Mäntäkyselyä

Keskustelun 'Korjaamo' on aloittanut käyttäjä Leekare, 20/11/13.

  1. JääPete

    JääPete BD RE 850 -18 , Formula 3 -96 Kemijärvi/Tampere

    Vs: Mäntäkyselyä

    Tuosta olen täysin samaa mieltä!
    Kokemuksesta sen verran, että vanhempani hankkivat 40tkm ajetun auton, johon piti hetimiten takuuna vaihtaa männät ja m.renkaat. Kulutti öljyä reilun litra/tkm. Syyksi pajalta kertoivat liian hentoisen sisäänajon! Jonka seurauksena m.renkaat eivät olleet hioneet hoonauksia riittävästi.

    Naapurissa samanlainen auto, samalla moottorilla, joka uudesta asti ollut reippaassa ajossa, ei mitään ongelmia.

    VM tukee ymmärrystäni :)
    http://keskustelu.suomi24.fi/node/2505460
     
  2. Naatti

    Naatti Well-Known Member

    Vs: Mäntäkyselyä

    Samoin äiteen avensis, uudesta asti ajettu hyvin hentoisesti ja nyt 230tkm mittaris ja öljyä syö vaikka kuinka. Rohkeasti vaa runtua sisäänajovaihees ;)
     
  3. Tuokki

    Tuokki X600RS -07

    Vs: Mäntäkyselyä

    juu, tiedän.. kirjoitinkin että vältellä PITKIÄ täyskaasuvetoja. toi sisäänajon merkitys testattiin hondan type-r moottoreilla joitain vuosia sitten, olikohan siinä kuin monta autoa ja esittelyautot antoivat parhaan tehon, niitä kun on poljettu täysiä alusta asti.

    mutta joku kuka tietää niin voi vastata alkuperäiseen kysymykseeni: mitä sisäänajoohjelma tekee?
     
  4. Naatti

    Naatti Well-Known Member

    Vs: Mäntäkyselyä

    Jos semmonen on olemassa niin varmaan rajoittaa kierroksia ja menee rikkaammalla seoksella. Mun sisäänajo aikanaki sisältää pitkiä täyskaasuvetoja ;)
     
  5. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: Mäntäkyselyä

    Lisää öljyn määrää seoksessa ja hieman rikkaampi bensaseos.

    E: Sisäänajon alkuvaiheessa pitää vetää täyskaasuvetoja, siis muutamien sekuntien ajan kerrallaan, että pinnat hioutuu. Mitään järvenylityksiä lusikka tangossa ei pidä tehdä... Ja alkuvaihe käsittää ehkä tunnin, parin ajot...
     
  6. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Vs: Mäntäkyselyä

    Laajennetaan keskustelua. Saatiin kampura esiin ja magneeton puolelta oli rasvat kadonneet.

    Onko jossakin noitten rotaxin käyttämien laakerien mittoja? Ko perhana tottapa noita saapi laakeri firmoilta uusia ilman että rovatxi vetää välistä? jos vain mitat ois, skf:ältä hakisi sopivat, tottapa hinta olis 3 osan siitä mitä pyytävät brp:llä.

    Vai onko jokin syy että pitää olla justiinsa rotaxin laakerit?

    JA sivujuonteena, olen kuullut että täälä joku on tehnyt päätylaakereille öljykanavat, että ei tarvisi enää murehtia rasvoista. Onko tietoa asiasta kenelläkään...
     
  7. Naatti

    Naatti Well-Known Member

    Vs: Mäntäkyselyä

    Harvemmin saa laakeriliikkeistä laakereita joissa ulkokehällä stopparitappi mikä on rotaxin laakereissa. Vähä päälle 300euroa oli rotaxin laakerit mag ja pto päihin kun kyselin tarjousta.

    Se öljykanava modi kiinnostas muaki.
     
  8. Tuokki

    Tuokki X600RS -07

    Vs: Mäntäkyselyä

    jos yhtään pysyy porakone kourassa niin tapit saa kyllä laitettua noihin laakereihin, kaikki löytyy skf:ltä mutta vaativat siis tapin laiton, ja hinta tosiaan huomattavasti halvempi.

    paljon on kilometrejä koneella ajettu??
     
  9. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Vs: Mäntäkyselyä

    Mitäpä eppäilet, osaiskohan männän suoritastaja paja (polar moottori tod näk) laittaa nuo tapitki. tottapa niillä olis siihen vehkeet. Ja tosiaan jos mitat jostain sais, ois kyllä ihan loistava homma :)

    koneella ajettu pikkusen alle 6000 km.
     
  10. Naatti

    Naatti Well-Known Member

    Vs: Mäntäkyselyä

    Pitää olla hyvät ja tarkat poravehkeet että saa reijän niihin tehtyä, väärässä paikassa ei kannata säästää ;D mun mosalla on ajettu ainakin 16tkm ku siihen mittari pysähtyny, erellinen omistaja sano että olis käytetty auki 4tkm sitte ja laakeroitu. Ainaki lohkon liimaukset näyttää siltä että ainaki auki on ollu.
     
