Lynx GLX 5900

Keskustelun 'Arvostelut' on aloittanut käyttäjä GLX 5900, 4/12/06.

 1. Mika1974

  Mika1974 Member

  Kuskit oli kaikissa sellaset jotka ajanut sillä omalla samalla kelkalla kymmenkunta vuotta, itse ajoin yamaha phazer 2 E.llä lynxi kuskien mielestä lynxiä parempaa ei ole mutta lynxit oli ainoita jotka tuosta porukasta jäi kiinni. Itsekin hankin kyllä ski-doo nordik 500.sen noitten reissujen perusteella, yamahan jatkoin puolipitkäksi. Eli st malliksi. Eli ei ollu omaa kehua vaan pelkkä testin lopputulos
   
 2. FFoxi

  FFoxi Khaos tulossa. Mtx Viper & 5900 GLX

  Mulle ei väliä kumpi siellä on umpisten kruunaamaton kunkku:D

  Mutta, jos jotain päätelmää pitää tehdä laitteista, niin kannattaa niitä kuskeja vaihdella ristiin rastiin, kuten esim. lehtien testeissä tehdään. Toiset ei vaan osaa vaikka 40vuotta olisi jostain asiasta kokemusta, enkä nyt tarkoita teidän porukkaa vaan yleisesti sanon.
   
 3. FFoxi

  FFoxi Khaos tulossa. Mtx Viper & 5900 GLX

  Olis kyllä mielenkiintoinen nähdä minkälainen kampe tulisi nykypäivän tieto/taidolla mahdollisimman yksinkertaisesta ja kevyestä leveätelaisesta. Se olisiko se ainakaan parempi kuin esim nykyinen 59 Yeti, onkin jo toinen juttu.

  Vahva veikkaus ettei siitä olisi Summitille mitään haastetta ummenkuluissa, vaikka mitä tekisi. Jos pelkkä eteneminen on tavoite, niin vuoriporaa alle.
   
 4. Mika1974

  Mika1974 Member

  Mullakin tuo nordikki on lähinnä työkäyttöön ja tarpeen vaatiessa umpisella mihin ei phazeri tai mountaini br mene
   
 5. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Ei varmaan,
   
 6. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Saattaa jollakin toisellakin olla kokemusta, ehkäpä jopa sinua enemmän. Ja niin kuin FF oxi sanoi, hyvälläkään kelkalla huono kuski ei pääse mihinkään.
   
 7. Mika1974

  Mika1974 Member

  No jos epäilyttää niin eihän siinä muuta ku kokeilemaan , ja eiköhän se oo niin että joka osaa ajaa yhdellä ei toisella pääse mihinkään. Ihan sama vaikka ois kuinka hyvä kuski ja vaikka 50 vuoden kokemus niin saattaa yhdellä ja samalla kelkalla päästä mihin haluaa, ja eri kelkalla ei mihinkään. Kokemattomuudesta se kielii että väittää että joku pääsee tuttua kelkkaa paremmin vieraalla kelkalla, kuskin tekee se että oppii ajamaan eri kelkoilla eri ajotyylin vaatii melkein joka kelkka. toisella mennään kaasuauki kokoajan joku mönkii pikkukaasulla vaikka ja mihin, tuttu kuski on jo oppinut oman kelkan että miten sillä pitää missäki ajaa että pääsee. Ite ajan 97 prosenttia ajoista ummella ja näin on ollu yli 30 vuotta ja koko ajan ollu vähintään 3 eri kelkkaa käytössä, ja itelle on tärkeimmät kriteerit luotettavuus ja se että umpisella on päästävä.
   
 8. FFoxi

  FFoxi Khaos tulossa. Mtx Viper & 5900 GLX

  Öö, kuka moista on väittänyt? Tottakai tutulla kelkalla on hyvä ajaa, kun tuntee kelkan kyvyt ja tietää miten se käyttäytyy. Liian monessa asiassa on vain tullut vastaan, että vedetään johtopäätöksiä jonkun toisen tekemänä/näkemänä. Toinen asia mikä monesti kusee on ns. vuosienkokemus. Pelkillä vuosilla ole mitään väliä, jos ei vain opita asioita, jotka toinen voi oivaltaa nopeasti. Vain osaaminen ratkaisee asiat, ei takana olevat vuodet.
   
 9. Mika1974

  Mika1974 Member

  Toki vaikka osaiski niin kukaan ei opi heti ajamaan eri kelkkaa, se vaatii monia kelejä ja määrättömästi kilometrejä että oppii kelkan kyvyt ja rajat ja umpisella ne rajat on todellakin ne millä mennään niissä olosuhteissa missä ite ajan ollaan 70% kelkan rajoilla jos niitä ei tiedä niin pääsee lapioimaan ja ainoat kelkat millä olen ajanut yli normi rajojen on ski-doo nordik 500 yamaha phazer 2 st ja yamaha br250tf 32mm harjaisella telalla tietenki yks oli 650 lynx mutta oli reilusti korotetulla telastosta eli kaukana alkuperäisestä 70cm pehmeää lunta ja meni leikiten mihin vaan ku pystyi kahlamaan pohjia myöten kun mikään ei ottanu vastaan oli muutettu pyörätelaset liukutelastoksi mikään muu kelkka ei silloin päässy mihinkään
   
 10. T-Cat

  T-Cat Well-Known Member

  Vai pohjia myöten 650 kulkee, minun 5900 olis mennyt pinnassa tuolla kelillä. Hyvä että olis jälkeä jäänyt kun on niin lisu matto ja muovisukset.;)

  Edith. Mallia 1999.
   
  Viimeksi muokattu: 3/11/18
  Jannne tykkää tästä.
 11. Fred Scuttle

  Fred Scuttle Lynxejä ja Ski-Doo

  Niin kuin eräs sanoi, että hän pitkän on ikänsä aikana tehnyt kaikenlaista, mutta mitään ei kunnolla. Elikkä joku ei opi koskaan hyväksi kuskiksi, ja joku oppii nopeaan.
   

Suosittele tätä sivua