Winha

Keskustelun 'Muut merkit' on aloittanut käyttäjä nirppu988, 12/1/06.

  1. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Ai niin se kaavio,,en sitten jäänytkään kotiin aamulla mutta nyt löysin niitä.
    Luulen vaan että kyllä sulla on jo ladattuna PDF:t,Ruotsinkieliset?
    Esim Reparationhanbuk MAG/Kohler.Siitä löytyy kaikki generaattoriversiotkin vissiin eikä väliä jos on 2-pyttysestä.Kunhan vaan on 2-lamppuinen ;)
    Mulla se on koneella päälle 5Mt kokoinen PDF.En nyt tiedä mistä sen linkkaisi tänne kun itsekin saanu sen foorumilta varmaan..
     
  2. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Käynnistinlaitteella tämän kyllä jaksaa vetää istualtaan käymään, mutta vastustaa suunnilleen saman verran kuin Rotax 503, eli riittävästi. Jossain ulkomaisilla sivuilla näin kuvassa, että tässäkin oleva musta sylinterinkannensuojus, missä menee raidat, on joissakin koneissa alkuperäisenä. Luulin että se on itse leikattu jostain kuten tuo pellinpala kaasarin päällä. Olisiko jonkin tehoversion merkki vai mikä lie (toivottavasti ei ole 14hv koneen merkki..). Saattaahan kone toki olla vaihdettu jostain erimerkkisestä pelistä alkuperäisen MAG:n kiinnikkeisiin.

    Valojen nykyinen toiminta johtuu siitä, että toisesta polttimosta on kaukovalon lanka palanut. Kytkennät saattaa olla oikeinkin nyt.
     
  3. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Aha,joo,niinpä tietenkin..muistan kans että ne valot alkoi lopulta sekoilemaan ja piti olla otsalamppu varalta matkassa ;)
    Mulla se on kelkka vielä kesäteloilla ja muistelen ettei siinä ole enää valoja lainkaan joten ei uskalla yleiselle reitille lähteä.Ja löysin toisenkin täydellisemmän manuaalin Englanninkielisenä.On niistä kytkennöistä vaan montaa versiota,,Ja monesti siellä on jännitteensäädin mainittu,sekä sallittu max 60W valokuorma yhteensä.

    PS.Ja muuten kivapa oli silloin alussa niitä sähköjä turata kun motti piti olla käynnissä että pystyi testailemaan.Ja kun se kytkimen jousi vielä oli vanha niin sai pitää varansa jos kelkan perä putosi tärinästä puupölkun päältä niin sait juosta perässä ja hyppysiin jäi vain yleismittari ja päähän kuulosuojaimet.Mitähän ne on naapurissakin tuumanneet..

    Tuossapa kötöstyksiä:
    Lääkintäalan valkoista kangasteippiä siinä ystävällisesti käyttänyt hän.
    Kuva ei vastaa tämän päivän tilannetta.Tilanne elää joka kaudella.Älkää silti kuvitelkokaan että se olisi yhtään tuon kauniimpi ;D

    [​IMG]
     
  4. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Tuossa on erilainen virtalukko, näköjään. Ehkä tuosta jotain ideaa saa silti.. Kiitän. Tuossako on oikein primerikin.. Oma kone täristi nyt kuvissakin näkyneen laadukkaan primer-telineen poikki. Sen suunnittelu ja valmistus vaati runsaasti miestyötunteja ja hikeä, hukkaan meni. Pitää ensi kerralla kiinnittää muualle kuin koneeseen itseensä.
     
