crossfiret

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä mopedi, 19/1/06.

  1. Nykänen

    Nykänen Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    jaa tais löytyä vikaki.. oli bensa liian vähissä, onneksi riitti senthään kotia saakka :D
     
  2. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Tein tänään vielä pikku testejä tuolle voimansiirrolle. Kokeilin noiden 72g painojen kanssa speedwerxin 120-310lbs jousta ( catin jousiin verrattuna siis 115-295 lbs). Kytkentäkiekat oli mukavan matalat 3600-3700, mutta muuten tuli aika samantyylinen kierrosherkkä kone kuin 70g painoilla ja vakiolla 122-285 lbs jousella. Kokeilin myös umpisessa ja kone huuti mutta matto ei pyörinyt. Tällä setupilla myös kytkin lämpesi huomattavasti 2. varia enempi.
    Viikolla mietin, että kakkosvariin laittas alhaalta vielä jäykemmän jousen, mutta tulin sitten siihen tulokseen, että aika kevyt pitäis kyllä voimansiirron jo muutenkin vakioon nähden olla tällä 38 helixillä niin ko. homma mahtaa olla liioittelua.
    Loppujen lopuksi arvelin keventää noita 72g painoja juuresta hitusen. Kevensin niitä juuresta suunnilleen gramman. Eli nyt ne on 71 grammaset ja huomattavasti kärkipainoisemmat kuin nuo 70g painot. Noin pienien erojen kanssa alkaa olla kohta hifistelyä koko homma, mutta kait tuo nyt saa olla. Voi ajaa hiljaa ja kovemmassa vauhdissa pykältää paremmin isoa silmään kun tuo massa on enempi painon kärjessä. Niin ja jousena on tällä hetkellä vakio kelta-valkea.

    Ainoa omituisuus tässä kaikessa mielestäni on se, että maksimikiekat on ollu kaikilla kokeilemillani setupeilla 7750-7850. Luulis painojen ja jousien muutoksen vähän enempi vaikuttavan.
     
  3. Nykänen

    Nykänen Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    joo eipä se vika ollukkaan loppujen lopuksi bensassa...
    uudet wisecot paikalla, hyvin pelaa muuten, mutta tasa kaasula ajettaessa käy 1 pytyllä. taas pumpattaessa ja kaasut pohjassa käy normaalisti...
    tulpat kattoin ja kaikki 4 antoi kipinän..
    saisko jostaki vähän arvoja staattorille? tai oikeastaan kaikille mahollisille sähkö härpäkkäille? jos vaikka pystyis mittaamaan kaikki staattori, puolat ja jne.
    yritin kattella mutta ei oikein löydy..
     
  4. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Sanokaapa viisammat mikä tuo ihme vika tuossa mun crossfiressa on.
    Vaivannut silloin tällöin niinkauan kuin kelkka on minulla on ollut. Eli alussa vika ilmeni siten, että kun ajosta meni esim. tankille ( kelkka pysähdyksissä noin 10min) ja siitä lähti ajamaan niin 100-200m matkan jälkeen kone alkoi booaamaan ja ei ota kuin 4000-5000 rpm. Pysyi kuitenkin käynnissä ja kun hetken houkutteli kaasulla niin kone alkoi pelaamaan. Oireeseen liittyy se, että tyhjäkäyntikiekat jää jonnekin 3000rpm paikkeille.
    Nyt vika kuitenkin on tänä talvena esiintynyt entistä useammin ja nyt se paheni sellaiseksi että moottori sammuu kylmänä tyhjäkäynniltä. Eli kun nykäisee koneen käyntiin niin kone käy aikas lailla tasan 4 sekuntia ja boksi sammuttaa sen. Lähtee välittömästi uudestaan käyntiin ja käy taas tuon 4 s. Jos tuon 4s aikana painaa kaasua sen verran että kiekat menee yli 3000rpm niin kone pysyy käynnissä, mutta jos yrität ajaa niin viimeistään 100m jälkeen alkaa booamaan ed. mainitulla tavalla. Kone siis käy kaiken aikaa täysin normaalisti ja kun lopulta tänään sain koneen toimimaan aikani kaasua lirputtelemalla niin kone toimi ajaessa täysin normaalisti. Ainoastaan se, että kun sammutit koneen edes 5min niin oireet palasivat.
    Mitään vikavaloja oireilu ei sytytä ja mielestäni oireet johtuvat joko siitä, että kone ei saa bensaa tai ilmaa. Luulin, että ongelma ois tuo kaasun mikrokytkin, mutta purin sen kahvan ja otin koko mikrokytkimen hetkeksi pois liittimestä niin ei mitään vaikutusta ollut.

