Päijät-hämeen seutu

Keskustelun 'Baana' on aloittanut käyttäjä PIEKMALA, 18/12/06.

 1. JULU

  JULU Xterrain 900 Turbo R -22

  Auttoisten kievari Aijakka on auki joka päivä läpi vuoden. Aukeaa aamulla aikaisin, kun kylän ukot tulee aamukahville, menee kiinni joskus illalla....
   
 2. Leader Dog

  Leader Dog ROTAX 440x-06 +R8 -63+R8 -64+912-ULS

  Mites toi Vääksy-Heinola väli, kannattaako mennä?, lentokentän kupeesta joku on jo tyrkännyt, itse kyllä kulkisin tunnetumpaa väylää Kinisselkä-Rutalahti väylää pitkin Kausaa ja sieltä Ruotsalaista Hevossaaren kautta pitkin Tebarille...
   
 3. carrillo

  carrillo Well-Known Member

  Kyl ne äijät taitaa juua jotaki muuta ku koffeeta....
  Tuli ponnistettua auttoinen padasjoki parilla kierroksella. Onhan tuo etelän mittapuun mukhan iha ok latua. Ainua tappio oli ketjukopan aluspellit iha väkkärälle. Lknjanalusella kolisi hypystä kiveen.
   
 4. nuppi

  nuppi Well-Known Member

  On siellä paljon vielä parannettavaakin kun löytys mielenkiintoo
   
 5. -JPV-

  -JPV- Well-Known Member

  Pienitä muistutusta kelkkailijoille !!!
  Nyt kun on eteläänkin saatu riittävästi lunta ja lisää on luvattu niin muistetaan nyt kuitenkin pysyä merkatuilla urilla.
  Vaikka kuinka tekisi mieli pyöräyttää umpisessa pari rinkulaa ja mielessä pyörii ajatus että ketä se nyt haittaisi niin kyseistä maanomistajaa se saattaa haitata ja tämä voi siitä pahoittaa mielensä.
  Niin muistetaanpa että kaikki urat kulkee suurimmaksi osaksi yksityisten maanomistajien mailla ja kelkkailulle on saatu lupa ko maanomistajilta vain uran kohdalle, ei siihen uran sivuun esim. pellolle vaikka ura kulkisi samaisella pellolla.
  Me emme tiedä mitä lumen alla on ja pahimmillaan voimme aiheuttaa maanomistajille taloudellisia menetyksiä.
  Ainakaan meillä Heinolan Ilveskelkat Ry:n urilla ei ole ensimmäistäkään freeride aluetta ja tuskin on yhdelläkään päijät-hämeen kelkkaseuroista. Omatoiminen freeride ajelu saattaa pahimmillaan katkaista koko uran. Ja jokainen voi mielessään miettiä kuinka "helppoa" on löytää korvaava reittiä katkenneen tilalle. Puhumattakaan siitä nöyryytyksestä kelkkaseuran hallituksen jäsenille jotka joutuu pyytelemään anteeksi joidenkin kelkkaijoiden hölmöilyistä ja selittelemään että tämä ei enää toistu ja anelemaan että saisimmeko vielä luvan reitille.
  Joten pysytäänhän reitillä ja käyttäydytään siellä muita maastossa liikkuvia kohtaan kunnioittavasti sekä noudatetaan sääntöjä ja reittien varressa olevia nopeus yms rajoituksia.
  Kiitos.
   
