Arctic Cat 2020

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä IleKarkkainen, 19/1/19.

 1. petes88

  petes88 Well-Known Member

  Äläkäätte hättäilkö, kyllä ens vuonna JO saa suomestakin -20modelin ylivoima catiskaa samaan hintaan ku tänävuonna ruottista:D:rolleyes:

  Tuleeko nyt jo mones?(6v?) vuosi peräkkäin että myyjillä hyllyt notkuu ylivuotisia...
   
 2. DooDoo

  DooDoo Projekti Vipex ja 146" SKS Patriot

  Mainitsin kovista hinnoista niin edustaja sanoi että ei voi mitään kun tehdas määrää hinnat, ihmeellisen paljon vaikuttaa sitten naapurin hintoihin verrattuna...
   
 3. pezq^

  pezq^ 162HCevo & foxi

  Eikai noita pitkiä o ainakaa ollu ku näitä 18malleja.

  E
  Mahtaa noita alpinoita toki jäähä hyvinki yli, olisko syynä ettei sittenkään miellyttänyt ihan kaikkia?

  Muutenki catilta kyllä luoti omaan ottaan tuo jättää normaali umpis alusta pois mallistosta. Jenkit vähä ihmetellyt sitäkin ettei pitelemättömiä ylivoima alphoja ollut Jacksonholesa pro luokissa ensimmäistäkään.
   
  Viimeksi muokattu: 23/4/19
 4. petes88

  petes88 Well-Known Member

  No ite kysyin ekakerran pitkää (153") cattia ylivuotisena 2014 sen jälkeen ainaki ite muistan että niitä on suinki jokavuosi ollu tarjolla ylivuotisena

  Ja samaa itekki ihmettelen että pelkästään alphana.. Omasta mielestä huono homma koska ainakaan omaan käyttöön ja monen muunki tuttavan käyttöön tuo alpha ei kävis yhtään ja jos pitempää cattia oisin laittamassa nii ehottomasti normi alustalla laittaisin..

  Ja en missään nimessä hauku tuota alphaakaan mutta kuten sanottu nii sais olla normi alustallakin tarjolla..
   
 5. Vilbur

  Vilbur Well-Known Member

  On kyllä jännä että ruottalaisille laitettu alemmat hinnat :confused: eihän ne kyllä saa 100 vuojessa maksettua talolainojakaan niin ehkä siinä on syy "tarjoushintoihi". :D
   
  Viimeksi muokattu: 23/4/19
  Fudge tykkää tästä.
 6. Eero28

  Eero28 New Member

  Merkki vaihtu. Tarjouksia en edes saanu hc alphaan nii pakko oli tilata pöläris. Ei voi kun ihmetellä tätä touhua.
   
  pezq^ tykkää tästä.
 7. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Niin no,

  Suomessa maahantuonnin hoitaa ykstyinen yritys. Ruotsissa myynnistä vastaa valmistaja. Sitä ei ole organisaatiot ihan samalla viivalla. Suomessa on siis yksi porras enemmän tuossa ketjussa. Ja eikait kukaan oleta että näitä kamppeita kaupattaisiin vain ajankuluna? Kyllä siinä pitää rahaaki jäädä näppeihin. Laitteiden maahantuonti on kuitenkin monisyinen prosessi. Pitää ottaa huomioon erilaisia seikkoja kuten varaosahuolto, tyyppihyväksynnät, logistiikka, jne jne jne.
  Eli Ruotsissa ketju on valmistaja-kauppias-asiakas. Suomessa valmistaja-maahantuoja-kauppias-asiakas.
  Jos tehas ei anna yhtään alennuksia suomeen, niin silloha se tarkoittaa sitä että hinnan on pakko olla korkeampi. Muuten tilanne olisi se, että joko maahantuoja tai kauppias ei saisi myynneistä katetta ootnan kopekkaa.
   
  anddi77 tykkää tästä.
 8. Wainajala

  Wainajala Hardcore

  Tuohan ei ole kuluttajan päänsärky. Tämän sekoilun vuoksi ei mahtanu montaa 2020 Katin ennakkotilausta tulla. Potentiaaliset asiakkaat siirty ihan oikeutetusti toista amerikkalaista välittävän liikkeen tiskille.
   
  Fudge tykkää tästä.
 9. pezq^

  pezq^ 162HCevo & foxi

  Mihin se Jani perustuu sitte tuo hintojen nousu 3tonnia viimevuodesta, kun Ruotsissa hinnat ei notkahtanu mihinkää suuntaa?
  Keksikö se ystävä sumeko että otetaan välistä vähä enemmän ja myydään vähä vähemmän:eek:o_O
   
  Fudge ja Vilbur tykkäävät tästä.
 10. rehto

  rehto Well-Known Member

  No kai se perustuu siihen että niitä ylivuotisia vissiin on jäänyt nurkkiin vähän liikaa.
   
 11. perttuni

  perttuni AC XF800 2012

  Eihän se nyt ihan tuollakaan logiikalla voi mennä, että kun yksi porras lisätään niin hinta kertautuu. Kyllä sillä Ruotsinkin maahantuojalla on joku ihminen töissä, tilat, varaosat yms. kaikki pyöritettävänä vaikka kuinka olisi tehtaan oma organisaatio. Samaa asiaa vain tekee Sumeko suomessa ja tehtaan tarvitsee tässä yhteydessä lähinnä lähetellä niin laitteita ja osia tänne päin tuolta rapakon takaa.
  Nythän ollaan tilanteessa, jossa esim. Suomessa Catti ja Polle on täysin eri viivalla jo lähtökohtaisesti. Sitten ihmetellään kun ei saatu mitään kaupaksi ja toiminta pitää vetää entistäkin pienemmälle volyymille. Tottakai jokaisen portaan pitää jotain saada, mutta jos tilanne on nykyinen niin kukaan ei saa mitään.

  Minä ainakin ajattelin kirjoittaa asiasta tehtaan suuntaan, että tännekin halutaan kilpailukykyinen hinnoittelu tuotteille ja jos se on kiinni siitä, että meillä on yksi välikäsi lisää niin minusta olisi parempi, että homma pyörisi suoraan vaikka Ruotsin maahantuonnin alla( mitään isoa eroa, vaikka varaosavarasto olisi pääosin Ruotsissa) ja Suomeen vain tarvittavat henkilöt pyörittämään jakelua ja yhteyttä kauppiaisiin.
  Laittakaa kaikki muutkin viestiä tänne, että tämä ei voi jatkua näin https://arcticcat.txtsv.com/about-arctic-cat/contact-us
   
  Hemikoo, Rautane, mappe ja 2 muut tykkäävät tästä.
 12. Jani Sipola

  Jani Sipola Presidentti Ylläpitäjä

  Noo siis kun Catti pudotti hintoja esim jenkkilässä. Niin tuota pudotusta ei tehty ruotsissa vaan hinnat pidettiin suunnilleen samana. Taispa se Ruottissaki hinnat vähän noussa. Ja Ruotsin hinnat ei ole aivan yks yhteen, pitää ottaa huomioon valuuttakurssit suhteessa euro-kruunu.
  Ruotsissa laitteita myy valmistaja jälleenmyyjille. Suomen maahantuoja on valmistajan silmissä samalla viivalla kuin esim Ruotsin jälleenmyyjät. Kuten maahantuoja oli ilmeisesti kommentoinut. Tehdas sanelee hinnat ja sillä mennään.
  Ja ei tuon maahantuonnin järjestäminen ole niin vain näpätä ja että sen hoitaa kaks ihmistä. Ei ajatustakaan, ei näillä myyntimäärillä. Johan se Textron sitä haaveili ja koitti touhuta puoltoistavuotta. Sitten tajus että suunnitelma siitä, että Suomen koko puuhan hoitaa kaks ihmistä, oli tuhoon tuomittu ja homma palas ennalleen.
  Uskokaa huviksenna, sitä on Suomen lainsäädännössä niin hitosti kaikkia kivoja koukeroita, että ei ole niin vain näpätä tämmöset hommat.
   
 13. pezq^

  pezq^ 162HCevo & foxi

  Surullista se on että siitä kärsii asiakas ja jälleenmyyjät.
   
  Janne.mikael, Hemikoo, mappe ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 14. Eero28

  Eero28 New Member

  Pakko sanoa että kaikki yllämainitut asiat ovat spekulointia. Asia vain on niin, että myynti/tuonti on catilla persiellään johti siihen syyt mitkä tahansa. Itsellä harmittaa suunnattomasti kun hyvä tuote pilataan tällaisilla maahantuonti/myynti faileilla. Asioista perillä olevat myös tietävät, että catti ei ole sumekon (lue SGN) ainut maahantuotava väline ja tälläistä perseilyä ei ole havaittavissa muissa heidän maahantuomissa tuotteissa. Ja tämä on vain tälläistä omaa pahan olon purkamista, joten ei kannata tästä vetää herneitä kenenkään.
   