    Toinen pari viikkoa sitten tullut oire on pakin toimimattomuus. Tänään kun pakki ei toiminut niin nappasin siltä istumalta sen moottorin irti ja se oli silleen jumissa, että piti hohtimilla hieman avittaa että alkoi tyhjillään edes toimimaan. Sen sijaan DD:n puolelta vipu liikahteli jälleen hohtimilla hyvin, joten ilmeisesti tuon moottorin yhteydessä oleva vaihteisto on porsinut.
    Yksi mieleen tullut vika on alijännite, jonka vuoksi tuo pakkimoottori ei jaksaisi toimia, mutta voiko muut systeemit oireilla tuolleen käyntivikoina.

    Onko ideoita ???
     
  5. Nykänen

    Nykänen Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    tarkistappa läpät. itellä kävi kans tyhjäkäynti kiekat 3000 ja sain vinkin että tarkistaa läpät. läpäthän mulla ainaki raotti ikävästi.
     
  6. urho

    urho Lynx rs

    Vs: crossfiret

    Holkki pois iskarista? mikähän holkki mahtaa olla kyseessä? :eek:
     
  7. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Vs: crossfiret

    Eiköhän tuo tarkota iskarin varressa kannen ja shimmipakan välissä olevaa holkkia, jolla lyhennetty iskaria.
    Ainakaan räjäytyskuvan mukaan sinun laitteesta sitä ei löydy ?
     
  8. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Tuo holkki löytyy vain vanhemmista -06..08 malleista jossa on hakaneulajousilla takapukki. Uudemmissa floatti alustallisissa malleissa ei sitä rajotinholkkia ole.

    Nykäselle sitte keulimiseen:
    Hommaa Floatti konversio tai joku muu alusta jolla kelkasta tulee korkeampi ;) Myös välitysten lyhentäminen auttaa. Välityksiksi esim 57/63 (M:n välitykset) tai vieläkin lyhemmät.
     
  9. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Arvelin, että syy olis huonossa bensassa. Putsasin tankin ja käytin polttoainepumppua pois ja testasin akulla. Hyvin toimi. Uutta bensaa tankkiin ja käyntiin, mutta mikään ei muuttunut. Käy tyhjäkäyntiä 5s ja sammuu. Jos kierroksia yli 3000 rpm niin pysyy käynnissä.
    Tuli mieleen, että mitkä kaikki laitteet tuossa toimi sillä tasasähköllä, Tässä kun samoihin aikoihin tuokin pakki on heittäytynyt toimimattomaksi niin olisko että niille jännite laskee liian alas.
     
  10. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Näkypä ottavan äsken kierroksia.

    Mutta asiaan eli [​IMG]

    Ilmeisesti tuo nro 22. on -07 mallisissa tuo tasasuuntaaja tuossa oikean iskarikotelon yläpäässä.
     
  11. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Minusta -07 mallissa ei oo tasasähköä juuri muualla ku bensapumpulla ja oisko pakkiservolla? Ootko tutkinu ettei mikään johto oo rispautunu ja alkanu räpsiin runkoon? Ota esimerkiksi takavalon liitin irti ja kahvanlämppärien liittimet jne. Irrottele aina liitin kerrallaan osasia irti ja testaa vaikuttaako? Siinä tankin etupuolella koneen magneton puolellahan on melkonen johtosolmuviidakko. Olisko siellä joku johto litistyny jonnekki? Irrota se suojapelti mikä pitää sitä johtonippua paikallaan ja tutki mitä löytyy... käy vaikka ajamassa mutka ilman sitä peltiä sekä ilman sitä tankin edessä olevaa kolmiomaista peltiä minkä takana kans johdot on piilossa.

    Se oikean iskaritolpan päällä oleva mötikkä hoitaa valojen ohjauksen jne.
     
  12. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    pitää testailla. Joku sähköhärö siinä luultavasti on, mutta on kyllä omituinen kun se käy jonku aikaa ihan normaalisti ja sitten sammuu niinkuin katkaisimesta. Lämpimänä käy pitempään tyhjäkäyntiä ja sitten tuo oireilu ajaessa näkyy iskevän päälle eli yhtäkkiä alkaa vaan booaamaan ja ei ota kiekkoja kun 4000-5000rpm ja tyhjäkäynti jää samalla jonnekin 3000 rpm tuntumaan. Edelleenkään mitään vikavaloja ei oo vilkkunu. Testasin ottaa takavalon johdon irti, pyöritin bensapumppua akulla, vaihdoin toisen apv servon, pakkimoottorin johto oli irti, millään näistä ei mitään vaikutusta.
    Mutta pitää lähteä etsimään ongelmaa.
    Mutta esim. tuo ajaessa tuleva oireilu ei kuulosta oikein sähkövialta, koska se on ollut kelkassa mulla ainakin kolme vuotta. Oireillut ainoastaan silloin kun kone on ollut 10min - 3h parkissa ajon jälkeen. Oire on tullut heti kun on lähtenyt ajamaan ja kadonnut muutaman hetken kuluttua. Nyt se ilmenee satunnaisen jatkuvasti ja myös lämpimällä koneella.
     