  11. Tuokki

    Tuokki X600RS -07

    Vs: Mäntäkyselyä

    jos sun pitää jossain ulkopuolisella firmalla käydä laakereita muokkauttaan niin se taloudellinen hyöty häviää siinä heti, ei nekään siellä polarmoottorilla ilmaiseksi niitä käy tekemään. eli osta vaan suosiolla alkuperäiset päätylaakerit 4kpl, tai jos on vaan stefa rikki ja laakerit kunnossa niin uutta vaseliinia ja stefat.
     
  12. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Vs: Mäntäkyselyä

    No joka tapauksessa pitää kampiakseli suoristaa. ja samllahan ne laittavat ne uudet laakerit paikalleen. jos vaihdatan samalla kaikki laakerit ja tekevät ne tapit niihin, tottapa se taloudellinen hyöty edelleen on huomattava...

    Vai oottako niin seppiä että ite suoristatte kampuran ja vaihatta laakerit? ite en kyllä uskalla sellasta alkaa tekeen :)
     
  13. Naatti

    Naatti Well-Known Member

    Vs: Mäntäkyselyä

    Kyllähän toi onnistuu. Mutta niitä laakerien tapitusjuttuja ei kannata lähteä tekemää, kerralla ku tekee orkkis laakereilla niin tulee halvemmaksi.
     
  14. Kojontti

    Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

    Vs: Mäntäkyselyä

    Mä todella haluan nähdä kun laakeriin porataan tallioloissa tuo lukkotapin reikä... Se kooli on ihan vaan vähän kovaa tavaraa, ei sitä kukaan tee valmiiseen laakeriin, ei edes laakerin valmistaja ;)
     
  15. Kiertokanki

    Kiertokanki Evo 500

    Vs: Mäntäkyselyä

    Minä tein tuon mainitun öljykanavamodin kesällä rotaxin 493 lohkoon magneeton puolelle, siinä oli valussa reiän paikat valmiina niin aika helppo oli porata. Sisempi laakerikin oli huomattavasti halvempi kun ei tarvinnu sitä suojattua laakeria laittaa. Kytkimen puolella mulla ei ole ollut mitään ongelmia rasvan kanssa kun sielä on sen verran isompi rasvatila.

    Kerran yritettiin ihan testimielessä porata laakerin kooliin tapin reikää eikä siihen mikään pystyny, ainoa terä jolla jotain sai aikaan oli yllättäen hiltin iskuporakoneen terä.
     
  16. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Vs: Mäntäkyselyä

    Tuossa mun sdi koneessa oli alakerrassa ulkoinen "nippa" jossa on keltainen kumisuojus päällä. Näytti suoralta reiältä lakereiden väliin...Onkohan sitten tuohon ollut tarkoitus tulla öljyt. Kytkimen puolella siis, samalla puolen kuin on öljypumppu.
     
  17. Vs: Mäntäkyselyä

    Nii tiä sitte mitä varten se nippa alunperin siellä on mutta, sen kautta on kätevä kuitenki pukata uutta vassua laakereille ;D
     
  18. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Vs: Mäntäkyselyä

    No niin, löyty 4 kpl laakereita, molemmat molempiin päihin. Ainut vain että ovat 800 HO koneeseen, onkohan eri kokoa kuin 600 sdi koneessa? Perkule ku ei pääse ku vasta vkl mittomaan niitä, joten jos jollain on laakereiden koot sdi kampuran molemmista päätylaakereista, olisin hyvin kiitollinen!
     
  19. Naatti

    Naatti Well-Known Member

    Vs: Mäntäkyselyä

    Brp sivustolta vertailemaan osanumeroita mutta vahvasti epäilen ettei ihan oo samat laakerit?
     
  20. Leekare

    Leekare Well-Known Member

    Vs: Mäntäkyselyä

    mun koneen laakerit ja the crank shopista laakerista kuvaus ja vastaavuus

    Magneetto ulompi 420832700
    Crank Bearing (D6-7) (420832700) supercedes to 420832702

    sisempi
    420832608
    600/700/800 2 Cyl Bombardier PTO Ball Bearing 420832602 (600 HO SDI ETEC 2003-2012, 700 2003, 800 R PETEK ETEC 2003-2012) (D6-6) same as 420832608 420832606 420832608

    keskilaakerit
    420832575
    500/600/700/800 2 Cyl Bombardier Ball Bearing 420832575 (500 & 600 PTO side, 700 MAG & Center, 800 MAG side) (D6-3) Same as 420832576

    Kytkin sisempi
    420832638
    Superseded by SKIDOO-420832633

    ulompi
    420832575 eli sma kuin sisälaakeri.

    Nuo laakerit on joko 2008 powerTEK:istä tai 2009. kuvaston mukaan laakereilla on samat numerot tai sitten supercedes numerot, mutta siis vastaavuus numerot on oikeat...

    Eli väittäisin että pitäisi olla oikeat, toki ehkä kuitenkin tallilla mittoa vielä varmuudeksi.
     

Suosittele tätä sivua