Varkauden ympäristö

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä Dragster, 1/11/06.

  1. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: Varkauden ympäristö

    Alkaa siinä kangaslammen risteyksessä oleva silta olemaan jo hieman vaarallinen ajaa. Tänään oli jo yksi kelkka luiskahtanut katolleen sinne ojaan eli siihen olisi hyvä saada pikaista parannusta! Ja samoin risteyksestä varkauden suuntaan seuraava silta hieman törröttää ja siihen saattaa varomaton saada tilanteita aikaan.

    Ja liikennettä on tänäänkin näyttänyt olevan niin sitä reittien levennystä sopii edelleen harrastaa. On nimittäin metsäautotiet ajettu sellasta yhdenkelkan jälkeä ::)

    Jäillä on sitten reilusti vettä monessa kohtaa eli röykkyjen jäätyessä voi olla järvillä pahojakin patteja. Varovaisuutta siis sielläkin :)
     
  2. Miikaz

    Miikaz Well-Known Member

    Vs: Varkauden ympäristö

    Lähialueen reitit käyty tarkastamassa. Haken reitillä pikkupattia, tulenliekin patkä vauhtibaanaa ja leppävirralta varkauteen reitti täyttä paskaa. En yhtään ihmettele jos porukka ajelee pitkin hiihtolatuja, koska olis mieli tehny itekkin vetää satasta siellä hiihtäjien seassa ja huudella että menkää kelkkareitille maastohiihtoa harrastamaan. On se nyt perkele kumma kun sitä reittiä ei voi edes kerran kuussa lanata kun ladut voi joka helvetin päivä ja yö.
     
  3. Rampas

    Rampas Well-Known Member

    Vs: Varkauden ympäristö

    Ensi viikonloppuna oli ajatus ajella mönkijän kanssa lana perässä osa HaKen urista.
    Siltoja olisi pakko ehostaa ja talkoo apu olisi silloin tarpeen. Kangaslammilla oleva Silta piti olla väliaikainen viritys, mutta ei muutaman kaverin aika taas syksylla mahdollistanut ihan kaikkea. Muutamia pöllejä olisi Kangaslammilla vielä varastossa siltaa varten ja myös Salen pihaan menevä silta on ehostettava ensi talveksi.

    Vesistöjen osuudelle olisi kiva saada jäljet leveäksi, että mönkijällä pääsee lanan kanssa liikkumaan.
    Reitit menevät tuttuun tapaan yhdelle uralle ja vielä millintarkasti, suurin osa kelkkailijoista on nähtävästi VR:n palveluksessa.

    Toivottavasti kaikki eivät säikähdä tätä viestiä ja mene ensi viikonloppuna taas piiloon mahdollista pientä talkoo työtä ;)
     
  4. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: Varkauden ympäristö

    Toivottavasti talkoo väkeä löytyy. Itsellä tuo 360km välimatka ei houkuta pelkästään talkoo päivän takia siirtymään mökille :-X
    Mikäli joku innostuu huomenna lähtemään talkoilemaan siltaa niin voin lähteä kaveriksi, kun vielä täällä Varkaudessa olen :)
     
  5. Kukunor

    Kukunor Commander -17

    Vs: Varkauden ympäristö

    Liityin teidän jäseneksi että voisin pörrötä vaikka tuolla Kankaslammilla, noi talkoot jätän tänne Heinäveden puolelle. Reitillä tavataan.
    Onhan toi maksu toki aika kova jos poikeen vain Kankaslammilla mutta minkäs sille voi, en haluu olla rikollinen.
     
