Kelkkakärry ??

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä TOMBOLA, 28/2/08.

 1. teme-

  teme- Well-Known Member

  Se on tää sääntösuomi nr. 1...
   
 2. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  Vaikka se maasturi onkin turvallisempi niin kun massa kasvaa riittävästi onse myös muille tien käyttäjille vaarallisempi, minusta tuo massaan perustuva kortti vaatimus on ihan hyvä sen takia kun jarrutusmatkat yms kasvaa kuorman lisääntyessä. Toki jos kaikki jarrulliset alustat vaatisivat tuon pikku e kortin olisi varmaan kaikista selkein. Eikä nuin miten nyt on että kortti vaatimus tulee paperilla olevasta massasta ja vetoauton laillisuus sen hetken painosta
   
 3. Jaku

  Jaku Kaikki koitettu-> Cat M800 162" & XF800 HC 146"

  Minkä kokoluokan kärri oli kyseessä?
  Ja minkä hyödyn tuosta pienemmästä kärryn kokonaismassasta oikein saat?

  Mutta mitä sillä kärrillä saa olla kiskoa niin välttämättä sillä pikkuautolla ei saa, kummassa tulee ensin massat vastaan niin sillä mennään.
  Eikä noilla lappujen painoilla sakoteta vaan puntarilla katsotaan painot jos pikavoiton meinaavat kirjoittaa.

  Ja onko se mahdoton ajatus käydä istumassa pari teoriatuntia ja muutama ajotunti Be tai C1E kortista kun nykyisin on helpompaa kuin 10v sitten.
  Eipähän tarvitse miettiä vetoautoa tai kärrin laillisuutta liikenteessä
   
  teikka tykkää tästä.
 4. Jukzz

  Jukzz XP

  Eikait niitä puntaroida? Kokonaismassat otteista, ainakin ennen meni niin.

  Be ei tarvi tunteja käydä, suoraan vaa kokeeseen.
   
 5. Hentte

  Hentte 800 155" RMK -17, AC 600 Snowcross

  1350kg muutin 1250kg. Kortin riittävyys katotaan otteiden kokonaismassasta, ei puntarilla. Tässähän on vielä sekin että kun omistan C-kortin niin jos käyn uuden kirjaimen siihen ajamassa niin kortti muuttuu 5 vuoden kortiksi jos haluan tuon C-kirjaimen siinä säilyttää.
   
 6. jonskuu

  jonskuu Lynx Boondocker 800 E-TEC

  Nipademu tykkää tästä.
 7. Nipademu

  Nipademu S-D Iron Dog 600R 2019

  Asiallinen kärry!
   
  jonskuu tykkää tästä.
 8. juketsu

  juketsu Re 850 3500 tulossa.. toista kelkkaa arvotaan..

  Tähä kärryy kyl voi olla tyytyväine. Rauhalline vetää. Mukava lastata kelkat kyytii ku jää nii loivaa kulmaa tuo lava ja 4motion portterilla kulutukset ollu 10,5l/100km luokkaa kaks kelkkaa ja reissukamat matkassa..
   
 9. jonskuu

  jonskuu Lynx Boondocker 800 E-TEC

  Vielä joutilaana.
   
 10. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Kysytäänpäs täällä...huomasin että kärrystä (Eurowagon 4100U) on menettänyt toiselta puolelta pohjaanlyöntikumin. Nyt en vain oikein ymmärrä että miten sellainen on tuossa ollut kiinni. Toisella puolella vielä on mutta sitä ei uskalla alkaa hirveästi kääntelemään&vääntelemään ettei sekin kohta ole entinen. Ihmeellisesti lahonnut koko kiinnitys. Tuohon päälle pulttien alle voisi tietenkin tehdä toisen uuden levyn johon tekisi kiinnitysmahdollisuuden sopivalle pohjaanlyöntikumille...tai hitsaisi vaikka mutterin kiinni tuohon päällimmäiseen levyyn alkuperäiseen kiinnityskohtaan. Mitenhän tuo pitäisi korjata niin ettei tule sanomista katsastuksessa?

  Edit: Eurowagonin edustaja tiesi kertoa että pohjaanlyöntikumi on keskipultista hitsattu kiinni jousenkiinnityslevyyn.
   

  Lisätyt liitteet:

  Viimeksi muokattu: 16/5/19
 11. ruiseri

  ruiseri Commander 800 -14, X-trim 600 -08

  Mulla oli sama juttu.

  IKH:lta hain uudet kumit. Jousenkiinnityslevy irti, siihen reikä ja jengat, siihen ruuvaten tyyny paikalleen. Pikku hefti perään ettei irtoa ja rälläkällä ylimääräiset pois. Lopuksi levy tyynyineen takas paikalleen uusilla pulteilla.
   
 12. Rusty

  Rusty Well-Known Member

  Jep...pitää kyllä melkein vähän katella keksisikö tuohon jonkinlaisen ratkaisun niin että pohjaanlyöntikumin voi vaihtaa ilman että joutuu purkamaan tuota noin kokonaan. Tuon kun löysää auki niin käykö tuossa helposti niin että akseli liikkuu vinoon? Olisiko hyvä tehdä renkaat paikoillaan ja maassa?
   
 13. ruiseri

  ruiseri Commander 800 -14, X-trim 600 -08

  Jos yhtään oikein muistan niin siinä neliskanttisessa akseliputkessa oli päällä ja/tai alla reiät ja sitten jousessa ja/tai kiinnityslevyissä "knöölit" jotka meni niihin reikiin niin että ei voi asentaa pieleen kun se kohdistuu niihin.

  Minä laitoin kärryn takanurkkien alle pukit ja sitten nostin tunkilla aisasta kunnes renkaat oli himpun ilmassa sitten vaan löysäsin pultit ja tiputin akselin pois (mulla meni koko akseli vaihtoon kun oli päistä vääntynyt). Jos ei tarvi kun tuo levy irrottaa tyynyn vaihtoa varten niin ei kai se ole muuta kun päästää irti. Tunkki on akselin alla niin eihän se akseli eikä jousi liiku mihinkään.
   

Suosittele tätä sivua