  japa75, carrillo, Mikaelz ja 3 muut tykkäävät tästä.
 6. carrillo

  carrillo Well-Known Member

  Viikonlopulla kun rymistelin auttoinen padasjoki akselilla niin aikas vähän oli leikattu suoraan peltojen yli ( onneksi). Onhan tuo vähäinenki tieten liikaa mutta kuitenkin meleko siististi oli ajeltu.
  Täm on jännä juttu tuo pelto-ajelu ja sihen liittyvät asiat. Mulla on siitä faktaa,,,
  Muutamia vuosia sitte tehimme testin yhen rehupuntin kanssa yhellä pellolla. Oli syksyllä kylvänny sen ja siellä oli pieni oras enne lumien tuloa.
  Mie sain luvan myllätä tuon läntin mielin määrin. Ajoin sinne radan josta tuli paikoin mullat näkyviin ja muutenkin siellä kairasin. Oli puhe että jos tulhee
  mittavia vahinkoja ni ei ajeta enää ikuna. Kevät tuli, lumi suli ja pellosta esiin oras tuli. Ei vaurioita. Eniten ajetulla alueella sulaminen oli nopiampaa kun lumi oli tummunut mullasta.
  Tuo vain tuntuu joskus hieman liioittelulta tuo vahinkojen määrä.. MUTTA MAANOMISTAJAHAN SEN PÄÄTÖKSEN TEKHEE,,AJETAANKO JATKOSSA HÄNEN MAILLAAN VAI EI.
  ELI EN SIIS MILLÄÄN MUOTOA kannusta / kehota kethän ajamaan reitin ulkopuolella, ja tuomitsen asian yksiselitteisesti itekkin.
  Uraluvitus on varmasti tuskaista hommaa. Ja kun yksi maanomistaja kertoo naapurille ja se kertoo vielä kolmelle naapurille ni varmalla saahaan jatkossa kelkkiä vain vesistöjen jäillä.
  Mulla ittellä jäänny hieman jänkkhää ni on se saakeli seki kaiverrettu vuoriporilla aiva kokonaan,, (ei tarvihe metton teeren riekon ehtiä kieppipaikkaa tuolta) eikä olhe kukhan lupia kyselly ajeluun.
  ELI KOMPPAAN uralla / reitillä pysymistä täysin.
   
  JanneHavumäki tykkää tästä.
 7. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  Mikähän on messilä-kärkölä välin tilanne häviskö lumet?
   
 8. JanneHavumäki

  JanneHavumäki S-D ID600

 9. GT-555

  GT-555 RE E-Tec

  Ad autohuollosta käy lunastamassa päiväluvan niin pääseekö siitä siirtymään myös reitille? Jos ei niin mikä olisi hyvä paikka jättää pakettiauto ja kärry?
   
 10. Mazaa

  Mazaa Lynx rave re 600,800

  Phmk:n urille ei ainakaan myydä päivälupia.
   
 11. GT-555

  GT-555 RE E-Tec

  Ei niin, siksi pysytäänkin asikkalan seudulla ;)
   
 12. mxmakkara

  mxmakkara Active Member

  Nyt kun kausi on taputeltu niin oliko päivälupien myynnin lopettamisella halutun lainen vaikutus? Entä mitenkäs se näkyy kerhon kukkarossa?o_O Onko ensi kaudelle sama homma vai onko ajatuksissa ottaa taas päiväluvat käyttöön?
   
 13. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

  Huomattavasti vähemmän oli tullut puheluita maanomistajilta uralta poikkeamisesta ja jäsenmäärä noussut sen verran, että pelkästään kohtuu lumista talvea ei voi siittä kiittää.

  Todennäköisesti ensi vuonnakin pysytään samassa mallissa.

  Kesä/syyskauden ohjelmassa siltojen kunnostusta/tekoa ja toivottavasti löytyisi uusi linjaus Hollola kk uralle.
   
  Mazaa tykkää tästä.
 14. Seiti

  Seiti AC ZR6000R SX -16 & SnoPro 440@700 146" -04

 15. nuppi

  nuppi Well-Known Member

  Tänä vuonna Padasjoen moottoriurheilijoilla ei ole ristiinajosopimus voimassa kuin Asikkalan moottorikelkkailijoiden kanssa (koskee myös päivälupaa ja viikonloppulupaa).
   
 16. clown

  clown Well-Known Member

  Onkohan joku sattunut löytämään tänään pienen 5 litran linq laukun sisältöineen jostain väliltä Kievari Aijakka - Padasjoen Seo - Seolta Asikkalan suuntaan ensimmäiseen risteykseen
  Jos jollain jotain havaintoa niin O5O 5III925 tai YV
  Kiitos
   
 17. JULU

  JULU Xterrain 900 Turbo R -22

  Laitoin tämän tiedoksi kerhon WhatsApp ryhmään, toivottavasti löytyy
   
 18. -JPV-

  -JPV- Well-Known Member

  Onko Asikkala -padasjoki väli auki.
  Kelkkareitit.fi sivuilla näyttäisi olevan poikki:(
   
 19. nuppi

  nuppi Well-Known Member

  On auki
   
 20. MikaL

  MikaL Well-Known Member

  Kellään tietoa miten vesijärven/päijänteen jäällä vettä ?
  Pääseekö messilästä asikkalaan jäitä pitkin?
   

Suosittele tätä sivua