Bearcat vetää variremmin kakkosen lautasten väliin

Keskustelun 'Arctic Cat' on aloittanut käyttäjä Mr. El Maco, 15/2/22.

 1. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Kerhon lanakelkka, 2014 mallin bearcat 570 xte on alkanut tiukan paikan tullen oikuttelemaan kiskaisemalla variremmin syvälle kakkosen lautasten väliin. En vielä ehtinyt purkaa varia, mutta ulkoisesti tutkailin sitä ja jousi, helix ja rullat näyttäisi olevan kunnossa. Myöskään uusi remmi ei vaikuttanut asiaan. Missään ei ole klappia ja kelkallahan on ajettu suht vähän, varmaan tonnin luokkaa. Työ kun on hidasta vetoa, niin kilometrejä ei kerry ja kolme talvea meni muutenkin liki lanaamatta.

  Oma veikkaus havaintojen pohjalta on, että vian aiheuttaa diamond driven akselistefalta tihkuva öljy, jota kenties voi päätyä myös lautasten väliin. Varin on akselinpuolelta, booreilta öljyinen.

  DD pitää nyt käyttää auki, jotta saa stefan vaihdettua ja samalla katsoa laakerit, mutta onko syytä tutkailla varista jotain? Varihan on aika avoin ja sikäli sinne näkee aika hyvin ja sen puoleen kaikki näyttäisi olevan kunnossa.
   
 2. karjal

  karjal Well-Known Member

  Itsellä työn alla vanhempi 660 bearcat jossa ketjukotelosta huolimatta Diamond Drive -tyypin 2. vari. Tekee niin, että jättää hieman auki joten aukaistavahan se on. Parhaimmillaan selviää putsaamalla.
   
 3. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Tässä vari kyllä sulkeutuu normaalisti ja kevyemmällä vedolla ei ole ongelmaa, mutta tiukassa paikassa hihna uppoaa.
   
 4. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Vari käytetty auki. Puslat on napakat, osat liikkuu herkästi, rullat pyörii ja on pyöreät. Kaikki vaikuttaa olevan kunnossa, paitsi dd:n ensiöakselin stefa.

  Onko kellään tietoa, minkä kokoinen stefa on?
   
 5. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Hekulilta vois löytyä sopuhintaan orkkis osia.
   
 6. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Netin syövereistä kaiveltuna.. Taitaa olla pieni vuoto aika normaalia ko. stefalta ja väitettiin jopa, että loota huohottaa tuon kautta. Stefa itsessään näyttää hyvin erikoiselta, joten väite voi pitää paikkansakin. Joku americanjoe oli askarrellut huohottimen letkulla ja vaihtanut normaalin stefan, näillä dd alkoi pysyä kuivana. [​IMG]
   
 7. Antti Harinen

  Antti Harinen Well-Known Member

  Onhan DD:ssä oikea määrä öljyä? Tiöntää kovastikkkin sieltä pihalle jos liikaa öljyä. Ainakin ekat DD:t huohotti sieltä akselin kautta ja mjosteöisin että siellä oli joku kanava ihan sitä varten tms...
   
 8. Mr. El Maco

  Mr. El Maco Yamaha SW440

  Hyvä kysymys. En oo itse ollut huoltamassa tuota vuosiin. Pitää tarkastaa.
   

Suosittele tätä sivua