  5. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Virtalukko on minusta jokin "sähkölaitoksen malli",siis ei 12V vehkeisiin lainkaan eli liekö joku sähkäri sosialisoinu sen työpaikaltaan,ei kai ne lapissa tuommosia sentäs ole käyttäny ajoneuvoissa..tai mene ja tiedä.
    Primer on jälkiasennettu ja toinen letkusarja jo menossa.Noi ekat silikoniset ei kestä nykybensaa.On mulla veneen pumppu siinä lisäksi millä saa alkuun nopeammin jos tankki pääsee tyhjäksi.Nykyään siinä ei tosiaan ole enää noita karmeita metallisia ruostuneita suihkuletkun pätkiä ym turjakkeita mutta kaikki on kokeiluaikana aina väliaikaista.Skootterista nappasin ton 4-napaisen Tasasuuntaajan/jännitteensäätäjän niin ei sekään menny ihan heittämällä.

    Tosiaan siihen koneen alumiinikoppaan ei kantsi mitään kiinnitellä,kyllä se niin paljon darraa pikkukierroksilla ainakin.

    Niin,ja näkisitpä vaan-olihan tässä alkuunsa ihan tavallinen lääkeruisku letkunpätkällä kaasariissa primerina pitkän aikaan.Välillä se lenteli minne sattuu kun tuli niitä ajolähtöjä sen peijoonan kytkimen takia.Voi jeesus että sen kelkan perässä on kyllä juostu..Pitäs vissiin tehä jokupäivä metallista ihan sellanen "kelkkapukki".Nuo autontunkit ja puupöllit tahtoo pettää välillä esim jos maton linjausta säätää ja koneessa on paljon kierroksia päällä-mutta nyt tää ei ainakaan karkaile enää ;)
     
  6. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Kytkimen jousta ei ole vielä näkynyt, toivottavasti tilaus meni perille nuoremmalle Lehtimäelle. Tänään Winha meinasi karata jo kokonaan, jarruvaijeri oli venynyt sen verran ettei seisontajarru enää pidellytkään kelkkaa. Toista Winhaa olin apuna kiskomassa ojasta kun 52 lähti vaeltamaan. Piti juosta melko upottavassa lumessa perään, onneksi jarru hidasti vähän kuitenkin. Uudella jousella olisi kiva kokeilla huiput, että menisikö jo yli mopolle sallitun nopeuden..
     
  7. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Ei voinu taas lukea nauramati tätä :)
    Uusi jousi ei kai huippuihin mitään vaikuta vaan liikkeellelähtöön."Stalli"nousee ylemmille kierroksille,eli kytkentäkierrokset.Ja tekee se toki paljon muutakin uutta sen jälkeen.Asiantuntijat valaiskoon.Jotenkin se tuota isommalle vaihtamista paransi,tai että ei vaihda liian aikasin isolle umpihangesta lähdettäessä esim..
    Mutta kakksovari jos ei aukea kunnolla/kokonaan-huippuvauhdista jäädään ilman muuta.Eli siinäkin on säädettävä jousi,mutta taisit jo kerran puhua sen säädöstä..

    Joo mulla on kans se tilanne,että kun uusin öljyt ketjukoppaan niin ilmeni että yläpään akselistefa alkoi vuotamaan,ja vasta vähän aiemmin hankkimani uudet jarrulaitteet lakkasi toimimasta koska jarrulevyyn ajautuu pikkuhiljaa ketjuöljyä.Piti uusia stefa viimekesänä.mutta katinkontit mitään.Oli autoprojekti etusijalla,jos saan puolustautua ;)
    Niin tulin äsken mieleen että olisko alunperinkin kannattanu askarrella jokin lasten rattikelkan tyylinen käsijarru tähän-tai sitten onhan mulla pihalla rautatappi maassa missä joskus ollu pässi.Pistää siihen narulla ;D
     
  8. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Winha

    Setävainaalla oli 70-luvun lopulla kiitussaan 295-1 Kohler jossa oli raidat ilmanohjauspellissä.
     
