1500-2500€ kelkka, mitä merkkiä/mallia vält

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Könyäjä, 22/12/18.

  1. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Mistä sitä tietää voi olla että molemmat laulaa ilosesti seuraavat 7tkm voi olla että pääsee 7km, liikkeestä ko ostaa ni saa sen yhen talven takuun yleensä vaan tuppaa maksamaan enemmän.
     
  2. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    Jos haluat varmatoimisen kelkan ja 4000 käytettävissä nii osta Yamaha RS Venture nelari. Myin semmoisen juuri pois 3000 eurolla ja ostin uudemman ja huonomman Ski-Doo tilalle, perhana.
     
  3. vetkulilm

    vetkulilm -23 Freeride, -19 Iron dog 600R

    Tuommonen kevyt 2-t reittivehje leveällä keulalla varmasti sopii topikin aloittajan tarpeisiin. Jos ei kelkoista kokemusta eikä ajanu paljoa niin nuo on ainakin helppoja ja mukavia ajaa. Eli nuo esimerkin Lyne ja SD edellisellä sivulla. Taas sitten jos laittaa tuommosen Rs venturen niin pitää olla riuskat otteet ja ehkä osata ajaakin hiukan. Ei nimittäin ihan kevyimmästä päästä ole tuo ajaa. Ei tuolla aloitusbudjetilla kyllä taho saada toimivaa kikoitinta, eli se 4k tahtoo vähintään mennä. Toki tuurilla voi saada halvalla hyvänkin
     
  4. Yamahisti-Skidoisti

    Yamahisti-Skidoisti Well-Known Member

    No minusta se Venturen paino ei ajossa tuntunut millään lailla. Tosin se oli mun viides kelkka joten vähän jo kokemusta takana. Suosta nostaessa sitten tuntui aika painavalta:D Niin ja Venturen hyvä puoli oli sen vähäinen bensan kulutus. 15 litran kahta puolta vaihteli kulutus ja nyt tällä Renellä mennään 5 litraa isommilla lukemilla per 100 km. Tästä taitaa tulla yhden kauden kelkka. Yli 100 litraa polttoainetta menee kaudessa enemmän ku Venturella - Hullua!
     
    Jack796 tykkää tästä.
  5. Könyäjä

    Könyäjä Well-Known Member

    Ei nelitahtista, yks semmonen raskas rohjo on enduropyöränä ja se sama kankeus ja paino täytyy tuntua kelekoissakin.o_O

    Mitä mieltä tästä?
    https://www.nettimoto.com/ski-doo/mx-z/2356308

    Ois tuossa aivan kulman takana. Ollu vissiin kilpakelkkana niin oha se saanu runtua vaa eikö näitä huolletakkin normaalisti hyvin. Ja aika vähän kilsoja?
     
  6. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    No tuo on snowcross kilpuri eli jos reittiä ajat eikä oo tarkotus tosissaan ajaa kilpaa nii ite en keksinyt itelle mitään järkisyytä pistää rs. Kulutus mahtaa huidella kans sielä 40l/100km
     
    vetkulilm tykkää tästä.
  7. Könyäjä

    Könyäjä Well-Known Member

    Nii justiinsa... Minä luulin, että kilpurilla meinattiin notta normi kelkka ajettu vain kilpaa:D Joo saapi nuo unohtaa sitten.
     
  8. Murre

    Murre Hardcore+6900+SnoSport125

    Kyllä on kelkkojen kanssa hyvää tuuria jos 5 litran kulutuserolla on jotain merkitystä. Muuten se etec menee myös pienemmällä kuin isolohko 4t. Nuo rex koppaset skiidot ja lynxit on helppoja ja keveitä ajaa. Toki tuohon hintaluokkaan alkaa saamaan Procross kattia ja polariksen indyä
     
  9. Könyäjä

    Könyäjä Well-Known Member

    Kaverin lankomies Jussi Honka meinas, että nämä alakupuolen brb etekit sun muut ei ole ollut mitään luotettavimpia. Mikä homma?
     
  10. Mazaa

    Mazaa Lynx rave re 600,800

    Joku aiheesta enemmän perillä oleva voi korjata, mutta käsittääkseni -12 siihen on tullut jotain päivitystä eli olen ymmärtänyt että 09-11 on huonompia.. sitä en tiedä onko merkittävää eroa
     
    Viimeksi muokattu: 27/1/19
  11. karjal

    karjal Well-Known Member

    Viimeksi muokattu: 27/1/19
  12. Könyäjä

    Könyäjä Well-Known Member

    Minä itte asiassa pistin tuosta cätistä justiinsa viestiä. Eihän sillä missään umpisissa varmaan pääse mihkää, mutta en edes kerkiäis tälle talavia lähtä mihinkään kunnon lumille esim. mökille Kuusamoon. Täällä omilla hoodeilla Oulun kupeessa oo lunta palijo pantteriakaan niin kyllä sillä täällä ajelee.
     
  13. Könyäjä

    Könyäjä Well-Known Member

    Minkälaine vakuutus se kannattaisi nyt ottaa?o_O Ei varmasti tule ajettua kuin helmi, maalis ja ehkä huhtikuu.

    Edit. Oopeeltä otin ja vajaa kolmesataa vuosi niin ei kait siinä, kun sitte vaan katkasee ajokauden lopussa. Enskan vakuutus samassa puljussa.
     

    Lisätyt liitteet:

    Viimeksi muokattu: 30/1/19
  14. jaskap

    jaskap AC m800,RX1, Venture700, Exciter2 ja Esla

    Kannattaa ainakin jättää kaikki tunareiden tunaamat ja omaehtoiset viritykset ostamatta. Kiesus, että raivostuttavia kaikki tällaiset tunaukset. Oikaistaan siellä, missä ei pitäisi. Koneremonttia tehdessä hiekka rohisee välissä, kampuran keskilaakerit jätetään vaihtamatta ja pultit vedetään rannemomenttiin jne. omat parantelut. Kaikenlaista on tullut eri vehkeissä vastaan. Autokin ja talo ollut lähellä palaa, kun ilman sulakkeita kodin pikku sähkömies piuhoja vedellyt.
     
  15. turboapc

    turboapc Well-Known Member

    Ihan hyvä valinta. Itsellä samanlainen jo toista kautta. Nyt kun saanut muiden toilailut korjattua ja normi huolto settiä tehtyä niin kyllä se vaan hymyilyttää aina kun ajelee
     

Suosittele tätä sivua