Hiihtäminen

Keskustelun 'Vähemmän kelkkailuun liittyvä jutustelua' on aloittanut käyttäjä ProJumi, 23/2/09.

?

Pidätkö hiihtämisestä?

 1. Juu, erittäin paljon! Kivempaa kuin kelkkailu

  6.1%
 2. Kyllähän se on ihan kivaa

  28.4%
 3. Menettelee

  18.1%
 4. Tylsää! Kelkkailu on kivempaa!

  21.1%
 5. Hiihtäminen on aivan hanurista! Niillä suksilla mitään tee!

  26.2%
 1. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  Lähinnä hiihtämistä itseä kiinnostaisi nämä ns. liukulumikengät, tässä tohtii nuo maastot olla aika haastavia perinteisille suksille.
   
 2. teme-

  teme- Well-Known Member

  Kaipa sitä ala-asteella sai tarpeekseen hiihtämisestä kun ei ole sen jälkeen oikeen innostanut. Lumikenkäily ja muuten metsässä tarpominen koiran kanssa on mukavaa.
   
 3. Murre

  Murre Hardcore+6900+SnoSport125

  Ne on vaaroissa koluamiseen aika mukavat. Yhtä pahaan paikkaan pääsee kuin vuoriporallakin. Mukavat ylä ja alamäkeen Tasasella taas onnettomat mutta lumikengän aina voittaa.
   
  Kojontti ja Jeme tykkäävät tästä.
 4. Kojontti

  Kojontti 600R RE, x-rs pessimisti-evo

  No tässä ei tasaista ole viittäkymmentä metriä kauemmas mihinkään suuntaan, saati avointa...
   
 5. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Kelkkailu vielä melko heikkolaatuista, mutta ladut on onneksi jo hyvin hoidettu. Harmi, kun nämä harrastukset sattuvat pahimmoilleen päällekkäin.
  IMG_20201228_211350_512_copy_3000x4000.jpg
  Olen edelleen sitä mieltä, että kunnon rinneralli on kovempaa hommaa kuin saman matkan hiihtäminen ladulla:D
   
 6. Fiiberi

  Fiiberi Wintage Weikko

  Viimeksi hiihdin syyskesästä tunnelissa. Nyt pitäisi alkaa taas suksimaan, kun latua pääsee melkein Helsingin ytimeen vaikka pullakahaville.
  Aikanaan kelkkailun aiheuttaman polvivamman vuoksi alkaa kulumat olemaan sellaiset tuossa oikeassa kintussa, että perkkarilla mennään.
  Kotoperällä pitkät tervatut Laasaset jalkaan ja bäkkaunrille vilttoamaan, om mukavaa hommaa.
   
 7. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Kyllähän tuo hiihto on pakko aloitella. Häävit ei ole latupohjat vaikka vaparilla vääntää. Tekee hyvää yläkeholle ja naruiksi ristityille käsille.
   
  Fudge tykkää tästä.
 8. P4V3-62

  P4V3-62 XCR 850

  Vähän yli parisataa km jo tullut tänä talvena perinteisellä mentyä. Alkaa peruskunto olla kohillaan että voi reilun viikon päästä ropaliksen sarviin tarttua...
   
 9. LATAPO

  LATAPO RÄMÄKOO

  Tänään 31 km pertsaa, 337 km takana tälle vuodelle.
   
 10. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Metsästyskoirien kanssa hiihdellään yleensä useampi kerta viikossa, että pysyvät kunnossa tämän kevät talven. Kesä potkupyörällä, pyörällä ja veneellä uittamalla. Harvemmin omikseen, jos ei vaikka pojan kanssa tule käytyä reenilenkki. Viime keväänä tuli hiihdeltyä vähän enemmän, kun ei muutakaan hommaa ollut noiden etäkoulujen ja töiden aikana. Jäähallilla menee 5-6 iltaa viikossa, ei oikein ole hiihtelyihin aikaa töiden jälkeen. TAi mihinkään muuhunkaan.
   
 11. Leader Dog

  Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

  Mielestäni hiihtäminen sopii loistavasti tukemaan ajokuntoa kelkkailuun, eipähän väsy iske niin helposti.
   