  13. doqu

    doqu Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Yksivaihtoehto on myös että ecu on viallinen ja voi tällöin tehdä mitä vain, tosin ei vaikuta pakin toimintaan millään muotoa.
    Ainakin helppo kokeilla jos saa jostain ecun testiin, jos vaikka firecatista sopisi kun niitä näytttää täälläkin olevan purettuna kaupan.
     
  14. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Voisko olla kans yks klassikkovika, eli vettä bensassa? Ootko pistäny jäänestoa tms tankkiin?
     
  15. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Edellisen postaukseni jälkeen kun menin kelkan luo niin hyvin kävi tyhjäkäyntiä ja tuntu muutenkin toimivan. No arvelin, että pitäähän sitä sitten testata ja kävin ajamassa tuommoset 100km. Yhen kerran teki ajaessa kun nopeesti löysäsin kaasun niin alko ropeltää, mutta kun heilutteli kaasukahvaa niin alko taas pelaamaan. Eli kielisi sen mikrokytkimen toimimattomuudesta.
    Sitten tulin tuolta ajamasta ja kelkka oli pihalla 5min. En tehny muuta kun säädin hitusen kaasuvaijerin välystä ( ja samalla heiluttelin kaasukahvaa) ja lisäsin 2t ölppää koneeseen. Kone käyntiin ja kas kummaa sammu ehkä 10s jälkeen. Uudestaan käyntiin ja ajamaan niin törisi taas 4500 yläpuolella ja booasi vaan. Taas kaasukahvaa heiluttelemalla homma heltisi ja kelkka alkoi toimimaan.
    Bensat vaihdoin jo aamulla uusiin ja putsasin pumpun entisestä aineesta. Mutta kun ei tämä silloin heti mitenkään korjannu ongelmaa. Sitten kun kelkka alkoi toimimaan niin kippasin kyllä puolet sekaan tuota tankista ottamaani bensaa, mutta ainakin se ajaessa toimi sillä täysin normaalisti.

    Vielä tuohon mikrokytkimeen. Eli voiko sitä enää poistaa -07 mallisesta suoraan vain kytkemällä se irti. Kun minähän siis purin sen kahvan tässä viikolla ja mulla oli koko mikrokytkin sillon hyppysissä ( irti johdoista) ja silti kelkka ei pysyny tyhjäkäynnillä käynnissä. Lisäksi tuossa mielestäni suunnilleen kaikki ohjaustangolta tulevat johdot menee semmoseen isoon suorakaiteen muotoiseen liittimeen sinne ohjausakselin taakse eli ei ole enää mitään kolmenapaista liitintä, jonka vois napata irti.
    Tosin tuossa päivällä kun se ei pysyny tyhjäkäynnillä kun hetken ( saatto käydä puoli minuuttiakin ennen kuin sammu kuin virrat pois kääntämällä) niin testasin sitä kaasukahvan kytkintä ja se ois kyllä sammuttanu kelkan. Eli kaikkien mittausten mukaan sekin näyttäs toimivan.

    Todella omituinen vika kaikenkaikkiaan.
     
  16. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Aika selkeästihän tuo viittaa siihen mikrokytkimeen. Eikö sieltä kahvalta tule kuitenki 3 johtoa sulla? Siitä vain napsaset sen yhen johon poikki... muistas vain värin :D
     
  17. perttuni

    perttuni Lynx Xtrim 900 ACE

    Vs: crossfiret

    Ei kun sieltä tulee vaan yks nippu johtoja, jossa samassa menee johdot kaikelle mahdolliselle. Sitten vielä molempien kahvojen johtoniput yhdistyy ja sitten siinä konehuoneen puolelle on yks varmaan joku 20 napanen liitin. Jollain näytti tämä reistailleen -08 M:ssä, joten pitää ens kerralla kun ei toimi napata koko liitin auki ja kattoa parantuuko se siitä.
     
  18. Patte

    Patte Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Mulla oli hämminkiä ainakin siinä isossa liittimessä. Vaikka napsi mikron johot kahvasta poikki niin silti temppuili. Piti sivaltaa poikki ennen sitä isoa liitintä ni johan alko rokkaan.. Myös pakki meni itekseen päälle, senki johot rapsasin poikki ennen liitintä ja laitoin napin konsoliin.

    Jälkiviisaana silti vika taisi olla maadoituksessa. Ainakin tuossa -10 vuojen ämmäläisessä yksi johtosarjan maa menee A-tuen pultin alle. Omassahan tuo pultti oli löysällä ja näin ollen maadoitus pätki. Luultavasti vika oli tässä eikä liittimessä.
     
  19. Seiti

    Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

    Vs: crossfiret

    Ihan mielenkiinnosta, mitä siinä pulkassa on sellasta, mikä tarvitsee sen maan rungon kautta ? Vai onko johtosarjan maadotus rungossa ja moottori erikseen omalla maa johdollaan runkoon ?
     
  20. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: crossfiret

    Jos sielä sähköillä alakaa polovet lonksuaan jos ei oo maata tukevasti alla ;D
     

Suosittele tätä sivua