Ockelbo

Keskustelun 'Muut merkit' on aloittanut käyttäjä -valopää-, 18/1/06.

  1. Jack796

    Jack796 Kelkaton

  2. okkeliolli

    okkeliolli Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    Löytyskö vm -85 poron tarroja? tai käy ne -84 jos löytyy. koittanu netistä ettiä vaan huonolla menestyksellä. pitäs rueta jonkun tarrapajan tekeen näitä uustuotantona.
     
  3. paavojaelvis

    paavojaelvis Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    Täällä olis kans tarvetta -84 Poron tarroille... ;D
     
  4. okkelist

    okkelist Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    vm-82 Okkelin kuomun sivutarrat teetettävänä. Samoin teksti Ockelbo ja Poro. Istiumen sivutarrat tein viimetalvena ite "kappaletavarasta".
    Niistä kun ottais valokuvan voisi varmaan teettää tarrat. Ilmoittelen täällä kun valmista.
     
  5. okkelist

    okkelist Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    https://plus.google.com/photos/109445190297133396212/albums?banner=pwa&gpsrc=pwrd1#photos/109445190297133396212/albums/5926786320181484705

    Tuollaiset tarrat.
     
  6. jull1

    jull1 Member

    Vs: Ockelbo

    Mistä saisi 6000 ockelin liukanappeja variaattoriin?
     
  7. sampå

    sampå Ockelbo 300 -73 + Arctic Cat Super Jag -90

  8. jull1

    jull1 Member

  9. eijzii

    eijzii Member

    Vs: Ockelbo

    Onko kenelläkään tietoa mistä saisi ensimmäisen sarjan ockelbo 5000:n (vm. 84) mm:

    Telaston jouset (käykö jonkun muun vanhan kelkan?) vanhojen kuoleutuneiden tilalle
    Telaston iskunvaimennin
    Ohjaustanko (tai sitten pitää modifioida joku muu tanko siihen)

    Ja sitten: minkälainen matto käy ko kelkkaan? korjaamokäsikirja löytyy vaan tuo ruotsin kieli ei itellä oikein onnistu niin en saa selkoa paljoa :D

    Aloittelevana kelkkailijana ja etenkin ockelbomiehenä on hieman pientä ongelmaa näköjään...
     
  10. T-Cat

    T-Cat Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    Soitappa tuonne josko sieltä jotain löytyis,
    http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?topic=112656.0
     
  11. kelkkakurko

    kelkkakurko Yamaha multiple..

    Vs: Ockelbo

    mie värkkäsin omaan 85 poro okkeliin 5900:sen jouset...vähän hitsaa pulttia kaveriksi niin pysyy yläpää paikoillaan!
     
  12. ruikku20

    ruikku20 Active Member

    Vs: Ockelbo

    Jaa'a alkaa pikkuhiljaa usko loppumaan tuohon 6000 ;D Vissii jonkun neljä vuotta kohta ollu talossa, ajoa kertynyt melkosen vähän, koska joku kokoajan rikki. Nytkin vikalistalla mm. vaihelaatikko, sähköjärjestelmä uusiksi, polttaa tulppia, käy yhdellä, taaimmaisen akselin ratas pitäs vaihtaa kun näytti olevan rikki ja seilailee akselilla misä sattuu, kytkimessä jatkuvasti jotain häikkää, ohjausta pitäs hitsata vähän tukevammaksi. Kosmeettisia vikoja jonkin verran.

    Onhan sillä ikää, ja varmasti osa vioista johtuu käyttäjästä, mutta on se nyt kumma kun normmalissa ladun ajossa kaikki tuntuu hajoavan käsiin, ja ei kyllä tosiaan ole revitelty. Onhan noissa tuota lämpenemis ongelmaa ollut, mutta luulis nyt rotaxin kestävän, ajaa about 1/3 kaasulla alle kaks kilometriä ja sillonkin kierrokset vaihtelee aika paljo, koska on ylämäkeä ja alamäkeä. Tuossa nyt lähinnä normaali ladunveto rutiini kyseessä.

    Kuuluu myös joku ihme kilinä tuosta koneesta(?) kun ajaa. Kurkkasin kannen alle, muttei ainakaan sieltä löytyny mitään. Pitää nakata kansi takas ja mitata illemmalla puristukset, josko sieltä selviäis jotain. Paljonkohan pitäs puristukset olla? Koneena siis rotax 447
     
  13. Ahkera

    Ahkera Xrs 800

    Vs: Ockelbo

    Puristuksia saa varmaan olla 7 ja 10 välissä. Kilinä sattaa kuulua kytkimestäkin jos on muutakin ongelmaa ollu. Tai jos on kilometrejä takana tai ollu isompia lämpöongelmia niin saattaa männän helma naputtaa sylinteriin tai neulalaakeria jommasta kummasta päästä väljä. Eihän vain oo mitään imuvuotoja jos kerran kuumenee ja temppuilee muutenkin. Kuminen imukaula on potenttiaalinen kohta vuotamaan.
     
  14. ruikku20

    ruikku20 Active Member

    Vs: Ockelbo

    Joo siis tämä kyseinen minun 6000 ei kuumenee mitenkään erikoisen paljon, totesin vaan, että noissa on kuulemma ollut lämpöjen kanssa ongelmia, että olisikohan sitten leikannut joskus puolittain kiinni tuo toinen pytty, mutta eipä siellä mitään näkyny.