  6. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Vs: Varkauden ympäristö

    Käytiinpä tänään Getexin kanssa katsastamassa jumoken urat. Harjurannalta lähettiin ja Juvan abc:lla tehtiin uukkari. Todella makiaa baanaa oli, mukavasti vaihtelevaa maastoa ja reittiä, välillä puun kiertoa ja pikku pattia, välillä linjan alusta ja sit pöytälautaa :eek: ;D. Eka kerta noilla urilla ja ei varmasti vikaks jääny, mukavaa vaihtelua ainaselle liekki+ ympäryslenkki reissulle ja hakkas mennen tulle varkaus-leppävirta reitit.... ;D Liikennettä ei ollu nimekskään.. 3 kelkkailija anähtiin koko aikana, tosin vasta 2 jälkeen päästiin liikentees, eilisen illan venähdettyä.. puol 9 oltiin takasin. Ja niin, muuten oli jääpätkät merkattua mutta varkaus- rantasalmi välillä kannattaa ajaa sitä vahvinta jälkeä jos ei ole paikallistuntemusta, pimeessä voi mennä arpomikseks jos uutta lunta sataa :D

    Ja niin, kaikesta purnauksesta huolimatta, terve vaan Haken poppoo, nyt sitä ollaan jäseniä.. laski että 1+1 = 60e ??? ja täyttelin jäsenmaksun pienellä napinalla.. Jumoken vklp maksu olisi ollut 20e ja kausi 40e... melkein teki mieli maksaa jumokelle tuo kausi, mutta kun kaverin pihasta pääsee sekä jumoken että haken reiteille niin käännyin kuitenkin haken puoleen, jospa alkais kohta kuntokin kestää sen että ei tarvitse liekkiin aina hinata kelkkoja :eek: ;D
     
  7. Kaitsu10

    Kaitsu10 Dragon 700 CFI, FST Touring

    Vs: Varkauden ympäristö

    Taistolle kiitos avusta ja sille avuliaalle kalamihelle, meinaan Kangaslammilla sillalla josta luiskahdin kelkalla alas.
    Onneksi selvittiin pelkällä kelkan kosmeettisilla vaurioilla.
    Olen tosi pettynyt Haken toimintaan , meinaan reittien kuntoa ennen kaikkea siltojen kuntoa ja merkkauksia yms....
    onhan Hake reittien ylläpitäjä. Ole myös lomalla Helsingistä ja maksut maksettu jne.. mistä oiken maksoin? ???
    Odotan puheen johtajalta asiallista vastausta.
    Ymmärrän pienen yhdistyksen ongelmat , mutta siitä huolimatta. Yhdyn täysin edelliseen kirjoittajaan
    leppävirralta varkauteen reitti täyttä paskaa. En yhtään ihmettele jos porukka ajelee pitkin hiihtolatuja, koska olis mieli tehny itekkin vetää satasta siellä hiihtäjien seassa ja huudella että menkää kelkkareitille maastohiihtoa harrastamaan. On se nyt pentele kumma kun sitä reittiä ei voi edes kerran kuussa lanata kun ladut voi joka hemmetin päivä ja yö.
    Hyviä hiitolomia ja kelkkailukelejä :)
    Ja turvallista matkaa!!!
     
  8. Tommy T

    Tommy T Polle

    Vs: Varkauden ympäristö

    Hake ei ole reittien ylläpitäjä, vaan hallinnoi tuota moottorikelkkauraa Varkaudesta ja Harjurannalta Kangaslammin kautta Syrjään ja ylläpitää sitä mahdollisuuksien mukaan. Uraa pidetään kunnossa talkoovoimin ilman palkattua henkilökuntaa. Uralla ajo tapahtuu omalla vastuulla. Saattaa olla, että sinunkin maksusi meni viime kesänä kaivinkoneen vuokraan. Silloinkin koneen kuljettaja teki työn vapaaehtoisesti talkoina. Vaaranpaikoista voisi ilmoittaa puhelimella. Näin tieto tulisi nopeasti ja parhaiten perille. Siltaa olisi tarkoitus ensi viikonloppuna korjata, koska viikolla päivätyöt vievät talkoomiesten ajan.

    Leppävirran ja Varkauden välistä virallista kelkkareittiä ylläpitää ja hoitaa Varkauden kaupunki alueellaan. Joten sinne kannattaa olla yhteydessä, jos asioissa siltä osin on huomautettavaa.

