvolhaan. Kiitokset vain, ko ylläpiättä, mutta puuhuolto olis paikalhaan. Met saima vielä tulet ja parit seuraavatki saavat, mutta sitte tullee jo uupelo.

    Hieno ja tapahtumarikas päivä, hauskaa vain oli ja hiki tuli, vaikka keskinopheus jäi pieneksi! Juoksenkhiin saakka pari eilistä kelkanjälkeä, koitima leventää, minkä rimmerillä kaks päälä pysty. Oli kohta ko umpista ajais. :) Juoksengissa muutoksia vime vuotheen, ei tahtonu reitin jatkoa ensin löytyä, mutta sittekko löyty niin pääsimä avvaahmaan reittiä melkhein Turtohlaan asti. :) Tuoretta lunta oli oikeasti paljo, 20-30cm, tuntuki oikhein lumikelkkailulta. :) Ratasjärvelä oli vettä, joten marssivauhti häätyy pittää kohilhaan. Mettässä oli tykky kaatanu muutaman isonki männyn reitile, ohi pääsi mutta vauhila ei kannata tömäyttää. Turtolan päässä paljo pienempiä tykkypuita roikku reitilä, puistelima lumia vähemmäsi, etä pääsimä siutti...

    Juoksengissa Tuohmaan paja oli kiini ja jäi munkikahvit saamatta. Autolaki siinä pyöri turisteja ihmettelemässä, miksei turistin lantti kelpaa. Reitiltä pisto pajalle ja ratn ylitys oli poistettu (kaivinkonheela), paikalinen neuvo meät Ratasjärventietä myöten ajahman ja sehän vain meiltä kävi! Miinuksena myös, että Tuohmaan pajan TB-automaatista ei saa enhään ko 95pensaa...

    Kethän muita emmä nähnykkö sen yhen Juoksengin isännän, jonka kans raatasimmaki. Ihmettelen kovastikko täälä Ylitornio-Juoksenki-Turtola-Pello ja Miekojärvi-Alposjärvisuunala on minusta mukavat ja hyät reitit ja makkaranpaistopaikkojaki sopevasti.
     
  8. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Siellähän kuullostaa kelit hyvältä! Viikolla 9 tullaan ainaki parin kelkan voimin sinnepäin... Mökki on Lankojärvellä ja tarkotus ajella ympäri Pelloa ja mahollisesti piipahtaa Ruottin puolella jopa Jällivaarassa päiväseltään. Kokeneempien tuntemus paikoista Jälliin olis plussaa!
     
  9. tertsu

    tertsu Kelkaton

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Mikäs Ylitorniolla on reittitilanne, onko lanailtu ja lunta on vissiin jo riittävästi?
    Onko kukaan ajanut tälletalvea Ylitornio-Törmäsjärvi-Lohijärvi väliä, vai meneekö umpisreissuksi jos sinne eksyy?
    Jos sitä huomenna pääsis sinnepäin ajeleen...
     
  10. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Varokaahan reitillä joka menee Kasurijärvestä Turtolaan, tai tulee Turtolasta Kasurijärveen, miten päin vain.

    Siinä kasurijärven lähettyvillä kasurivaarantien varressa on hakkuut menossa kelkkareitin kahta puolta. Koneita liikkuu ja on liikkunut siinä, osittain reittiä pitkin, ja reitin varressa on muutama pino.

    Paljoa tuolla reitillä ei liikennettä ole näkynyt, mutta te harvat jotka siitä ajatte niin olkaahan varovaisia.

    T: Mystinen metsätyömies
     
  11. tertsu

    tertsu Kelkaton

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Itse itselle vastailen. Lunta ja vielä puuteri sellaista on riittävästi ;D Tykkylumi kaatanut ja painanut puita reiteille ja linjoille. Tutuilla umpisen reiteillä meni hommat enempi raivaukseksi kun ajamiseksi. Vastalanattu reitti Ainiovaara-Aaavasaksa oli kivikova ja puunoksat ja latvat roikku maassa asti...
     