    Mutta päätin tässä, että ennen ei kelkalla ajeta, kun saahaan se kunnolla kuntohon. Syyslomalla onkin sopivasti aikaa, joten eikun tuumasta toimeen. Alotin ottammalla tankin irti, siinäkin otti vähän aikaa, kun yks pultti pyöri tyhjää. Lähti irti ja seuraavaksi kuivata tuosta tavaratilasta vedet. Penkin uudelleen nahoitus on kanssa listalla. Seuraavaksi kahtelin, että ompas tuo perä ruhjotun näkönen ja maalitikin paikoin lähteny pahasti, joten Ockelbon roiskeläppä ja vetokoukku irti. Paljastui mielenkiintoisia asioita, josta kuva seuraavassa. Eli kun sain tuon läpän irti huomasin, että ompas yks putki pahasti mutkalla joten aattelin notta suoristetaan se sitten. Ṕuolentoistametrin lattarauta käteen ja vääntämään. Klinks! No mikä siihen tuli. Jaa takimmainen akseli putos tuon taipuneen putken takaa reilusti alemmas :eek: ELi kuvassa ollaan jo siinä tilanteessa, niinkun sen oikeasti pitäs olla :) Vielä tiivistettynä, siis tuo kuvassa näkyvä kiiltävä putki oli jääny tuon taipuneen putken taakse nalkkiin ja nostatti maton takapäätä kokoajan ylöspäin ;D

    Edit. Miksen saa kuvaa laitettua img tagien väliin? Ei vaan näy tässä. Noh mennään sitten pelkällä linkillä: http://aijaa.com/rQhuwH

    Edit2 Eli mittasin puristukset ottamalla molemmat tulpat irti, mittari toiseen pyttyyn ja nykimistä: noin 8 baaria kummastakin. Tuo kytkimen puoleinen vaan kadottaa paineet paljon nopeammin. Varmaan parissa sekunnissa laskee johki neljään baariin. Outoa(?) Lueskelin myös, että pitäs olla kone lämpimänä ja kaasu pohjassa kun mittaa. Lämpimäksi vaikea vielä tässä vaiheessa saada, kun vähäkin lumi sulas juuri, ja tallissa ei viitti kauaa käryytellä. Ilmeisesti tuon kaasun pitäminen pohjassa taas takaisi molemmille pytyille samat olosuhteet. Pitää vielä myöhemmin kokeilla paineita uudemman kerran kaasu pohjassa. Mutta mikäköhän tuota vaivaa kun tosiaan tulppia syö aika mukavasti? Arviolta alle kymmenen käynnistystä kestää yhdet tulpat jonka jälkeen kipinä Kyllä tulee muttei käynnisty enää niillä tulpilla. Uudet tulpat ja ekalla lähtee soimaan. Muutenkin tulppa palaa aina samalla tavalla: esimerkiksi edellisenä päivänä ajettu, toiminut ihan ok, käy välillä yhdellä, mutta kaasu pohjassa pari sekuntia ja toinen pytty herää mukaan ja taas kun kierroksia laskee niin toinen tippuu pois pelistä. Sitten seuraavana päivänä kokeilee käynnistää niin toisella nykäsyllä, kun yleensä lähtee käyntiin, niin tällöin hörähtää ja sammuu ja ei sen jälkeen varmasti lähde käymään kuin uusilla tulpilla. Joku tuossa nyt mättää, mutta ilmeisesti ei kuitenkaan sylinterit? Painehan on ihan OK. Seuraavaksi lähtee vaihtoon kaasarin kurkku, ja tulpanjohdot ja hatut. Ilmeisesti CDI kuitenkin ehjä, kun kuitenkin lähtee käyntiin?

    Paljon kysymyksiä taas. Toivotaan että alkaa tämä nyt selviämään. Muuten saa joku halvalla okkelin ;D
     
  15. juttu10

    juttu10 Finncat83+82+89 Olympic73+72 Elan84 ja SnowKing

    Vs: Ockelbo

    Appiukon arkistosta :) huomaa kuulosuojaimet ;D
    [​IMG]
     
  16. yamaha v-max

    yamaha v-max Active Member

    Vs: Ockelbo

    Mistä matto 5000 okkeliin?
     
  17. kone

    kone Exciter -87 Okkeli 8000 -81

    Vs: Ockelbo

    Mistä löytyisi 8000 Okkeliin uusi virtalukko? Joku tehnyt omia katkaisinviritelmiään ja heittänyt virtalukolla kuikkaa?

    Tuosta muuten Verkstadshanbok -84-89: https://drive.google.com/file/d/0B6y7MPz84CxNOTQycHNJWjl2Njg/edit?usp=sharing

    Tuosta saa vinkkejä vanhempiinkin.
     
  18. JEP

    JEP RE -14, XCF, Viking II, Lynx 3500, XCSP 500

    Vs: Ockelbo

    Virtalukko varaosanumero 14765, vaikka tuosta http://www.emc24.fi/product_info.php?products_id=3553
     
  19. karjal

    karjal Well-Known Member

    Vs: Ockelbo

    Tuosta jollekin helmi laittoon: http://www.nettivaraosa.com/kunnostettavat-motot/1678587
     
  20. giuzeppi

    giuzeppi Winha 32, Elan, Indy SKS, Lynx 420, 520, 535, 5900

    Vs: Ockelbo

    Harmi kun on kaukana, siinä olisi sijoituspaikka ylimääräiselle 503 Rotaxille. 54 hv tekniikalla tuo olisi jo "Super Fighter". Jännä sinänsä että 447 Rotax ei kestä niinkuin 377 tai 503. Oikeastaanhan se on 377 isoilla männillä pytyillä, kai laakerit ei 377-pohjaisessa lohkossa kestä 67,5 mm mäntien tuomaa suurtehoa.
     

Suosittele tätä sivua