  9. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Winha

    Muistahan kesällä viedä Winha laitumelle, siirrät vaan tappia päivittäin... ;D ;D ;D
     
  10. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Olisiko tuo sittenkin- ei 309 -vaan joku vanhempi versio 295:stä, missä olisi aksiaalipuhallin? 295:stä en ole oikein löytänyt kuvaa. Jossain näin kyllä myös 309:n kuvan jossa siinä oli tuollainen koppa. Taisi olla Arctic-Catissa se. Onhan minulla se uudempi pieni yksipyttyinen myös, siinä ihan alumiininvärillä koppa ja puhallin pytyn vieressä hihnalla. Ja huippuihin on joissakin kelkoissa suurikin vaikutus tuolla ykköskytkimen jousella. Ainakin Lynx GLS 3300:n huiput nousi aikanaan 70 km/h lukemista kuitenkin satasen paremmalle puolelle pelkällä ykköskytkimen jousen vaihdolla. Syynä se että kelkka ei jaksanut vääntää tehokierroksille löysällä jousella. Uudella jousella lähti heti täysillä kierroksilla kun kaasun laittoi pohjaan. 3900 Winhalle koko kytkimen vaihto toi perstuntumalta puolet lisää tehoa. Aluksi sekään ei kulkenut ummessa yhtään kovempaa kuin tämä. Tässä en tiedä, kun en muista että olisi 340-koneinenkaan juuri vauhdilla pelottanut. Tälle ei ole suurta vaikutusta ajaako ummessa ylämäkeen vai jäljellä alamäkeen, suunnilleen saman kulkee. Eikä oikeastaan tule usein edes ajettua kovaa, metsissä tuolla parhaiten viihtyy.
     
  11. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Jo vain se on laitumia siinäkin jo ahnaana odottamassa että alkais nurmi vihertää :)
    Muutaman kiekan ajelin ekana keväänä pihamaalla(kun ei tuo kelkkakuume tahtonu millään hellittää) niin aika kivasti tuo vanha Tampellan silestonematto kumminkin sammaloituneita kohtia söi,eli hyvää hoitoa nurmenkasvulle.Hiekkatielle ei raaskinu sentään,menee pikkukivet telojen väliin.

    [​IMG]
     
  12. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Ni ei viittis kantta avata sen takia..iskunpituuden saisit mitattua tulpanreiästä mutta onko niissä kumminkin sama isku eli mittauksesta ei mitään hyötyä? Minä kun jo ymmärsin että se oli porattu 309..?

    Tuossapa aika iso ja hyvä kuva 295 maccinasta.Vaan eipä siinä speksejä pytystä..

    http://acscc.com/forum/showthread.php?3915-Kohler-295-Single-SOLD!!
     
  13. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Porattu se on, mäntä oli niin puhtoinen että tulpanreiästä näki sen kokomerkinnän. Oli milliä suurempi mitä 295:n tai 309:n männän kuuluu olla. Pitääpä mittailla isku siitä. Iskunpituus on erona niillä. Winhaa ostaessa sen vieressä lattialla oli joku loppuunajettu ruosteinen pytty. Ties kuinka mones pytty tai kone tässä on..

    Ja on kyllä tuo kuvan 295 saman näköinen myös kuin tämä. Mitä nyt se pelti ei tuossa ole musta.

    Edit:

    On tämä 295, isku on lähempänä 66,5 mm kuin 70 mm lukemia. Eli nyt on himppasen päälle 300-kuutioiseksi porattu. Puuttuvat vajaat 2 hv selittääkin varmasti puutteelliset huippunopeudet.. No ompahan sisuksiltaan täysin sama varakone sitten valmiina odottamassa. Mitenköhän vääntävä se oikea 309 jytky sitten on kun tämäkin tuntuu väännön puolesta liikkuvan..

    Edit2: On tässäkin kai se 20 hv.. Tuo raitakoppa näyttäisi olevan 20 hv suurtehoversion merkki (k295-1T)..

