Parempi pilkkikelkka kairaan

Keskustelun 'Minkä kelkan ostaisin?' on aloittanut käyttäjä Jorma.Erä, 2/5/19.

 1. FFoxi

  FFoxi Khaos tulossa. Mtx Viper & 5900 GLX

  Sen mitä noilla hyötyvehkeillä ajanut, niin 49 900 ST Ace pesee Ace Tundra ja varsinkin Forest Foxin ummella helposti ja reitillä noita ei kannate edes verrata. 59 Yetin ja 49 Rangerin välillä en osaa enää sanoa kumpi parempi ummella. Pitäisi päästä samana päivänä ajamaan. Molemmat jokatapauksessa hyviä etenemään pintakaasulla.

  Onpa käynyt 49 Rangerin kanssa muutaman kerran niinkin nolosti, että M6000 Cattilaa kaivettiin Rankku kuskin avustuksella:D 49 menee vielä pintoja siellä missä Catti kaivaa toivotonta ojaa perässään.

  Vanhemman mallin Rankkua en ole kokeillut ja siitä on kuulunut moitittavaa etenemisessä. -15 tai uudemman ottaisin mieluusti talliin.
   
  petes88 tykkää tästä.
 2. pezq^

  pezq^ 162HCevo & foxi

  Elätte te ihan eri maailmassa.
  Harmittaa ku en ollutkaan perillä kelkkoista.
  Onneksi äijä sanoo faktat.

  En tiiä miksi koetat henkilökohtaistaa tämän asian haukkumalla cattia ja foxia jotka multa löytyy tallista, vaikka minähän suosittelin extremetundraa topicin aloittajalle?
   
 3. FFoxi

  FFoxi Khaos tulossa. Mtx Viper & 5900 GLX

  Öö..? Henkilökohtaista mulla ei kyllä ole kuin omat ajot ja havainnot.

  Olen sattumoisin omistanut -05 Forest Foxin, -15 Catin M6000 ja 59 Yeti Acen. Kokemuksia niistä on muutaman tkm verran ja jonkunlainen tuntuma niihin siten on. Ruukaan räpistä omista kokemuksista, enkä muiden omistamista vehkeistä.

  49 Rangeria en ole omistanut, mutta testattu sitäkin on kunnon oloissa. Yleiskelkka parhaasta päästä, jos ei tarvi urheilla vauhdin kanssa. Extreme Tundraan en ole ottanut mitään kantaa, koska en sellaisella ole ajanut, joten miten se tähän liittyy? Ace Tundraa kommentoin, koska ei ole minua vakuuttanut etenemiselle.
   
 4. pezq^

  pezq^ 162HCevo & foxi

  Positiivista kuitenki ettet suositellut viperiä:D
   
 5. FFoxi

  FFoxi Khaos tulossa. Mtx Viper & 5900 GLX

  Mtx Viperista ei pyydetty kokemuksia, mutta voin mie yleisön pyynnöstä siitäkin antaa 4tkm verran näkemystä. Kaksi viikon pilkkireissua silläkin heitetty reki ja ahkio perässä, joissa kyydissä 3 miestä tavaroineen. Ei tarvi sohjoissa olla huolissaan, vääntöä riittää ja tarakalla on hyvin tilaa boxille. Reenvedossa muistaa rakenteiden vahvuuden rajallisuuden, niin hyvin tulee pilkkireki jäälle. Puita ajetaan muilla vehkeillä. Kytkimenjousilla saa kytkennän erittäin pehmeäksi. Ummenkuluissa ja reitillä pesee mennentullen nuo em. hyötykelkat. 600 etec tuntuu mopolta tämän jälkeen. Linkkua ei ole telastossa, mutta isoilla kääntöpyörillä menee kohtuudella myös pakilla ummessa. Eikä tarvi Yamahan nelarin kanssa olla huolissaan moottorin kestävyyden suhteen. Flekti keulalla tuo paljon lisää käyttöarvoa hitaaseen ajoon reki perässä. Kuluttaa ummella vähemmän kuin 600 ja 800 etec summitit.

  Jos hakee sporttista sekakelkkaa, jolla käydä myös pilkillä pelkäämättä vesikkojärviä, niin suosittelen vahvasti.

  IMG_20190414_131811.jpg
   
  Viimeksi muokattu: 9/5/19
  Salvelinus tykkää tästä.
 6. Jorma.Erä

  Jorma.Erä Member

  Ei muuten hullumpi tuo Yamaha. Niitä näyttää olevan kohtuu kilometreillä myynnissä alle 8000e. Onko näissä jotain vastaavaa kuin 49:ssä, että tiettyä vuosimallia vanhempaa ei kannata ostaa? Ilmeisesti näissä pakoputki ei tule tarakalle, vaan siihenkin voi laittaa tavaraa toisin kuin joissain Yamahan malleissa? Lynxiä järkevillä kilometreilla ja yli 2015 vuosimallilla ei saa alle kymppitonnin.
   
 7. Turskaa

  Turskaa Yamaha sidewinder bt-x 153" 2019


  No viperi se kannatee olla, eikä nytro. Viperi on jo sen verran helepompi ajettava, toki vaati vähän totutelua. Pirun kestävä kone. Syön hattulisen omaa paskaa jos Yamahasta hajoaa kone ennen eteciä tai ace:a.
   
 8. Salvelinus

  Salvelinus Polaris Voyager 600 -15

  Itsekin olen miettinyt mtx Viperia tuon Voyagerin seuraajaksi. Ja se toinen vaihtoehto on 49 Ranger joko 600 eteck tai 900 ace.
   
 9. FFoxi

  FFoxi Khaos tulossa. Mtx Viper & 5900 GLX

  Pakoputki tulee samallalailla alta kuin muissakin kelkoissa.

  -16 malliin tuli kapeampi keula, penkinlämmitin ja teho nousi 130hp > 135hp.

  Teräksinen takapuskuri olisi hyvä laittaa koukkua varten (n. 300€). Samalla se jäykistää koko takarungon, mikä on näissä kevytrakenteinen.

  Tuota kuvassa näkyvää takaboxia saa Tarvikkeelta nyt tarjouksesta 120€. Todella hyvä boxi, jossa integroitu 5l polttoainekanisteri.
   

Suosittele tätä sivua