Oulun reitit

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä ezco, 16/12/05.

 1. hannu80

  hannu80 Polaris Rush 800 Pro R

  Hyvä päivitellä vaan sinne lärvikirjaan! Kaikki ei oo siellä! Mutta kaikkihan selviää ku lähtee ihan elävänä kattomaan eikä räplää vaan puhelimen näyttyä..
   
 2. gontso

  gontso Well-Known Member

  Juurikin näin. Ajamalla ei saanut selville että olisi lainattu, mutta onneksi oli linkki mistä tämäkin tieto löytyy.
  Niin itsehän asun aikalailla tässä reitin varressa ja sitä säännöllisesti ajelen (kesät talvet, joten tiedän mitä se on kesälläkin), ihmettelen vain että miten se voi olla tuossa kunnossa jos sitä kerran huolletaan jatkuvasti.
  Aika väsyttäviä nämä kommentit että pariviikkoa sitten oli sitä tai tätä, mitä se nyt kertoo nykyhetkestä :) Tai että tuota ajetaan niin paljon että.... Juu totta sitä ajetaan ja olen itsekin reipas 10v tuota tahkonnut, kuitenkin tosiasia on että näin lumisena talvena se yleensä on paljon paremmassa kunnossa kuin mitä nyt.
  Yritän tässä keskustella että mikä on muuttunut että ollaan tähän tilanteeseen ajauduttu. Ilmeisesti täysin turhaan...
   
  Arwid Käkivaara, speedypete ja M.E.A tykkäävät tästä.
 3. UuPee

  UuPee Member

  Perjantaina ajeli lana vastaan eikä se näytä tuohon korkeaan ja terävään umpijäiseen pattiin purevan ilman puskulevyn käyttöä, jos sillonkaan. Jos se on se puskulevy mihin niitä osia ameriiksta ooteltiin
   
 4. saippuakauppias

  saippuakauppias Well-Known Member

  Ompa paska laji tämä kelkkailu, toisina talvina ei tartu lumi maahan että ajamaan pääsisi ja sitten kun sataa maahan asti ja reittejä ihan hoidetaan niin siltikin on paskaa. Internet pilaa mukavan harrastuksen ja porukalla jää lähtemättä ajelemaan kun voi kysyä ennakkoon "onko lana liikkunut" johon seuraava hessu vastaa "kauhiaa kamelinkyttyrää ja sikapattia" eipä sitte kannata lähtä kattomaan ite sitä reitinkuntoa ollenkaan..... Sitten pikaisella silmäyksellä sillonkun joku on lähteny ajamaan ni possujonossa tulee vastaan rokimountain kingit, poondokkerit ja summitit. Kai ne on sitte hyviä reittipelejä? Ajot kuiten fifti sixti umpista ja reittiä niin semmonen pitää olla, niin hyvin nuita umpisen ajopaikkoja oulunseudullakin☺️


  Eipä mulla muuta, käyään ajeleen ku on kerranki mahollisuus ja käyään ite kattoon se reitin kunto eikä luoteta sen hessun arvioon ku näkemyksiä kunnosta on varmasti yhtä monta ku lapun taittajaa. Kiitos reittien hoitajille
   
  Arwid Käkivaara ja F3 tykkäävät tästä.
 5. Greppe

  Greppe Indy 600 SP -14

  Eiköhän täällä saa kysellä kaikkea reitteihin liittyvää. Joku saattaa kysellä lanan liikkeistä, jotta voisi vältellä liian tasaisia reittejä;) ja ei se suoraan sitä tarkoita, että reissu jää välistä jos siellä reitillä on liian suurta pattia jonkun toisen mielestä. Jos tälläinen kanava on reittien kunnon jakamiseen ja keskusteluun niin mielestäni sitä kannattaa hyödyntää.
   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 6. saippuakauppias

  saippuakauppias Well-Known Member

  Joo ei ollu pelkästään tänne kohdistettu hommeli, vaan yleisesti tuolla somessa mennyt siihen että kysellään vaan ja surkutellaan sitten eikä ajeta. Ja jos ajetaan niin kuitenkin valitetaan pitäs keskittyä enemmän siihen että kerrankin taas voidaan ajella eikä tarvi aina kärrytellä sataa kilometriä että pystyy ajamaan. Mainitsinko jo ajamisen
   
 7. gontso

  gontso Well-Known Member

  Nyt ajamaan ne jotka tykkää kohtalaisen tasaisesta reitistä ja ne jotka tykkää enska patista kannattaa jäähä kotia odottelemaan niiden muodostumista.
  Oli tuo lana purrut paljon viikonloppua paremmin.
   