  Janne.mikael, mappe ja pezq^ tykkäävät tästä.
 15. Yamaha enticer

  Yamaha enticer SxViper

  No, itsehän siinä maahantuoja itseään puukottaa, jos yrittää myydä ylihintaan ja lopputuloksena se, että kelkat eivät mene kaupaksi. Lopputuloksena koko homma valahtaa sitten todennäköisesti tappiolliseksi ja hommasta luovutaan kokonaan. Kunnes uusi yrittäjä löytyy:D
   
  pezq^ tykkää tästä.
 16. Jannne

  Jannne SKI-DOO

  Ei jaksa tarkistaa, mutta olikohan Sumeko aikoinaan taho joka toi myös Pålleja maahan. Siis ennen Brandtia
   
 17. Kattilakuski

  Kattilakuski Active Member

  2019 ZR RR ES:n hinta näytti Suomessa olevan suositushinnaltaan 15390e. Jenkeissä hinta samalle kamppeelle 2020 vuosimallille MSRP 14695USD. Laskin tästä suoran kurssimuunnoksen n. 1.05€/$ ja käänsin Riot X:n Snowmageddon hinnan euroiksi: 11745$ -> 12300€. Ensimmäinen 2019 hinta minkä netistä löysin tuolle 2019 ZR RR ES:lle oli 14599$, joten ei kai tämmöinen matikka pitäisi olla täysin mahdotonta, jos tuosta pyydetään Suomessa 15390e? Vai oliko 2019 vehkeissä pyynti jo tappiollinen? 16990e näyttää olevan 2020-malli, jenkeissä pyynti nousi vajaan satasen ja 1600e täällä...

  Olin kuitenkin siinä uskossa, että Riot X:llä voisi keväthinta olla alle 13ke, kun oli noin kovat jenkkialet - luulin että näkyisi täälläkin. Laitoin ostohousut jalkaan ja jäin odottamaan Suomen hintoja. Yllättäen toi 17ke lähtöhinta aiheutti sen, että tuli Polle ennakkotilattua edes kysymättä äXän myyntihintaa. Olis voinu kauppa käydä vähän eri tahtiin kun lähtöhinnat ois ollu 4000-5000e halvemmat. :cool:

  Mut eipä näistä hinnoitteluista mitään ymmärrä. Vähän silti maistuu siltä, ettei näitä täällä haluta myydä. :confused:
   
  Fudge tykkää tästä.
 18. 1kyrp

  1kyrp Active Member

  Onko nuissa cateissa nyt sitten kuitenkaan loppujen lopuksi kovempi hinta verrattuna muihin merkkeihin? Helppo ostaa vähän kalliimmalla sika säkissä kun tietää että peli kuitenkin toimii kun sen ekakerran saa syksyllä ajoon. Ei tarvi koko kesää miettiä ja muistella että oliko se keväällä kokeiltu demoesittely kelkka sittenkään ylivoimanen. Sekun vetasee käymään ja ajaa onnellisena vitulikkoon sillä aikaa kun muut vaihtelee vetopyöriä teloja ja akseleita ja teippailevat kuomuja. Ja jos haluaa telan pyörähtelevän vähän ylivoimasemmin niin napsauttaa jotaki kittiä paikalleen ja taas naurattaa enempi.
   
  mappe, MikkoH ja Fudge tykkäävät tästä.
 19. mappe

  mappe 162 HcEvo

  Tämä oli taas hyvä homma ku löyty vielä 18 ylkkäri itellekki:cool:

  Kysyin 20 hc alpakkaan tarjouksia ja parhaimman ja huonoimman hinta ero n. 1000e. Ainut vain että välirahaa jäi ihan tolkuttomasti. Vaikka reittitykin ois voinu toiseksi kelkaksi ostaa:D Kyllä myyjätki surkutteli tilannetta ku Rajan takana on hinnat eri mallilla ennakon suhteen...
   
  Fudge tykkää tästä.
 20. 1kyrp

  1kyrp Active Member

  Mitä sitä välirahaa surkuttelee. Yks brp kauppias naureskeli että nykyään ei kysytä välirahaa vaan kuukausierän suuruutta ja se ratkasee kaupat.
   
  TomppaM, T-Cat, Fudge ja 3 muut tykkäävät tästä.

Suosittele tätä sivua