Autojen lisävaloista

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä Puppe, 27/10/07.

  1. SKMXZ

    SKMXZ No sled now...

  2. Tikkersson

    Tikkersson Ei kelkkaa - harrastus ohi toistaiseksi...

    Vs: Autojen lisävaloista

    Sama suomeksi. Sellaisia ei ole. H1 = halogeeni ja kun sellaiselle suunnitellaan umpio & heijastin, on lähtökohtana pistemäinen valonlähde elikkä se hahkulanka. Siihen kun lyödään tilalle kaasupurkauslamppu, on tuloksena lähinnä rutkasti hajavaloa ja vitutusta. Valokuviosta ei tartte puhua samana päivänä. Valoteho huononee satavarmasti kuin jos polttimona on laadukas H1 halogeeni.
    Ja nämä laittomat H1, H4, H7 jne. ksenonithan on järjestään kiinalaisia, merkkivalmistajat tekee ainoastaan geneerisiä hid-polttimoita. Että senkin vuoksi ainoa oikea paikka niille sun lampuille on se vesilinnun pesä.

    Oikein! ;)
     
  3. Leader Dog

    Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

    Vs: Autojen lisävaloista

    Oikein ;D
     
  4. Sonekin

    Sonekin Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    Kysymyshän oli lisävaloista ja jälkiasennussarjan sopivuudesta, ei siitä kuinka joku pensalenkkari on juuri sinun taustapeiliä häikässyt. :'(

    Kuitenkin joissakin valoissa on ihan hyväksyntä kenonisarjalle niin kai ne nyt jossakin valoissa saattaa toimia. Pieni ref. luku oli hakusessa ihan vastaantulijoita ajatellen, kun en näe päivälläkään 500m päähän niin en sinne valoa tarvitse.
     
  5. miqwe

    miqwe Xtrim ´14 pro-ACE

    Vs: Autojen lisävaloista

    Polttimoiden laaduissa on eroa. Onhan sitä valoa missä sattuu jos ostaa halvimmat kiinalaiset (tai ostaa vastaavan setin kalliilla suomesta) tsenonipolttimot ja miniballastit. Ne kun ei istu sinne halogeenille tarkotettuun kantaan joko suoraan, oikeaan syvyyteen, tai polttimo on muuten mitoiltaan kusevaa mallia.


    Cnlight polttimot rokkaa mulla hyvin joka umpiossa, bonuksena talvelle tulee taas 3x100w(+1 jos mahtuu) lisävalot.

    2xNBB alpha -valot hakkaa hinnaltaan ja teholtaan x-visionit mennen tullen 35w-100w ksenonina, ei ole valoa liikaa liian lähellä, mutta kuitenki sopivasti penkoissa ja siellä kaukana.. Jos pelkää lain kouraa niin kannattaa unohtaa.


    Depon surkeakuvioiset umpiot päivitän bi-xenon projektoreihin taas jälleen kerran. Niitä ajaapi 35w laatuballastit + 5000k polttimot.
     
  6. Sonekin

    Sonekin Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    Nuo NBB:t meinasin hakia, mut kokeilin kaverin irrallaan olevia valoja accordin kilven päällä niin ne on liian isot ulkonäön kannalta.

    X-vision Meteorit tilaukseen motonetistä. Saa 10 pinnaa aleakin kun rekisteröityy kanta-asiakkaaksi. 360€ tulee maksamaan, mut saapahan ainakin jotain vakuutusyhtiöltä takas, kun joku yö mamu hakee ne pois... ;D
     
  7. Täällä taas...

    Täällä taas... kelkaton, eikä tuu enään.

    Vs: Autojen lisävaloista

    Jännä homma H1 kannalla oleva halogeeni ja ksenon polttopiste on just samalla kohdalla lampussa. Miten valokuvio silloin muuttuu perseelleen ?

    Bosch navigatoriin ku laittoi 70w sarjan sisään, niin valokuvio leveni ja keskialueen piste voimistui. Hajavaloa ei tule yhtään sen enempää kuin halogeenista.
     
  8. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    itsellä tällä hetkellä kolme nbb:tä keulilla 55 xenoneilla ja kyllähän nuilla näkee ihan hyvin jo vaikka säätö vielä pielessä.
    miten porukka on säätänyt valoja kohdilleen?? itse aina pimeässä suoralla säädellyt mutta tuntuu että saa parikolme kertaa käydä joka vuosi säätämässä että sattuu kohdalleen
     
  9. Täällä taas...

    Täällä taas... kelkaton, eikä tuu enään.

    Vs: Autojen lisävaloista

    NBB on vaikeet suunnata, verrattuna bosch navigatoreihin. kokemuksen rintaäänellä sanon.
    Nykyisessä autossa 2kpl NBB 225.sta 70w ksenoneilla ja säätäminen perseestä. Eka etsiä puoliyötä tarpeeksi pitkää ja leveää tietä. Ku säätänyt mielestään hyvin ne, niin eipä olekkaan enään ku lähtee ajamaan.

    Nämähän on sitten leveällä kuviolla olevat lamput, ettei kukaan rupee ruikuttaan mistään piste valoista.
    5 lux raja menee 660m tienoilla ja 1 lux 1080m.
     
  10. [-mara-]

    [-mara-] Nytro 280hp -14

    Vs: Autojen lisävaloista

    Kellään kokemusta nuista NBB:n 225 100w xenoneilla varustettuna? Ajatuksena olis laittaa kaks hajottavaa reunoille ja yks pistevalo keskelle.
     