  Arwid Käkivaara tykkää tästä.
 8. tomiko

  tomiko Member

  Jos ouluntullista vaikka lähtee niin onko makkaranpaisto paikkoja missään reitin varrella? Vai meneekö suosiolla hailuotoon? 2 päällä olis tarkotus ajaa niin ei älytöntä patikkoa tarttis olla.
   
 9. Harri_82

  Harri_82 Well-Known Member

  Ainut mikä pystyy kunnolla jäiseen pattiin on jyrsin mut jyrsitty reitti pitäs sit saaha polettua jollai et kestäs pitempään tasasena. Lanalla saa yleensä tasasta ja paininlevy perässä polkee lumen pattien pohjalle et ei oo eka kelkan jälkeen saman näkönen ku ennen lanausta. Puskulevyllä patin tasaaminen tahtoo olla kaluston päälle käyvää hommaa. Pehmeätä pattia uskaltaa silitellä levyllä mut jäisellä reitillä ite kyl piän levyn ihan suosiolla ylhäällä et ei säry koko härveli. Naapuri tarjotteli jo jäisen patin lanaukseen kalustoa lainaan mut voi olla ettei sillat kestä ajaa caterpillarin d6h puskukonetta. Painaa kuitenki parikyt tonnia työkunnossa.

  Parhaiten reitit säilyy kunnossa ku maltettas heti lanauksen jälkeen olla ajamatta tai ajaa sievästi. Jos joka mutkaan tullaan jarrut pohjassa ja niistä lähetään kaasu pohjassa nii kauanko menee ennen ku patit siihen on tullu takasi. Ja varsinki ku suurin osa tuntuu ajavan niitä samoja jälkiä myöten. Jos haluaa et reitit on kunnossa nii kannattaa kysellä kelkkakerhoilta et voisko ite tehä jotain reittien eteen. Ja talvellaki ajaissa jos huomaa puun reitillä ei kannata ekana valittaa someen siitä vaan mahollisuuksien mukaan siirtää sen pois reitiltä. Itellä on sitä varten taskuun mahtuva ketjusaha et saa reitille kaatuneet puut pois. Aikaa menee hetki ku sahailee mut saa hyvän mielen ku tietää et muilla on turvallista ajaa.
   
 10. Harri_82

  Harri_82 Well-Known Member

  Se jäi vielä uupuun et moniko on hoksannu et kaikki reitit oulun seudullakaan ei ole kaupungin huolehittavana. Osasta huolehitaan talkoilla ja suurin osa käyttäjistä ei vaivaudu maksamaan uraston hoito maksua siitä huolehtivalle kerholle. 20 euroa on kuulemma liian iso raha siitä et reiteistä pidetään huolta.
   
  jutila tykkää tästä.
 11. gontso

  gontso Well-Known Member

  https://www.ouka.fi/oulu/liikunta-ja-ulkoilu/reitit
  Sivuilla kerrotaan että:
  Reitit ja urat Oulun seudulla

  Oulujokilaakson moottorikelkkailureitistö on Oulun, Utajärven, Muhoksen, Tyrnävän ja Kempeleen alueilla. Talvikunnossapidon hoitaa moottorikelkkapooli, jossa mukana on Oulujokilaakson viisi kuntaa. Lisäksi yhteistyötä tehdään Pudasjärven poolin kanssa.

  Reitistön kokonaismitta on noin 278 km.