  12. JK-80

    JK-80 Arctic cat xf 1100 turbo sp `12

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Ei sitte vissiin vieläkään oo lanattu tuosta Aavasaksalta pohjoiseen? Mikähän v**tu siinä maksaa kun eivät tuota nykyisin lanaa, ku hyvä jos maaliskuun lopuksi, niinkuin viime talvena? Kyllä kai siellä jo lunta pitäs olla tarpeeksi. Ei muuten väliä, vaan oltais tulossa kelkkaileen 3 viikon päästä Aavasaksa- Pello reiteille, ni olis kyllä mukava päästellä lanattuja baanoja pitkin...
     
  13. tertsu

    tertsu Kelkaton

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Lauantaina lanattua baanaa oli ainoastaan tuo Ainiovaara-Aavasaksa väli, mutta ei tuo lanattu kivikova reitti ollut kovin herkkua ajaa. Niin ja tosiaan ne oksat ja puiden latvat roikkuu maassa asti, joten senkin puolesta vähän ilkiä ajaa.
     
  14. Snowmobile

    Snowmobile Active Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Pellon alueen reittien lanauksista tiedotetaan näköjään jonku verran ainaki Miekojärven veneseuran vieraskirjassa: www.miekojarvi.fi
     
  15. zeppo

    zeppo Summit 800

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Onhan tuosta aavasaksalta pohjoiseen päin jo kerran lanattu tuo reitti, että kyllä siellä ainakin hyvät pohjat on. Taitaa olla tuosta Aavasaksalta pohjoiseen päin niin vähän tuota liikkennettä(varsinkin tähän aikaan vuesta) ettei kannate joka lumisateen jälkeen lähteä höylämään reittejä. Tuo Ylitornio - Aavasaksa väli taas ajetaan useammin koska tamppari ajaa samalla kertaa hiihtoladun tuolle välille jos en aivan väärässä ole? ??? ;D
     
  16. neliveto

    neliveto Well-Known Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Tervehdys,

    Ens lauantaina olis tarkotus ajella Vietoselta Miekojärvi-Juoksenki-Turtola-Alposjärvi-Vietonen lenkki.

    Onko vesialueet tikutettu? Täällä Rovaniemellä on kovasti vettä tikkujen ulkopuolella. Mitenkäs tuolla lenkillä on laavuja/polttopuita? Mulla on aika vanha kartta, onko tuo Karpinpään laavu vielä hengissä?

    Kiitos!
     
  17. maxfun

    maxfun Polaris RXL 1992

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    En tiä tuosta Karpinpäästä mut tuossa Turtola-Alposjärvi välillähän on tuo Lynx-neuvola (sijainti näkyy kelkkareitit-sivulla). Siellä ainaki on ollu puita, kun aikaisemmin on kyrsää käyny paistamassa.
     
  18. Snowmobile

    Snowmobile Active Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Miekojärvelläkin vettä kuulemma paikoin kovastikin jäällä, pitäkäähän kaasu lipsuttimet enempi pohjassa. Tikutuksesta ei tietoa. Pari viikkoa sitten vietosella ei ainakaan jokapaikassa ollu vettä jäällä. Itekki matkalla Vietoselle näillä näkymin huomenna.
     
  19. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Kasurijärven lähellä reitin vieressä (kasurijärvi on siis pieni järvi ajankijärven pohjoispuolella), on reitin lähellä laavu. Ei näy reitille, mutta voin tarvittaessa opastaa tarkemmin YV:llä.

    Kyseisellä reitillä näkyi olevan puomi kiinni osuudella joka kulkee talvitietä pitkin. Ympäri pääsee, mutta älkää vetäkö kelkkaa tai itteänne siihen puomiin. Siellä on nyt aurattu talvitie sille reitille, ja rekka voi tulla siinä vastaan.
    Tämä siis heti kasurijärvestä Turtolaan päin, kun reitti nousee kasurijärvestä ylös.
     
  20. Toppahousu

    Toppahousu GL 3900 Syncro

    Vs: Pello ja ylitornion reitit

    Nyt on puomi aukastu, niin ei tarvi pelätä että törmää siihen. Ei muuta ko antaa mennä!! :)
     

Suosittele tätä sivua