Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä juha1981, 1/2/13.

  1. Eemeli

    Eemeli AC M9ss 162", SnoPro1T, F5/8mod WC, Sabercat

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    Mites se nykyjää nois cutlereisa tuo kierre. Muistelen että aikasemmin niihin piti nokka puntti ladata nokasta ja loput juuresta. Eli kierteetön pätkä sielä sisällä. Nokkaan painoa siis vaati painon irrotuksen.
    Daltonisa perästä nokkaan kierre. Nokassa hitunen jätetty jengaamatta ettei tule läpi.
     
  2. clown

    clown Well-Known Member

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    Noin se on edelleen. Siitä en oo kyllä varma, että onko sisällä kierteetön pätkä, ku ei oo tullut kattelutua sitä asiaa.
     
  3. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    Mitenkäs jos vaihdan tuon 8" kytkimen tilalle tuon 8,25" Saankohan siihen enää hammaskehää kiinni? Käykö samat painot ja jousi? Kun joutuu aika paljon hommaamaan kampetta tuohon kytkimen, niin kohta ois sama jo tilata uus kytkin ilman painoja ja jousta.

    Isompaa kytkintä mietin siksi, että jos joutuu jostain ihmeellisestä syystä vaihtamaan vetopyörät pienempiin, niin kompensois vähän tuota pienentynyttä välitystä, mutta samalla pysyis alhaalla pienemmät välitykset..
     
  4. Kääntä

    Kääntä Well-Known Member

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    Millä ihmeen ilveellä tosta wildcatista saa vaihdelaatikon "takakuoren" irti?
    Kaikki pultit (2 oikeaa läpipulttia kopasta ja 3 akselin ympäriltä) irrotettu, sisuskalut revitty irti mut ei, ei vaan koppa lähte vaikka mitä tekee.
    Ilmeisesti siis laakeri jumissa alemmassa akselissa.
    Vinkit on tervetulleita, myin vaihdelaatikon ja lupasin melko nopean toimituksen..
     
  5. Perttu

    Perttu M8 -08

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    Nyt ei ole varmaa tietoa muttakun nopeeta apua kaivataan niin yritetään. Elikkä olettaisin että sieltä löytyy samainen pultti oikealta puolelta vetarin sisältä mikä uudemmissakin. Jos et ole sitä avannut räikällä ja pitkällä jatkolla lähes tulkoon kokonaan auki, ja naputtanut sitten jollain pultin kannasta niin ei saa takakuorta irti. Tässä kuva eri kelkan huoltomanuaalista selventämään.
    [​IMG]
    9. ja 10. kohdan välinen kuva, nuolella merkitty pultti siis kyseessä. Joku muu varmasti osaa neuvoa paremmin kun malttaa odottaa.
     
  6. Kääntä

    Kääntä Well-Known Member

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    Kiitokset kuitenkin, täytyy tarkistaa huomenissa heti!
     
  7. Kääntä

    Kääntä Well-Known Member

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    Ei, ei ja ei.
    Pultin päähän lyöminen ei auta, lisäksi laakeri on tullu pesästään varmaan 6mm ulos ja hiertäny kolonsa väljäksi, akselin boori on pialla prikan hiertämisen vuoksi ettei laakeri pääse huilimaan akselin päällä. Vaihteiston "lukitustapit" myös entiset jne.
    Pitää soittaa hepulle, eihän tota viitti alkaa edes myymään.. Suoraan kuusakoskelle
     
  8. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    Kun ei herättänyt keskustelua tuo minun suunnitelma vaihtaa isompaan kytkimeen, niin entäs jos vaihdankin tarvikekytkimeen? Tuo Teon myymä PowerBloc alko mietityttämään. Tekisikö sillä mitään isomman koneen kanssa?

    Ainakin isä-ukon -96 440 Pantherissa toimii mukavasti ja on heleppo saada säätöihin. Toki ko. kelkalla ajot enimäkseen metsässä puita kierrellessä ja pilkillä, miltei aina parireki perässä. Kevvään viimisillä lumilla ajoin pitkästä aikaa tuota kelkkaa ja hämmästytti kuinka pehmeästi ja eleettömästi se lähti liikkeelle..
     
  9. juhohannu

    juhohannu CF1K 162" -09

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    En nyt ihan ymmärtänyt tuota isomman kytkimen kompensoivaa vaikutusta välityksiin.. Jos kakkosvariaattorin vaihtaisi isommalla halkaisijalla olevaan, niin silloinhan välitys lyhenisi. Vaan jenkeistä kun tilaat uuden alkup. kytkimen niin hintaa on n. 400$ + postit + alvit ja tullit.
     
  10. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    Eli jos joutuis pienentämään välityksiä, että sais hieman enenmmän voimaa, niin sitä voisi hieman kompensoida kuitenkin isommalla kytkimellä, jonka vois ehkä säätää niin, että nopeammalla vauhdilla kovalla alustalla variaattorin lopullinen välitys olisi isompi kuin noilla vakiohiluilla ja se kompensoisi hieman tuota ketjukopan lyhyempää välitystä. Toki jälkeenpäin enemmän asiaan perehtyneenä, ei tuota hyötyä taida saada/tarvita muutakuin huippunopeuksilla, mikä taas ei vastaa tarkoitusta.

    Ja olis tuommosen 8,25":n kytkimen saanu uuden aika paljon halvemmalla ku alkuperäisen silloin alkukesästä, nyt en ole taas katsonut hintoja ja tarjouksia hetken.

    Onko muuten kytkimen lautasten kulmissa eroja noissa erikokoisissa kytkimissä? Kuitenkin teoriassa kytkimen lautasten pitäisi olla yhtäkaukana toisistaan auki- tai kiinni-asennossa lautasten koosta välittämättä, mikä taas ei ole mahdollista jos lautaset ei ole eri kulmissa erikokoisissa kytkimissä..