  • Ylikiiminki–Pudasjärvi-moottorikelkkailureitti on noin 89 km
  • Oulun moottorikelkkailu-urasto noin 30 km.
  • Iin seudun moottorikelkkailu-urasto (Ii ja Yli-Ii) noin 110 km
  • Haukiputaan moottorikelkkailu-urasto noin 30 km
  .......
  Moottorikelkkareittien kunnassapidosta maksamme oman osuuden verojen kautta. Urat sitten oma juttunsa.

  Tottahan se jäätynyt reitti on kovempi kuin sula. Ja tässä varmaan tullaan siihen että kunnossapidossakin pitäisi ehkä paremmin tämä seikka ottaa huomioon. Jos laitteet ei sille jäälle pysty mitään, niin onko sinne silloin tarvetta mennä ollenkaan, voisiko käyttää ne työtunnit siihen että ajaa sen reitin ennen pakkasia (nämä vain ajatuksia mitä itselläni tulee mieleen ongelman välttämiseksi). Monestihan tuntuu olevan ajatus että pohditaan sitä nykyistä tilannetta ja sille ei nyt voida mitään. Mutta eikös ajatus pitäisi olla niin että yritetään vältää joutumasta siihen tilanteeseen että meillä esimerkiksi on reitti jossa jäätynyttä pattia ihan mielettömästä. Jos ennen pakkasia on useita päiviä lauhaa (on perusteltua olettaa että plussakelien jälkeen lumi muuttuu pakkasessa huomattavan kovaksi ja vaatii paljon raskaampaa käsittelyä, onko tähän käsittelyyn soveltuvia laitteita edes käytettävissä).

  Nythän tämä kovalla kulutuksella oleva Oulu-Muhos ympyrä on ihan ok ja toivottavasti sellaisena pysyy. Viikonloppuna taas lauhtuu ja varmaan jonain päivänä pakastuu... tilanne kehittyy

  ps. Noista "maksullisista" urista en tiedä mitään kun en niitä käytäkään.

  Jatkakaa tästä ;)
   
 12. Waari

  Waari Lynx Ranger V-800

  Pienimuotoinen tietoisku.
  Heti alkuun kerron uudesta palvelusta joka alkoi uuden miehen myötä. Jukka Kinnunen päivittää sekä Facebookissa että täällä tietoja lanauksista. Tiedot tulevat päivän viiveellä.
  Kelkkareitit on maastoa joten siellä on paljon näkemäesteitä, varsinkin risteyksissä, mutkissa ja mäkipaikoissa. Voi myös olla ylläreitä metsäkoneiden jäliltä tai tykyn kaatamia puita yms. Reitti on myös kohtuullisen kapea joten paikoitellen jos on näkemäesteitä niin pitää ajaa omaa kaistaa ja maltilla. Turvalliseksi ei maastoreittejä saa koskaan vaikka sen eteen tehdään koko ajan töitä joten taas korostan käyttäjän vastuuta omaan tekemiseen, omalla vastuulla reitistöllä liikkuu ihan jokainen, sinäkin kuten minäkin. Reitti ei voi olla kaikilta osin tasainen ja vasta lanattu, kun reitistö on n. 400km ja lanan nopeus vain noin 10km/h. Lana liikkuu oman aikataulunsa mukaan kattavasti reitistöllä aina heti kun lumitilanne sen sallii liki 24/7.
  LANAUS EI KUULU reitinpitäjän velvollisuuksiin vaan on puhtaasti ylläpitäjien vastikkeeton kädenojennus kelkkailijoille, joten en näe kovin fiksuna valittaa tästä palvelusta ja uskonkin että tätä ei moni ole edes tiennyt.
  Nyt on kuitenkin loppukevennyksen vuoro ja haluankin toivottaa kaikille oikein hyvää kevättä ja kun kelitkin hemmottelee niin ajetaan enemmän ulkosalla reiteillä ja vähemmän täällä somessa. [​IMG]
  ps. Waari nostelee vastedes kättä V2 eläkeajoneuvon päältä. [​IMG]
   

  Lisätyt liitteet:

  Arwid Käkivaara, K.J.P, M.E.A ja 1 muu henkilö tykkäävät tästä.
 13. Greppe

  Greppe Indy 600 SP -14

  Kiekonmaja - Pudis - kiekonmaja kävin tänään ajamassa. Hienossa kunnossa koko pätkä. Kiitokset reittien ylläpitäjille!
   