 12. Muus

  Muus mxz 550 -07, Skandic 550 WT

  Viime vkl kun oli vapaa vkl peleistä ja keli sopiva, niin pitihän tuota sellaiset 40 kilsaa lykkiä taas noiden piskien kanssa.

  Kovat pakkasjaksot ollut ja on varmaan vielä viikon kaksi, niin olleet koiratkin pidemmällä lepojaksolla. Tästä kevättä/syksyä kohti taas pikkuhiljaa lisäämään lenkkiä.
   
 13. Mickelson

  Mickelson Well-Known Member

  Tuli alotettua hiihtäminen (vapari) piiiitkän tauon jälkeen ja täytyy todeta, että on kyllä hieno laji. On kyllä kropassa ja mielessä huomannu positiivisia vaikutuksia. Lenkin kun on käyny hiihtämässä, niin on mukavan vetreässä kunnossa seuraavana päivänä kelkkahommiin. Hienoissa maisemissa ja hyvin hoidettuja latuja löytyy vissiin joka kylältä, samaahan ei voi sanoa kelkkareiteistä. Ja jos tuntuu, että on voimiensa tunnossa saa kilpailuviettiäkin kokeilla tyydyttää, kunnes ohi pyyhkii +70 v. tervakanto ja häviää horisonttiin. :)
   
  FFoxi tykkää tästä.
 14. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Kakarana tullut hiihdettyä paljonkin ja muutama vuosi sitten alkoi harrastus aikuisiällä uudestaan. Vetelin muka hyvää vauhtia ohi mummelista. No, väsy tuli hetken päästä ja mummo painoi tasaisen tappavaa tahtia hiillostaen niskassa. Hitto, että oli kova homma pitää 16km lenkki vanha käyrä takana :D
   
  Mickelson ja Fudge tykkäävät tästä.
 15. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Tulee hiihdeltyä laduilla pääasiassa perinteisellä melko leppoisasti. Hyvä laji, raitista ilmaa ja koko kroppa saa hyvin liikkumista, selkä tykkää. Metsässä tulee lisäksi liukulumikenkäiltyä ja niilläkin pyrin menemään hiihtäen, yhdenlaista friiraidia sekin. Se kun löytää kunnon mäkisen maaston niin alkaa lapsettamaan ja mäenlasku on aina kivaa. Retkeilyn kun yhdistää vielä tuohon niin jo on kivaa.
   
  Kamppi ja Mickelson tykkäävät tästä.
 16. Mickelson

  Mickelson Well-Known Member

  Olipa nihkee keli tänään, meinas luistellessa turvalleen mennä, piti töitä tehä että sai 15 km pungerrettua. Alamäessäkin meinas vauhti pysähtyä. Ei ollu suksissakaa vika, kun muut valitteli samaa.
  Suojakelin jäläkeen tuli uutta lunta ja nyt oli joku -2°. Lumen/ilmankosteus vissiin poikkeava tms.. En tiiä, kelekka kulki kyllä aika liukkaasti:D
   
  FFoxi tykkää tästä.
 17. carrillo

  carrillo Well-Known Member

  Munalumissa linnun pyynisä 6-10 km päivä rääpäsy tekee terää. Matkavauhtina 1-1.5km/h. Ei saateri o herkkua ei tehe mieli enää kattookka sivakoita iltasella
   
  Fudge ja FFoxi tykkäävät tästä.
 18. bavo

  bavo Sidewinder 137" -18

  Monen mielestä hiihtäminen o iha paskaa:D
  En kehtaa olla käymättä ku tamppari huilaa joka päivä mökin nurkalta. Oikeesti alkanut maistumaan. Mukavaa reeniähän tuo on päivän istumisen päälle.
   
  FFoxi tykkää tästä.
 19. FFoxi

  FFoxi X-trim & 5900 LTS

  Lapin kesää lainatakseni: merkki varhaisen on vanhuuden...hiihto nimittäin.

  Mukavaa touhua ja taitaa vain parantua, kun ikää tulee:D
   
  Viikinki tykkää tästä.
 20. Mickelson

  Mickelson Well-Known Member

  Melekein parasta.. :) 20230204_114320.jpg
   
  HannuIk tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua