kypärä?

Keskustelun 'Varusteet' on aloittanut käyttäjä noppeepentti, 17/11/06.

 1. Zirbbi

  Zirbbi Active Member

  Vastaus omaani. Päädyinkin hankkimaan Ckx titanin sähkölaseilla. Sai hyvään tarjoukseen Drivosilta. Saas nähä miten tuo Estonia malli kuupaan istuu.
   
 2. Freeraider

  Freeraider Ski-doo Freeride XM 137” 800cc E-tec 2014

  Miten sähköttömän visiiri kypärän saa pidettyä huurteettomana?
  nyt tupla linssi eikä siis tietoa meneekö huuruun mutta ei viitsisi lomaa sillä pilata että kypärä ei toimi. Auttaisiko esim klimin balaclava joka ohjaa hengitystä leualle asti?
  muilla käytössä visiirikypäriä?
   
 3. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Mikä kypärä sinulla on käytössä? Yleensä oma hengitysilma aiheuttaa visiirin huurtumisen. Niin ja tietysti kasvojen hiostuminen ja sen johdosta kosteus tiivistyy visiiriin. Siten hengitysilma tulisi saada johdettua ulos sekä eristettyä kasvon iho jollakin hyvällä kypärähupulla. Ite käytän kahta modular tyyppistä kypärää. Lämpimillä kevät talven keleillä HJC sähkövisiirillä olevaa joka tuulettuu hyvin ja sähkö pitää visiirin auki. Sitten reippaammilla pakkasilla Modular 3:nen. Itellä käytössä hiukan heikot puuvilla kypärähuput.... kun ei ole tullu vaan hankittua parempia. Huom...en tosin harrasta pusikkorallia vaan pääsääntöisesti reittiturrausta. Pusikkoralleissa on ajoviiman vaikutus vähäisempi joka voi edesauttaa huurtumisen kun se pienikin viima ei pääse "puhaltamaan" pois kosteutta.
   
 4. Freeraider

  Freeraider Ski-doo Freeride XM 137” 800cc E-tec 2014

  Ls2 pioneer on nyt käytössä. Sitten löytyy airoh+sähkö oakleyt jos tuo visiirillinen ei ala toimimaan.
  Olisi vaan lämpimämpi ja mukavampi jos ls2 sais olemaan huurre vapaa.
   
 5. Kamppi

  Kamppi Well-Known Member

  Katoin tuota Ls2 pioneer kypärän kuvia. Sen kanssa ehkä hyvä kypärähuppu joka ohjaa hengitysilman muualle ja eristää ihon olisi hyvä. Mutta...tuo nyt vain oma mietintä ei fakta.
   
  Freeraider tykkää tästä.
 6. Hentte

  Hentte 800 155" RMK -17, AC 600 Snowcross

  Onko sitä nyt tullut kenelläkään pidempi aikaista kokemusta tuosta 509:n tai fxr:n umpimallin potasta lämmitettävällä visiirillä? Kovasti haaveillu tuosta visiirimallin potasta vaan ei jaksa ostaa hyllyyn pölyttymään jos sillä ei mitään teekkään.
   
 7. FFoxi

  FFoxi Khaos is coming. 5900 GLX

  Fxr on hyvä kylmällä kelillä tapahtuvaan reittiajoon. Puskaralleissa on sama mikä potta on päässä, kun en siellä visiiriä/laseja käytä juuri ollenkaan. Miinuksena on paino. Verrokkina 1150g Airoh, niin onhan fxr on painavan tuntuinen.
   
 8. Hentte

  Hentte 800 155" RMK -17, AC 600 Snowcross

  Onko sulla siis käytössä tuo fxr? Pyssyykö se visiiri sulana vai alkaako hitaammassa vauhdissa kerään huurua?
   
 9. FFoxi

  FFoxi Khaos is coming. 5900 GLX

  On sitä käytetty. Aina kun pysähdyt tai vauhti hiljenee ettei tarvi viimasuojaa, niin visiiri heti auki ja ei ongelmia. Reilummassa reittireippailussa, kun ohjaa uloshengitysilman alas ja ulos potan sisältä, niin ei ongelmia. Visiiriin hönkimällä hengästyneenä menee kyllä huuruun ja ongelmia tulee.
   
 10. Latez

  Latez Well-Known Member

  Pysyy auki.
  Itsellä jäi airoh hyllyyn pölyyntymään.

  Mielestäni jokaisen euron arvoinen.
   
 11. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  Ei ole pettänyt kelkkailijaa huurtumisella taikka jäätymisellä kertaakaan ja käytän kypärän mukana tullutta ”kuonokoppaa”. Voin lämpimästi suositella. Silmälaseilla ajaminen ei ainakaan minulta onnistunut, mutta menee piilareilla.
  upload_2019-11-9_16-58-27.jpeg
   
 12. FFoxi

  FFoxi Khaos is coming. 5900 GLX

  Jep. Rillejä ei pystyny huurtumatta käyttään kuonokopan kanssa. Ilman kuonokoppaa onnistuu jotenkuten käyttää, kun ei pidä visiiriä suljettuna kuin kovassa vauhdissa.
   
 13. lynx 250

  lynx 250 Lynx boondocker 800 -17

  Näyttää olevan fxr.n sähkövisiirikypärät loppuun myynnissä vähän joka paikassa. Eikö nuita kohta enää saa vai vaihtuuko malli.
  Miten tuossa on tuo sähköpiuhan kytkentä? Meinaan jos joutuu vähän väliä hyppimään kelkan selästä pois niin onko hankala? Tai entä jos sattuu tippumaan kelkan kyydistä niin onko piuhat poikki heti. Ja miten se tulee kelkkaan kiinni? Tupakansytytin liitäntä vai joku muu?

  Tulee ajettua paljon kelkalla niin työ npuolesta kuin vapaa ajalla kelissä kuin kelissä ja on ollut ongelmana naaman paleltuminen kovemmilla pakkasilla crossikypärällä.

  Opas hommissa kelkkasafareilla vauhti on hiljainen ja naaman paleltuminen ei ole niin suuri ongelma, mutta olis kyllä hyvä jos sama kypärä menis töissä ja vapaalla.
   
 14. Polman

  Polman Axys SKS 155" 2020

  Osta BRP:n Modular 3 niin ei tartte värkätä johtojen kanssa ja hyvin pelaa.
   
 15. Polaris Janne

  Polaris Janne Well-Known Member

  [QUOTE="lynx 250, post: 1257575, member: 417"Miten tuossa on tuo sähköpiuhan kytkentä? Meinaan jos joutuu vähän väliä hyppimään kelkan selästä pois niin onko hankala? Tai entä jos sattuu tippumaan kelkan kyydistä niin onko piuhat poikki heti. Ja miten se tulee kelkkaan kiinni? Tupakansytytin liitäntä vai joku muu?
  [/QUOTE]

  Sähkön olen tosiaan ottanut kelkasta ja ostin Polariksen oman RCA-kypäräsähköliitäntä kaapelin. Ei ollut mitenkään hinnakas ja liitäntäkin on valmiina tätä varten. Varmaankin muilla merkeillä on vastaavat omat piuhalisävarusteet. Laitoin tuon kelkkaan tulevan piuhan pään ohjaustankoon kiinni, jonne se ohjeessa suositellaan laittamaan ja ei sen irtiottamiseen tarvitse voimaa käyttää, kun RCA-liitäntä on aika helppo vetäisyliitin, eli en ole ainakaan itse saanut piuhaa poikki taikka mitään ongelmatilanteita syntymään tämän kanssa. Itse piuhan on vielä kypärän ja kelkan välistä tehty kahdesta osasta, joten kyllä se piuha liittimestä lähtee ensiksi, kuin piuhaa katkaisee taikka ajajaa hirttää. Ja mikä on parasta, ei jäädy naama enää. Varmasti tuo BRP:n avattava Modular-kypärä on hyvä vaihtoehto, jos asiakkaiden kanssa tulee keskusteltua paljon siirtymien aikana.
   

Suosittele tätä sivua