 14. tovayryn

  tovayryn BDPA General Manager

  Olisi vklp tarkoitus käydä ajelemassa kiiminki-ylikiiminki seudulla ensikertalaisen kanssa, onko urat miten pahassa kunnossa?
   
 15. Waari

  Waari Lynx Ranger V-800

  Jukka ilmoitti että on rekisteröitynyt mutta ei vielä pääse kirjoittamaan tänne, joten tiedoksi että:
  Seluska-Yk-Utajärvi-Rokua lanattu.
   
  tovayryn ja F3 tykkäävät tästä.
 16. Waari

  Waari Lynx Ranger V-800

  Lisää lanauksia:
  Rokua-Muhos-Ouluntulli-Madekoski ja
  Utajärvi -Muhos. Saattaa olla tylsää ja kylmäkin voi tulla :D
   
 17. Vandrare

  Vandrare Member

  Hienolta kuulostaa nyt tämä homma! Toivottavasti sama tahti jatkuu pari-kolme viikkoa ainakin vielä lanausten kanssa niin saadaan pitkästä aikaa hyvä ajokausi Oulun seudulle. On muuten porukkaa ollut reiteillä älyttömästi, johtuuko koronasta että on aikaa ajella vai ollaanko saatu lisää harrastajia...
   
 18. Hentte

  Hentte Polaris 155" 9R

  Täytyy kyllä nostaa hattua reitin kunnossapidolle. On se kieltämättä näillä keleillä mukavaa ajella tasaistakin reittiä ja nautiskella hyvästä kelistä. Siinä utajärven ja yk:n välisellä hakkuualueella kannattaa kyllä ajella rauhaksiin pidemmän matkaa kun oletin sen jo loppuneen kunnes tuli lanauksen jälkeen vähän silmille kummun jälkeiset metsäkoneen urat. Huonosti vain kyllä tuo lana tosiaan puree tuohon ot-muhos välille kun varmasti pariin kertaan oli lana mennyt mutta eipä se metsäosuuksilla ollut juuri tasottunut.
   
 19. Waari

  Waari Lynx Ranger V-800

  Waari tempasi Oulu-YK-Utajärvi-Rokua-Muhos-Oulu (n.210km) renkaan ja jos unohdetaan tuo Muhos-Ouluntulli niin ihan parasta tarjoilee reitit kulkijalle. Muhokselta Ouluntulliin pattia mutta ei siltikään mitään dramatiikkaa, minun kalusto ei vain sovellu patikkoon, saattaa siinä mennä takaboxissa sinappituubin jäänteet terästermarin sisälle joten sori jos jonku tulppana sen välin köröttelin [​IMG] Taukoja en pitänyt muuten kuin satumaassa nopeat kahvit pihalla ja peräboxista lorautin samalla vitosen jerryn bensat tankkiin niin tankkaamatta tuon reissun sitten selätin. Kulutus Lynx Ranger V-800 n. 13l/100km.
  Ylikiimingissä oli tuttu yhdistelmä parkissa ja Vepsässä tavoitin Jukan raivaushommissa. Jukka siirteli myös niitä metsätöistä varottavia kylttejä tänään Yk-Utajärvi välillä. Minä huomasin saman kuin Hentte ja yllätti ne myös Yk:sta tullessa. Kylmälänkylän seutuvilla oli noin kymmenen hirven lauma kelkkareitillä joten sietää niitäkin varoa. Kyllä kelpaa vapaaherran huristella, kiitokset reittien ylläpidolle :D
   
  Arwid Käkivaara, Golfster, lucas07 ja 2 muut tykkäävät tästä.
 20. Waari

  Waari Lynx Ranger V-800

  Utajärveltä Rokualle mennessä heti Kainuuntien ylityksen jälkeen sähkölinjalla huoltotöitä ja reitti poikkeuksellisesti linjattu sekä merkattu. Alueella kaivantoja joten olkaa tarkkana ja ajakaa varoen.
   
  Hemikoo tykkää tästä.

Suosittele tätä sivua