    Ikävää että luiskahdit sillalta alas. Itselleni muuten kävi samalla tavalla pari vuotta sittem saman ojan toisella sillalla. Jos asiassa on vielä jotain puhumista, vastaan mielelläni puhelimessa. Numero löytyy kerhon nettisivulta ja on siellä palautetta varten.

    Terveisin:
    Hake Racing Team pj
     
  9. Tommy T

    Tommy T Polle

    Vs: Varkauden ympäristö

    Meinasi vielä unohtua. Tervetuloa porukkaan uudet jäsenet. Jos kysyttävää ilmaantuu kerhon asioista, niin soitella saa ja yksityisviesteihinkin vastaan.
     
  10. McPete

    McPete Member

    Vs: Varkauden ympäristö

    Onko kukaan ajellut Leppävirralta Kuopion rajalle Paukarlahteen (tai päinvastoin...). Ilmeisesti ura on jo ajettu tampparilla, mutta millainen keli on vesistöjen ylityksessä Ylä-Koiruksella tai Särkijärvellä?
     
  11. Viggen

    Viggen Well-Known Member

    Vs: Varkauden ympäristö

    Miten viikkolupa toimii? Haken uralla,,Maksupäivästä vai Ma-su? Pitääkös olla joku tosite mukana?
    Voisi vieraillatuolla tässä jossain välissä... :)
     
  12. getexi

    getexi x-trim 600 e-tec -10

    Vs: Varkauden ympäristö

    Olettaisin että maksupäivästä ja kuitti siitä sitten mukaan.
     
  13. lynx 250

    lynx 250 Lynx boondocker 800 -14/15

    Vs: Varkauden ympäristö

    Laita se päivämäärä siihen viesti kenttään vaikka 24.2-1.3, maksa lasku ja lippulappu taskuun ja eikun kovaa ajua ;D
     
  14. Tommy T

    Tommy T Polle

    Vs: Varkauden ympäristö

    Viikkolupa on voimassa 7 päivää mukaanlukien ensimmäinen ajopäivä. Eli maksupäivällä ei sinänsä ole merkitystä, kunhan maksu on hoidettu . Kuittia ei välttämättä tavitse olla mukana, mutta ei siitä haittaakaan ole (kyllä täällä vielä miehen sanaan luotetaan. Ja vaikka naisenkin :) ). Maksusuoritukset on kuitenkin helppo tarkastaa, jos aihetta ilmenee. Tervetuloa vierailulle.

    Terveisin:
    Hake Racing Team ry:n pj
     
  15. Simo sdi

    Simo sdi X-RS 600 E-Tec -11

    Vs: Varkauden ympäristö

    Tuon sillan kunto on ollut kyllä tiedossa, mutta talkoo porukalla ei ole ollut aikaa korjata tuota. Onneksi ei käynyt pahemmin.

    Ja tosiaan meillä ei ole reitin hoito ihmistä jollekka asia kuuluisi, vaan kaikki tehdään vapaaehtois voimin. Monessako talkoissa olet ollut osallisena? Nyt otat lankut kainaloon, naloja ja vasara ja käy korjaamassa sillan, niin olet kantanut oman kortesi kekoon, kun vielä on lomaa yli puolet jäljellä.

    Itsellä on tarkotus käydä muutama pätkä traktorikaivurilla läpi ensi kesänä harjurannan päästä ja ihan vapaaehtois työnä.

    Nyt lauantaina olemme Rampaksen kanssa menossa lanaamaan välit syrjän asema -> kangaslampi ja kangaslampi -> ???
    Lanausporukkaa tarvittaisiin seuraavalle viikonlopulle, itse olen silloin etelässä töissä joten en pääse osallistumaan. Reitin hoito porukkaan jos sais edes pari ihmistä, niin voisi vuorotella noita lanauksia.