    Pitkään kesti koneen tunnistus, olisihan tuon saanut mittaamalla aiemminkin selville. Jännä, että on tehty teholtaan näin lähekkäisiä malleja kuin 295-1t ja 309
     
  14. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Winha

    Tuota noin... se remmivetonen puhallin on aksiaalipuhallin, ts. ilmavirtaus on aksiaalinen eli kulkee akselin suuntaisesti. Kampiakselin päässä oleva on keskipakotyyppiä. Tuota ykspyttyistä 295 mosaa oli molemmilla, kuten jo totesitkin.
     
  15. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Ahaa, meni jo mielessä väärinpäin ne, vaikka puhuit keskipakopuhaltimesta aiemmin
     
  16. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Miten kovaa leveätelainen jatkoperällä sitten kuuluisi kulkea jos nyt vaikkapa ajatellaan että olisi 20hv motti? Ja kovalla pohjallahan nuo mittaukset kaiketi on tehty,noin niinkuin "vertailumielessä"..

    Miten muuten mahtaa olla,kun noita koneita on ainakin 3 eri iskunpituudella/ 75mm porauksella tässä nyt käsitelty-niin onko pytyissä eroja myös?
    Kai ne aukkojen mitoituksetkin sitten pitäs olla hiukka erilaisia..? Aatteleppas sitä..jos joku erehdyksessä laittaskin "väärän"pytyn tietämättömyyttään..sinne ne hevoset karkaisi ;)
     
  17. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Pytyn aukot oli eri mittaiset siinäkin toisessa saman tilavuuden yksipyttyisessä, imusarjakaan ei sopinut edes niin että aukot olisi kohdakkain. Sisuksissa ehkä samat osat. Pakoputken liitos oli erilainen myös. Eikä se 340cc 54 kyllä myöskään kulkenut gps:ään oikein missään yli 50 km/h, tiellä korkeintaan. Tällekin mittasin tuon 40 muutaman kerran ajetulla jäljellä. Saman reitin vieressä ummessa mittasin 38.. Tällä ajettuna tuo vauhti kyllä tuntuu samalta kuin Lynx GLS:llä 110 km/H. Muistelen että aikanaan kapea Winha 32 kulki "hankiladulla" TM:n testissä vajaat 40. Tiellä sitten yli 70.

    Keskimäärin tilanne on parempi kuin ennen, nimittäin tämä ei menetä vähiä tehojaan lämmetessään, mutta 340 Kohler hyytyi aina 5 km ajon jälkeen niin, että juuri ja juuri jaksoi liikkua. Puolan kuumeneminen iski.
     
  18. Sampo

    Sampo Winha 31S

    Vs: Winha

    Tuli mieleen,että ei liene haitaksi kertoa sellainen ominaisuus,että pytyn pulttaukset näissä voi ajan myötä löystyä..Joko alapään helmamutterit tai sitten kannen mutterit.Niitä ei ole alunperin lukittu mitenkään,tai minä en ole törmännyt muuta kuin niiden aukenemisesta aiheutuneisiin vikoihin.Palanut helma-tai kannentiiviste.Eli silloin tällöin olisi hyvä tarkastaa ettei tule yllätyksenä.Toki varmaan silti syytä pysyä sallituissa momenteissa-vaan hankalapa helmamutskujakaan on momenttiavaimella kiriä kun hyvä jos kiintoavaimen saa sinne ahtaaseen väliin..En tiedä tekeekö se tuo tärinä vai lämpölaajeneminen sen..

    Kuvassa hoonaustarkistus meneillään :)

    [​IMG]
     
  19. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Winha

    Tärinää on. Eilen kun mittailin iskunpituutta, niin sytytystulppakin oli valmiiksi pyörinyt irti. Olisi ampunut sen hiiteen jo seuraavalla reissulla.
     
  20. HeKos

    HeKos okkeli 300

    Vs: Winha






    Mikä nippa on tuossa lootassa? Pitääkö siihen olla voitelua? Mistä ne on alunperin järjestetty, eihän näissä mitään painevoitelua ole ollu siihen aikaan?
     

Suosittele tätä sivua