    Alkaa tuo kytkimen hommaaminen olemaan pikkuhiljaa ajankohtaista ja on ollu kesä aikaa miettiä ja pohtia erilaisia vaihtoehtoja kytkimeksi, että sais helposti säädettävän ja hyvin toimivan.
     
  11. Bearcat-97

    Bearcat-97 Well-Known Member

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    Kytkimen halkaisijaa kasvattamalla/pienentämällä et saavuta mitään hyötyä koska kakkosvari ei voi välittää pitemmälle mitä siinä on pintaa. Jos pistät isomman varin, sillon jää kytkimeltä enempi vain käyttämättä. Jos taas pienemmän, saattaa remmi muljahtaa täyskaasulla pois paikaltaan.

    M8 vari passaa vanhempiinki suoraan, varsinki jos on vaihtanu 10.4" kakkosvarin jollon käytetään M8 remeliäki.

    Välitysten muuttaminen taas muuttaa koko voimalinjan toimintaa ja jos ei tarvi kovin lujia max nopeuksia, kannattaa välitykset pistää mahd lyhyet jolloin saadaan remmille enempi pitävää pintaa variaattorille ja saadaan luistoja alas. Oma Crossfire 7 -06 meni 356x5.1 telalla mittarin tyrmään (160+ kmh) ja en nähny mitään järjen hiventä asiassa joten puottelin välit semmoseksi että myötätuuleen alamäessä heinänkorsi kuskina se meni 130kmh. Vastaavasti kiihtyvyys 0-80kmh parani simppana - varsinki ummella.
     
  12. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    Mitä tuossa kevväällä tutkin, kun kelkka oli vielä kohtuuella kasassa, niin kakkosella ois ollu vakio remmillä vielä varaa aueta enemmän, kun kytkin oli aivan kiinni, mutta ei se tosiaan taida tuo isompi kytkin olla viisasta, ku vaikutus on niin nopeissa vauheissa ettei pää kestä semmosia :D

    Muta jos saa satasen halvemmalla isomman kytkimen, niin haittaakaan ei ole? Paitsi riski remmin pohjaamisesta kakkosella.. Mitäs silloin tapahtuu? Jossei sitä varaa olekkaan riittävästi..?
    Ja oliko tuosta lautasten kulmasta kellään tietoa? Että onko ne jyrkemmät tuossa isossa kytkimessä ja miten se vaikuttaa hihnan puristukseen. Jostakin muistelisin lukeneeni, että TRA:ssa olis jyrkemmät nuo kulmat ja puristaa sen takia hihnasta tiukemmin, toki rasittaa remmiä samalla enemmän.
     
  13. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    Onko kellään kokemuksia CountryCatilta tilaamisesta? tuleeko osat ajallaan vai pitääkö niitä odotella puoli vuotta? Hinnat on mielestäni kohtuullisen ok, mutta toki halvempia puljuja jos on tiedossa ja on tietoa, että tavaraa tulee, niin vinkkejä otan vastaan. Pitäis alkaa kohta tilaamaan melko nippu osia tuohon pulkkaan, ku se talviki lähestyy uhkaavasti...
     
  14. ÄksÄrÄs

    ÄksÄrÄs ac rr -13

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    Itelle tuli nyt kesällä osat viikossa CountryCatilta :eek:
     
  15. hekuli

    hekuli hemmojen kaikkea moottoriurheilua vastustava

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    kyselin muutaman osan hintaa tuolta CCtä hinta+alv+tulli = n. + - 0 suomen hintoihin
     
  16. Hesba

    Hesba Polaris Finland missioner

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    Hekulilla hyvät alet sumekolle. Pidä kiinni niistä...

    Ja viikossa tulee osat jos löytyy hyllystä.

    Sent from my LT25i using Tapatalk 4
     
  17. pezq^

    pezq^ Nykyää Lynxejä

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    Oman kokemuksen mukaan aina ollu vähintää 10% halvempi, joissain osissa 70% Alveineen ja tulleineen :)
     
  18. ÄksÄrÄs

    ÄksÄrÄs ac rr -13

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    Kyllä mitä jenkki hintoja katellu cattiin ja muutenkin ulkomaitten hintoja, niin kyllä ennemmin tilaan sieltä kun maksaa riisto hintoja suomen maassa.
     
  19. Zeppa

    Zeppa Well-Known Member

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    No juu, ameriikoista ebayn kautta pari hihnaa, tunnelilaukku niin hinta muodollisuuksienki jälkeen varmaan 60-70% halvempi(hihna, ame:~70€.. Suom: ~120€). Voin suomalaista kannattaa mikäli hintaero olisi sanotaanko 5-10% luokkaa, tietenki palikan arvosta riippuen enemmänkin.
     
  20. jeppis

    jeppis Well-Known Member

    Vs: Arctic Cat yleinen tekniikkatopikki

    Itellä taitaa olla cf8:ssa m8:n hihna, ihan vakio cf:n lautasilla. hyvin on ainakin kestäny, ku yli talvi on ajeltu samalla remmillä. onko noissa pituuksissa eroja? Voisko johtua tosta remmestä se että ku keulan nostattaa ihan pystyyn, niin tuntuu että kelkka puutuu siinä pystyssä ollessa? Ei pysty ns. ajella kääntöpyörillä auringonlaskuun, vaikka koneet nousee kyllä kääntöpyörille ihan liipaisimesta painamalla.. 8) Tuli nyt vasta mieleen että olisko niissä remmeissä sittekkin eroja. :D
     

Suosittele tätä sivua