GPS. suositelkaa, neuvokaa!

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä snoub, 30/12/05.

  1. Tono

    Tono ALPHA ONE

    Jos on ne kartat monessa osassa muistissa niin laite on muistaakseni nopeampi kun valitse käytettäväksi vain sen alueen kartat missä milloinkin liikkuu, itellä ainakin kun ruotsin kartat niin valitsen vain sen alueen käyttöön missä liikkuu.
     
  2. takis

    takis Lynx boondocker 3900ds 800etec -14

    Millä ohjelmalla saa pätkittyä sen maanmittauslaitoksen kartan ja kelkkareitit?
     
  3. Tono

    Tono ALPHA ONE

    Sitä en tiedä kun ne ruottin kartat oli valmiiksi monessa osassa
     
  4. Jackpot

    Jackpot Lynx, xterrain 850 -23,Skidoo Elan -83

    Onko kellään käytössä Garmin 276 xc?

    Ajattelin yhdistää mönkiä/kelkka hommiin ja jossain vaiheessa pyörään myös.
    Arvokas laite mutta esim Ruotsista saa hyviä paketteja monta sataa halvemmalla.
    Näkyy ruiserilla ja vonikalla olevan.
     
    Viimeksi muokattu: 22/12/17
  5. james-x11

    james-x11 Well-Known Member

    Italiasta tilasin 276xc:n 599€ + 14€ rahti viikossa tuli, Suomen Garminilta pari MP-telinettä toinen pyörään ja toinen kelkkaan, hylly.org maastokartat ja Mikaelin ja kelkkareitit.fi kelkkareitit kortille.
     
  6. Busse-

    Busse- Commander ltd 600R ZR 120 Nordik 377R

    Android puhelimiin on tarjolla hyviä kartta sovelluksia.Onko kukaan ladannut karttoja offline tilaan ja käyttäny näin karttoja puhelimella?Itsellä olis tuossa vanha xcover2 jonka vois valjastaa kartta käyttöön
     
  7. Junde

    Junde Well-Known Member

    Oruxmap on itsellä puhelimessa. Reititys tuossa ei mielestäni onnistu, mutta saa reitit ja maastokartan näkymään yhtäaikaa. Kelkkareitit.fi saa reitit ja maastokartan saa ladattua: http://kartat.hylly.org/
     
  8. julli

    julli rmk

    mulla on bbark vanhassa sonyssa ja se mosottaa kelkassa kiini, offlinekarttojen lataus helppoa wlanilla ja kapula toimii ilman omaa sim korttia
     
  9. Late

    Late Boondocker

    Miten oletta puhelimen kiinnittänyt kelkkaan, jos navi käytössä?
     
  10. Zombie

    Zombie Raskassointinen flyygeli

    Ram mount sälää ja joku halpis pussukka motonetistä. Oisko fillarikäyttöön? Pikkusen modailua ja voila'! Rahalla löytynee maailmalta muitakin vaihtoehtoja. Sähkö (jatkuva) USB- piuhalla sulakkeen kautta konehuoneesta. Voi sitten muitakin laitteita latailla ja jää kelkan oma virran ulosotto varoille. Siis tässä nimenomaisessa keississä. Pari heikkotasoista räpsyä:
    IMG-20170129-WA0000.jpeg IMG-20170129-WA0002.jpeg
     
  11. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Tuolla tapaa on itellä kiinni jo kolmannessa freeridessä peräkkäin! Virta tulee hanskalokerosta 12v ulostulosta tuohon lataavaan telineeseen.


    [​IMG]

    [​IMG]
     
  12. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    Tuossa on vain se hankala jos käyttää niskatukea niin ei tahdo pää taittua katsomaan tuonne
     
  13. Nenone

    Nenone BC X-RS 146"

    Jaa? Emmää vaan oo huomannu?
     