    Ja tervetuloa uusille jäsenille myös minunkin puolesta, en tiedä oliko tuolla minun rahan käyttö vinkillä mitään tekemistä asian kanssa, mutta pääasia että saadaan uusia jäseniä ja sitä kautta varallisuutta parantaa ja ylläpitää reittiä.
     
  16. Kukunor

    Kukunor Commander -17

    Vs: Varkauden ympäristö

    Moro, HaKen tarran kävin tänään hakemassa, 80 euroa. Olisko kuitenkin ystävyyden merkeissä kiva että sieltä Varkauden / Leppävirran suunnalta liittyisitte myös Heinäveden Moottorikelkailijoiden jäseneksi, vain 35 euroa ja hienoa baanaa. Heinävedeltä ilmeisesti liittyi teidän jäseniksi useampi. Tietenkin aivan vapaaehtoista mutta aika reiluu kuitenkin. Tehdään sitä täälläkin sitä talkootyötä että teilläkin olisi mukavaa baanaa ajaa...
     
  17. TaistoTurrikka

    TaistoTurrikka Lynx RE 800 -14

    Vs: Varkauden ympäristö

    Moni Hake:n jäsenistä tekee myös talkoita heinävedelle vaikkei sinne jäsen olisikaan. Ainakin itse on tullut oltua raivaamassa Tulenliekistä Heinävedelle sekä Kangaslammelta Heinävedelle pätkää alkutalvisin ja mielestäni siinä on ihan riittävästi puuhaa, että voi hyvällä omalla tunnolla Heinävedenreittejä ajella ;)

    Omasta mielestäni olisi hyvä, jos "naapuriseurat" sallisisivat jäsenten toistensa kerhojen reiteillä ajelun ilman erillistä reittilupaa niin saisi paljon erilaisia reittejä ajettavaksi. Suoraan sanottuna on älytöntä, että jos haluaa ajaa esimerkiksi Varkaus-Heinävesi-Kerimäki-Joensuu-Heinävesi-Varkaus niin pelkkiin päivälupiin uppoaa 40e. Toki rahaa seuroilla ei ole koskaan liikaa ja ymmärrän sen, että miksikäs sellaisten jotka eivät maksa kuuluisi ajaa muiden hoitamaan uraa. Mutta ehkä tulevaisuudessa Suomessa on pelkkiä reittejä ja yhdellä luvalla saa ajaa kaikkialla. Siihen asti maksellaan vain kiltisti lupia :)
     
  18. Tommy T

    Tommy T Polle

    Vs: Varkauden ympäristö

    Minä taas en henkilökohtaisesti oikein ymmärrä, miksi Heinävedellä tehdään talkoilla työt, jotka on jo veroissa maksettu. Ensin työnnetään miljoonia veronmaksajien rahoja reittipohjaan, mutta sitten sitä ei pidetäkään kunnossa. Tahtoo mennä tässä keskustelussa kelkkaurat ja viralliset reitit sekaisin kuin ne kuuluisat puurot ja vellit konsanaan.
     
  19. Kukunor

    Kukunor Commander -17

    Vs: Varkauden ympäristö

    No niinhän nuo taitaa mennä, me ollaan vähän höperöitä täällä päin kun talkoita tehdään mutta eihän se haittaa.....pääasia että päästään ajelee hyvillä reiteille niin teillä kun meilläkin
     
  20. Jani M

    Jani M Lynx Xtrim 600 -08 (leasing)

    Vs: Varkauden ympäristö

    Taitaa olla että niiden verorahojen saamiseen on jonkinlainen reunaehto siinä että jotakin tehtäisiin talkoillakin. Ainakin jos Kajaanin ympäristössä ajelee ja ympärilleen katselee niin ei taitaisi verovaroja saada niin paljoa että kaikki ne hommat teetettäisiin jollakin urakoitsijalla? Talkoisiin vaan kaikki jotka vähänkin meinaa ajella, ei ole paljoa vaadittu jos pikkasen jotain risuhommia käy tekemässä. Tulee porukkaa tutuksi samalla. :)
     

Suosittele tätä sivua