lynxin jäähdytys

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä lynx racing -99, 9/11/13.

  1. Moi. Kellään ollut vastaavaa ongelmaa jäähytyksen kanssa? Reitillä ajaessa katoaa nestettä noin 2dl/10km matkalla ja lämpömittarin neula käyttäytyy kuin kiekkamittari, eli kaasuttaessa nousee tappiin ja löysätessä tippuu samantien. Moottori tuntuu normaalilämpöiseltä kädellä kokeilemalla. Jäällä lennättäessä nestettä hävis enemmän noin 2l/10km ja kone keitti. Kelkka sai huilailla kesän ja nyt rupesin tutkailemaan. Nykäisin kelkan käyntiin niin rupes jo tyhjäkäynnillä työntää nestettä paisuntasäiliön korkin reiästä. Oma epäilys kannen tiiviste, mut purkaessa kannen o renkaat näytti hyviltä. Päätin samalla vaihtaa männät, kun nyt ruvettiin sormia likaamaan. Männät näytti vähän palaneelta varmaan johtui siitä keittämisestä. Tuli epäilys viallisesta paisuntasäiliön korkista. Korkissahan kuuluisi olla vastapaine jousi, joka sieltä löytyykin. Korkista kuitenkin katkennut tappi johon ylivuotoletku tulee. Korkin reiän läpi pystyy puhaltelemaan ilmaan minkäänlaista vastusta molempiin suuntiin. Olisikohan mahdollista että korkki ois viallinen ja jäällä kun lennättelin niin työnti nesteet tuosta korkista pihalle ja keitti kun nesteet vähissä? Kelkka on lynx racin -99 ja koneena rotaxin 453.
     
  2. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Vs: lynxin jäähdytys

    No jos korkki antaa läpi ilman vastapainetta niin rikkihän se on, olihan korkki paikallaan kun puhaltelit? Uusi korkki taisi maksaa jotain 10€ autotarvikeliikkeessä, sama korkki soipii ainaki hiluxiin ja corollaan. Se lämpömittarin heiluminen johtuu sitten jostain muusta.
     
  3. Vs: lynxin jäähdytys

    Männät ja tiivisteet vaihdettu sekä uusi korkki tilauksessa. Korkki ei ollut paikallaan kun puhaltelin. Tuli vissiin laitettua liikaa asennus öljyä kasatessa, kun ei suostunut käynnistymään. Tulpat märkänä öljystä joka nykäsyn jälkeen. Pitää varmaan lurauttaa bensaa tulpanreijistä ensi kerralla kun kelkan luona tulee käytyä. Jospa se korkkikin olisi tullut jo siihen mennessä. ???
     
  4. Vs: lynxin jäähdytys

    uusi korkki saapui ja siinähän tuntuis vastapaine olevan, eli korkki varmaan oli viallinen. tuli sit kokeiltua saaha käyntii ja pari kolme sataa vetoa nyvittyä mut ei niin ei, ei ees niin kuin yritä. uudet tulpat ja aivan loistava kipinä. pari nykäsyy ja tulpat aina märkänä, kokeilin laittaa bensaa tulpanreijistä mut ei mitään apua. välillä aina ampuu putkessa kun aikansa nykii. vanhoilla männillä käynnistyi aina hyvin ja asennus onnistui hyvin myös, (nuolet pakopuoleen päin). välillä nyvin ilman tulppia että ylimääräiset bensat tulis pihalle. nyt alkoi epäilyttää että kampikammio täynnä bensaa ja sen takia kastelee tulpat? jos joku viisaampi kertois vähän vinkkiä että miten ton kampikammion sais tyhjäks tai jotain kokeilemisen arvoista kikkaa ???
     
  5. javis

    javis Re 800 E-Tec -13

    Vs: lynxin jäähdytys

    Onko tulpanjohdot oikein päin?
     
  6. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Vs: lynxin jäähdytys

    Tulpanjohdot voi ihan huoletta laittaa ristiin jos vaan yltävät eikä vaikuta käyntiin mitenkään.

    Kaasu pohjassa ilman tulppia nykit vähän aikaa ja tulpat paikalleen ja käyntiin, ilman ryyppyä.
     
  7. Vs: lynxin jäähdytys

    joo pitää yrittää nykii vielä kaasun kans ilman tulppia ja tulppien kanssa, jos vaikka horähtäs käymään. tulpan johdot on oikein päin ja varmuudeksi kokeilin toisin päin niin pamahti oikein kunnolla, melkein kun kiväärillä ois ampunut.
     
  8. dontsa21

    dontsa21 Well-Known Member

    Vs: lynxin jäähdytys

    Ota pakoputki irti niin auttaa siinä koneen kuivaanmisessa kun bensa pääsee kunnolla tulemaan pois koneesta.
     
  9. Epi

    Epi Potkukelekka

    Vs: lynxin jäähdytys

    Onko tämä kiertoluistikone? Jos on niin kato tuliko se oikein. Ootko käyttänyt bensapumpun letkua irti? Sylkeekö sieltä öljyä/bensaa?
     
  10. Vs: lynxin jäähdytys

    Ei ole kiertoluistin kone ja kaikki tuli kasattua oikein. Bensaa saa, ainakin primerillä muuta ryyppyähän tossa ei ole. Itse epäilen tota bensat kampikammiossa, jonka takia kastuu tulpat.
     
  11. peltzi_jr

    peltzi_jr rotaxin 536 meni 370z cattiin

    Vs: lynxin jäähdytys

    mullon samaa ongelmaa 536 rotaxissa. ei lähe käyntiin ja ampuu putkessa ku aikansa nykii. kokeillu oon tulpan reiistä pensaa sisään ja nykimään ja taas putkessa jytisee. puristuksia on kovasti mut jotenki kuitenki kuulostaa että männät olis väljät ku kytkimestä heiluttelee, voisiko siis männät olla kulunee enempi helmojen päästä... laakerit on kunnossa kaikki ku on vasta laakeroitu kone. kiertoluistin ajoitus on tehty moisesti: magn. mäntä yläkuoloon ja kiertoluisti merkin kohdalle, eli pitäsi olla kunnossa senkin puolesta. sytytys on säädetty noin puoleen väliin säätöä että senkin puolesta pitäsi hörähtää käyntiin. kipinä on hyvä ja kirkas. mutta ei ku putkessa ampuu niin prkleesti ku vetelee käymään. kokeiltu kahta cdi yksikköä ja kahta eri syttöpuolaa.
    mites muuten onnistuuko laittaa 3 sisääntulo napasen cdi yksikön sellaseen staattoriin josta tulee yksikölle vain 2 johtoa?? niin ja tuohon ongelmaanki olis kiva saada vastaus ehdotuksia
     

Suosittele tätä sivua