  14. Vonikka

    Vonikka Well-Known Member

    No ei ainakaan omalla setillä taivu
     
  15. Lampivaara

    Lampivaara Well-Known Member

    Mistä Pollemiehet ovat ottaneet naville virran? Akusta tietty sais, mutaa löytyykö uudesta 800 Assaultista konehuoneesta paikkaa/liitintä mistä sen saisi? Sähköpuoli ei todellakaan ole minun juttuja.... Kuva olis nyt paikallaan selostuksen kera.
    Kiitos jo etukäteen!
     
  16. julli

    julli rmk

    remmisuojan etupäässä johtopussissa dc pwr liitin tai tangon tyvellä johtopussissa acc pwr. ja tais olla yläkuomussaki joku joutilas liitin mistä saa sähköä. näin siis pro rmk:ssa
     
  17. jam

    jam BRP 2020

    Moro! Suositelkaas kumpi kannattas ostaa kelkkahommiin zumo345lm. Vai montana 610?
     
  18. james-x11

    james-x11 Well-Known Member

    Noista kahdesta Montana, jos parasta haet niin sitten 276CX.
     
    JääPete tykkää tästä.
  19. Kamppi

    Kamppi Well-Known Member

    Itellä on tuo zumo 345lm käytössä niin kelkassa kuin henkilöautossakin. Kartat vaihdan tarpeen mukaan. Hyvin on toiminut. Jos yksi asia pitää mainita niin bluetooth yhteyden puhelimeen soisi olevan, jotta navista näkisi saapuvan puhelun-viestin tms. Tosin se kuluttaa kännykän akku, se on kuitenkin huomattavasti tärkeämpi asia kun tuola kairassa riehutaan kukin tavallaan. Mitkä lienee ne ominaisuudet jotta voidaan ilmaista Montanan olevan selkeästi parempi, siihen voi joku toinen kommentoida.

    Jos sattuisi Zumo rikkoutumaan niin todennäköisesti samanlainen tulisi tilalle.
     
  20. ruiseri

    ruiseri Voiko kelkassa olla liikaa varusteita?

    Mulla on toisessa kelkassa Zumo 340lm ja toisessa 276cx. Zumon näyttö on pieni ja tuhruinen, 276cx:n isompi, kirkas ja terävä. Montanaa en ole käyttänyt, nähnyt kyllä pari kertaa. Siinä näyttö kai vähän pienempi kuin zumossa (vai olisiko sama koko?) mutta kuvanlaadultaan zumoa vastaava

    Zumo oli halpa ja kompakti, siinä hyvät puolet kelkkakäyttöön vesitiiviyden lisäksi. Peruskartta (tai Ruotsin vastaava) netistä ladattuna toimii mutta ei näytä kovin kummoiselta. Kelkkareittejä en saa näkymään kunnolla, eli muut kuin vesistöurat ei suostu näkymään kuin 800m ja tarkemmalla zoomilla, eli minkäänlaista reittisuunnittelua/yleisnäkymää sillä ei saa aikaiseksi. Se on ehkä se suurin puute. Toinen puute on se, että 340 zumossa ei toimi Custom Maps. 345:stä en tiedä mutta arvelisin ettei siinäkään. (Garmin support mainitsee 39x sarjan muttei 34x sarjaa). Custom Maps on kätevä jos haluaa saada paperikartat (esim Ruotsin Fjällkartat) naviin. Montanaan Custom Maps uppoaa.

    Erilaisia naveja käyttäneenä ja varsinkin nähneenä ei kyllä parempaa kelkkanavia ole tullut vastaan kuin 276cx. Kallis kuin mikä mutta ominaisuuksiltaan ihan ykkönen. Näyttö ihan eri planeetalta kuin muissa ja se näkyy myös kirkkaassa auringonpaisteessa. Käyttö nappuloilla, mikä useimmissa tilanteissa peittoaa touch screenin (ei kylläkään tekstin syötössä) ja toimii myös hanskat kädessä. Kovan hinnan lisäksi 276cx:ssä jurppii hidas prosessori (näytön vieritys hidasta) ja se ettei paksuudestaan huolimatta pysy pöydällä pystyssä.
     

Suosittele tätä sivua