  11. MVa~1

    MVa~1 Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    Mites tuommonen 100W xenoni + pistevaloyhdistelmä noin niinku vastaantulijan kannalta? pitääkö vaihtaa lyhyille jo kilometri enenkuin edes kohtaa vastaantulijan? Eli häikkäiseekö vastaantulijat jo liian kauas??
     
  12. miqwe

    miqwe Xtrim ´14 pro-ACE

    Vs: Autojen lisävaloista

    Näkee! kunhan polttimo on hyvä ja hyvin paikallaan... Pistevalo on itellä vielä erikseen kytkimen takana, ei kannata käyttää jos on vastaantulijoita.
     
  13. Täällä taas...

    Täällä taas... kelkaton, eikä tuu enään.

    Vs: Autojen lisävaloista

    225 NBB (leveällä kuviolla 2 kpl) 70w: Kin saa pudottaa jo km päässä pois, ku rupeavat ruikuttaa vastaan tulleessa. En kyllä ihmettele miksi, ku kaverin kanssa asia testattiin. 750m päässä näkee lukea viellä iltalehden juorut ;D.
     
  14. J.T.M

    J.T.M Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    Itellä on nyt auton keulilla sim 3227 valot joihin on pultattu 55w 4300k cobran setti, valokeila on mukavan leveä ja suht pitkällekin näkee, ei toki niin pitkälle kuin nuilla nbb
     
  15. SaKo600

    SaKo600 Yamaha Phazer

    Vs: Autojen lisävaloista

    Terve

    Menin ihan sekasin kun piti alkaa omaan toyota avensikseen (vm. 2000) asenteleen parempia valoja lapin pimeää talvea varten. Ensinnäkin miten voi löytää auton omiin valoihin hyvät polttimot kun kaupat ovat täynnä kalliita 110% 30m pitemmällä valokeilalla jne olevia hehkuja. Mitkä näistä kannattaa laittaa avensikseen? Kotoa löytyy hyllystä jotku isännän vanhat bosch h3 pistekaukovalot ja kehuhan se niitä hyviksi. Isännällä on autossa talvet sellaiset hella h2 lisävalot 100w hehkuilla ja niiden valokeilassa on leveyttä! Herranjestas ;D Umpioissa lukee 37.5. Minkälaisia lisävaloja minulla kannattaa katsella autoon kun haluan että niillä näkee oikeesti hyvin ja pitkälle.. ::) Onko tuollaiset pistekaukovalot edes Suomessa lailliset käyttää? Jos en muuta löydä niin varmaan asennan ne kotona lojuvat valot ja niihin jokku ökykalliit h3 hehkut ;D

    On se vaan ku sitä tulee törsättyä laittoman paljon pelkkiin auton valoihin.. ;D ;D Turvallisuus silti ennen kaikkea! :p
     
  16. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    Ite laittelin työautoon Simin pömpelit (referenssi 17,5) 55w xenoneilla. Ihan riittävästi näkee, 900 metrin päässä vielä kiiluvat sumutolpat ja liikennemerkit. :)

    Niille pitää vain laittaa oma katkaisija jotta saa tiputtaa lisäpitkät pois hyvissä ajoin ja ajaa sitte omilla pitkillä lähemmäs vastaantulijaa, muutoin joutuu ajamaan sokkona niin penteleen pitkästi.

    Tosin, oon sitä mieltä että noita xenonivirityksiä ei ole mieltä laittaa ellei joudu ajamaan paljon metsätaipaleita; kaikki liikennemerkit kiiluvat silmiin kuin pitkät päällä vastaantulevat autot ja jos vastaantulijoita on vähänkään enemmän niin ei noita xenoneita voi pitää päällä yhtään.
     
  17. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    simin valot on kyllä hyvät vaikka halvat ovatkin. jos joku ostaa nuo nykyiset nbb:eet 75 euroa kappale niin ostan uudet simit tilalla. nbb:ssä aika kapea kuvia ja pirun tarkat säätää.
    ei sitä tietä tartte toistaa kilometriä nähdä pitäs vain näyttää sivuille sieltä ne yllätykset tulee.
    eihän sitä tietä tarttis nähdä eteenpäin kuin sen verran että jos siellä seisoo vaikka hirvi niin siihen kerkeää hyvin pysäyttää ja siihen ei mene kilometriä!!
    simitkin oli 55w xenonit ja nuo nbb samoilla simistä vain ruostu heijasti pinta mutta se johtui todella huonosta johtojen läpi viennistä
    simin valot todella helppo säätää viime talvena nakkasin vain paikoilleen tukineen ja olivat siinä koko talven on niin leveä ja korkea valo keila että ei ole niin justiin toisin kuin nuo nbb:eet on aina persiillään vaikka kuin yrittänyt säätää
     
  18. Motopete

    Motopete Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    Se on kyllä totta että mahdollisimman leveä valokeila se paras on. Ei sinne kilometrin päähän ole mitään tarvetta saada valoa, 200 metriä riittää vallan mainiosti kunhan se 200m on kunnolla valaistu.
     
  19. Harri_82

    Harri_82 Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    Sulla on vissiin pisteversiot nbb:n valoista jos kerta hankalat säätää. Itellä leveällä kuviolla olevat enkä kyllä pois vaihda. Näyttää riittävän pitkälle ja leveälle.

    Emännän autoon pitäs hommata pienemmät lisävalot ku siihen ei sovi mitkään isot. Onko kellään vinkkejä mitkä kannattas laittaa? Yks vaihtoehto ois hellan 500ff tai 200ff. 1000ff on ihan kohtalainen mut ei mikään luja valo ja hankala vaihtaa polttimot.
     
  20. skspolaris

    skspolaris Well-Known Member

    Vs: Autojen lisävaloista

    ei ole piste versiot
     

Suosittele tätä sivua